Η μέρα που φοβόντουσαν οι Marketers και οι αρθρογράφοι πλησιάζει ! Το Facebook αλλάζει τον αλγόριθμο του, ώστε να στέλνει λιγότερη επισκεψημότητα στις ιστοσελίδες. Σε ένα blog post ανακοίνωσε ότι ο νέος αλγόριθμος θα δίνει προτεραιότητα στα shares από φίλους και οικογένειες και πολύ λιγότερή σε εταιρείες και άλλες σελίδες που προωθούν υπηρεσίες και προιόντα.  Το Facebook δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν τις αλλαγές στον αλγόριθμο του, εκτός αν πρόκειται να έχει μεγάλο αντίκτυπο, και αυτό να είστε σίγουροι θα έχει. Εξάλλου, το 40 τοις εκατό της επισκεψημότητας στο Content Marketing προέρχεται από το Facebook. Οι στρατηγικές για να γίνει το Facebook Seo Friendly, καλά κρατούν.
Καθώς αυτές οι νέες αλλαγές είναι στο προσκήνιο θα σας αναλύσω παρακάτω τις σκέψεις μου σχετικά με τα νέα δεδομένα που θεωρώ ότι θα προκύψουν.
1. Θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους διαχειριστές και Publishers
Όπως ίσως έχετε δει στο Twitter, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να διαχειριστείτε την αλλαγή στον αλγόριθμο. Αν οι δημοσιεύσεις των “φίλων και της οικογένειας» πάρουν υψηλές θέσεις στο News Feed, τότε οι Publishers το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να προσελκύσουν εκείνους τους χρήστες για να μοιραστούν τις ιστορίες τους. Αλλά αν είστε ένας διαχειριστής σελίδων Facebook με μαζική και έντονη παρουσία , ένας βασικός λόγος που οι χρήστες μοιράζονται τις ιστορίες σας στο Facebook,  είναι επειδή τους εμφανίζει τα posts στο Feed λίγο μετά την δημοσίευση. Με άλλα λόγια, οι δημοσιεύσεις στο Facebook από τους διαχειριστές είναι ο σπόρος που μεγαλώνει σε ένα τεράστιο δέντρο ενος δάσους. Λιγότεροι σπόροι σημαίνει πολύ, πολύ λιγότερη κίνηση άρα και επισκεψημότητα.
2. Οι διαχειριστές θα πρέπει να ακολουθήσουν τους Marketers και να πληρώνουν για Traffic
Όταν το Facebook μείωσε στις εταιρικές σελίδες την επισκεψημότητα πριν από τρία χρόνια, οι marketers πέρασαν από τα επτά στάδια σοκ του αλγορίθμου για τα δεδομένα που είχαν ως τότε : Σοκ , άρνηση, θυμός, διαπραγματευτική κατάθλιψη, Δοκιμές, Αγοράζοντας μεγάλη ποικιλία από Facebook Ads. Δεν χωράει φυσικά αμφιβολία ότι η διαφήμιση στο Facebook, παρέχει πολλά πλεονεκτήματα.
3. Τα έξοδα διαφήμισης πρόκειται να ανεβούν
Το κόστος της προώθησης περιεχομένου στο Facebook έχει αυξηθεί σταθερά, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα για την προώθηση διαφημίσεων στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο. Αφού λοιπόν οι Marketers βλέπουν να έρχονται τα σκούρα για να μπορέσουν να επιτύχουν, αγοράζουν όλο και περισσότερες διαφημίσεις στο Facebook για την προώθηση των δημοσιεύσεων τους. Αυτή η κατακόρυφη άνοδος της ζήτησης θα αυξήσει πιθανότατα και την πλευρά της προσφοράς  του κόστους. Έτσι, αναμένουμε το κόστος να ανέβει, πράγμα που είναι ξεκάθαρο πλέον, καθώς το Facebook εκμεταλλεύεται στο έπακρον την δημοτικότητα του.
4. Η Άμεση έκρηξη του Microblogging θα επιβραδύνει σε μεγάλο βαθμό
Μία από τις ταχύτερα αυξανόμενες δυνατότητες του Facebook κατά το παρελθόν υπήρξε το Microblogging, η δυνατότητα να δημοσιεύετε άμεσα στο Facebook άρθρα και προιόντα. Αυτή η τακτική απέκτησε πολύ γρήγορα ένα σοβαρό πλεονέκτημα επειδή παίρνουν προτεραιότητα τα Instant Articles στο News Feed από links που οδηγούν πίσω στις ιστοσελίδες. Οι νέες αλλαγές στον αλγόριθμο θα επηρεάσουν σε τεράστιο βαθμό την συγκεκριμένη τακτική, καθώς η μη προώθηση των δημοσιεύσεων μέσω Facebook, παρά μόνο σε αυτούς που τα ακούμπάνε χοντρά θα οδηγήσει πολλούς marketers στην παλαιά μέθοδο, δηλαδή share το άρθρο στα Social Media από την κεντρική ιστοσελίδα. Οι μέτρησεις επισκεψημότητας από έγκυρα υψηλού επιπέδου εργαλεία θα εμφανίσουν τα πρώτα αποτελέσματα.
5. Θα επηρεαστούν άμεσα οι Βίντεο Μάρκετινγκ τακτικές στο Facebook
Καλώς η κακώς τα τελευταία 2 χρόνια το auto – play σε κάθε βίντεο έγινε μια δύναμη στο Facebook, καθώς έφερνε views και καλύτερη φήμη στην κάθε σελίδα. Αν και τα περισσότερα views από αυτά ήταν άσχετα και δεν τα παρακολουθούσε καν ο χρήστης. Η αλλαγή αυτή θα οδηγήσει την πτώση των views και την δυσκολότερη όπως και πιο αργή σύνδεση βίντεο – χρήστη με αποτέλεσμα να μπουν σοβαρές σκέψεις στους διαχειριστές να περιορίσουν αυτή την τακτική.
Συμπέρασμα
 Εν κατακλείδι, τίθεται το μεγάλο ερώτημα που πρέπει όλοι πιθανότατα να κάνουν από τη στιγμή που θα σταματήσουμε να φρικάρουμε ψάχνοντας εύκολους και άμεσους τρόπους να διαχειριστούμε όλη αυτή την κατάσταση. Το Facebook είναι μια δύναμη των μέσων ενημέρωσης σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε δει ποτέ και ελέγχει όχι μόνο τη βιωσιμότητα των υπολοίπων μέσων μαζικής ενημέρωσης  όπως και επιχειρήσεων, αλλά έχει γίνει ο βασικός τρόπος για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να διαβάζει ειδήσεις και να μένει ενημερωμένος.

Το Facebook μας λέει ότι θέλει να προωθήσει τις δημοσιεύσεις φίλων και οικογένειας.. Νομίζω ότι κρύβονται πολλά πίσω από αυτή την ανακοίνωση και τα συμπεράσματα είναι δικά σας..

Διαβάστε  Πως να στείλεις βιογραφικό για δουλειά στο Linkedin !

Είπαν για εμάς.

Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


    2 comments on “Πως ο νέος αλγόριθμος του Facebook θα επηρεάσει τα Social Media

    1. Ενδιαφέρον, ήδη ούτως ή άλλως βλέπεις ότι πέφτει η απόδοση όταν σταματάς την προώθηση !

    2. Από όποια πλευρά και να το δεις επιχείρηση χωρίς Facebook, πόσο μάλλον eshops δεν υφίσταται

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *