fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
google panda

Οδηγός για πρώτη σελίδα με το Google Panda

Η πρώτη σελίδα στο Google ή στη Google δεν είναι μια απλή υπόθεση. Ο ανταγωνισμός αυξάνεται σε όλους τους τομείς οι δυσκολίες επίσης συνεπώς χρειάζονται στοχευμένες και έξυπνες SEO στρατηγικές. Εφόσον επιλέξετε κάποια εταιρεία ή κάποιον/α που ασχολείται με το Digital Marketing θα πρέπει να έχετε και εσείς κάποιες γνώσεις ώστε να μπορείτε να μεταφράζετε τα λεγόμενα των απαντήσεων που θα λαμβάνετε. Φυσικά θα πρέπει να κάνετε και εσείς τις σωστές ερωτήσεις. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσω τι είναι το Google Panda.

Η Google έχει πάρα πολλά σημεία στον αλγόριθμο που επηρεάζουν την συνολική κατάταξη. Το Google Panda είναι μέρος του αλγόριθμου με ειδικότητα στη ποιότητα του περιεχομένου, το Google Peguin έχει ειδικότητα στη ποιότητα των links , και το Google Hummingbird δίνει βάση στις αναζητήσεις, την ποιότητα αυτών και το voice SEO.

Διαβάστε : Πως η Google εντοπίζει το περιεχόμενο του site σας ;

Ξεκινάμε με το Google Panda

Το Google Panda ελέγχει την ποιότητα του περιεχομένου ενός ιστοτόπου για να το κατατάξει ανάλογα στα αποτελέσματα της αναζήτησης. Όσον αφορά τις ιστοσελίδες που έχουν χαμηλότερη ποιότητα περιεχομένου, πιθανότατα θα επηρεαστούν αρνητικά από το Google Panda. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να προκαλεί τις ιστοσελίδες να δημιουργούν υψηλότερη ποιότητα περιεχομένου, ώστε να βγαίνουν υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης,  πράγμα που σημαίνει ότι ή ποιότητα του περιεχομένου ανταμείβεται με υψηλότερες βαθμολογίες, ενώ η χαμηλή ποιότητα του περιεχομένου θα πέφτει συνεχώς στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τι ρόλο παίζει το περιεχόμενο που δημιουργείται ή παράγεται από χρήστες

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Google Panda δεν στοχεύει το user-generated περιεχόμενο, κάτι που πολλοί webmasters και Digital Marketers εκπλήσσονται όταν το μαθαίνουν και πολλοί άλλοι »πανέξυπνοι» το αμφισβητούν.Επειδή όμως το Google Panda στοχεύει σε user-generated περιεχόμενο, τείνει να επηρεάσει εκείνους τους χρήστες που παράγουν πολύ χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο,  όπως ανεπιθύμητα guets posts ή φόρουμ που είναι γεμάτα με spam περιεχόμενο. Μην ξεχνάτε το περιεχόμενο από χρήστες που έχετε δημιουργήσει, είτε πρόκειται για φόρουμ, είτε σχόλια σε blogs ή συνεισφορές σας σε άρθρα, μόνο και μόνο επειδή έχετε ακούσει ότι είναι «κακό» ή δεν το λαμβάνει υπόψιν το Google Panda. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες υψηλής κατάταξης με user-generated περιεχόμενο, και πολλές σελίδες που έχασαν σημαντικές θέσεις σε κατατάξεις επειδή αφαίρεσαν αυτό το είδος του περιεχομένου. Ακόμη και σχόλια που έγιναν σε ένα blog post μπορεί να διατηρήσουν ή ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τα στατιστικά σας.

Μην ξεχνάτε το περιεχόμενο από χρήστες που έχετε δημιουργήσει, είτε πρόκειται για φόρουμ, είτε σχόλια σε blogs ή συνεισφορές σας σε άρθρα, μόνο και μόνο επειδή έχετε ακούσει ότι είναι «κακό» ή δεν το λαμβάνει υπόψιν το Google Panda. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες υψηλής κατάταξης με user-generated περιεχόμενο, και πολλές σελίδες που έχασαν σημαντικές θέσεις σε κατατάξεις επειδή αφαίρεσαν αυτό το είδος του περιεχομένου. Ακόμη και σχόλια που έγιναν σε ένα blog post μπορεί να διατηρήσουν ή ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τα στατιστικά σας.

Google Panda Αλγόριθμος
Google Panda Αλγόριθμος

Η καταμέτρηση λέξεων είναι μια άλλη πτυχή του Google Panda και συχνά έχω παρατηρήσει ότι δεν λαμβάνεται υπόψιν από SEO managers. Πολλά sites κάνουν το λάθος και αρνούνται να δημοσιεύσουν οποιοδήποτε περιεχόμενο εκτός και αν είναι πάνω από ένα ορισμένο αριθμό λέξεων, 250 λέξεις έως 350 λέξεις. Αντ ‘αυτού, η Google συνιστά να σκεφτείτε πόσες λέξεις το περιεχόμενο πρέπει να έχει ώστε να είναι πετυχημένο και να παρέχει σημαντική αξία πληροφορίας στον χρήστη.

Υπάρχουν πολλές σελίδες με πολύ μικρό περιεχόμενο, αλλά η Google πιστεύει ότι η σελίδα είναι επαρκής στη χρησιμότητα όπως και πληροφορία που διαθέτει. Είναι προτιμότερο να γράψετε ένα κείμενο 250 λέξεων παρά ένα άρθρο 800 λέξεων εφόσον δεν έχετε κάτι ουσιαστικό να πείτε. Το Google Panda το βλέπει.

Το Περιεχόμενο να ταιριάζει με το ερώτημα

Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας ταιριάζει με το ερώτημα ή τίτλο που έχετε θέσει. Αν δείτε το Google Panda να στέλνει επισκέπτες στη σελίδα σας για συγκεκριμένα ερωτήματα, αναζητήσεις, βεβαιωθείτε ότι η σελίδα σας δίνει την απάντηση στο ερώτημα που ψάχνουν. Εάν δεν το δίνει, φροντίστε αυτό να συμβεί προσθέτοντας επιπλέον κείμενο με συγκεκριμένες πληροφορίες. Μόλις το Google Panda, εντοπίσει ότι η απάντηση που δημοσιεύσατε στο κοινό καλύπτει πλήρως όλα τα ενδεχόμενα όχι μόνο θα σας ανεβάσει ψηλά στη κατάταξη, αλλά θα σας εμφανίσει πολλές φορές σε διάφορες αναζητήσεις. Οι τεχνικές on page SEO όπως τα tags και τα H1, H2 δεν λαμβάνονται υπόψιν από το Google Panda, αλλά είναι χρήσιμες για το γενικό SEO.
Πως προσδιορίζουμε την ποιότητα σε ένα περιεχόμενο ;

Αν δυσκολεύεστε να εντοπίσετε αν ένα συγκεκριμένο κομμάτι της ιστοσελίδας σας θεωρείται ποιοτικό ή όχι, υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος για να το επιβεβαιώσετε. Κοιτάξτε στο Google Analytics ή το πρόγραμμα analytics που χρησιμοποιείτε και τσεκάρετε την συγκεκριμένη σελίδα. Αν η Google στέλνει επισκέπτες στη συγκεκριμένη σελίδα, τότε σαφώς το περιεχόμενο είναι ποιοτικό και εμφανίζεται αρκετά ψηλά στις αναζητήσεις.

Διαβάστε : SEO Reports – Αναφορές Google οργανικών αποτελεσμάτων

Ωστόσο, αν μια σελίδα δεν λαμβάνει επισκεψιμότητα από τη Google, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι κακό σημάδι, αλλά το περιεχόμενο πρέπει να επανεξεταστεί. Υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι αρκετά καινούριο ώστε να αξιολογηθεί αναλόγως. Ίσως να χρειαστεί να μιλήσετε με ειδικό στο SEO περιεχόμενο, ώστε να εξετάσει λεπτομερώς τα κείμενα σας και να προσθέσει παραγράφους ή αφαιρέσει κάποιους άλλους. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο το περιεχόμενο που έχετε δημιουργήσει να είναι τραγικό.

Πώς να αποτρέψετε το Google Panda από το να επηρεάζει αρνητικά το site σας ; Δημιουργήστε υψηλής ποιότητας, μοναδικό περιεχόμενο που απαντά στην ερώτηση που αναζητούν οι χρήστες. Διαβάζοντας το περιεχόμενο με τον λόγο σας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταλάβετε  εάν το περιεχόμενο είναι υψηλής ποιότητας ή όχι. Όταν το περιεχόμενο διαβάζεται φωναχτά, τα δεδομένα αλλάζουν, όπως  η χρήση με τις ίδιες λέξεις-κλειδιά, ορθρογραφικά και συνταντικά λάθη, και άλλους παράγοντες που το περιεχόμενο είναι ανεπαρκές. Διαβάστε και επεξεργαστείτε το περιεχόμενο, ή ζητήστε από κάποιον άλλο να το διαβάσει, ώστε να μπορείτε με μεγαλύτερη ευκολία να δείτε τι χρειάζεται να αλλαχτεί.

Το Google Panda είναι μια εκπληκτική καινοτομία, δημιουργία της εταρείας Google. Δεν επιτρέπει σε κανέναν να σας ξεπεράσει με πονηριές και black hat Seo τεχνικές. Αξιολογεί την σκληρή δουλειά του SEO Manager που ακολουθεί πιστά τους νέους κανονισμούς. Αν χρειάζεστε βοήθεια και θέλετε να ανεβείτε ψηλά και στα πρώτα αποτελέσματα αναζήτησης επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Καλέστε για Προσφορά