fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
ti einai to pinterest pos leitourgei

Τι είναι το Pinterest – Πλήρης Οδηγός

Το Pinterest είναι σαν την εικονική έκδοση της προσκόλλησης σε έναν πίνακα με καρφίτσες. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε ιδέες και προϊόντα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε αργότερα. Το Pinterest ονομάζεται συχνά πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, αλλά επικεντρώνεται περισσότερο στην πλατφόρμα αναζήτησης και ανακάλυψης. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Pinterest ξοδεύουν συχνά χρήματα δοκιμάζοντας τις συνταγές, τα έργα και άλλα πράγματα που ανακαλύπτουν στη πλατφόρμα.

Pinterest για χρήστες

Οι χρήστες χρησιμοποιούν το Pinterest για αμέτρητους λόγους, από την αποθήκευση ιδεών, τη συνεργασία με τους ανθρώπους, έως και τη δημιουργία σελιδοδεικτών για αργότερα. Σε αντίθεση με τις πλατφόρμες όπως το Facebook ή το Instagram, το Pinterest είναι ως επί το πλείστον μια μοναχική εμπειρία.

Ο κόσμος ρωτάει: Τι είναι τα δημογραφικά στοιχεία των χρηστών του Pinterest;

Σύντομη απάντηση: Το 81% των χρηστών του Pinterest είναι πραγματικά γυναίκες. Το 40% των νέων εγγραφών είναι άντρες.

60% στις νέες εγγραφές είναι γυναίκες.

Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν μόνο το 7% των συνολικών pins στο Pinterest.

Η μέση ηλικία ενός χρήστη του Pinterest είναι 40, ωστόσο, η πλειονότητα των ενεργών καρφιτσών είναι κάτω των 40 ετών.

Το Pinterest εξακολουθεί να είναι δημοφιλές;

Σύντομη απάντηση: Ναι, υπάρχουν περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια αναζητήσεις που πραγματοποιούνται στο Pinterest κάθε μήνα.

Διαβάστε  Γιατί χρειάζεστε το SEO στο E Commerce ;

Τι είναι το Pin;

Οι καρφίτσες είναι οπτικές αναπαραστάσεις προϊόντων ή ιδεών που ένας χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει στον πίνακα. Οι καρφίτσες αποτελούνται από εικόνες, συνδέσμους και περιγραφές. Κάνοντας κλικ σε μια καρφίτσα θα τη μεγεθύνετε και κάνοντας ξανά κλικ θα μεταφερθούν οι χρήστες στον σύνδεσμο. Οι λογαριασμοί Pinterest μπορούν να κρατήσουν έως και 200.000 καρφίτσες.

Τι είναι οι πίνακες;

Οι πίνακες είναι συλλογές καρφιτσών που χρησιμεύουν ως μέθοδος για τον χρήστη να οργανώσει τις ιδέες του. Για παράδειγμα, ένας χρήστης θα δημιουργήσει έναν πίνακα για μια αναδιαμόρφωση μπάνιου ή για συνταγές που θέλει να δοκιμάσει. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τους πίνακες τους με άλλους χρήστες, δημιουργώντας κοινόχρηστους πίνακες. Αυτά επιτρέπουν στους χρήστες να συνεργάζονται και να λαμβάνουν σχόλια από άλλα άτομα. Επίσης, υπάρχουν μυστικές πλακέτες, οι οποίες είναι ορατές μόνο στον δημιουργό και σε όσους εξουσιοδοτούν να προβάλουν τον πίνακα. Ένας λογαριασμός μπορεί να δημιουργήσει έως και 500 ξεχωριστούς πίνακες.

Σχετικά με τα προφίλ Pinterest

Ένα προφίλ Pinterest περιέχει όλες τις καρφίτσες, τις πλακέτες και τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις ενός χρήστη. Οι πληροφορίες προφίλ που εμφανίζονται δημόσια περιλαμβάνουν ονόματα χρηστών, πραγματικά ονόματα ή ονόματα επιχειρήσεων, την ενότητα “Σχετικά με εσάς” και τη διεύθυνση URL του ιστότοπου, τον αριθμό των ακόλουθων και των ακόλουθών σας, μια εικόνα προφίλ και μια προσαρμοσμένη παρουσίαση των επιλεγμένων πινάκων.

  • Πώς μπορώ να φτιάξω ένα cover για το προφίλ μου στο Pinterest;
  • Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα νέο προφίλ Pinterest;
  • Πώς μπορώ να προβληθώ στο Pinterest ;

Παρακολούθηση ατόμων στο Pinterest

Εάν θέλετε να παρακολουθείτε όλες τις δημοσιεύσεις από ένα συγκεκριμένο προφίλ ή πίνακα, μπορείτε να τις ακολουθήσετε. Αυτό κάνει όλο το περιεχόμενό τους να εμφανίζεται στη ροή του feed σας.

Διαβάστε  Διαφήμιση Προιόντων - Ακολουθήστε τους Νικητές

Παρακολούθηση στο Pinterest

Έχοντας περισσότερους ακόλουθους σημαίνει ότι το περιεχόμενό σας προσεγγίζει ένα ευρύτερο κοινό. Αλλά τελικά το μεγαλύτερο μέρος της επισκεψιμότητάς σας προέρχεται από αναζητήσεις, επομένως είναι καλύτερο να βελτιστοποιήσετε το SEO σας στο Pinterest.

Αποθήκευση και Repinning στο Pinterest

Οι χρήστες μπορούν να καρφιτσώσουν εικόνες που βρίσκουν στο Διαδίκτυο. Μπορούν επίσης να αποθηκεύσουν εικόνες στο Pinterest και να τις διαμορφώσουν ξανά σε νέες καρφίτσες.

Pinterest για επιχειρήσεις

Όταν οι χρήστες καρφιτσώνουν αναρτήσεις στο Pinterest, τις κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά όταν σχεδιάζουν ένα μεγάλο έργο όπως ένας γάμος. Αυτό σημαίνει ότι το Pinterest είναι ένα χρυσωρυχείο για marketing. Το 75% όλου του περιεχομένου στον ιστότοπο προέρχεται από επωνυμίες. Μπορείτε ακόμη και να ρυθμίσετε buyable pins, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράζουν προϊόντα απευθείας από το Pinterest. Το Pinterest έχει ένα τεράστιο κοινό. Και οι περισσότερες αναζητήσεις στον ιστότοπο είναι χωρίς επωνυμία, οπότε έχετε πολλές ευκαιρίες για να παρουσιάσετε τα προϊόντα σας στους ανθρώπους.

Επιχειρηματικοί λογαριασμοί Pinterest

Τα επιχειρηματικά προφίλ παρέχουν στους χρήστες πιο λεπτομερή αναλυτικά στοιχεία απόδοσης και τη δυνατότητα διαφήμισης. Η αλλαγή λογαριασμού από προσωπικό σε επιχείρηση είναι δωρεάν.

Επικοινωνήστε μαζί μας!
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Καλέστε για Προσφορά