Μια στρατηγική διαχείρισης μάρκετινγκ στοχεύει στη δημιουργία αποτελεσμάτων που πληρούν τους επιχειρηματικούς στόχους. Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι μια στρατηγική που βοηθά στην επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων. Ωστόσο, δεν πρόκειται μόνο για τη δημιουργία καλού περιεχομένου, αλλά και για την υιοθέτηση ορισμένων πρακτικών όπως η κατανόηση των συνδέσμων no-follow και do-follow και η χρήση τους προς όφελός σας.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ No follow και Do follow Συνδέσμων;

Για να κατανοήσουμε τις διαφορές μεταξύ No follow και Do follow, πρέπει πρώτα να διευκρινίσουμε πώς λειτουργεί η δημιουργία συνδέσμων εντός του SEO.

Με αυτό, εννοούμε τι συμβαίνει κάθε φορά που ένας ιστότοπος ή ένα blog λαμβάνει έναν νέο σύνδεσμο που μπορεί να αυξήσει την κατάταξή του στο Google. Με τον ίδιο τρόπο που κάθε νέο περιεχόμενο στο blog σας αυξάνει τις πιθανότητές σας να βρεθεί από το κοινό σας, μπορούμε να πούμε ότι κάθε νέος σύνδεσμος αυξάνει τις πιθανότητές σας να έχετε περισσότερους επισκέπτες και καλύτερη θέση στις μηχανές αναζήτησης.
Σε τελική ανάλυση, όταν ο αλγόριθμος της Google προσδιορίζει τόσους εσωτερικούς και εξωτερικούς συνδέσμους που οδηγούν στον ιστότοπό σας, κατανοεί αυτόματα ότι εάν τόσοι πολλοί άνθρωποι συνδέονται με αυτό το ιστολόγιο, τότε πρέπει να είναι αρκετά καλό site. Επομένως, πρέπει να βρίσκεται σε καλύτερη θέση κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τι είναι το do-follow Link

Οι σύνδεσμοι Do-follow είναι εκείνοι που επιτρέπουν στο Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης να οδηγούνται στον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας. Έτσι, κάθε φορά που εισάγετε έναν σύνδεσμο παρακολούθησης στο site σας, θα πει στη Google να τον ακολουθήσει, όπου αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύει την εξουσία σας δείχνοντας στις μηχανές αναζήτησης ποιοι ιστότοποι, ιστολόγια και δημοσιεύσεις συνδέονται με εσάς. Για παράδειγμα, εάν το Site Α χρησιμοποιεί έναν σύνδεσμο από την εταιρεία X do-follow στο ιστολόγιό του, η σελίδα ή η ανάρτηση ιστολογίου που χρησιμοποιείται στον σύνδεσμο θα ληφθεί υπόψη στην κατάταξη. Ορισμένοι χρήστες το αποκαλούν Link Juice και οφείλεται στη μέτρηση PageRank της Google.
Επομένως, κατά την εισαγωγή εξωτερικών συνδέσμων στο ιστολόγιό σας, βεβαιωθείτε ότι προέρχονται από ιστότοπους με υψηλό authority, καθώς αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της εξουσίας του site σας.

Τι είναι ο σύνδεσμος no-follow

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εκείνοι οι σύνδεσμοι που μπορείτε να βάλετε και να μην τους βλέπετε να δείχνουν προς εσάς. Ονομάζονται συνδέσεις no-follow. Δεν αυξάνουν το PageRank ή βοηθούν στην καλύτερη τοποθέτηση SERP. Οι ιστότοποι που έχουν συνδέσμους no-follow έχουν μια ετικέτα HTML παρόμοια με την <a href=assignhttps://www.nameofthesite.com/assign rel=assignnofollowassign> Κείμενο συνδέσμου </a>. Αυτή η ετικέτα χρησιμεύει ως ειδοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης, έτσι ώστε να μην τη λαμβάνουν υπόψη για την κατάταξη όσων συνδέονται με αυτήν στον ιστότοπό σας. Εργαλεία όπως το SEMRush μπορούν να εμφανίσουν συνδέσμους no-follow εναντίον do-follow, ώστε να μπορείτε να τους λάβετε υπόψη κατά την εισαγωγή τους σε μέρος του περιεχομένου σας.

Γιατί όμως ιστοσελίδες χρησιμοποιούν No Follow Links;

Τώρα που καταλαβαίνετε τις διαφορές μεταξύ των συνδέσεων no-follow και do-follow, ίσως αναρωτιέστε γιατί ορισμένες εταιρείες και επαγγελματίες επιλέγουν να έχουν ιστότοπους ή ιστολόγια με συνδέσεις no-follow, που είναι επωφελείς για τους συνδέσμους και τα συνδεδεμένα μέρη. Λοιπόν, αυτό συμβαίνει γιατί όπως οι καλοί σύνδεσμοι που δείχνουν στον τομέα σας σας κάνουν καλύτερους, οι κακοί σύνδεσμοι μπορούν να μειώσουν την εξουσία σας με την Google. Σε τελική ανάλυση, όπως ο αλγόριθμος καταλήγει σε κάτι σαν «εάν πολλοί καλοί ιστότοποι δείχνουν σε αυτόν τον τύπο, πρέπει επίσης να είναι καλός», μπορεί επίσης να καταλήξει στο συμπέρασμα «εάν τόσες πολλές κακές τοποθεσίες δείχνουν αυτόν τον τύπο, πρέπει επίσης να είναι κακός και η θέση του SERP πρέπει να μειωθεί ».
Επομένως, οι καλοί ιστότοποι έχουν σίγουρα συνδέσεις no-follow. Από την άλλη πλευρά τα No Follow Links μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως refferral traffic. Σε κάθε περίπτωση φροντίστε το 20-30% να είναι No Follow και το 60 70% Do Follow. Με αυτή την στρατηγική κρατάτε μια ισσοροπία στα μάτια των μηχανών αναζήτησης.
Διαβάστε  Τι είναι το Wordpress και ποιους αφορά
Είπαν για εμάς.

Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *