fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
τι ειναι το WordPress

Τι είναι το WordPress και ποιους αφορά

Το WordPress είναι γνωστό ως σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ή CMS. Είναι ένα από τα πολλά που σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει ιστότοπους χωρίς να γνωρίζει ούτε μία γραμμή κώδικα. Είναι βασισμένο σε μια προϋπόθεση ότι ακόμη και οι πιο αρχάριοι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν κάτι εκπληκτικό για το Διαδίκτυο.

Ο τρόπος με τον οποίο αναπτύσσεται το WordPress επιτρέπει σε άλλους να κάνουν συνεισφορές για να του προσφέρουν μεγαλύτερη λειτουργικότητα. Για παράδειγμα, πολλοί προγραμματιστές θα δημιουργήσουν θέματα και πρόσθετα για διάφορους λόγους. Ένα από τα αγαπημένα μας είναι το Yoast SEO, το οποία βοηθά τον ιστότοπό σας να εμφανίζεται σωστά στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης.

Αν και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τον αρχάριο χρήστη, το WordPress παρέχει επίσης εργαλεία για τον πιο προηγμένο προγραμματιστή. Έχει ενσωματωμένους editors που σας δίνουν έλεγχο σε πολλές πτυχές θεμάτων και τα plugins μπορούν να τροποποιηθούν άμεσα.

Ποιος χρησιμοποιεί το WordPress και γιατί;

Στην πραγματικότητα, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει έναν ιστότοπο με WordPress αποτελεσματικά. Είναι ένα από αυτά τα συστήματα που έχει κάτι για όλους ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιότητάς του. Από το βασικό περιεχόμενο έως τη ρύθμιση της διάταξης, το WordPress είναι ένα ευέλικτο CMS.

Ίσως ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους οι χρήστες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα είναι επειδή είναι εύκολο στη χρήση. Το WordPress είναι ένα πλήρες σύστημα που λειτουργεί απλώς out of the box.. Από τεχνική άποψη, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα περισσότερο από την εγκατάσταση του WordPress και να ξεκινήσετε να δημιουργείτε περιεχόμενο. Ωστόσο, αξίζει την προσπάθεια να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι μπορεί να κάνει για εσάς.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το WordPress διαθέτει μια τεράστια ποικιλία θεμάτων και plugins. Η δημοτικότητά του είναι αυτό που ωθεί πολλούς προγραμματιστές να δημιουργήσουν οποιοδήποτε είδος πρόσθετου που μπορεί να χρειαστείτε για σχεδόν οποιονδήποτε σκοπό. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να βρείτε ένα σχεδόν τέλειο θέμα ή πρόσθετο για να προσφέρετε μια συγκεκριμένη δυνατότητα στον ιστότοπό σας.

Η δημοτικότητα αυτού του CMS είναι επίσης αυτό που οδηγεί στα updates. Επειδή τόσα πολλά άτομα εμπιστεύονται το σύστημα, είναι μία από αυτές τις πλατφόρμες που μπορεί να έχουν συνεχώς υποστήριξη καθ ‘όλη τη διάρκεια των ετών. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη χρήση ενός ξεπερασμένου συστήματος στο οποίο οι εισβολείς μπορούν εύκολα να μπουν. Στην πραγματικότητα, το WordPress ενημερώνεται αυτόματα όταν οι προγραμματιστές προωθούν μια διόρθωση.

Είναι το WordPress δωρεάν ;

Από μόνο του, το WordPress είναι εντελώς δωρεάν για χρήση. Παρόλο που ορισμένοι προγραμματιστές πωλούν “premium” θέματα και προσθήκες, θα βρείτε εύκολα πολλά από αυτά που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες. Κατά τη δημιουργία του ιστότοπού σας, το μόνο πράγμα που θα πρέπει πραγματικά να σας απασχολεί όσον αφορά το κόστος είναι το hosting.

Το WordPress έχει δύο ξεχωριστές διαφορές από το δωρεάν σύστημά του στο Διαδίκτυο: το WordPress.com και το WordPress.org. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρεία διαθέτει και τις δύο παρακάτω πλατφόρμες.

Το WordPress.com είναι λίγο διαφορετικό από το αντίστοιχο λογισμικό. Σε αυτό το περιβάλλον, μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν subdomains και να επωφεληθείτε από μερικές από τις δυνατότητες του WordPress. Ωστόσο, είναι αρκετά περιορισμένο, καθώς δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε πολλές προσαρμοσμένες αλλαγές ή να εγκαταστήσετε πολλά plugins και θέματα.

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να μην χρησιμοποιούν το WordPress.com καθώς αρνείται την πρόσβαση σε πολλές από τις δυνατότητες του διαχειριστή που προσφέρουν οι κύριες εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να προσαρμοστεί πλήρως. Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να μεταφέρετε τον ιστότοπό σας από το WordPress.com εάν αποφασίσετε να αξιοποιήσετε περισσότερο τh.

Η σύνδεση με το υπόλοιπο Διαδίκτυο

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του WordPress είναι πόσο εύκολο είναι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο Διαδίκτυο. Όλα από τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης έως την εμφάνιση εγγράφων από τα Έγγραφα Google, η υποστήριξη για ενοποίηση είναι τεράστια. Μπορείτε ακόμη και να ρυθμίσετε συστήματα πληρωμής χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως το PayPal σε λίγες λεπτά.

Καθώς οι νέες τεχνολογίες καθίστανται διαθέσιμες, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα υπάρξουν προγραμματιστές που θα δημιουργήσουν κάτι για να το ακολουθήσουν στο WordPress. Για παράδειγμα, πολλά πρόσθετα έγιναν διαθέσιμα για να ενσωματώσουν το Cloud storage για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας καθώς η τεχνολογία ξεκίνησε.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για τη χρήση του WordPress είναι πόσο εύκολο είναι να συνδέσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καθώς τα κανάλια όπως Facebook, Twitter, Instagram είναι σημαντικά στην καθημερινή ζωή για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι προγραμματιστές δημιούργησαν συστήματα για την απρόσκοπτη ενσωμάτωση στο WordPress.

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να εμφανίσετε μια ζωντανή ροή του λογαριασμού σας στο Twitter απλώς αντιγράφοντας και επικολλώντας τον κώδικα απευθείας σε μια πλευρική γραμμή κειμένου στο WordPress.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά..Παρακάτω θα σας καλύψουμε άλλους 10 λόγους για τους οποίους το WordPress είναι το κορυφαίο CMS.

1. Το WordPress εστιάζει στην εμπειρία χρήστη

Τα θέματα και τα πρόσθετα του WordPress συνεργάζονται για να κάνουν τους ιστότοπους επαγγελματικούς, φιλικούς προς το χρήστη και ελκυστικούς.

Το αποτέλεσμα?

Οι επισκέπτες απολαμβάνουν την εμπειρία που αποκτούν σε έναν ιστότοπο WordPress.

Παραμένουν περισσότερο, μειώνοντας το συνολικό ποσοστό εγκατάλειψης του ιστότοπού σας.

Αν θέλετε να βελτιώσετε την κατάταξη SEO του ιστότοπού σας, αυτό είναι εξαιρετικό νέο για εσάς. Η Google θέλει να επιβραβεύσει ιστότοπους που παρέχουν εξαιρετική εμπειρία χρήστη.

2. Το WordPress σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ελκυστικούς μόνιμους συνδέσμους

Στο WordPress, είναι πολύ εύκολο να επεξεργαστείτε τον μόνιμο σύνδεσμο του ιστότοπού σας.

Η ομορφιά της δυνατότητας επεξεργασίας του μόνιμου συνδέσμου του άρθρου σας είναι ότι μπορείτε να συνδέσετε τη λέξη-κλειδί σας στη διεύθυνση URL.

Αυτό σημαίνει ότι ο μόνιμος σύνδεσμός σας δεν φαίνεται μόνο όμορφος και ενημερωτικός, αλλά μπορεί να βοηθήσει και στην κατάταξη της αναζήτησής σας. Δείτε το άρθρο μας για το πως να δημιουργήσετε SEO Frienfly συνδέσμους.

3. Το WordPress διευκολύνει τη διαχείριση των μεταδεδομένων

Οι τίτλοι και τα μεταδεδομένα SEO βελτιώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι μηχανές αναζήτησης ερμηνεύουν τη συνάφεια του ιστότοπού σας.

Τα μεταδεδομένα λένε ότι τα προγράμματα ανίχνευσης μηχανών αναζήτησης βοηθούν στην κατανόηση του περιεχομένου των ιστοσελίδων σας.

Όταν προσθέτετε σχετικές λέξεις-κλειδιά στα μεταδεδομένα σας, ο ιστότοπός σας γίνεται πιο πιθανό να κατατάξει αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

Πώς λοιπόν σας βοηθά το WordPress με μεταδεδομένα;

Όταν χρησιμοποιείτε το WordPress, μπορείτε να αποκτήσετε ένα πρόσθετο όπως το Yoast SEO. Αυτή η προσθήκη σας επιτρέπει να προσθέσετε μεταδεδομένα σε όλες τις αναρτήσεις σας σε λίγα λεπτά.

Διαβάστε : Πως να χρησιμοποιήσετε τις επικεφαλίδες – Headers

4. Η βελτιστοποίηση εικόνων για SEO είναι απλή στο WordPress

Οι εικόνες είναι απαραίτητες για τα άρθρα στο blog σας. Ένα ή δύο από αυτά, που χρησιμοποιούνται εγκαίρως, χωρίζει το blog σας σε ενδιαφέρουσες, αναγνώσιμες ενότητες.

Αλλά οι εικόνες δεν οδηγούν μόνο τους αναγνώστες στην καρδιά του κειμένου σας.

Είναι επίσης ισχυρά εργαλεία για SEO, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε το WordPress.

Θα δούμε τρεις τρόπους με τους οποίους το WordPress μπορεί να βελτιστοποιήσει τις εικόνες σας για καλύτερη κατάταξη SEO:

  • Το WordPress σάς επιτρέπει να “δημιουργείτε εναλλακτικό κείμενο” για κάθε εικόνα που χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε τις λέξεις-κλειδιά σας ως περιγραφές εικόνων που θα παρατηρηθούν από τα προγράμματα ανίχνευσης μηχανών αναζήτησης.
  • Με το WordPress, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια προσθήκη που δημιουργεί αυτόματα εναλλακτικό κείμενο για τις εικόνες σας.
  • Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων σας, ώστε να μην επιβραδύνουν την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας σας.

Διαβάστε : Τι είναι τα Meta Tags – Ορισμός και έννοιες για τις Μέτα Ετικέτες

5. Οι ιστοσελίδες του WordPress δεν απογοητεύουν τους χρήστες με αργό χρόνο φόρτωσης

Η ταχύτητα σελίδας είναι ένας παράγοντας κατάταξης Google στην αναζήτηση για κινητά. Επομένως, εάν ο ιστότοπός σας είναι αργός, όχι μόνο θα απογοητεύσει τους χρήστες, αλλά θα σας ωθήσει χαμηλότερα στις αναζητήσεις της Google.

Τα καλά νέα είναι ότι το WordPress διαθέτει καταπληκτικά πρόσθετα που βοηθούν στην ταχύτητα του ιστότοπου.

Για παράδειγμα, υπάρχει το ShortPixel Image Optimizer. Το συγκεκριμένο Plugin συμπιέζει τα έγγραφα PDF και τις προηγούμενες εικόνες σας για να επιταχύνει τον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας.

Ένα άλλο εκπληκτικό plugin για βελτιστοποίηση ταχύτητας ιστότοπου είναι το WPOptimize. Aποθηκεύει προσωρινά τον ιστότοπό σας, διαγράφει τη βάση δεδομένων σας και συμπιέζει τις εικόνες σας για ταχύτερη φόρτωση.

6. Το WordPress είναι βελτιστοποιημένο για χρήστες κινητών

Η χρήση των κινητών αυξήθηκε ταχέως τα τελευταία χρόνια.

Εάν είστε επιχειρηματίες που προσπαθείτε να κερδίσετε πωλήσεις στο διαδίκτυο, αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας πρέπει να βελτιστοποιηθεί για χρήση σε κινητά.

Τα υπέροχα νέα είναι αν χρησιμοποιείτε ήδη το WordPress για να τροφοδοτήσετε τον ιστότοπό σας, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα επιπλέον για να κάνετε τον ιστότοπό σας προσβάσιμο σε κινητές συσκευές.

Γιατί; Τα περισσότερα θέματα WordPress έχουν ήδη βελτιστοποιηθεί για χρήστες κινητών. Πάρα αυτά θα χρειαστεί ένα αναλυτικό audit από τους ειδικούς του SEO Marketer για την μεγαλύτερη δυνατή βελτιστοποίηση.

7. Το WordPress σάς βοηθά να ενσωματώσετε την καμπάνια σας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σήμερα τεράστια και είναι μια από τις καλύτερες πλατφόρμες για την εμπορία της επωνυμίας σας.

Επιπλέον, η επιτυχία στην καμπάνια κοινωνικών μέσων θα βελτιώσει έμμεσα την κατάταξη SEO σας.

Αυτό που σημαίνει για εσάς ως επιχειρηματίας είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα κοινωνικά μέσα για να συμβαδίσετε με την διαδικτυακή σας καμπάνια μάρκετινγκ.

Και το WordPress είναι εκεί για να σας βοηθήσει.

Στο WordPress, μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα κουμπιά Social Media για το blog σας, ώστε να είναι πιο εύκολο για τους αναγνώστες να μοιράζονται το περιεχόμενό σας.

Μπορείτε να προσθέσετε μια ροή κοινωνικών μέσων στον ιστότοπό σας.

Μπορείτε ακόμη και να αυτοματοποιήσετε τις καμπάνιες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

8. Το WordPress έχει καταπληκτικά πρόσθετα ειδικά για SEO

Όταν χρησιμοποιείτε το WordPress, η βελτιστοποίηση για υψηλότερη κατάταξη γίνεται απλή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να εγκαταστήσετε τα σωστά πρόσθετα.

Yoast SEO

Το Yoast SEO είχε εκατομμύρια λήψεις σε όλο τον κόσμο, επειδή καθιστά απλή τη βελτιστοποίηση ιστότοπων για ακόμη και το λιγότερο τεχνολογικό άτομο στον πλανήτη.

Λοιπόν, πώς μπορεί να σας βοηθήσει το Yoast SEO;

  • Σας βοηθά να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο που γράφετε με τη λέξη-κλειδί εστίασης.
  • Σας βοηθά στη δημιουργία περιεχομένου που είναι αναγνώσιμο τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τις αράχνες μηχανών αναζήτησης.
  • Παρέχει τίτλο SEO και templating meta περιγραφή.
  • Το Yoast SEO προσφέρει επίσης στους χρήστες Premium πλήρη υποστήριξη όποτε χρειάζεται.

Χάρτες ιστότοπων Google XML

Με αυτό το πρόσθετο, η δημιουργία σύνθετων χαρτών ιστότοπου XML γίνεται απλή. Αυτοί οι χάρτες διευκολύνουν την κατανόηση της δομής του ιστότοπού σας για τα προγράμματα ανίχνευσης μηχανών αναζήτησης.

Επίσης, κάθε φορά που δημοσιεύετε μια ανάρτηση, αυτή η προσθήκη “ειδοποιεί” τις μηχανές αναζήτησης για το νέο σας περιεχόμενο.

Google Analytics από Monster Insights

Η προσθήκη Google Analytics περιγράφεται ως «εύκολη» και «ισχυρή».

Ακολουθούν τρεις λόγοι για τους οποίους ξεχωρίζει αυτό το πρόσθετο:

Δεν χρειάζεται να αφήσετε τον πίνακα ελέγχου του WordPress για να δείτε τις αναφορές σας στο Google Analytics.
Μπορείτε να μελετήσετε ποιες σελίδες ξεχωρίζουν στον ιστότοπό σας με λεπτομερή στατιστικά.
Μπορείτε να δείτε πόσα κλικ λαμβάνουν οι διαφημίσεις banner, οι σύνδεσμοι συνεργατών και οι εξερχόμενοι σύνδεσμοι.

Το όμορφο πράγμα για τα plugins που αφορούν το SEO για WordPress; Δεν χρειάζεται ποτέ να αγγίξετε ούτε μια γραμμή κώδικα.

9. Το WordPress είναι εύκολο να ενσωματωθεί με άλλα εργαλεία λογισμικού

Γνωρίζετε ήδη πόσο εύκολο είναι να ενσωματώσετε το WordPress με το Google Analytics και το Yoast.

Αλλά δεν είναι τα μόνα εργαλεία λογισμικού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απρόσκοπτα με το WordPress.

10. Το WordPress έχει θετικά θέματα SEO

Οι λέξεις-κλειδιά και τα μεταδεδομένα δεν είναι τα μόνα στοιχεία που εξετάζουν οι αράχνες μηχανών αναζήτησης για συνάφεια.

Ένα άλλο εξαιρετικά σημαντικό πράγμα που αναζητούν είναι ο καλός σχεδιασμός ιστοσελίδων.

Όταν χρησιμοποιείτε το WordPress, δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχείτε για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού του ιστότοπού σας για το SEO.

Απλώς επιλέξτε ένα θέμα φιλικό προς το SEO και είστε έτοιμοι να προσελκύσετε αυτές τις αράχνες στον ιστότοπό σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας!
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Καλέστε για Προσφορά