fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
pinterest πως να ξεκινησετε

Πως να ξεκινήσετε ένα πετυχημένο Pinterest Board

Θέλετε να ξεκινήσετε με το Pinterest ?

Σε αυτό το άρθρο θα παραθέσω αναλυτικά πως μπορείτε να κάνετε την αρχή.
Οι πίνακες είναι οι ταυτότητες του κάθε περιεχομένου που θα δημοσιεύετε ξεχωριστά. Κάθε πίνακας – Board πρέπει να περιέχει συγκεκριμένη θεματολογία ώστε ο επισκέπτης – αναγνώστης να ξέρει που να ψάξει και τι να περιμένει. Είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος σε συνδυασμό φυσικά με το ποιοτικό περιεχόμενο. Το ποιοτικό περιεχόμενο έχει συγκεκριμένους κανόνες αλλά δεν είναι απόλυτο ότι θα πετύχει σε εσάς ότι πέτυχε και σε κάποιον άλλον.
Η συνεννόηση, καλή διάθεση μεταξύ πελάτη και μαρκετίστα είναι πολύ σημαντική και το τονίζω αυτό ( θα αναλύσω σε άλλο άρθρο ) διότι, άνθρωποι που έχουν επιχειρήσεις πιέζουν αφόρητα για αποτελέσματα χωρίς να υπολογίζουν τον ανθρώπινο παράγοντα και να έχουν γνώση του αντικειμένου ! Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία..
Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε..

1.Δημιουργήστε λίστα με λέξεις κλειδιά
Η δημιουργία Keywords έχει τεράστια σημασία και πρέπει να δώσετε έμφαση. Αφού επιλέξετε την θεματολογία του πρώτου πίνακα θα πρέπει να σκεφτείτε τις λέξεις κλειδιά που θα οδηγήσουν επισκεψημότητα. Το εργαλείο που θα σας βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι είναι το Keyword Tool . Διαθέτει έτοιμες προτάσεις οι οποίες θα είναι σχετικές με την πρώτη λέξη κλειδί που θα πληκτρολογήσετε στο Search. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα προτάσεων, μπορούμε να δούμε στην παρακάτω φωτογραφία σχετικά με το αρχικό Keyword ”Facebook Marketing”.

Facebook Marketing Keyword Tool
Facebook Marketing Keyword Tool

Ένα επίσης εξαιρετικό εργαλείο είναι το www.semrush.com με το μειονέκτημα ότι δεν διαθέτει την ελληνική αναζήτησή τουλάχιστον προς το παρών. Είναι όμως μια σημαντική πλατφόρμα που εμφανίζει τα αποδοτικότερα βάση της αρχικής λέξης κλειδί που θα γράψετε.

Διαβάστε  5 Συμβουλές για να αυξήσετε την δημοτικότητά σας στο Youtube
SEMrush Competitive Data
 for Digital Marketing Professionals
SEMrush Competitive Data

for Digital Marketing Professionals

To επόμενο βήμα είναι να επισκεφθείτε την υπηρεσία  www.repinned.net και να παρακολουθήσετε τον ανταγωνισμό και τους διασημότερους πίνακες στο Pinterest που συσχετίζονται με τους δικούς σας. Επίσης, σας δίνει πολλές ιδέες για subtopics και περιεχόμενο με πολλές ευκαιρίες repins για τον κάθε νέο πίνακα που δημιουργείτε.

Most Popular Boards Pinterest
Most Popular Boards Pinterest

2. Επιλέξτε το είδος του περιεχομένου που θα έχουν οι Πίνακες

 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ποικιλία περιεχομένων στον πίνακά σας, συμπεριλαμβανομένων των infographics , κινούμενα GIF και των βίντεο. Να θυμάστε ότι μπορείτε για μεγαλύτερη διευκόλυνση και ποιότητα στόχευσής να κρατάτε αρχεία Excel με τις λέξεις κλειδιά για κάθε πίνακα. Αν λάβετε σοβαρά υπόψιν την επαγγελματική σας δραστηριότητα στο Pinterest θα πρέπει να ξεκινήσετε μια συνδρομή στο www.buzzsumo.com ώστε να ξεκινήσετε να λαμβάνετε αναλύσεις και προτάσεις για Content Types με μεγάλες προοπτικές απόδοσής.

Actionable Insights Through Content Analysis
Actionable Insights Through Content Analysis

3. Ερευνήστε τους πίνακες των ανταγωνιστών σας

Αυτή είναι μια δουλειά που πρέπει να την κάνετε χειροκίνητα, καθώς πρέπει και σε αυτό το βήμα να κρατάτε αρχείο ώστε να μπορείτε να ελέγχετε πως κινούνται οι ανταγωνιστές σας. Η υπηρεσία www.repinned.net μπορεί να περιορίσει τα αποτελέσματα και να βρείτε περισσότερους σχετικούς πίνακες και επαγγελματικά προφίλ σχετικά με το αντικείμενο σας. Ανακαλύψτε τα διασημότερα pins, με το Content Search Tool από το οποίο στην δωρεάν έκδοση θα σας εμφανίσει σύμφωνα με την λέξη κλειδί που θα γράψετε τα διασημότερα shares όσον αφορά το Pinterest και τα υπόλοιπα Social Media.

Content Research Free Tool
Content Research Free Tool

4. Βρείτε Pinners να ακολουθήσετε ώστε να σας ακολουθήσουν κι αυτοί
Άλλη μια δουλειά η οποία θέλει χρόνο και υπομονή. Όταν κάνετε Follow σε ένα προφίλ ενημερώνεται αυτόματα στον πίνακα ειδοποιήσεων. Έτσι δίνεται η δυνατότητα να σας προσέξει και να σας ακολουθήσει με την σειρά του.

Διαβάστε  To Facebook τιμωρεί τους διαχειριστές σελίδων με αργά site

Υπάρχουν κι άλλοι παράμετροι και υπηρεσίες που πρέπει να έχετε υπόψιν για μια επαγγελματική καταξίωση στο Pinterest, αλλά τα πρώτα βήματα είναι τα σημαντικότερα για μια επιτυχημένη παρουσίαση σε μια από τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες Social Media στον κόσμο.

Καλέστε για Προσφορά