Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Google διαφημίσεις ή οργανικά αποτελέσματα SEO ;

Google news

Έχω ακούσει πολλές φορές αυτή την ερώτηση, τοποθέτηση είτε από συνεργάτη είτε από Digital Marketer. Είναι μια φυσιολογική απορία αλλά και δίλημμα όταν μια επιχείρηση ξοδεύει χρήματα με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όμως η ερώτηση αυτή έχει βάση ; Μου κάνει τρομερή εντύπωση όταν βλέπω δημοσιεύσεις συναδέλφων οι οποίοι καταλήγουν είτε στα οργανικά αποτελέσματα SEO, είτε στις Google διαφημίσεις για το ποια τακτική είναι καλύτερη.

Η καλύτερη δυνατή απάντηση, αν υπάρχει συγκεκριμένος και απόλυτος τρόπος επιτυχίας όταν μιλάμε για τη Google είναι και τα δυο !

Σε πρόσφατες στατιστικές παρατήρησα ότι η Google διαφήμιση το 2017, ή αλλιώς τα πληρωμένα αποτελέσματα Google, έχουν ραγδαία άνοδο στις αναζητήσεις αλλά και τα κλικς κατά 53%. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες έχουν αρχίσει να προτιμούν τα πληρωμένα αποτελέσματα της Google. Δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό..Η Google παρατήρησε ότι τα τελευταία χρόνια οι SEO Marketers έχουν επικεντρωθεί πολύ στην δουλειά των οργανικών αποτελεσμάτων και ξεκίνησε τα updates. Φυσικά τα updates δυσκόλεψαν τους SEO Marketers στην δουλειά τους για πολλούς και διάφορους λόγους.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο μυστικό για να μπείτε σε φράσεις, λέξεις κλειδιά στη πρώτη σελίδα της Google αλλά υπάρχουν κάποιοι νέοι κανόνες και συμβουλές για το SEO για να μπορέσετε να μπείτε σε μια σωστή τροχιά.

Κάθε update σε ένα μεγάλο ποσοστό ιστοσελίδων κάνει »ζημιά» σε φράσεις, λέξεις κλειδιά που έχουν δουλευτεί με αποτέλεσμα η εκάστοτε επιχείρηση να μένει δυσαρεστημένη από την πτώση των πωλήσεων και να ακολουθεί τον μονόδρομο του Google Adwords. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί οι Digital Marketers στα συμπεράσματα τους σχετικά με τα οργανικά αποτελέσματα του SEO και το Google Adwords. To συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι ότι προσπαθεί η Google εκτός των άλλων, να διατηρεί τις ισορροπίες και να στρέψει το ενδιαφέρον των διαφημιζόμενων στη Google διαφήμιση.

Διαβάστε  Βελτιστοποίηση On Page και Τεχνικό SEO για την 1η Σελίδα

Παρακάτω θα αναφέρω 2 συμβουλές για την σύγκριση του SEO με το Google Adwords.

1. Τύποι αναζητήσεων και Ζήτηση

Αν το μεγαλύτερο μέρος της επισκεψιμότητας από την οργανική αναζήτηση προέρχεται από την επωνυμία της επιχείρησής σας, αλλά ένα μικρότερο μέρος της επισκεψιμότητας από την πληρωμένη αναζήτηση προέρχεται από σχετικούς τύπους αναζητήσεων με την επωνυμία σας τότε θα πρέπει να το ψάξετε περισσότερο. Είναι μπέρδεμα, κουραστικό και δύσκολο το ξέρω.

Η ανάλυση και μέτρηση των αποτελεσμάτων έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολη ύστερα από την απόφαση της Google για το »not provided» στην οργανική αναζήτηση αλλά το Google Search Console μας βοηθάει ενεργά.

Ομοίως, η οργανική και πληρωμένη αναζήτηση ενδέχεται να αποφέρουν διαφορετικά shares επισκεψιμότητας από διαφορετικούς τύπους συσκευών για μια επιχείρηση. Οι τύποι συσκευών τείνουν να ενεργούν διαφορετικά σε κάθε είδους μετρήσεις, από το ποσοστό κλικ έως το ποσοστό μετατροπής, μέχρι και το ποσοστό εγκατάλειψης. Επομένως, θα εξαλείψει όλες τις συνολικές συγκρίσεις επιδόσεων και θα απαιτεί την κατανομή των μετρήσεων ανά συσκευή.

Η συνολική μέτρηση των αποτελεσμάτων αφορά ένα γενικό γρήγορο συμπέρασμα και είναι μια βιαστική δουλειά η οποία δεν οδηγεί πουθενά. Η μέτρηση ανά συσκευή, τμήμα οδηγεί στην ουσιαστική βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

2. Επωφεληθείτε τόσο από τις πληρωμένες όσο και από τις οργανικές αναζητήσεις

Δεν αρκεί η σύγκριση των δυο γιγάντων για τις αναλύσεις που θα κάνετε. Θα πρέπει να βρείτε τον τρόπο μέτρησης ώστε να συνεργάζονται μαζί τόσο η Google διαφήμιση όσο και το SEO.

O Digital Marketer θέλει να ανεβάζει κάθε λέξη-κλειδί στα οργανικά αποτελέσματα ώστε να μπορεί να εξετάσει ενδεχομένως την προσφορά και στην πληρωμένη αναζήτηση, με ιδιαίτερη προτίμηση στην πρώτη θέση. Όμως είναι αδύνατο να οδηγήσεις όλες τις λέξεις κλειδιά στη πρώτη σελίδα των οργανικών αναζητήσεων, πόσο μάλλον να παραμείνουν εκεί.

Διαβάστε  Πως η Google εντοπίζει το περιεχόμενο του site σας ;

Κάθε επιχείρηση θα επιθυμούσε να έχει μια διαφήμιση στην κορυφή της σελίδας για κάθε σχετική αναζήτηση, αλλά τα οικονομικά της πληρωμένης αναζήτησης είναι περιοριστικά. Δεν είναι οικονομικά βιώσιμη η προσφορά στην κορυφαία θέση για κάθε όρο και σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι εφικτή η προσφορά στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων δεδομένης της αναμενόμενης απόδοσης και ανταγωνισμού για ένα συγκεκριμένο ερώτημα ή αναζήτηση.

Έτσι έχουμε μια κατάσταση όπου οι διαφημιζόμενοι θα ήθελαν να έχουν τόσο τις πληρωμένες όσο και οργανικές αναζητήσεις στις πρώτες θέσεις (δεδομένου ότι οι χρήστες θα κάνουν κλικ και στις δυο περιπτώσεις), αλλά είναι αδύνατο να επιτευχθεί μια πραγματική ορατότητα και στα δύο. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αυτοί οι δύο τύποι ορατότητας στη Google μπορούν να συνεργαστούν, είναι το κλειδί για την επιτυχία.

Στην περίπτωση λέξεων-κλειδιών που συνδυάζονται με την επωνυμία, είναι πιθανό ένας ιστότοπος να μπορεί να πάρει όλη την πληρωμένη επισκεψιμότητα αναζήτησης που λαμβάνει από τις διαφημίσεις παρά από τα οργανικά αποτελέσματα. Φυσικά, αυτό θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως, εάν οι ανταγωνιστές υποβάλλουν προσφορές για λέξεις-κλειδιά, και πόσες από αυτές βρίσκονται στη πρώτη σελίδα βάση οργανικών αποτελεσμάτων.

Στην περίπτωση μιας λέξης – φράσης κλειδί στην οποία μια ιστοσελίδα δεν κατατάσσεται ακόμη στην πρώτη σελίδα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι όλη η επισκεψημότητα προέρχεται από μια πληρωμένη Google διαφήμιση αναζήτησης. Εννοείται ότι θα πρέπει να δουλέψετε αυτές τις λέξεις κλειδιά αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παρατήσετε την πληρωμένη διαφήμιση επειδή κάποιος σας είπε ότι τα οργανικά αποτελέσματα είναι καλύτερα.

Που καταλήγω

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν και τις 2 μετρήσεις το ίδιο σοβαρά. Σίγουρα ανά περιόδους θα υπάρχει μεγαλύτερο βάρος σε μια από τις δυο.

Διαβάστε  11 Λόγοι για τους οποίους χάσατε θέσεις στη Google

Σε καμία περίπτωση μην μπείτε σε διαδικασία αποκλειστικά SEO στρατηγικών ή Google διαφημίσεων. Και τα δυο είναι πολύ σημαντικά, αν σας ενδιαφέρει πραγματικά να πετύχετε. Εφόσον κάποιος σας πει επειδή κάνει μόνο SEO ότι αυτό αρκεί τότε να είστε σίγουροι ότι κάτι δεν πάει καλά και αντίστροφα για το Google adwords.

Να είστε ανοιχτοί σε προτάσεις και συζητήσεις, να σκέφτεστε και να αποφύγετε τις συγκρίσεις SEO με Google διαφημίσεις. Το SEO φέρνει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα με λιγότερα χρήματα ενώ το Google Adwords είναι μια πιο γρήγορη αλλά και ακριβότερη επιλογή.

Αν σας ενδιαφέρει να ακολουθήσουμε την προώθηση της ιστοσελίδας σας επικοινωνήστε μαζί μου για να βρούμε μαζί την καλύτερη δυνατή λύση.

Google news
Είπαν για εμάς.

Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
19:57 17 May 24
Είναι επαγγελματίες καθώς σκέφτονται out of the box. Δεν πουλάνε κονσέρβα ασχολούνται για να σε ανεβάσουν επίπεδο και αν κάπου και εγώ καθυστερώ είναι εκεί για επισημάνσεις. Top απλά.
Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
16:35 17 May 24
Εξαιρετική ομάδα, ότι χρειαστώ είναι εκεί τόσο στις Social Media διαφημίσεις όσο και στη κατασκευή της ιστοσελίδας.
Voula GeorgantiVoula Georganti
13:50 07 May 24
Επαγγελματίες στο είδος τους. Κάνουν αυτό ακριβώς που λένε!
Επαγγελματισμός, συνέπεια, εξαιρετική συνεργασία.
manos krommidakismanos krommidakis
17:08 04 May 24
Ο Γιώργος και η ομάδα του είναι οι καλύτεροι στο αντικείμενο τους!!Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα !!
Viky KafetziViky Kafetzi
16:35 04 May 24
Αριστη κατασκευη ποιοτητα και service!!!!
Ο Γιώργος κι η ομάδα του είναι πολύ φιλικοί, εξυπηρετικοί και το σημαντικότερο άριστοι γνώστες του αντικειμένου. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα. Φυσικά, η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για τη διαφήμιση και προώθηση του site. Τους συστήνω ανεπιφύλακτα.
Αψογος επαγγελματιας στην δουλεια του ευγενικος προθυμος να αναπτυξει την επιχειρηση σου!
Michalis PolykratisMichalis Polykratis
10:55 16 Apr 24
Εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος η συνεργασία μας σε όλη τη διάρκεια της ήτανε άψογη και οι βοήθεια του στο να καταφέρω τους στόχους μου ήταν αμέριστη
Ο Γιώργος κάνει ότι υπόσχεται και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Πάντα πρόθυμος στην επικοινωνία εξηγώντας και παρέχοντας λύσεις σε ότι χρειάστηκε. Γιώργο σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας 🙏
Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Loading
Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *