fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
Forum-marketing-1

Είναι τα Forum Links αποτελεσματικά για το SEO ;

Είναι τα Forum Links αποτελεσματικά για το SEO ;

Ποια είναι η ιστορία των Forum Links

Τα φόρουμ ή online communities είναι διαδικτυακές κοινότητες για τους ομοϊδεάτες που μπορούν να παρακολουθήσουν και να συζητήσουν διάφορα θέματα και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Τα φόρουμ είναι γενικά ελεύθερα και ανοιχτά για να συμμετάσχουν όλοι. Kάθε μέλος μπορεί να μεταπηδήσει σε μια υπάρχουσα συζήτηση (ή να ξεκινήσει) για να εκφράσει την άποψη του. Ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό των περισσότερων φόρουμ είναι ότι τα μέλη μπορούν να παραθέσουν έναν σύνδεσμο στα posts. Αυτή η δυνατότητα σύνδεσης σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα τους δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα backlink στον δικό τους ιστοχώρο / blog. Υπήρξε μια εποχή κατά την οποία οι σύνδεσμοι στο φόρουμ ήταν η πιο εύκολη και ταχύτερη μέθοδος  link building.

Διαβάστε : Οι πιο σημαντικές συμβουλές SEO για το 2018

Υπάρχουν τρία είδη backlinks που μπορείτε να δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας φόρουμ. Όταν εγγραφείτε σε ένα φόρουμ / φόρουμ συζήτησης σε σχετικό φόρουμ με το site σας και αναφέρετε την ιστοσελίδα / blog σας στο τμήμα προφίλ. Αυτό το backlink ονομάζεται σύνδεσμος προφίλ φόρουμ. Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να δημιουργηθεί ένα προφίλ και να αποκτηθεί ένα backlink προφίλ φόρουμ. Στη συνέχεια, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια συζήτηση και μαζί με την απάντησή σας δημοσιεύστε έναν σχετικό σύνδεσμο στην ανάρτησή σας. Ας το ονομάσουμε forum post link. Tα περισσότερα φόρουμ έχουν ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται υπογραφή/signature που εμφανίζεται κάτω από κάθε post. Εάν η υπογραφή σας επιτρέπεται να περιέχει έναν σύνδεσμο, τότε το backlink καλείται forum signature link.

Γιατί τα Forum Links είναι τόσο δημοφιλή ;

Διαβάστε  Τι είναι το Yoast SEO στο Wordpress και πως το Χρησιμοποιώ στη σελίδα μου;

Ορισμένα brandsκαι οργανισμοί ανώτερων αρχών (π.χ. MySQL, CNET) έχουν φόρουμ υποστήριξης πελατών. Ακόμα και οι ιστοσελίδες .edu και .gov έχουν ανοιχτά φόρουμ. Δεδομένου ότι τα φόρουμ είναι ανοιχτά και δωρεάν για όλους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φόρουμ για να αποκτήσετε υψηλού authority backlinks ακόμη και .edu και .gov backlinks.

Τί έγινε μετά ;

Ένα λογισμικό αυτοματισμού όπως το scrapebox και το xrumer κακοποίησαν αυτά τα φόρουμ με βομβαρδισμό spamming . Το λογισμικό αυτό μπορεί να δημιουργήσει χιλιάδες προφίλ φόρουμ ανά ώρα. Και ο προσωπικός σκοπός τέτοιων προφίλ είναι η σύνδεση spamming. Μπορούν ακόμη να προχωρήσουν βήματα μπροστά από την προστασία από την ανεπιθύμητη αλληλογραφία, επιλύοντας απλά captchas, επαληθεύοντας τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και δημοσιεύοντας σε θέματα συζήτησης για να ενεργοποιήσουν ορισμένα χαρακτηριστικά του μέλους του forum. Όλα τα μεγάλα φόρουμ βομβαρδίζονται συνεχώς με τα προφίλ ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που χρησιμοποιούν αυτό το λογισμικό.

Έτσι, οι μηχανές αναζήτησης έπρεπε να παρεμβαίνουν και με την εισαγωγή του χαρακτηριστικού nofollow οι περισσότεροι σύνδεσμοι των φόρουμ έχουν τώρα υποτιμηθεί. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος από τη Google να τιμωρεί τους spammers μετά από το penguin update. Ακόμα και τα φόρουμ έχουν ενημερώσει τα κριτήρια τους για τους χρήστες που θέλουν να δημοσιεύσουν συνδέσμους στις αναρτήσεις τους.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε πλέον τα Forum Links για SEO ;

Κάποιοι SEO Marketers (και οι πελάτες τους) ενδέχεται να εξακολουθούν να βρίσκονται σε βαθύ ύπνο καθώς εξακολουθούν να πουλάνε υπηρεσίες οικοδόμησης συνδέσεων χρησιμοποιώντας προφίλ φόρουμ. Μπορείτε εύκολα να λάβετε τέτοιες υπηρεσίες στο fiverr πωλώντας δεκάδες χιλιάδες backlinks στο blog σας για μόλις $ 5. Μια φιλοσοφία ή ένας κανόνας που ακολουθώ πάντα στο SEO είναι ότι τα backlinks που είναι ευκολότερο να δημιουργηθούν είναι και τα πιο άχρηστα. Δεν έχει σημασία αν είναι Do Follow ή όχι, υψηλό pr, edu, gov, authority, κλιμακωτά ή οτιδήποτε άλλο. Ποτέ μην αγοράζετε τέτοιες υπηρεσίες.

Διαβάστε  Πως να βγάλετε μέχρι 3.000 ευρώ με τα Instagram stories σε 30 ημέρες

Επίσης, μην αγοράζετε / ενοικιάζετε links υπογραφής των καθιερωμένων μελών ή χρησιμοποιείτε τη δική σας υπογραφή για να δημιουργείτε links. Δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά θα πρέπει να το βλέπετε σαν εναλλακτική. Οποιαδήποτε αυτοματοποιημένη σύνδεση είναι κακή για το SEO και ένα signature link είναι αυτοματοποιημένο επειδή η υπογραφή εμφανίζεται αυτόματα κάθε φορά που δημοσιεύετε κάτι. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε υπογραφή για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο, μην χρησιμοποιείτε keyword anchors για να αποφύγετε ποινές από τη Google. 

Ο αποτελεσματικός τρόπος για το σύγχρονο Forum Link Building

Μπορεί ή όχι να αξίζει τον κόπο το Forum Link Building ανάλογα με τον τομέα της επιχείρισης και το φόρουμ στο οποίο συνδέεστε. Σε μερικές εξειδικευμένες ενότητες το φόρουμ μπορεί να είναι καλύτερο για link building από άλλες εξειδικευμένες θέσεις. Εάν είστε ήδη ένα καθιερωμένο μέλος ενός δημοφιλούς και ενεργού φόρουμ που σχετίζεται πολύ με την επιχείριση σας, είναι πολύ πιο λογικό να χρησιμοποιήσετε αυτό το φόρουμ ακόμα και αν είναι ένα forum nofollow από το να εγγραφείτε ως νέο μέλος σε ένα φόρουμ dofollow ή σε υψηλό authority ή φόρουμ high pr ή .edu. 

Μην προβληματίζεστε για nofollow ή dofollow. Επειδή ακόμα και οι σύνδεσμοι dofollow δεν θα φέρουν μεγάλο αποτέλεσμα. Μην σκεφτείτε ούτε το keyword anchor. Θα αυξήσετε τις πιθανότητες ποινής με ακριβείς άγκυρες λέξεων-κλειδιών σε συνδέσμους φόρουμ. Και μην το κοιτάξετε για SEO στρατηγική, εκτός αν εξελιχθείτε σε ένα καθιερωμένο μέλος, όπου την κατάλληλη στιγμή θα αναφέρετε σχετικά links τα οποία θα προσφέρουν αξία πληροφορίας. Ναι η Google κοιτάει την σχετικότητα και στα φόρουμ.

Διαβάστε  Τρεις τρόποι για να προωθήσετε ένα Domain για επιχειρήσεις σήμερα

Προσπαθήστε να βοηθήσετε άλλα μέλη με την ανάρτησή σας για να λύσετε ένα πρόβλημα. Συνδέστε ένα από τα πιο πολύτιμα άρθρα/σελίδες και προσπαθήστε να προσελκύσετε μέλη του φόρουμ στον ιστότοπό σας. Αν δεν είναι πολύτιμο το backlink, τουλάχιστον θα κερδίσετε νέους αναγνώστες / επισκέπτες και αγοραστές στο site σας. Επικεντρωθείτε στην οικοδόμηση σχέσεων με τα μέλη του φόρουμ έτσι ώστε να εμπιστεύονται τη σύνδεσή σας, να τη βρίσκουν χρήσιμη και να είναι ευγνώμονες γι ‘αυτό. Αν απαντάτε σε κάποιο νήμα, απαντήστε έγκυρα και με σαφήνεια. Εάν ανοίγετε το δικό σας νήμα ανταλλαγής γνώσεων, κάντε το επιτακτικό ότι όλοι θέλουν να δημοσιεύσουν ένα μήνυμα ευχαριστίας.

Από την άποψη του SEO δεν θα κερδίσετε πολύ βάρος. Αλλά σίγουρα θα κερδίσετε:

Βαρύτητα στο Link Profile σας.
Πολύ σχετικοί νέοι αναγνώστες στην ιστοσελίδα / blog σας.
Αναγνώριση σε μια κοινότητα σχετική με την επιχείριση σας.

Διαβάστε :

SEO Οδηγός ανάλυσης ανταγωνιστών – Πως γίνεται

Η Google κυκλοφορεί ένα εργαλείο SEO που τσεκάρει 10 μετρήσεις

Διεθνές SEO – Ένας γρήγορος οδηγός για να ξεκινήσετε

 

Καλέστε για Προσφορά