Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

SEO Reports – Αναφορές Google οργανικών αποτελεσμάτων

Google news

Όταν παρέχει ένας Digital Marketer υπηρεσίες seo, τότε θα πρέπει να παρέχει στον πελάτη SEO Reports και αναφορές για τα οργανικά αποτελέσματα.

Τα πάντα εξαρτώνται από τις προτεραιότητες του πελάτη. Εφόσον, έχετε ακούσει κάποιες »ανησυχίες» τότε δημιουργείτε αναφορές οι οποίες αντιπροσωπεύουν τόσο εσάς όσο και τα ερωτήματα του πελάτη. Οι αναφορές seo πρέπει να είναι λεπτομερείς χωρίς όμως να υπάρχει λόγος να αναλύσετε εις βάθος πως αυξήσατε το εύρος των αναζητήσεων και κατ’ επέκτασιν της επισκεψιμότητας.

Διαβάστε : Τοπικό SEO για πολλές επιχειρήσεις και αναφορές – Citations

1.Πηγές Επισκεψιμότητας

Αν η βασική προτεραιότητα του πελάτη είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας, τότε το Google Analytics είναι η μόνη απάντηση. Θα πρέπει να προσθέσετε αναφορές πηγών επισκεψιμότητας από το Google Analytics, ώστε να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη αναφορά SEO. Στην αναφορά πάντα συμπεριλαμβάνω τις πηγές επισκεψιμότητας από οργανικά αποτελέσματα, referrals και πληρωμένων αναζητήσεων clicks ( κλικς ). Η αγγλική ονομασία της παρουσίασης μέσω του Google Analytics είναι η Source/Medium. Οι βασικές λειτουργίες του Google Analytics παρουσιάζουν ένα μικρό μέρος των απαντήσεων που ψάχνετε.

Όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις οργανικές αναζητήσεις μέσω του Google Analytics θα τις βρείτε στην επιλογή »ΑΠΟΣΚΟΠΗ».

2. Στόχοι και Conversions

Η αύξηση της επισκεψιμότητας και κινητικότητας σε μια ιστοσελίδα είναι σίγουρα σημαντική υπόθεση και χαρακτηρίζεται με θετικό πρόσημο, αλλά δεν θα αρκεί η επισκεψιμότητα αυτή δεν κάνει αυτό που θέλετε. Δηλαδή να μετατρέψετε τον επισκέπτη σε πελάτη ή σε κάποιο άλλο στόχο που έχετε θέσει. Οι πελάτες ενδιαφέρονται περισσότερο για αυτήν τη μέτρηση, επομένως το ποσοστό μετατροπής ανήκει στην αρχή της αναφοράς SEO.

Διαβάστε  Πόσο κοστίζει μια διαφήμιση στο Google Ads;

Αφού γνωρίζετε την ισοτιμία μετατροπής, θα σας βοηθήσει να εξηγήσετε καλύτερα την υπόλοιπη έκθεση. Ο καλύτερος τρόπος να επεξηγηθεί ο ρυθμός μετατροπής σε έναν πελάτη είναι μέσω της παρακολούθησης στόχων.
Στην ενότητα »ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ» δημιουργώ τις αναλυτικές αναφορές και στόχους σύμφωνα με τα θέλω και απαιτήσεις του πελάτη.

 3. Επισκεψιμότητα ανά σελίδα

Μπορεί να ξέρετε από πού προέρχονται οι επισκέπτες σας, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε πού οδηγούνται. Εάν κάποιος προέρχεται από οργανική αναζήτηση της Google, αυτό είναι το καλύτερο, αλλά αν γνωρίζετε ότι οδηγήθηκε στην πιο πρόσφατη ανάρτηση ιστολογίου σας, αυτό είναι ακόμα καλύτερο. Αυτή είναι η αναφορά που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις τάσεις των επισκεπτών, ώστε να δείτε πως κινούνται όσοι πραγματικά κάνουν κλικ σε αυτό που σας φέρνει κίνηση.

Bοηθά τον πελάτη να μάθει αν χρειάζεται να ξοδεύει περισσότερο χρόνο για να βελτιώσει τη σελίδα του προϊόντος του ή αν  χρειαστεί να δημοσιεύσει περισσότερα βίντεο και λιγότερο περιεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση τα συμπεράσματα είναι ατελείωτα. Σε εταιρείες τεχνολογίας οι οποίες έχουν μεγάλο ανταγωνισμό στις περισσότερες λέξεις φράσεις κλειδιά, κάθε στρατηγική παίζει σημαντικό ρόλο. Π.χ όταν μια εταιρεία ανάκτησης δεδομένων, στοχεύσει στη φράση ανάκτηση αρχείων από χαλασμένο δίσκο τότε θα πρέπει να τσεκάρει όλες τις δευτερεύουσες ή παρόμοιες φράσεις για να βγάλει ένα πιο ασφαλές πόρισμα.

Στην ενότητα »ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ» θα βρείτε όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες.

4. Page Speed Insights

Αφήνω λίγο το Google Analytics και κάνω μια αναφορά σε ένα ακόμη εργαλείο της Google το Page Speed Insights.
Μέσω του εργαλείου μέτρησης ταχύτητας μιας ιστοσελίδας, έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο report για προτάσεις και βελτιώσεις σχετικά με την λειτουργία της ιστοσελίδας του πελάτη. Θα ανακαλύψετε τεχνικά προβλήματα τα οποία δεν θα έχετε καν υπολογίσει.

Διαβάστε  Τι είναι το Yoast SEO στο Wordpress και πως το Χρησιμοποιώ στη σελίδα μου;

5. Κατάταξη και Links

Οι περισσότερες διαφημιστικές εταιρείες και οι SEO Marketers εξακολουθούν να αναφέρουν μεμονωμένες ταξινομήσεις λέξεων-κλειδιών. Η χρήση δεδομένων κατάταξης ως στάνταρ δείκτη απόδοσης δεν είναι συνετή.

Η Google εμφανίζει διαφορετικά αποτελέσματα με βάση διάφορους παράγοντες, όπως το ιστορικό, η εξατομίκευση και η αναζήτηση από το χρήστη. Παρόλο που εξακολουθεί να υπάρχει κάποια αξία στην παρακολούθηση των θέσεων λέξεων-κλειδιών, θα πρέπει να αποτελεί μέρος της συνολικής αναφοράς απόδοσης και όχι μια μέτρηση ολοκληρωτική. Όσον αφορά τα links υπάρχουν πολλά κορυφαία εργαλεία SEO που μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθήσετε τους συνδέσμους που κερδίζετε ή χάνετε.

Αυτά τα εργαλεία μπορούν επίσης να σας δώσουν μια εικόνα για τον ανταγωνισμό και όπου μπορεί να υπάρχουν ευκαιρίες SEO. Εάν μια συγκεκριμένη σελίδα στον ιστότοπο ενός ανταγωνιστή προσελκύει μεγάλο αριθμό συνδέσμων, ίσως πρέπει να δημιουργήσετε κάτι παρόμοιο για τον πελάτη σας.

6. Προτάσεις για βελτίωση και νέοι στόχοι

Δεν έχει να κάνει με την παρουσίαση αποτελεσμάτων και μετρήσεων αλλά είναι εξίσου σημαντική παράμετρος. Η δημιουργία μιας αναφοράς με μελλοντικούς στόχους και προτάσεις για περαιτέρω βελτιστοποίηση σας προσφέρει το κάτι παραπάνω.
Σε κάθε SEO Report που δημιουργώ, εφόσον δημιουργηθεί ιστορικό ξεκινάω τις συγκρίσεις με τα προηγούμενα Report. Είναι μια επιλογή μονόδρομος για να βελτιώνω συνεχώς τις seo στρατηγικές που ακολουθώ.

Google news
Είπαν για εμάς.

Angel FilisAngel Filis
11:50 27 May 24
Επαγγελματισμός και Ακρίβεια στα Αποτελέσματα.
Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
19:57 17 May 24
Είναι επαγγελματίες καθώς σκέφτονται out of the box. Δεν πουλάνε κονσέρβα ασχολούνται για να σε ανεβάσουν επίπεδο και αν κάπου και εγώ καθυστερώ είναι εκεί για επισημάνσεις. Top απλά.
Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
16:35 17 May 24
Εξαιρετική ομάδα, ότι χρειαστώ είναι εκεί τόσο στις Social Media διαφημίσεις όσο και στη κατασκευή της ιστοσελίδας.
Voula GeorgantiVoula Georganti
13:50 07 May 24
Επαγγελματίες στο είδος τους. Κάνουν αυτό ακριβώς που λένε!
Επαγγελματισμός, συνέπεια, εξαιρετική συνεργασία.
manos krommidakismanos krommidakis
17:08 04 May 24
Ο Γιώργος και η ομάδα του είναι οι καλύτεροι στο αντικείμενο τους!!Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα !!
Viky KafetziViky Kafetzi
16:35 04 May 24
Αριστη κατασκευη ποιοτητα και service!!!!
Ο Γιώργος κι η ομάδα του είναι πολύ φιλικοί, εξυπηρετικοί και το σημαντικότερο άριστοι γνώστες του αντικειμένου. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα. Φυσικά, η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για τη διαφήμιση και προώθηση του site. Τους συστήνω ανεπιφύλακτα.
Αψογος επαγγελματιας στην δουλεια του ευγενικος προθυμος να αναπτυξει την επιχειρηση σου!
Michalis PolykratisMichalis Polykratis
10:55 16 Apr 24
Εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος η συνεργασία μας σε όλη τη διάρκεια της ήτανε άψογη και οι βοήθεια του στο να καταφέρω τους στόχους μου ήταν αμέριστη
Ο Γιώργος κάνει ότι υπόσχεται και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Πάντα πρόθυμος στην επικοινωνία εξηγώντας και παρέχοντας λύσεις σε ότι χρειάστηκε. Γιώργο σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας 🙏
Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *