fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
Τρόποι Διαφήμισης Επιχείρησης

Τρόποι Διαφήμισης Επιχείρησης – Τα μυστικά της Επιτυχίας

Η διαφήμιση αποτελεί ουσιαστικό μέρος της ανάπτυξης μιας επιχείρησης. Σας επιτρέπει να γνωστοποιήσετε στον κόσμο το προϊόν ή την υπηρεσία σας και να αποκτήσετε προβολή στην αγορά. Ωστόσο, η διαφήμιση μπορεί να είναι δαπανηρή και χρονοβόρα αν δεν έχετε τη σωστή στρατηγική. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι διαφήμισης επιχείρησης με τους οποίους οι εταιρείες μπορούν να διαφημίσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους χωρίς να επενδύσουν πολλά χρήματα.

Ο πιο έξυπνος τρόπος διαφήμισης επιχείρησης είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πίνακας Περιεχομένου

Σε αυτή την ενότητα, θα συζητήσουμε μερικούς από τους τρόποι διαφήμισης επιχείρησης.

 • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Ένας από τους πιο προσιτούς τρόπους διαφήμισης της επιχείρησής σας είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια σελίδα στο Facebook για την επιχείρησή σας και να αρχίσετε να δημοσιεύετε φωτογραφίες ή βίντεο που αναδεικνύουν αυτό που προσφέρετε, καθώς και ενημερώσεις σχετικά με νέες προωθητικές ενέργειες ή προσφορές. Η διαχείριση των Social Media με πλάνο θα σας δώσει το πλεονέκτημα. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση κοινότητας γύρω από την επωνυμία σας, η οποία δημιουργεί εμπιστοσύνη στους πελάτες και αυξάνει την αφοσίωση για επαναλαμβανόμενες επιχειρήσεις. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι αναρτήσεις είναι σχετικές με αυτό που θέλουν οι άνθρωποι από εσάς, ώστε να μην ενοχλούνται βλέποντας άσχετες πληροφορίες από εσάς (π.χ. αν κάποιος έψαχνε για ένα νέο αυτοκίνητο αλλά βλέπει μόνο αναρτήσεις για εκπτώσεις σε ελαστικά).
 • Τηλεοπτικές διαφημίσεις: Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να διαδώσετε πόσο φοβερό είναι το προϊόν ή η υπηρεσία σας! Αυτές οι διαφημίσεις συνήθως προβάλλονται κατά την prime time, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι παρακολουθούν τηλεόραση στο σπίτι -και δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να το σκέφτονται δύο φορές πριν αγοράσουν κάτι online αντί να πάνε σε φυσικά καταστήματα όπου μπορούν να δουν τα προϊόντα από πρώτο χέρι (αυτό τείνει να μην ισχύει πλέον λόγω της αλλαγής της καταναλωτικής συμπεριφοράς), οι τηλεοπτικές διαφημίσεις μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές από άλλους τύπους εδώ, όπως τα ραδιοφωνικά σποτ που είναι φθηνότερα αλλά πιο δύσκολα, επειδή δεν φτάνουν σε τόσους πολλούς ανθρώπους λόγω του περιορισμένου μεγέθους του ακροατηρίου τους”.

Δημιουργήστε έναν δικτυακό τόπο για την επιχείρησή σας και επενδύστε χρόνο για να τον κάνετε να δείχνει υπέροχος, με σαφές περιεχόμενο και εύκολη πλοήγηση.

Ένας δικτυακός τόπος είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους διαφήμισης μιας επιχείρησης. Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος όταν αναζητά την εταιρεία σας και του δίνει πληροφορίες για το τι κάνετε. Η διαφήμιση στα Social Media πρέπει να χτίζεται με σχέδιο και στρατηγική.

Ο ιστότοπός σας θα πρέπει να είναι εύκολο να βρεθεί, να φορτώνεται γρήγορα, να έχει εξαιρετική εμφάνιση και να διαθέτει σαφές περιεχόμενο και πλοήγηση. Βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει:

 • Το όνομα, τη διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας σας
 • Κατάλογο των υπηρεσιών ή των προϊόντων που πουλάτε
 • Πώς μπορούν οι πελάτες να έρθουν σε επαφή μαζί σας (αριθμός τηλεφώνου/ηλεκτρονικό ταχυδρομείο)

Δημιουργήστε έναν ιστότοπο για την ιστοσελίδα σας, τον οποίο θα πρέπει να διατηρήσετε με τον καλύτερο τρόπο: Εγγραφείτε σε μια ομάδα δικτύωσης είτε διαδικτυακά είτε προσωπικά, ή δημιουργήστε τη δική σας.

Δημιουργήστε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας. Ένας ιστότοπος είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε με σκοπό την προώθηση της επιχείρησής σας. Φροντίστε να έχει επαγγελματική εμφάνιση και βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό του είναι ευανάγνωστο και κατανοητό. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για την ιστοσελίδα σας, τον οποίο πρέπει να συντηρείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Εγγραφείτε σε μια ομάδα δικτύωσης είτε διαδικτυακά είτε προσωπικά, ή δημιουργήστε τη δική σας. Η κατασκευή ιστοσελίδας θα πρέπει να περιλαμβάνει σύγχρονη αρχιτεκτονική με πολύ υψηλές ταχύτητες σε χρόνους φόρτωσης.

Πηγαίνετε τακτικά σε εκδηλώσεις δικτύωσης και μιλήστε για την επιχείρησή σας.

Είναι σημαντικό να πηγαίνετε τακτικά σε εκδηλώσεις δικτύωσης και να μιλάτε για την επιχείρησή σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να οικοδομήσετε μια φήμη ως επιχειρηματίας και να δείξετε ότι οι άνθρωποι μπορούν να σας εμπιστευτούν τα χρήματά τους. Βοηθάει επίσης να το αποδώσετε: προσκαλώντας άλλους επιχειρηματίες σημαίνει ότι θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις στο μέλλον, πράγμα που είναι καλό για την κοινωνία στο σύνολό της!

Για να δικτυωθείτε αποτελεσματικά, φροντίστε να επικεντρωθείτε στην οικοδόμηση πραγματικών σχέσεων με άλλους ανθρώπους. Θα πρέπει επίσης να ακούτε προσεκτικά όταν μιλούν για τα προβλήματά τους ή να τους κάνετε ερωτήσεις όπως “τι πιστεύετε;” ή “πώς θα λύνατε αυτό το ζήτημα;”. Αυτές οι ερωτήσεις θα τους βοηθήσουν να μιλήσουν για τα πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία και για τα δύο μέρη που συμμετέχουν στη συζήτηση!

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα εκδηλώσεων δικτύωσης:

 • Ομάδες δικτύωσης
 • Συναντήσεις που διοργανώνονται από τους ίδιους τους επιχειρηματίες
 • Εκδηλώσεις που διοργανώνονται από εταιρείες που θέλουν νέους πελάτες

Βάλτε την τοποθέτηση προϊόντων σε ταινίες και στην τηλεόραση.

Η τοποθέτηση προϊόντων είναι μια διαφημιστική τεχνική κατά την οποία επώνυμα προϊόντα ή υπηρεσίες ενσωματώνονται σε περιεχόμενο μέσων ενημέρωσης, συνήθως για διαφημιστικούς σκοπούς. Η τοποθέτηση προϊόντων μπορεί να είναι μια ισχυρή μορφή διαφήμισης, επειδή μοιάζει περισσότερο με οργανικό στοιχείο της ιστορίας και οι θεατές είναι λιγότερο πιθανό να αντιδράσουν σε αυτήν ως κάτι που τους πωλείται. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να οικοδομήσετε αναγνωρισιμότητα της εταιρείας και να δημιουργήσετε υπεραξία στο κοινό σας, συνδέοντας το προϊόν σας με θετικά πράγματα (όπως αστείες στιγμές σε τηλεοπτικές εκπομπές).

Ο λόγος που η τοποθέτηση προϊόντων λειτουργεί τόσο καλά είναι ότι οι καταναλωτές δεν αντιλαμβάνονται πάντα πότε τους διαφημίζουν. Με άλλα λόγια, αν κάποιος παρακολουθεί μια ταινία ή μια τηλεοπτική εκπομπή και δεν θυμάται να έχει δει καθόλου διαφημίσεις, αλλά αργότερα βγαίνει και αγοράζει κάτι από μια από τις μάρκες που εμφανίζονται στην ταινία ή την εκπομπή… δεν θα ξέρει απαραίτητα γιατί! Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν στο άτομο αυτό αρέσει ήδη το προϊόν που προβλήθηκε αρχικά στην ταινία/την εκπομπή – μπορεί να μπερδέψει τη δική του επιθυμία για κάτι νέο (ή απλώς έναν άλλο τρόπο) να κάνει τα πράγματα με αυτό που είδε στην οθόνη!

Δημιουργήστε ένα σύστημα παραπομπών όπου ζητάτε από τους πελάτες να σας συστήσουν τις υπηρεσίες σας.

 • Δημιουργήστε ένα σύστημα παραπομπών όπου ζητάτε από τους πελάτες να σας συστήσουν τις υπηρεσίες σας. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε νέους πελάτες είναι μέσω παραπομπών. Ζητήστε από τους προηγούμενους πελάτες σας να σας συστήσουν σε φίλους, συγγενείς και συναδέλφους τους.
 • Ζητήστε από τους πελάτες να αφήσουν κριτικές σε ιστότοπους όπως το Yelp ή το Google Places. Εάν ένας πελάτης είχε μια εξαιρετική εμπειρία με την επιχείρησή σας, είναι πιθανό να είναι πρόθυμος και χαρούμενος να αφήσει θετικά σχόλια για εσάς σε αυτούς τους ιστότοπους, καθώς και σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter!
 • Γράψτε μαρτυρίες για την επιχείρησή σας, ώστε οι άνθρωποι να τις βλέπουν γραπτώς όταν κάνουν αναζήτηση στο διαδίκτυο (με λέξεις-κλειδιά).

Χορηγήστε μια εκδήλωση ή έναν φιλανθρωπικό έρανο, ώστε να γίνει αντιληπτό το όνομα της επιχείρησής σας.

Αν θέλετε να προβάλλετε το όνομα της επιχείρησής σας, η χορηγία μιας εκδήλωσης ή ενός εράνου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε. Μπορείτε να γίνετε χορηγός μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης, όπως ένας αγώνας δρόμου ή ένας αγώνας κονσερβοποιημένων τροφίμων, ή να γίνετε χορηγός μιας τοπικής αθλητικής ομάδας στην πόλη σας.

Αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε πολύ με τον προγραμματισμό αυτών των εκδηλώσεων, μια άλλη επιλογή είναι απλώς να δωρίσετε χρήματα γι’ αυτές και να αφήσετε άλλους να τις οργανώσουν για λογαριασμό σας- αυτό θα κάνει επίσης τους ανθρώπους να μιλούν για την εταιρεία σας. Εκτός από τη δημιουργία καλών δημόσιων σχέσεων και τη γνωριμία περισσότερων ανθρώπων με το ποιος είστε ως εταιρεία, η χορηγία μιας εκδήλωσης επιστρέφει σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα δημιουργεί καλή θέληση στην κοινότητα στο σύνολό της.

Βάλτε μια διαφήμιση στην τοπική εφημερίδα, το περιοδικό ή τον ιστότοπο.

Εάν η επιχείρησή σας είναι τοπική, τότε η διαφήμιση στην τοπική εφημερίδα, το περιοδικό, την εφημερίδα ή τον ιστότοπο είναι ο ιδανικός τρόπος για να διαδώσετε το μήνυμά σας. Θα πρέπει να μάθετε ποιες εκδόσεις είναι διαθέσιμες στην περιοχή σας και πόσο κοστίζει η διαφήμιση. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε ποια θέματα καλύπτουν, ώστε να βεβαιωθείτε ότι η διαφήμισή σας ταιριάζει στο πεδίο εφαρμογής τους. Το μέγεθος της διαφήμισης θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό σας- οι μικρότερες διαφημίσεις είναι πιο προσιτές, αλλά μπορεί να μην έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο όσο οι μεγαλύτερες. Τέλος, εξετάστε πόσο καιρό θα διαρκέσει η διαφήμιση- ορισμένες εκδόσεις έχουν μηνιαία συμβόλαια, ενώ άλλες προσφέρουν μόνο μια ή δύο εβδομάδες κάθε φορά.

Δημιουργήστε μερικά ωραία φυλλάδια και προκηρύξεις και βάλτε τα σε γραμματοκιβώτια στην περιοχή σας.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα καλά πράγματα συχνά ξεχνιούνται. Οι άνθρωποι είναι πολυάσχολοι και είναι εύκολο να ξεχάσουμε τι έχετε κάνει ή τα οφέλη του προϊόντος σας. Ένας τρόπος για να λύσετε αυτό το πρόβλημα είναι μέσω του άμεσου μάρκετινγκ μέσω αλληλογραφίας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε αποτελεσματικά φυλλάδια:

 • Να θυμάστε ότι οι άνθρωποι είναι πολυάσχολοι, γι’ αυτό κρατήστε το φυλλάδιό σας σύντομο! Αν θέλετε κάποιος να θυμάται κάτι για αρκετή ώρα ώστε να αναλάβει δράση γι’ αυτό, μην τον αναγκάσετε να διαβάσει ένα δοκίμιο. Γράψτε ένα ή δύο κύρια σημεία που θα ενδιαφέρουν τους πιθανούς πελάτες και αναφέρετε τα σημεία αυτά σε εμφανή θέση με έντονη γραφή στο πάνω μέρος της σελίδας- στη συνέχεια, επικεντρωθείτε σε αυτά τα σημεία, περιορίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο κάθε άλλη γραφή ή εικονογράφηση.
 • Βεβαιωθείτε ότι το φυλλάδιό σας έχει επαγγελματική εμφάνιση! Στους ανθρώπους δεν αρέσει να λαμβάνουν ανεπιθύμητη αλληλογραφία επειδή μοιάζει φτηνή – αν και το δικό σας μοιάζει φτηνό (ή αν το αισθάνεστε φτηνό), δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να χρησιμοποιήσει κανείς την όποια υπηρεσία/προϊόν που διαφημίζετε ούτε εδώ

Δημιουργήστε μπλουζάκια με το λογότυπο της επωνυμίας σας και στη συνέχεια φορέστε τα όπου κι αν πάτε!

 • Φορέστε διαφορετικά μπλουζάκια κάθε μέρα. Όταν φοράτε ένα διαφορετικό πουκάμισο ή μπλούζα κάθε μέρα, είναι σαν να έχετε τη δική σας διαφημιστική πινακίδα στην πλάτη σας. Οι άνθρωποι θα βλέπουν το λογότυπο της εταιρείας σας ξανά και ξανά, πράγμα που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους κάνετε να ενδιαφερθούν για το τι έχετε να προσφέρετε.
 • Φορέστε ένα διαφορετικό μπλουζάκι για κάθε εβδομάδα του μήνα. Αυτό όχι μόνο σας βοηθάει να ξεχωρίσετε από τους άλλους ανθρώπους που δοκιμάζουν αυτή τη μέθοδο, αλλά σας επιτρέπει επίσης να εκμεταλλευτείτε σημαντικές ημέρες στις επιχειρήσεις, όπως η Black Friday (η οποία είναι συνήθως μία από τις καλύτερες περιόδους για πωλήσεις).
 • Φορέστε ένα διαφορετικό μπλουζάκι για κάθε μήνα του έτους! Όσο περισσότερο διαρκεί αυτή η στρατηγική, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα θα υπάρχει να δει κάποιος ένα από αυτά τα μπλουζάκια κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εποχής ή των διακοπών.
 • Δημιουργήστε βίντεο για το Youtube, Tik Tok και τα Social Media και φορέστε την μπλούζα με το Logo σας.

Σκεφτείτε έξω από το κουτί και χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερες έξυπνες στρατηγικές για να διαφημιστείτε!

Τώρα που βρήκατε μερικές σπουδαίες ιδέες, ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση! Αν ψάχνετε για περισσότερη έμπνευση σχετικά με το πώς να διαφημίσετε την επιχείρησή σας, ελάτε να ξεκινήσουμε μαζί αυτό το μαγικό ταξίδι.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαφημίσουν οι επιχειρήσεις τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Στον σημερινό κόσμο των Social Media, η ύπαρξη ενός ιστότοπου είναι ζωτικής σημασίας. Θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε ένα σύστημα παραπομπών όπου οι πελάτες μπορούν να παραπέμπουν φίλους με αντάλλαγμα εκπτώσεις ή δωρεάν πράγματα!

Μια άλλη έξυπνη στρατηγική θα ήταν η τοποθέτηση μιας διαφήμισης σε τοπική εφημερίδα, το περιοδικό ή τον ιστότοπο της, καθώς και η διανομή φυλλαδίων σε εκδηλώσεις όπως φιλανθρωπικές δημοπρασίες, προκειμένου να προωθήσετε τη σειρά προϊόντων σας.

Συμπερασματικά

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος διαφήμισης μιας επιχείρησης. Πρέπει να είστε δημιουργικοί και να σκεφτείτε έξω από το κουτί. Αν έχετε μια καλή ιδέα για το πώς να προωθήσετε τον εαυτό σας, τότε προχωρήστε και δοκιμάστε την! Ποιος ξέρει; Ίσως αποδώσει ακόμη καλύτερα από ό,τι περιμένατε!

Καλέστε για Προσφορά