Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Πως λειτουργούν οι διαφημίσεις Facebook και Google Ads

Google news

Τι είναι οι διαφημίσεις στο Facebook;

Είμαι πολύ σίγουρος ότι όλοι έχετε χρησιμοποιήσει το Facebook. Κατά την κύλιση της ροής, όλοι έχετε δει διαφημίσεις διαφορετικών προϊόντων ή διαφορετικών εταιρειών. Αλλά τότε, πιθανότατα τα έχετε αγνοήσει ή δεν τους έχετε δώσει ιδιαίτερη σημασία. Ποιος θα πίστευε ότι αυτά τα μικρά πράγματα που αγνοήσατε τότε θα γίνουν τόσο ουσιαστικά στον τομέα σας; Για να σας ενημερώσω, το Facebook βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κερδίσει έσοδα άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος από τη διαφήμιση. Οι διαφημίσεις Facebook έχουν αυξηθεί δραστικά αν τις συγκρίνουμε με τις προηγούμενες εποχές. Αυτός είναι ο λόγος που είναι πολύ διάσημες στους διαφημιστές. Μπορεί να έχετε δει κάποιες διαφημίσεις στο Facebook για προϊόντα ή υπηρεσίες που είχατε προηγουμένως ερευνήσει και αναρωτηθήκατε, “πώς ξέρει το Facebook τι έψαξα στο Google;” Το ίδιο το Facebook δεν γνωρίζει αυτές τις πληροφορίες, ωστόσο, εάν μια επιχείρηση συνεργάζεται ή συνδέεται με το Facebook, τότε αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εμφάνιση των διαφημίσεών τους στη ροή σας στο Facebook.

Διαβάστε : Facebook Ads ή Google Ads διαφημίσεις ; Τι να επιλέξω ;

Τι είναι το Google Ads;

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία με την πάροδο των ετών μας έδωσαν ως έμποροι και ακόμη και καταναλωτές περισσότερες επιλογές από ό, τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε στη ζωή μας. Ως αποτέλεσμα, έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουμε, παραδίδουμε και λαμβάνουμε πληροφορίες. Έχει αλλάξει ακόμη και τον τρόπο αγοράς σήμερα. Χιλιάδες καλύτερα αποτελέσματα σχετικά με προϊόντα, συμβουλές, βίντεο, τοπικές επιχειρήσεις και πολλά άλλα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Η Google επεξεργάζεται σήμερα περισσότερα από 40.000 ερωτήματα αναζήτησης κάθε δευτερόλεπτο, περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια την ημέρα και λίγο πάνω από ένα τρισεκατομμύριο κάθε χρόνο. Και έχει δείξει αυτήν τη σταθερή ανάπτυξη από τις αρχές του 2000. Φανταστείτε πώς αυτό έχει και θα συνεχίσει να αλλάζει το διαφημιστικό τοπίο. Παλαιότερα γνωστό ως Google AdWords, το Google Ads έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς πλατφόρμες διαφήμισης pay per click στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι οι διαφημιζόμενοι σε αυτήν την πλατφόρμα πληρώνουν μόνο όταν ένας χρήστης κάνει κλικ στη διαφήμισή του. Άλλες μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν επίσης παρόμοιες τεχνικές για τις πλατφόρμες διαφήμισης. Ωστόσο, το Google χρησιμοποιείται τόσο συχνά από καταναλωτές και διαφημιζόμενους, όπως ο όρος πληρωμένη αναζήτηση συσχετίζεται περισσότερο με το Google Ads.

Διαβάστε  SEO Τεχνικές - Πως θα ανέβεις επίπεδο

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των διαφημίσεων Facebook και του Google Ads;

Η κύρια διαφορά είναι ο τρόπος εμφάνισης προϊόντων / υπηρεσιών στους καταναλωτές. Το Facebook εμφανίζει διαφημίσεις στους χρήστες με βάση τα ενδιαφέροντά τους, ενώ η Google εμφανίζει σχετικές διαφημίσεις σε όσους αναζητούν συγκεκριμένα ένα προϊόν. Με απλά λόγια, το Facebook τείνει να επικεντρώνεται στην προσέγγιση επωνυμίας, ενώ η Google επικεντρώνεται στη μετατροπή δυνητικών πελατών. Από την άποψη ενός διαφημιζόμενου, η πλατφόρμα διαφημίσεων Google τους επιτρέπει να δημιουργούν καμπάνιες που θα εμφανίζονται μόνο όταν οι χρήστες αναζητούν μια λέξη-κλειδί για την οποία θέλουν να διαφημίσουν. Για μια ακόμη πιο στοχευμένη προσέγγιση, οι τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να στοχεύουν άτομα που αναζητούν τις λέξεις-κλειδιά τους σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο δεν σπαταλούν πληρωμένα κλικ σε έναν πελάτη στην Αθήνα που πιθανότατα δεν θα επισκεφθεί ποτέ το μηχανολογικό τους κατάστημα στη Λάρισα.

Οι διαφημίσεις Facebook, από την άλλη πλευρά, σας επιτρέπουν να στοχεύσετε τη διαφήμισή σας σε άτομα βάσει των συμπεριφορών και των προτύπων που επιλέγετε ως προφίλ στόχευσης στην πλατφόρμα του. Σε αντίθεση με το Google Ads, δεν βασίζεται στο ερώτημα αναζήτησης ενός χρήστη. Όχι μόνο παρέχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών στόχευσης με βάση τα δημογραφικά στοιχεία, αλλά επιτρέπει επίσης σε έναν διαφημιζόμενο να στοχεύει χρήστες βάσει των συμπεριφορών, των συμπαθειών και των αντιπαθειών τους. Για ποιον πρέπει να διαφημιστείτε στο Facebook; Η επιλογή μπορεί να μην είναι πάντα σαφής. Ωστόσο, συνιστούμε συχνά στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να κοιτάζουν πέρα ​​από την απόδοση επένδυσης (ROI) και να εξετάζουν το ενδεχόμενο να κρίνουν καμπάνιες με βάση τη συνολική αξία που προσφέρουν στην επιχείρησή σας – ακόμη και στην περίπτωση των διαφημίσεων Google έναντι διαφημίσεων Facebook.

Διαβάστε  Πώς να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα - Eshop

Η αξία μπορεί να είναι οτιδήποτε, από τη δημιουργία αναγνωρισιμότητας επωνυμίας έως την προσέγγιση δυνητικών πελατών ή τη λήψη περισσότερων δυνητικών πελατών, μετατροπών και αγορών. Θέλω να το ολοκληρώσω και να σας αφήσω με την ακόλουθη σκέψη: Το Google Ads θα σας βοηθήσει να βρείτε νέους πελάτες αμέσως και κατά τη διαδικασία, να σας δώσει μια άμεση απόδοση της επένδυσής σας στο μάρκετινγκ. Ενώ οι διαφημίσεις στο Facebook θα βοηθήσουν τους νέους πελάτες να σας βρουν και να σας εξερευνήσουν. Και με αυτόν τον τρόπο σας προσφέρει καλύτερη απόδοση επένδυσης (Return On Investment) μακροπρόθεσμα.

Google news
Είπαν για εμάς.

Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
19:57 17 May 24
Είναι επαγγελματίες καθώς σκέφτονται out of the box. Δεν πουλάνε κονσέρβα ασχολούνται για να σε ανεβάσουν επίπεδο και αν κάπου και εγώ καθυστερώ είναι εκεί για επισημάνσεις. Top απλά.
Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
16:35 17 May 24
Εξαιρετική ομάδα, ότι χρειαστώ είναι εκεί τόσο στις Social Media διαφημίσεις όσο και στη κατασκευή της ιστοσελίδας.
Voula GeorgantiVoula Georganti
13:50 07 May 24
Επαγγελματίες στο είδος τους. Κάνουν αυτό ακριβώς που λένε!
Επαγγελματισμός, συνέπεια, εξαιρετική συνεργασία.
manos krommidakismanos krommidakis
17:08 04 May 24
Ο Γιώργος και η ομάδα του είναι οι καλύτεροι στο αντικείμενο τους!!Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα !!
Viky KafetziViky Kafetzi
16:35 04 May 24
Αριστη κατασκευη ποιοτητα και service!!!!
Ο Γιώργος κι η ομάδα του είναι πολύ φιλικοί, εξυπηρετικοί και το σημαντικότερο άριστοι γνώστες του αντικειμένου. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα. Φυσικά, η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για τη διαφήμιση και προώθηση του site. Τους συστήνω ανεπιφύλακτα.
Αψογος επαγγελματιας στην δουλεια του ευγενικος προθυμος να αναπτυξει την επιχειρηση σου!
Michalis PolykratisMichalis Polykratis
10:55 16 Apr 24
Εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος η συνεργασία μας σε όλη τη διάρκεια της ήτανε άψογη και οι βοήθεια του στο να καταφέρω τους στόχους μου ήταν αμέριστη
Ο Γιώργος κάνει ότι υπόσχεται και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Πάντα πρόθυμος στην επικοινωνία εξηγώντας και παρέχοντας λύσεις σε ότι χρειάστηκε. Γιώργο σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας 🙏
Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Loading
Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *