Τι είναι οι διαφημίσεις στο Facebook;

Είμαι πολύ σίγουρος ότι όλοι έχετε χρησιμοποιήσει το Facebook. Κατά την κύλιση της ροής, όλοι έχετε δει διαφημίσεις διαφορετικών προϊόντων ή διαφορετικών εταιρειών. Αλλά τότε, πιθανότατα τα έχετε αγνοήσει ή δεν τους έχετε δώσει ιδιαίτερη σημασία. Ποιος θα πίστευε ότι αυτά τα μικρά πράγματα που αγνοήσατε τότε θα γίνουν τόσο ουσιαστικά στον τομέα σας; Για να σας ενημερώσω, το Facebook βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κερδίσει έσοδα άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος από τη διαφήμιση. Οι διαφημίσεις Facebook έχουν αυξηθεί δραστικά αν τις συγκρίνουμε με τις προηγούμενες εποχές. Αυτός είναι ο λόγος που είναι πολύ διάσημες στους διαφημιστές. Μπορεί να έχετε δει κάποιες διαφημίσεις στο Facebook για προϊόντα ή υπηρεσίες που είχατε προηγουμένως ερευνήσει και αναρωτηθήκατε, “πώς ξέρει το Facebook τι έψαξα στο Google;” Το ίδιο το Facebook δεν γνωρίζει αυτές τις πληροφορίες, ωστόσο, εάν μια επιχείρηση συνεργάζεται ή συνδέεται με το Facebook, τότε αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εμφάνιση των διαφημίσεών τους στη ροή σας στο Facebook.

Διαβάστε : Facebook Ads ή Google Ads διαφημίσεις ; Τι να επιλέξω ;

Τι είναι το Google Ads;

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία με την πάροδο των ετών μας έδωσαν ως έμποροι και ακόμη και καταναλωτές περισσότερες επιλογές από ό, τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε στη ζωή μας. Ως αποτέλεσμα, έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουμε, παραδίδουμε και λαμβάνουμε πληροφορίες. Έχει αλλάξει ακόμη και τον τρόπο αγοράς σήμερα. Χιλιάδες καλύτερα αποτελέσματα σχετικά με προϊόντα, συμβουλές, βίντεο, τοπικές επιχειρήσεις και πολλά άλλα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Η Google επεξεργάζεται σήμερα περισσότερα από 40.000 ερωτήματα αναζήτησης κάθε δευτερόλεπτο, περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια την ημέρα και λίγο πάνω από ένα τρισεκατομμύριο κάθε χρόνο. Και έχει δείξει αυτήν τη σταθερή ανάπτυξη από τις αρχές του 2000. Φανταστείτε πώς αυτό έχει και θα συνεχίσει να αλλάζει το διαφημιστικό τοπίο. Παλαιότερα γνωστό ως Google AdWords, το Google Ads έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς πλατφόρμες διαφήμισης pay per click στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι οι διαφημιζόμενοι σε αυτήν την πλατφόρμα πληρώνουν μόνο όταν ένας χρήστης κάνει κλικ στη διαφήμισή του. Άλλες μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν επίσης παρόμοιες τεχνικές για τις πλατφόρμες διαφήμισης. Ωστόσο, το Google χρησιμοποιείται τόσο συχνά από καταναλωτές και διαφημιζόμενους, όπως ο όρος πληρωμένη αναζήτηση συσχετίζεται περισσότερο με το Google Ads.

Διαβάστε  Google SEO οδηγός για πρώτη σελίδα στις μηχανές αναζήτησης

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των διαφημίσεων Facebook και του Google Ads;

Η κύρια διαφορά είναι ο τρόπος εμφάνισης προϊόντων / υπηρεσιών στους καταναλωτές. Το Facebook εμφανίζει διαφημίσεις στους χρήστες με βάση τα ενδιαφέροντά τους, ενώ η Google εμφανίζει σχετικές διαφημίσεις σε όσους αναζητούν συγκεκριμένα ένα προϊόν. Με απλά λόγια, το Facebook τείνει να επικεντρώνεται στην προσέγγιση επωνυμίας, ενώ η Google επικεντρώνεται στη μετατροπή δυνητικών πελατών. Από την άποψη ενός διαφημιζόμενου, η πλατφόρμα διαφημίσεων Google τους επιτρέπει να δημιουργούν καμπάνιες που θα εμφανίζονται μόνο όταν οι χρήστες αναζητούν μια λέξη-κλειδί για την οποία θέλουν να διαφημίσουν. Για μια ακόμη πιο στοχευμένη προσέγγιση, οι τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να στοχεύουν άτομα που αναζητούν τις λέξεις-κλειδιά τους σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο δεν σπαταλούν πληρωμένα κλικ σε έναν πελάτη στην Αθήνα που πιθανότατα δεν θα επισκεφθεί ποτέ το μηχανολογικό τους κατάστημα στη Λάρισα.

Οι διαφημίσεις Facebook, από την άλλη πλευρά, σας επιτρέπουν να στοχεύσετε τη διαφήμισή σας σε άτομα βάσει των συμπεριφορών και των προτύπων που επιλέγετε ως προφίλ στόχευσης στην πλατφόρμα του. Σε αντίθεση με το Google Ads, δεν βασίζεται στο ερώτημα αναζήτησης ενός χρήστη. Όχι μόνο παρέχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών στόχευσης με βάση τα δημογραφικά στοιχεία, αλλά επιτρέπει επίσης σε έναν διαφημιζόμενο να στοχεύει χρήστες βάσει των συμπεριφορών, των συμπαθειών και των αντιπαθειών τους. Για ποιον πρέπει να διαφημιστείτε στο Facebook; Η επιλογή μπορεί να μην είναι πάντα σαφής. Ωστόσο, συνιστούμε συχνά στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να κοιτάζουν πέρα ​​από την απόδοση επένδυσης (ROI) και να εξετάζουν το ενδεχόμενο να κρίνουν καμπάνιες με βάση τη συνολική αξία που προσφέρουν στην επιχείρησή σας – ακόμη και στην περίπτωση των διαφημίσεων Google έναντι διαφημίσεων Facebook.

Διαβάστε  Κανόνες SEO για να πετύχετε : Authority, Content, Σχετικότητα

Η αξία μπορεί να είναι οτιδήποτε, από τη δημιουργία αναγνωρισιμότητας επωνυμίας έως την προσέγγιση δυνητικών πελατών ή τη λήψη περισσότερων δυνητικών πελατών, μετατροπών και αγορών. Θέλω να το ολοκληρώσω και να σας αφήσω με την ακόλουθη σκέψη: Το Google Ads θα σας βοηθήσει να βρείτε νέους πελάτες αμέσως και κατά τη διαδικασία, να σας δώσει μια άμεση απόδοση της επένδυσής σας στο μάρκετινγκ. Ενώ οι διαφημίσεις στο Facebook θα βοηθήσουν τους νέους πελάτες να σας βρουν και να σας εξερευνήσουν. Και με αυτόν τον τρόπο σας προσφέρει καλύτερη απόδοση επένδυσης (Return On Investment) μακροπρόθεσμα.

Είπαν για εμάς.

Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *