Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Πόσο κοστίζει μια διαφήμιση στο Google Ads;

Google news
Πόσο κοστίζει μια διαφήμιση στο Google Ads

Είναι μια λογική ερώτηση και μία που ακούμε όλη την ώρα, ειδικά από τους νεοφερμένους στην πληρωμένη αναζήτηση. Άλλωστε, οι νέοι στη PPC διαφήμιση πιθανότατα ενδιαφέρονται περισσότερο για το πόσο θα αναμένεται να πληρώσουν για να διαφημίστουν στη Google, και αν μπορούν ακόμη να το αντέξουν οικονομικά!

Δυστυχώς, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. Η πιο κοινή απάντηση είναι, “Εξαρτάται”.

Το κόστος του Google Ads εξαρτάται από πολλές μεταβλητές. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσω πώς αυτές οι μεταβλητές θα επηρεάσουν τις διαφημιστικές σας δαπάνες και θα απομυθοποιήσουν τις έννοιες που θα χρειαστεί να καταλάβετε για να ορίσετε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό για τις διαφημιστικές καμπάνιες σας (και να αποφασίσετε αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το AdWords).

 • Τύπος διαφήμισης: Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαφημίσεων Google Ads, όπως διαφημίσεις αναζήτησης, διαφημίσεις προβολής, διαφημίσεις βίντεο και διαφημίσεις εφαρμογών. Το κόστος κάθε τύπου διαφήμισης διαφέρει.
 • Λέξεις-κλειδιά: Οι λέξεις-κλειδιά που επιλέγετε καθορίζουν το κοινό στο οποίο θα εμφανίζεται η διαφήμισή σας. Το κόστος ανά κλικ (CPC) ποικίλλει ανάλογα με τον ανταγωνισμό για κάθε λέξη-κλειδί.
 • Προσφορές: Μπορείτε να ορίσετε ένα μέγιστο CPC για κάθε λέξη-κλειδί. Η Google θα εμφανίσει τη διαφήμισή σας μόνο αν το CPC σας είναι ανταγωνιστικό.
 • Προσαρμογή: Οι καλά προσαρμοσμένες διαφημίσεις είναι πιο πιθανό να τραβήξουν την προσοχή των χρηστών και να οδηγήσουν σε κλικ.

Στην Ελλάδα, το μέσο CPC για διαφημίσεις αναζήτησης κυμαίνεται από 0,40 € έως 1,00 €. Για διαφημίσεις προβολής, το μέσο CPC κυμαίνεται από 0,40 € έως 0,80 €.

Εάν είστε νέοι στη διαφήμιση Google Ads, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με ένα μικρό προϋπολογισμό και να αυξήσετε το ποσό που ξοδεύετε καθώς μαθαίνετε πώς να βελτιστοποιείτε τις καμπάνιες σας.

Συμβουλές για να μειώσετε το κόστος των διαφημίσεών σας Google Ads:

 • Επιλέξτε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά: Επιλέξτε λέξεις-κλειδιά που είναι σχετικές με την επιχείρησή σας και που έχουν χαμηλό ανταγωνισμό.
 • Δημιουργήστε καλές διαφημίσεις: Οι διαφημίσεις σας πρέπει να είναι ελκυστικές και σχετικές με τις λέξεις-κλειδιά που έχετε επιλέξει.
 • Επιλέξτε τους κατάλληλους στόχους: Στόχος να εμφανίζετε τις διαφημίσεις σας σε άτομα που είναι πιθανότερο να ενδιαφέρονται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.
 • Χρησιμοποιήστε έξυπνες προσφορές: Επιλέξτε ένα σύστημα προσφορών που θα σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε την απόδοση της επένδυσης σας (ROI).

Με προσεκτική σχεδιασμό και διαχείριση, μπορείτε να δημιουργήσετε αποτελεσματικές καμπάνιες Google Ads που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Διαβάστε : Google διαφημίσεις ή οργανικά αποτελέσματα SEO ;

Τώρα, ας εξετάσουμε πιο προσεκτικά αυτά τα σημεία σχετικά με τα κόστη του Google Ads.

Πως λειτουργεί το Google Ads;

Το Google Ads λειτουργεί με βάση ένα σύστημα δημοπρασιών. Όταν κάποιος χρήστης κάνει αναζήτηση για μια λέξη-κλειδί που έχετε επιλέξει, η Google θα εμφανίσει τις διαφημίσεις σας σε μια σειρά από παράγοντες, όπως:

 • Το μέγιστο CPC που έχετε ορίσει για αυτήν τη λέξη-κλειδί.
 • Το επίπεδο ποιότητας της διαφήμισής σας.
 • Το επίπεδο ποιότητας της ιστοσελίδας σας.

Η Google θα εμφανίσει τη διαφήμισή σας στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης εάν το μέγιστο CPC σας είναι υψηλότερο από το μέγιστο CPC άλλων διαφημιζομένων που στοχεύουν την ίδια λέξη-κλειδί.

Εάν η διαφήμισή σας εμφανιστεί, θα πληρώσετε μόνο όταν κάποιος χρήστης κάνει κλικ σε αυτήν. Το ποσό που πληρώνετε εξαρτάται από το μέγιστο CPC που έχετε ορίσει και από την τελική τιμή της δημοπρασίας.

Εκτός από τις διαφημίσεις αναζήτησης, το Google Ads προσφέρει μια σειρά από άλλους τύπους διαφημίσεων, όπως:

 • Διαφημίσεις προβολής: Αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται σε ιστότοπους που συνεργάζονται με το Google Display Network.
 • Διαφημίσεις βίντεο: Αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από βίντεο στο YouTube ή σε άλλους ιστότοπους που συνεργάζονται με το Google Display Network.
 • Διαφημίσεις εφαρμογών: Αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται σε εφαρμογές που συνεργάζονται με το Google Play Store.

Για να ξεκινήσετε μια καμπάνια Google Ads, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Google Ads και να επιλέξετε τον τύπο διαφήμισης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε τις λέξεις-κλειδιά που θέλετε να στοχεύσετε και να δημιουργήσετε τη διαφήμισή σας.

Διαβάστε  Ποια Backlinks έχουν βαρύτητα και ποια τιμωρεί η Google

Μόλις δημιουργήσετε μια καμπάνια, μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοσή της χρησιμοποιώντας τα εργαλεία αναφοράς του Google Ads. Αυτά τα εργαλεία θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πού πηγαίνει το χρήμα σας και πώς μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοση των καμπάνιας σας.

Με προσεκτική σχεδιασμό και διαχείριση, μπορείτε να δημιουργήσετε αποτελεσματικές καμπάνιες Google Ads που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Η δημοπρασία διαφημίσεων

Η δημοπρασία διαφήμισης ξεκινά όταν ένας χρήστης εισάγει ένα ερώτημα αναζήτησης, από το οποίο η Google καθορίζει εάν το ερώτημα περιέχει λέξεις-κλειδιά στις οποίες οι διαφημιζόμενοι προσφέρονται επί του παρόντος. Αν οι διαφημιζόμενοι έχουν υποβάλει προσφορά σε ορισμένες από τις λέξεις-κλειδιά στο ερώτημα αναζήτησης του χρήστη, αρχίζει η δημοπρασία διαφήμισης. Ο σκοπός της δημοπρασίας είναι να καθοριστεί η Κατάταξη διαφήμισης ή όπου θα τοποθετηθεί κάθε διαφήμιση. Η δημοπρασία καθορίζει τη συμπερίληψη και την τοποθέτηση διαφημίσεων σύμφωνα με τον τύπο κατάταξης διαφήμισης με βάση δύο κύριους παράγοντες – τη μέγιστη προσφορά και το Δείκτη ποιότητας.

 Πώς εξαντλείται ο προϋπολογισμός μου Google Ads;

Ο προϋπολογισμός σας Google Ads εξαντλείται όταν έχετε ξοδέψει το ποσό που έχετε ορίσει για τη συγκεκριμένη καμπάνια. Μπορείτε να ορίσετε έναν ημερήσιο, εβδομαδιαίο ή μηνιαίο προϋπολογισμό.

Εάν ο προϋπολογισμός σας εξαντληθεί πριν από το τέλος του κύκλου χρέωσης, οι διαφημίσεις σας θα σταματήσουν να εμφανίζονται. Μπορείτε να αυξήσετε τον προϋπολογισμό σας ανά πάσα στιγμή για να συνεχίσετε να εμφανίζετε τις διαφημίσεις σας.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν την εξάντληση του προϋπολογισμού σας Google Ads:

 • Υψηλό κόστος ανά κλικ (CPC): Εάν ο ανταγωνισμός για τις λέξεις-κλειδιά που έχετε επιλέξει είναι υψηλός, το CPC μπορεί να είναι υψηλό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εξάντληση του προϋπολογισμού σας πιο γρήγορα.
 • Πολλά κλικ: Εάν η διαφήμισή σας εμφανίζεται συχνά και λαμβάνει πολλά κλικ, αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει στην εξάντληση του προϋπολογισμού σας.
 • Μικρός προϋπολογισμός: Εάν έχετε ορίσει ένα μικρό προϋπολογισμό, είναι πιο πιθανό να εξαντληθεί πιο γρήγορα.

Για να αποφύγετε την εξάντληση του προϋπολογισμού σας Google Ads, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

 • Επιλέξτε λέξεις-κλειδιά με χαμηλό ανταγωνισμό: Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε το CPC.
 • Δημιουργήστε ελκυστικές διαφημίσεις που είναι σχετικές με τις λέξεις-κλειδιά σας: Αυτό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τον αριθμό των κλικ που λαμβάνετε.
 • Ορίστε έναν προϋπολογισμό που είναι κατάλληλος για τις ανάγκες σας: Εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, μπορείτε να δοκιμάσετε να ορίσετε έναν ημερήσιο προϋπολογισμό.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοση των καμπάνιας σας Google Ads για να δείτε πώς ξοδεύετε τον προϋπολογισμό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα και να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές.

Βασικά στοιχεία του προϋπολογισμού του PPC

Μπορείτε να σκεφτείτε τους προϋπολογισμούς διαφήμισης με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε για οποιοδήποτε άλλο προϋπολογισμό. Ξεκινάτε με ένα βασικό στοιχείο που θα αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού διαφημίσεων σας και θα επιτρέψετε ένα περιθώριο για να αλλάξετε τα πράγματα έαν κάτι να πάει στραβά. Ένας τρόπος για να ξεκινήσει ο προϋπολογισμός ενός PCC λογαριασμού είναι ανά βάση καμπάνιας.

Κάθε καμπάνια έχει τη δική της καρτέλα μοναδικών ρυθμίσεων στο Google Ads. Αυτό σας επιτρέπει να ελέγχετε συγκεκριμένες παραμέτρους κάθε καμπάνιας ανεξάρτητα από άλλες καμπάνιες στο λογαριασμό σας.

Κάθε καμπάνια θα πρέπει να έχει τον δικό της ημερήσιο προϋπολογισμό. Εάν εκτελείτε ταυτόχρονα πολλές καμπάνιες, θα πρέπει να σκεφτείτε ποιες καμπάνιες έχουν προτεραιότητα. Για παράδειγμα, μια διαφημιστική καμπάνια που διαφημίζει το προϊόν με τις καλύτερες πωλήσεις μπορεί να είναι πιο σημαντική για την επιχείρησή σας από μια άλλη καμπάνια που προωθεί περιεχόμενο σε υποψήφιους πελάτες στην κορυφή της πυραμίδας. Σε καταστάσεις όπως αυτή, ίσως θελήσετε να διαθέσετε μεγαλύτερο ημερήσιο προϋπολογισμό στην καμπάνια προϊόντων.

Αν προγραμματίζετε ένα μηνιαίο προϋπολογισμό PCC, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να υπολογίσετε την κατανομή των ημερήσιων προϋπολογισμών για κάθε καμπάνια και να διαθέσετε τα χρήματά σας ανάλογα με την προτεραιότητα κάθε εκστρατείας.

Διαβάστε : Google Ads επεκτάσεις διαφημίσεων – Πως λειτουργούν και τι προσφέρουν ;

Πώς ξοδεύεται ο ημερήσιος προϋπολογισμός

Ο ημερήσιος προϋπολογισμός στο Google Ads ξοδεύεται με βάση μια σειρά από παράγοντες, όπως:

 • Το κόστος ανά κλικ (CPC): Το CPC είναι το ποσό που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ στη διαφήμισή σας.
 • Η δημοτικότητα των λέξεων-κλειδιών που στοχεύετε: Οι λέξεις-κλειδιά με υψηλό ανταγωνισμό έχουν συνήθως υψηλότερο CPC.
 • Η ποιότητα της διαφήμισής σας: Οι διαφημίσεις με υψηλό επίπεδο ποιότητας εμφανίζονται συχνότερα και έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν κλικ.
 • Η ποιότητα της ιστοσελίδας σας: Οι ιστοσελίδες με υψηλό επίπεδο ποιότητας είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε μετατροπές.

Η Google χρησιμοποιεί ένα σύστημα δημοπρασιών για να καθορίσει ποιες διαφημίσεις θα εμφανίζονται και ποια τιμή θα πληρώσουν οι διαφημιζόμενοι. Οι διαφημιζόμενοι που προσφέρουν το υψηλότερο CPC έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τις διαφημίσεις τους στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Διαβάστε  Τι επιχείρηση να ανοίξω με μικρό κεφάλαιο

Εάν ο ημερήσιος προϋπολογισμός σας είναι χαμηλός, η διαφήμισή σας μπορεί να μην εμφανίζεται πάντα. Ωστόσο, η Google θα προσπαθήσει να εμφανίσει τη διαφήμισή σας όσο το δυνατόν περισσότερο, εντός του προϋπολογισμού σας.

Εάν ο ημερήσιος προϋπολογισμός σας είναι υψηλός, η διαφήμισή σας μπορεί να εμφανιστεί πιο συχνά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα σας για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αξία για τα χρήματά σας.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για τη διαχείριση του ημερήσιου προϋπολογισμού σας στο Google Ads:

 • Ξεκινήστε με έναν μικρό προϋπολογισμό: Αυτό θα σας βοηθήσει να δοκιμάσετε διαφορετικές στρατηγικές και να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για την επιχείρησή σας.
 • Βεβαιωθείτε ότι ο προϋπολογισμός σας είναι κατάλληλος για τους στόχους σας: Εάν θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις, θα χρειαστείτε έναν μεγαλύτερο προϋπολογισμό από ό,τι εάν θέλετε απλώς να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.
 • Παρακολουθήστε τα αποτελέσματα σας: Καθώς δαπανάτε χρήματα για διαφημίσεις PPC, παρακολουθήστε τα αποτελέσματα σας για να δείτε πώς αποδίδουν οι καμπάνιες σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε προσαρμογές και να βελτιώσετε την απόδοση των καμπάνιας σας.

Με προσεκτική σκέψη και σχεδιασμό, μπορείτε να ορίσετε έναν ημερήσιο προϋπολογισμό PPC που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Ακολουθούν ορισμένα πρόσθετα στοιχεία σχετικά με τον ημερήσιο προϋπολογισμό στο Google Ads:

 • Ο ημερήσιος προϋπολογισμός είναι ο συνολικός αριθμός χρημάτων που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για τη συγκεκριμένη καμπάνια σας σε μια ημέρα.
 • Ο ημερήσιος προϋπολογισμός σας μπορεί να είναι διαφορετικός για κάθε καμπάνια.
 • Μπορείτε να αλλάξετε τον ημερήσιο προϋπολογισμό σας ανά πάσα στιγμή.
 • Μπορείτε να παρακολουθείτε τον ημερήσιο προϋπολογισμό σας στο Google Ads.

Προγραμματισμός ώρας

Επίσης, γνωστός ως προγραμματισμός διαφημίσεων, τίναι η πρακτική να καθορίζετε πότε θέλετε οι διαφημίσεις σας να εμφανίζονται σε υποψήφιους πελάτες. Παρόλο που οι διαφημίσεις σας θα πρέπει να συνεχίσουν τη διαδικασία δημοπρασίας διαφημίσεων, μπορείτε να ενημερώσετε την Google όταν θέλετε να εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις τοπικές επιχειρήσεις που θέλουν να οδηγήσουν τους πελάτες σε μια φυσική θέση μέσω των διαφημίσεών τους. Εάν έχετε ένα φούρνο που κλείνει στις 7 μ.μ., μπορεί να μην θέλετε οι διαφημίσεις σας να εμφανίζονται εκτός των κανονικών ωρών λειτουργίας σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να καθορίσετε ότι οι διαφημίσεις σας προβάλλονται συνεχώς καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά κατανέμουν μεγαλύτερο μέρος του ημερήσιου προϋπολογισμού σας για ώρες κατά τις οποίες θέλετε μεγαλύτερη προβολή.

Γεωγραφική στόχευση

Όπως μπορείτε να διαθέσετε περισσότερο από τον προϋπολογισμό σας σε ορισμένες ώρες της ημέρας, μπορείτε επίσης να δαπανήσετε περισσότερο από τον προϋπολογισμό σας σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές. Αυτή η τεχνική είναι γνωστή ως γεωγραφική στόχευση.

Η γεωγραφική στόχευση σας επιτρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην προβολή των διαφημίσεών σας σε αναζητήσεις που προέρχονται από συγκεκριμένες περιοχές. Αυτές οι περιοχές μπορεί να είναι τόσο μεγάλες όσο μια πολιτεία ή μια επαρχία, ή τόσο μικρό όσο μια ακτίνα τριών τετραγώνων από το κατάστημά σας.

Η γεωγραφική στόχευση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επωφεληθείτε από τις αυξανόμενες τάσεις του mobile traffic και τις αγοραστικές συνήθειες των σημερινών καταναλωτών και μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο διαθέτετε τον ημερήσιο προϋπολογισμό διαφημίσεων. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε οι διαφημίσεις σας να εμφανίζονται δίπλα σε σχετικές αναζητήσεις σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, αλλά μπορείτε επίσης να διαθέσετε περισσότερο προϋπολογισμό σε αναζητήσεις που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένη πόλη ή ακόμα και γειτονιά.

Στόχευση συσκευών

Πέρασαν οι μέρες κατά τις οποίες οι προοπτικές αναζητούνταν αποκλειστικά από προγράμματα περιήγησης επιφάνειας εργασίας. Σήμερα, οι καταναλωτές αναζητούν τον Ιστό σε πολλές συσκευές (συχνά ταυτόχρονα), πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δώσετε προσοχή στο πού προέρχονται τα πιο πολύτιμα προϊόντα. Στο σημείο αυτό μπαίνει στο παιχνίδι η στόχευση συσκευών.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να εμφανίζονται στα αποτελέσματα σε αναζητήσεις σε Desktop και Mobile υπολογιστές, αλλά το mobile traffic είναι πιο πολύτιμο για εσάς. Θα μπορούσατε να καθορίσετε ότι ένα μέρος του προϋπολογισμού σας θα χρησιμοποιηθεί για τους Desktop υπολογιστές, αλλά το μεγαλύτερο μέρος θα διατεθεί σε κινητές συσκευές. Ίσως θελήσετε να αφιερώσετε περισσότερα χρήματα στην κυκλοφορία που προέρχεται από συγκεκριμένους τύπους κινητών συσκευών, ανάλογα με το τι διαφημίζετε ή το αντίγραφο της διαφήμισής σας.

Ο καθορισμός ενός ημερήσιου προϋπολογισμού και η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο θα εξαντληθούν είναι οι σημαντικότερες πτυχές του προϋπολογισμού για το PPC, αλλά αξίζει να γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο οι προχωρημένες επιλογές στόχευσης μπορούν να επηρεάσουν τις διαφημιστικές σας δαπάνες.

Διαβάστε  Στρατηγικές Προβολής Δικηγόρων στο Αστικό Δίκαιο

Long-Tail Keywords

Οι άνθρωποι μερικές φορές θέλουν να επισημάνουν τις μεγάλες, λέξεις-κλειδιά. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι αυτές οι κατηγορίες λέξεων-κλειδιών αποτελούν μόνο ένα μικρό τμήμα του συνολικού όγκου αναζήτησης. Οι Long-Tail λέξεις-κλειδιά αντιστοιχούν στην πλειοψηφία των αναζητήσεων στο Web.

Τι γίνεται αν κάποιος πραγματοποίησε αναζήτηση για το ερώτημα, “Πώς να βγάλω τα μυρμήγκια έξω από την κουζίνα μου”; Θα μπορούσαν να ψάξουν για συμβουλές για το πώς να απαλλαγούν από την κουζίνα τους με μυρμήγκια, αλλά θα μπορούσαν επίσης να είναι ανοιχτοί για να δουν μια διαφήμιση για μια εταιρεία απεντόμωσης (και αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να κρατήσετε τα μυρμήγκια έξω από μια κουζίνα, αυτό το σενάριο ξαφνικά γίνεται πολύ πιο εύλογο).

Αυτό είναι το είδος της ευκαιρίας που η στόχευση λέξεων-κλειδιών που προσφέρουν οι διαφημιζόμενοι. Εκτός από την πραγματοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αναζητήσεων, οι Long-tail λέξεις-κλειδιά είναι επίσης συχνά σημαντικά φθηνότερες από τις πιο σύντομες ερωτήσεις που κοστίζουν αδρά και μπορούν να έχουν τόσο πολύ – αν όχι περισσότερο – εμπορική πρόθεση.

Πόσο κοστίζουν οι μικρές επιχειρήσεις στο Google Ads;

Μερικές επιχειρήσεις δαπανούν περίπου 1.000 ευρώ το μήνα (και λέω “μόνο” καθαρά για τους σκοπούς του πλαισίου, είναι ακόμα πολλά χρήματα για πολλές μικρές επιχειρήσεις), ενώ άλλοι ξοδεύουν πάνω από 30.000 ευρώ το μήνα, όπως οι οργανισμοί διαχείρισης του PPC.

Ο μέρος όρος κυμαίνεται στα 1.000 έως 9000 ευρώ από μικρές μέχρι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συνολικά, το μέσο CPC των λέξεων-κλειδιών σε όλες τις βιομηχανίες κυμαίνεται συνήθως μεταξύ $ 1-2 – σημαντικά μικρότερο από τους μέσους όρους από το Google Ads και το Bing που αναφέρονται παραπάνω.

Ποια άλλα κόστη συμμετέχουν στο PPC;

Ο προϋπολογισμός διαφημίσεων θα είναι πάντα το μεγαλύτερο και πιο άμεσο κόστος που σχετίζεται με τις καμπάνιες του PPC. Υπάρχουν και άλλες πιθανές δαπάνες που μπορεί να πρέπει να λάβετε υπόψη, ανάλογα με την επιχείρησή σας, τους στόχους μάρκετινγκ και την ατομική σας κατάσταση.

Κόστος του Οργανισμού

Ορισμένες μικρές επιχειρήσεις επιλέγουν να έχουν έναν οργανισμό να χειρίζονται τη δουλειά του PPC για αυτούς. Αυτή η προσέγγιση προσφέρει πολλά οφέλη, όπως η ελάχιστη προσωπική επένδυση χρόνου και προσπάθειας για την πραγματική διαχείριση του λογαριασμού σας στο PPC. Οι οργανισμοί μπορούν επίσης να διαθέτουν πολυετή εμπειρία στη διαχείριση λογαριασμών PPC, καθιστώντας τους αξιόπιστους εταίρους που μπορούν να προσφέρουν συμβουλές και καθοδήγηση από ειδικούς.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες αυτές δεν είναι φθηνές. Ακόμα και μια μικρή διαφημιστική επιχείρηση θα πάρει ένα ποσοστό των διαφημιστικών σας δαπανών, ανεξάρτητα από την απόδοση επένδυσης (ROI). Ορισμένοι οργανισμοί μπορούν να εγγυηθούν ένα ελάχιστο ROI, ενώ άλλοι δεν θα το κάνουν. Οι περικοπές της υπηρεσίας συνήθως κυμαίνονται γύρω από το 10%, αν και αυτό ποικίλλει από το ένα γραφείο στο άλλο.

Προφανώς, είναι προς το συμφέρον του οργανισμού να αποδώσει αποτελέσματα, αλλά ακόμη και αν οι διαφημίσεις σας δεν έχουν ως αποτέλεσμα μετατροπές, θα πρέπει να πληρώσετε την διαφημιστική εταιρεία

Πως να επιλέξετε τον κατάλληλο άνθρωπο, επιχείρηση για το Google Ads

Η επιλογή του κατάλληλου ανθρώπου ή επιχείρησης για το Google Ads εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

 • Οι ανάγκες της επιχείρησής σας: Ποια είναι τα επιχειρηματικά σας οφέλη που θέλετε να επιτύχετε με τις καμπάνιες Google Ads; Θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας, να αυξήσετε τις πωλήσεις ή να δημιουργήσετε ευκαιρίες για νέες πωλήσεις;
 • Το επίπεδο εμπειρίας σας: Είστε νέοι στο Google Ads ή έχετε προηγούμενη εμπειρία; Εάν είστε νέοι, μπορεί να θέλετε να συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία που μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και να αναπτύξετε τις καμπάνιες σας.
 • Ο προϋπολογισμός σας: Πόσο είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για διαφημίσεις Google Ads;

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιλέξετε τον κατάλληλο άνθρωπο ή επιχείρηση για το Google Ads:

 • Ζητήστε συστάσεις από φίλους, οικογένεια ή επιχειρηματικούς συνεργάτες.
 • Διαβάστε κριτικές online.
 • Συγκρίνετε τιμές και υπηρεσίες.
 • Ζητήστε να δείτε παραδείγματα προηγούμενης δουλειάς.

Εδώ είναι μερικά ερωτήματα που μπορείτε να ρωτήσετε τους υποψήφιους:

 • Ποια είναι η εμπειρία σας με το Google Ads;
 • Πώς θα δημιουργήσετε καμπάνιες που θα επιτύχουν τους επιχειρηματικούς μου στόχους;
 • Πώς θα παρακολουθείτε και θα βελτιώσετε την απόδοση των καμπάνιας μου;
 • Ποια είναι η πολιτική τιμολόγησης σας;

Είναι σημαντικό να βρείτε έναν άνθρωπο ή επιχείρηση που μπορεί να κατανοήσει τις ανάγκες της επιχείρησής σας και να δημιουργήσει καμπάνιες που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Εδώ είναι μερικά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε βρει τον κατάλληλο άνθρωπο ή επιχείρηση για το Google Ads:

 • Ο υποψήφιος κατανοεί τις ανάγκες της επιχείρησής σας.
 • Ο υποψήφιος έχει προηγούμενη εμπειρία με επιτυχία σε παρόμοιες επιχειρήσεις.
 • Ο υποψήφιος προσφέρει μια ξεκάθαρη και συνοπτική κατανόηση της διαδικασίας και του κόστους.
 • Ο υποψήφιος είναι πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις σας και να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις επιλογές σας.

Με προσεκτική έρευνα και σκέψη, μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο άνθρωπο ή επιχείρηση για το Google Ads που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Διαβάστε ακόμη :

Google news
Είπαν για εμάς.

Angel FilisAngel Filis
11:50 27 May 24
Επαγγελματισμός και Ακρίβεια στα Αποτελέσματα.
Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
19:57 17 May 24
Είναι επαγγελματίες καθώς σκέφτονται out of the box. Δεν πουλάνε κονσέρβα ασχολούνται για να σε ανεβάσουν επίπεδο και αν κάπου και εγώ καθυστερώ είναι εκεί για επισημάνσεις. Top απλά.
Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
16:35 17 May 24
Εξαιρετική ομάδα, ότι χρειαστώ είναι εκεί τόσο στις Social Media διαφημίσεις όσο και στη κατασκευή της ιστοσελίδας.
Voula GeorgantiVoula Georganti
13:50 07 May 24
Επαγγελματίες στο είδος τους. Κάνουν αυτό ακριβώς που λένε!
Επαγγελματισμός, συνέπεια, εξαιρετική συνεργασία.
manos krommidakismanos krommidakis
17:08 04 May 24
Ο Γιώργος και η ομάδα του είναι οι καλύτεροι στο αντικείμενο τους!!Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα !!
Viky KafetziViky Kafetzi
16:35 04 May 24
Αριστη κατασκευη ποιοτητα και service!!!!
Ο Γιώργος κι η ομάδα του είναι πολύ φιλικοί, εξυπηρετικοί και το σημαντικότερο άριστοι γνώστες του αντικειμένου. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα. Φυσικά, η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για τη διαφήμιση και προώθηση του site. Τους συστήνω ανεπιφύλακτα.
Αψογος επαγγελματιας στην δουλεια του ευγενικος προθυμος να αναπτυξει την επιχειρηση σου!
Michalis PolykratisMichalis Polykratis
10:55 16 Apr 24
Εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος η συνεργασία μας σε όλη τη διάρκεια της ήτανε άψογη και οι βοήθεια του στο να καταφέρω τους στόχους μου ήταν αμέριστη
Ο Γιώργος κάνει ότι υπόσχεται και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Πάντα πρόθυμος στην επικοινωνία εξηγώντας και παρέχοντας λύσεις σε ότι χρειάστηκε. Γιώργο σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας 🙏
Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *