Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Είναι τα Forum Links αποτελεσματικά για το SEO ;

Google news

Είναι τα Forum Links αποτελεσματικά για το SEO ;

Ποια είναι η ιστορία των Forum Links

Τα φόρουμ ή online communities είναι διαδικτυακές κοινότητες για τους ομοϊδεάτες που μπορούν να παρακολουθήσουν και να συζητήσουν διάφορα θέματα και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Τα φόρουμ είναι γενικά ελεύθερα και ανοιχτά για να συμμετάσχουν όλοι. Kάθε μέλος μπορεί να μεταπηδήσει σε μια υπάρχουσα συζήτηση (ή να ξεκινήσει) για να εκφράσει την άποψη του. Ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό των περισσότερων φόρουμ είναι ότι τα μέλη μπορούν να παραθέσουν έναν σύνδεσμο στα posts. Αυτή η δυνατότητα σύνδεσης σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα τους δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα backlink στον δικό τους ιστοχώρο / blog. Υπήρξε μια εποχή κατά την οποία οι σύνδεσμοι στο φόρουμ ήταν η πιο εύκολη και ταχύτερη μέθοδος  link building.

Διαβάστε : Οι πιο σημαντικές συμβουλές SEO για το 2018

Υπάρχουν τρία είδη backlinks που μπορείτε να δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας φόρουμ. Όταν εγγραφείτε σε ένα φόρουμ / φόρουμ συζήτησης σε σχετικό φόρουμ με το site σας και αναφέρετε την ιστοσελίδα / blog σας στο τμήμα προφίλ. Αυτό το backlink ονομάζεται σύνδεσμος προφίλ φόρουμ. Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να δημιουργηθεί ένα προφίλ και να αποκτηθεί ένα backlink προφίλ φόρουμ. Στη συνέχεια, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια συζήτηση και μαζί με την απάντησή σας δημοσιεύστε έναν σχετικό σύνδεσμο στην ανάρτησή σας. Ας το ονομάσουμε forum post link. Tα περισσότερα φόρουμ έχουν ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται υπογραφή/signature που εμφανίζεται κάτω από κάθε post. Εάν η υπογραφή σας επιτρέπεται να περιέχει έναν σύνδεσμο, τότε το backlink καλείται forum signature link.

Γιατί τα Forum Links είναι τόσο δημοφιλή ;

Διαβάστε  Τι είναι το SEM - Search Engine Marketing

Ορισμένα brandsκαι οργανισμοί ανώτερων αρχών (π.χ. MySQL, CNET) έχουν φόρουμ υποστήριξης πελατών. Ακόμα και οι ιστοσελίδες .edu και .gov έχουν ανοιχτά φόρουμ. Δεδομένου ότι τα φόρουμ είναι ανοιχτά και δωρεάν για όλους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φόρουμ για να αποκτήσετε υψηλού authority backlinks ακόμη και .edu και .gov backlinks.

Τί έγινε μετά ;

Ένα λογισμικό αυτοματισμού όπως το scrapebox και το xrumer κακοποίησαν αυτά τα φόρουμ με βομβαρδισμό spamming . Το λογισμικό αυτό μπορεί να δημιουργήσει χιλιάδες προφίλ φόρουμ ανά ώρα. Και ο προσωπικός σκοπός τέτοιων προφίλ είναι η σύνδεση spamming. Μπορούν ακόμη να προχωρήσουν βήματα μπροστά από την προστασία από την ανεπιθύμητη αλληλογραφία, επιλύοντας απλά captchas, επαληθεύοντας τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και δημοσιεύοντας σε θέματα συζήτησης για να ενεργοποιήσουν ορισμένα χαρακτηριστικά του μέλους του forum. Όλα τα μεγάλα φόρουμ βομβαρδίζονται συνεχώς με τα προφίλ ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που χρησιμοποιούν αυτό το λογισμικό.

Έτσι, οι μηχανές αναζήτησης έπρεπε να παρεμβαίνουν και με την εισαγωγή του χαρακτηριστικού nofollow οι περισσότεροι σύνδεσμοι των φόρουμ έχουν τώρα υποτιμηθεί. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος από τη Google να τιμωρεί τους spammers μετά από το penguin update. Ακόμα και τα φόρουμ έχουν ενημερώσει τα κριτήρια τους για τους χρήστες που θέλουν να δημοσιεύσουν συνδέσμους στις αναρτήσεις τους.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε πλέον τα Forum Links για SEO ;

Κάποιοι SEO Marketers (και οι πελάτες τους) ενδέχεται να εξακολουθούν να βρίσκονται σε βαθύ ύπνο καθώς εξακολουθούν να πουλάνε υπηρεσίες οικοδόμησης συνδέσεων χρησιμοποιώντας προφίλ φόρουμ. Μπορείτε εύκολα να λάβετε τέτοιες υπηρεσίες στο fiverr πωλώντας δεκάδες χιλιάδες backlinks στο blog σας για μόλις $ 5. Μια φιλοσοφία ή ένας κανόνας που ακολουθώ πάντα στο SEO είναι ότι τα backlinks που είναι ευκολότερο να δημιουργηθούν είναι και τα πιο άχρηστα. Δεν έχει σημασία αν είναι Do Follow ή όχι, υψηλό pr, edu, gov, authority, κλιμακωτά ή οτιδήποτε άλλο. Ποτέ μην αγοράζετε τέτοιες υπηρεσίες.

Διαβάστε  Google vs Bing - Συγκρίνουμε τις δυο μεγάλες μηχανές αναζήτησης

Επίσης, μην αγοράζετε / ενοικιάζετε links υπογραφής των καθιερωμένων μελών ή χρησιμοποιείτε τη δική σας υπογραφή για να δημιουργείτε links. Δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά θα πρέπει να το βλέπετε σαν εναλλακτική. Οποιαδήποτε αυτοματοποιημένη σύνδεση είναι κακή για το SEO και ένα signature link είναι αυτοματοποιημένο επειδή η υπογραφή εμφανίζεται αυτόματα κάθε φορά που δημοσιεύετε κάτι. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε υπογραφή για να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο, μην χρησιμοποιείτε keyword anchors για να αποφύγετε ποινές από τη Google. 

Ο αποτελεσματικός τρόπος για το σύγχρονο Forum Link Building

Μπορεί ή όχι να αξίζει τον κόπο το Forum Link Building ανάλογα με τον τομέα της επιχείρισης και το φόρουμ στο οποίο συνδέεστε. Σε μερικές εξειδικευμένες ενότητες το φόρουμ μπορεί να είναι καλύτερο για link building από άλλες εξειδικευμένες θέσεις. Εάν είστε ήδη ένα καθιερωμένο μέλος ενός δημοφιλούς και ενεργού φόρουμ που σχετίζεται πολύ με την επιχείριση σας, είναι πολύ πιο λογικό να χρησιμοποιήσετε αυτό το φόρουμ ακόμα και αν είναι ένα forum nofollow από το να εγγραφείτε ως νέο μέλος σε ένα φόρουμ dofollow ή σε υψηλό authority ή φόρουμ high pr ή .edu. 

Μην προβληματίζεστε για nofollow ή dofollow. Επειδή ακόμα και οι σύνδεσμοι dofollow δεν θα φέρουν μεγάλο αποτέλεσμα. Μην σκεφτείτε ούτε το keyword anchor. Θα αυξήσετε τις πιθανότητες ποινής με ακριβείς άγκυρες λέξεων-κλειδιών σε συνδέσμους φόρουμ. Και μην το κοιτάξετε για SEO στρατηγική, εκτός αν εξελιχθείτε σε ένα καθιερωμένο μέλος, όπου την κατάλληλη στιγμή θα αναφέρετε σχετικά links τα οποία θα προσφέρουν αξία πληροφορίας. Ναι η Google κοιτάει την σχετικότητα και στα φόρουμ.

Διαβάστε  SEO για Επιχειρήσεις - Οι Ειδικοί δίπλα σας

Προσπαθήστε να βοηθήσετε άλλα μέλη με την ανάρτησή σας για να λύσετε ένα πρόβλημα. Συνδέστε ένα από τα πιο πολύτιμα άρθρα/σελίδες και προσπαθήστε να προσελκύσετε μέλη του φόρουμ στον ιστότοπό σας. Αν δεν είναι πολύτιμο το backlink, τουλάχιστον θα κερδίσετε νέους αναγνώστες / επισκέπτες και αγοραστές στο site σας. Επικεντρωθείτε στην οικοδόμηση σχέσεων με τα μέλη του φόρουμ έτσι ώστε να εμπιστεύονται τη σύνδεσή σας, να τη βρίσκουν χρήσιμη και να είναι ευγνώμονες γι ‘αυτό. Αν απαντάτε σε κάποιο νήμα, απαντήστε έγκυρα και με σαφήνεια. Εάν ανοίγετε το δικό σας νήμα ανταλλαγής γνώσεων, κάντε το επιτακτικό ότι όλοι θέλουν να δημοσιεύσουν ένα μήνυμα ευχαριστίας.

Από την άποψη του SEO δεν θα κερδίσετε πολύ βάρος. Αλλά σίγουρα θα κερδίσετε:

Βαρύτητα στο Link Profile σας.
Πολύ σχετικοί νέοι αναγνώστες στην ιστοσελίδα / blog σας.
Αναγνώριση σε μια κοινότητα σχετική με την επιχείριση σας.

Διαβάστε :

SEO Οδηγός ανάλυσης ανταγωνιστών – Πως γίνεται

Η Google κυκλοφορεί ένα εργαλείο SEO που τσεκάρει 10 μετρήσεις

Διεθνές SEO – Ένας γρήγορος οδηγός για να ξεκινήσετε

 

Google news
Είπαν για εμάς.

Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
19:57 17 May 24
Είναι επαγγελματίες καθώς σκέφτονται out of the box. Δεν πουλάνε κονσέρβα ασχολούνται για να σε ανεβάσουν επίπεδο και αν κάπου και εγώ καθυστερώ είναι εκεί για επισημάνσεις. Top απλά.
Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
16:35 17 May 24
Εξαιρετική ομάδα, ότι χρειαστώ είναι εκεί τόσο στις Social Media διαφημίσεις όσο και στη κατασκευή της ιστοσελίδας.
Voula GeorgantiVoula Georganti
13:50 07 May 24
Επαγγελματίες στο είδος τους. Κάνουν αυτό ακριβώς που λένε!
Επαγγελματισμός, συνέπεια, εξαιρετική συνεργασία.
manos krommidakismanos krommidakis
17:08 04 May 24
Ο Γιώργος και η ομάδα του είναι οι καλύτεροι στο αντικείμενο τους!!Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα !!
Viky KafetziViky Kafetzi
16:35 04 May 24
Αριστη κατασκευη ποιοτητα και service!!!!
Ο Γιώργος κι η ομάδα του είναι πολύ φιλικοί, εξυπηρετικοί και το σημαντικότερο άριστοι γνώστες του αντικειμένου. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα. Φυσικά, η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για τη διαφήμιση και προώθηση του site. Τους συστήνω ανεπιφύλακτα.
Αψογος επαγγελματιας στην δουλεια του ευγενικος προθυμος να αναπτυξει την επιχειρηση σου!
Michalis PolykratisMichalis Polykratis
10:55 16 Apr 24
Εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος η συνεργασία μας σε όλη τη διάρκεια της ήτανε άψογη και οι βοήθεια του στο να καταφέρω τους στόχους μου ήταν αμέριστη
Ο Γιώργος κάνει ότι υπόσχεται και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Πάντα πρόθυμος στην επικοινωνία εξηγώντας και παρέχοντας λύσεις σε ότι χρειάστηκε. Γιώργο σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας 🙏
Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Loading
Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *