Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Google news

Τα Core Web Vitals αναφέρονται σε ένα σύνολο από τρεις βασικές μετρήσεις που χρησιμοποιούνται για να αξιολογήσουν την απόδοση και την εμπειρία χρήστη σε μια ιστοσελίδα. Αυτές οι μετρήσεις είναι οι εξής:

 1. Largest Contentful Paint (LCP): Το LCP μετρά το χρόνο που απαιτείται για να φορτωθεί το μεγαλύτερο περιεχόμενο σε μια ιστοσελίδα, όπως μια εικόνα ή ένα κείμενο. Ένα καλό LCP θεωρείται όταν γίνεται εμφάνιση του μεγαλύτερου περιεχομένου εντός 2,5 δευτερολέπτων από το φόρτωμα της ιστοσελίδας.
 2. First Input Delay (FID): Το FID μετρά το χρόνο που χρειάζεται για να ανταποκριθεί η ιστοσελίδα στην πρώτη δραστηριότητα του χρήστη, όπως το κλικ. Ένα καλό FID θεωρείται όταν ο χρόνος ανταπόκρισης είναι μικρότερος από 100 milliseconds.
 3. Cumulative Layout Shift (CLS): Το CLS μετρά την απότομη αλλαγή της διάταξης των στοιχείων σε μια ιστοσελίδα κατά τη διάρκεια της φόρτωσης. Μια υψηλή τιμή CLS μπορεί να προκαλέσει άθελά της κλικ σε εσφαλμένα στοιχεία, προκαλώντας δυσαρέσκεια στους χρήστες. Το CLS μετριέται ως το άθροισμα των ποσοστών της αλλαγής διάταξης για όλα τα ορατά στοιχεία στη σελίδα. Ένα καλό CLS θεωρείται όταν η τιμή είναι κάτω από 0,1.

Τα Core Web Vitals είναι σημαντικά για τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και τους προγραμματιστές, καθώς η βελτίωση αυτών των μετρήσεων μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη εμπειρία χρήστη, αυξημένη διατήρηση επισκεπτών και αυξημένες πιθανότητες μετατροπής. Επιπλέον, τα Core Web Vitals έχουν γίνει ένας σημαντικός παράγοντας στην αξιολόγηση της ιστοσελίδας από μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, και μπορεί να επηρεάσουν την ορατότητα και την ταξινόμηση της ιστοσελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές ιστοσελίδες που έχουν κορυφαία κατάταξη έχουν σε υψηλό επίπεδο τα core web vitals. Για παράδειγμα σε μια αναζήτηση όπως νομικός έλεγχος ακινήτου, οι ιστοσελίδες στα πρώτα αποτελέσματα φορτώνουν πολύ γρήγορα. Άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο αλλά με μικρές διαφορές.

Για να βελτιώσετε τα Core Web Vitals, μπορείτε να λάβετε υπόψη τις παρακάτω πρακτικές:

 1. Βελτιστοποίηση του Largest Contentful Paint (LCP):

  • Χρησιμοποιήστε συμπιεσμένες εικόνες μικρότερου μεγέθους και αποτρέψτε τη φόρτωση εικόνων μεγάλου μεγέθους πριν την απεικόνισή τους.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί πόροι, όπως σενάρια JavaScript και στυλ CSS, είναι βελτιστοποιημένοι και δεν καθυστερούν το LCP.
 2. Βελτιστοποίηση του First Input Delay (FID):

  • Χρησιμοποιήστε ασύγχρονες διεργασίες για το φόρτωμα πόρων και την εκτέλεση σεναρίων, προκειμένου να αποφύγετε την καθυστέρηση της ανταπόκρισης στις ενέργειες του χρήστη.
  • Αποφύγετε τη χρήση μπλοκαρισμένων πόρων, που μπορεί να επηρεάσουν τον χρόνο ανταπόκρισης.
 3. Βελτιστοποίηση του Cumulative Layout Shift (CLS):

  • Καθορίστε τις διαστάσεις και τα αναλογίες των εικόνων και άλλων στοιχείων, ώστε να μην προκαλούνται απότομες αλλαγές.
   • Ορίστε το πλάτος και το ύψος των στοιχείων πριν από τη φόρτωση τους, έτσι ώστε ο χώρος που θα καταλάβουν να είναι γνωστός εκ των προτέρων.
   • Χρησιμοποιήστε placeholder για τις εικόνες, προκειμένου να διατηρηθεί το χώρος που θα καταλάβουν, αποφεύγοντας την απότομη μετατόπιση των στοιχείων.
   • Αποφύγετε δυναμικά φορτωμένο περιεχόμενο που μπορεί να προκαλέσει μετατοπίσεις στη διάταξη.

   Επιπλέον, για τη βελτιστοποίηση των Core Web Vitals, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το Google PageSpeed ​​Insights και το Lighthouse για να αναλύσετε την απόδοση της ιστοσελίδας σας και να λάβετε συγκεκριμένες συστάσεις βελτίωσης.

Η βελτίωση των Core Web Vitals έχει ουσιαστικά οφέλη για τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και τους χρήστες. Αυξάνοντας την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας, βελτιώνετε την προσβασιμότητα και την ευχρηστία, προσφέροντας μια πιο άνετη εμπειρία στους χρήστες. Επίσης, η μείωση των καθυστερήσεων απόκρισης στις ενέργειες των χρηστών κατά το First Input Delay βελτιώνει την αλληλεπίδραση και την αποτελεσματικότητα της ιστοσελίδας.

Επιπλέον, η μείωση του Cumulative Layout Shift εξαλείφει απότομες αλλαγές στην εμφάνιση της ιστοσελίδας και διατηρεί τα στοιχεία στη σωστή τους θέση. Αυτό προσφέρει μια πιο σταθερή και ευχάριστη εμπειρία χρήστη, αποτρέποντας παρανοήσεις ή ακούσιες ενέργειες από τους χρήστες.

Συμπερασματικά

Συνοψίζοντας, τα Core Web Vitals είναι τρεις κύριες μετρήσεις (Largest Contentful Paint, First Input Delay, Cumulative Layout Shift) που χρησιμοποιούνται για να αξιολογήσουν την απόδοση και την εμπειρία χρήστη σε μια ιστοσελίδα. Η βελτίωση αυτών των μετρήσεων μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερα χρόνους φόρτωσης, βελτιωμένη ανταπόκριση στη δράση του χρήστη και πιο σταθερή διάταξη της σελίδας. Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στην εμπειρία του χρήστη, την ικανοποίηση των επισκεπτών και την επίτευξη των στόχων της ιστοσελίδας.

Είναι σημαντικό να γίνεται μια συνεχής παρακολούθηση και βελτίωση των Core Web Vitals για να διασφαλιστεί ότι οι ιστοσελίδες παρέχουν μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη και πληρούν τις απαιτήσεις των μηχανών αναζήτησης. Για να επιτευχθεί αυτό, μπορεί να χρειαστεί η βελτιστοποίηση των εικόνων, τη μείωση του μεγέθους αρχείων, τη βελτίωση της αρχιτεκτονικής της ιστοσελίδας και τ

Διαβάστε  Τι είναι το Google my Business - Πως να βγεις 1ος στους Χάρτες
Google news
Είπαν για εμάς.

Ο Γιώργος κάνει ότι υπόσχεται και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Κατάφερε να φέρει το eshop μας idaniko-varos.gr, μέσα σε λίγους μήνες, στην πρώτη σελίδα και στις πρώτες θέσεις στην Google σε πολλές κομβικες λέξεις κλειδιά. Πάντα πρόθυμος στην επικοινωνία εξηγώντας και παρέχοντας λύσεις σε ότι χρειάστηκε. Γιώργο σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας 🙏
Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *