Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Google news

Αρμοδιότητες Marketing Manager. Ο marketing manager είναι βασικό μέλος της ομάδας ανώτερων στελεχών κάθε εταιρείας. Η κύρια ευθύνη ενός μάρκετινγκ μάνατζερ είναι να διαχειρίζεται όλες τις πτυχές του μάρκετινγκ για μια εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού στόχων και στρατηγικών, της διαχείρισης του προϋπολογισμού, της ανάπτυξης ομάδων και της επίβλεψης της εσωτερικής και εξωτερικής επικοινωνίας.

Ορισμός στρατηγικής μάρκετινγκ

Η στρατηγική μάρκετινγκ καθορίζει τους στόχους και τους σκοπούς της εταιρείας για τα επόμενα 3-5 χρόνια, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα τους επιτύχει. Θα πρέπει να βασίζεται σε ενδελεχή ανάλυση του τρέχοντος επιχειρηματικού σας περιβάλλοντος, όπως

 • Εσωτερικούς παράγοντες, όπως προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες, ανθρώπινους πόρους, οικονομικά στοιχεία, τεχνολογία, αξία της μάρκας (τι μας κάνει μοναδικούς).
 • Εξωτερικοί παράγοντες όπως ο ανταγωνισμός στην αγορά- ανάγκες/ επιθυμίες/ συμπεριφορές των πελατών- τάσεις του κλάδου (τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες).

Μέτρηση των προσπαθειών μάρκετινγκ

Η μέτρηση των προσπαθειών μάρκετινγκ είναι ένα σημαντικό μέρος του να είσαι marketing manager. Πρέπει να καταλάβετε πώς να μετράτε τις προσπάθειες μάρκετινγκ, πώς να χρησιμοποιείτε τα δεδομένα από αυτές τις μετρήσεις και πώς να τις βελτιώνετε, ώστε η εταιρεία σας να μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τα χρήματα που επενδύονται στο μάρκετινγκ. Είναι σαφές ότι οι αρμοδιότητες marketing manager ποικίλουν.

 • Κατανοήστε πώς να μετρήσετε την αποτελεσματικότητα της εκστρατείας σας εξετάζοντας διάφορους τομείς:
 • Πωλήσεις (ή έσοδα)
 • Κόστος ανά οδηγό ή επαφή που δημιουργήθηκε από την εκστρατεία
 • Κόστος ανά πώληση ή συναλλαγή που δημιουργήθηκε από την εκστρατεία
 • Ποσοστό μετατροπής (ποσοστό των επισκεπτών που προέβησαν σε κάποια ενέργεια)
Διαβάστε  Brand & Aλληλεπίδραση στις ομάδες Facebook

Διαχείριση του προϋπολογισμού

Η διαχείριση του προϋπολογισμού είναι ένα κρίσιμο μέρος της λειτουργίας ενός διευθυντή μάρκετινγκ. Ο διευθυντής μάρκετινγκ πρέπει να είναι σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με το πόσα χρήματα πρέπει να δαπανηθούν για διάφορες δραστηριότητες, όπως:

 • Πόσα πρέπει να δαπανήσουμε για διαφήμιση;
 • Πρέπει να προσλάβουμε περισσότερους πωλητές ή να επικεντρωθούμε στο μάρκετινγκ περιεχομένου;

Η σωστή απάντηση θα εξαρτηθεί από την κατάσταση και τους στόχους της εταιρείας σας, αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να σας βοηθήσουν να το προσδιορίσετε. Οι αρμοδιότητες marketing manager περιέχουν μεγάλη ευθύνη, καθώς ενσωματώνουν όλες τις προσπάθειες μιας εταιρείες για να μεγαλώσει. Ουσιαστικά συμμετέχει στο Performance Marketing της επιχείρησης, ελέγχοντας και αξιολογώντας την απόδοση.

Δημιουργήστε και διατηρήστε μια αποτελεσματική ομάδα.

Είστε μέλος της ομάδας μάρκετινγκ. Πρέπει να συνεργαστείτε με τα άλλα μέλη σας για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε ένα αποτελεσματικό τμήμα που μπορεί να επιτύχει τους στόχους του. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε επικοινωνία με την εταιρεία SEO, για την παρακολούθηση των Reports και την απόδοση μήνα με τον μήνα.

Σκοπός της παρούσας ενότητας είναι να σας δώσει κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές για τη δημιουργία και τη διατήρηση μιας αποτελεσματικής ομάδας, καθώς και κάποιες συγκεκριμένες αρμοδιότητες που μπορεί να έχετε ως διευθυντής μάρκετινγκ. Δεν χρειάζεται να είναι ειδικός στο SEO, αλλά να αντιλαμβάνεται πως λειτουργεί ώστε να αξιολογεί τις προσπάθειες που πραγματοποιούνται.

Διαχείριση των σχέσεων με βασικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των πωλητών και των οργανισμών, εάν χρειάζεται.

 • Διαχείριση των σχέσεων με βασικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών και των οργανισμών, αν χρειαστεί.
 • Αναπτύσσετε ισχυρή κατανόηση των επιχειρηματικών στόχων και σκοπών της εταιρείας, ώστε να διασφαλίζετε ότι τα προγράμματα μάρκετινγκ σας ευθυγραμμίζονται με αυτούς.
 • Διαχειρίζεστε τις σχέσεις με τα εσωτερικά τμήματα, όπως οι πωλήσεις και τα οικονομικά, καθώς και με τα εξωτερικά ενδιαφερόμενα μέρη, όπως οι πελάτες και οι προμηθευτές.
Διαβάστε  Δημιουργία Αρθρογραφίας - 5 Μυστικά Επιτυχίας

Η κύρια ευθύνη ενός marketing manager είναι να διαχειρίζεται όλες τις πτυχές του μάρκετινγκ για μια εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού στόχων και στρατηγικών, της διαχείρισης των προϋπολογισμών, της ανάπτυξης ομάδων και της επίβλεψης των εσωτερικών και εξωτερικών επικοινωνιών. Μπορεί επίσης να επιβλέπει την απόδοση διαφημίσεων στο Google, ώστε να αξιολογεί με την ομάδα το ROAS.

Ο marketing manager είναι υπεύθυνος για τη συνολική στρατηγική μάρκετινγκ. Συμβάλλει στον καθορισμό των προϊόντων ή των υπηρεσιών που θα προσφέρονται στην αγορά, καθορίζει τον τρόπο τιμολόγησης και προώθησής τους μέσω καναλιών όπως η διαφήμιση ή οι εκστρατείες δημοσίων σχέσεων (τόσο σε απευθείας σύνδεση όσο και εκτός σύνδεσης).

Εκτός από τη δημιουργία αυτών των προωθητικών ενεργειών από τους ίδιους -που μπορεί να περιλαμβάνουν την πρόσληψη εξωτερικών πρακτορείων, αν είναι απαραίτητο-, τις παρακολουθούν επίσης για να βεβαιωθούν ότι έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στα στοιχεία πωλήσεων.

Παρακολουθεί βασικούς δείκτες απόδοσης, όπως τα ποσοστά μετατροπής σε διάφορα κανάλια σε βάθος χρόνου, ώστε να μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές προτού κάτι πάει στραβά με τους κύκλους παραγωγής στην πορεία λόγω ανεπαρκούς ζήτησης από τους καταναλωτές που δεν γνώριζαν ότι υπήρχε κάτι νέο εκεί έξω που άξιζε να δοκιμάσουν τώρα αντί για αργότερα, όταν μπορεί να κοστίζει λιγότερο από το συνηθισμένο λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού από άλλες βιομηχανίες που προσπαθούν περισσότερο από ποτέ”.

Συμπερασματικά

Οι marketing managers είναι υπεύθυνοι για την επιτυχία των προσπαθειών μάρκετινγκ μιας εταιρείας. Πρέπει να έχουν ισχυρή κατανόηση της αγοράς και του τι θέλουν οι πελάτες, καθώς και την ικανότητα να δημιουργούν στρατηγικές που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν αυτούς τους στόχους. Συνεπώς οι αρμοδ

Διαβάστε  6 αποτελεσματικές στρατηγικές SEO για το 2020
Google news
Είπαν για εμάς.

Ο Γιώργος κάνει ότι υπόσχεται και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Κατάφερε να φέρει το eshop μας idaniko-varos.gr, μέσα σε λίγους μήνες, στην πρώτη σελίδα και στις πρώτες θέσεις στην Google σε πολλές κομβικες λέξεις κλειδιά. Πάντα πρόθυμος στην επικοινωνία εξηγώντας και παρέχοντας λύσεις σε ότι χρειάστηκε. Γιώργο σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας 🙏
Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *