Σε έναν τέλειο κόσμο όλες οι διευθύνσεις URL θα είναι τέλεια βελτιστοποιημένες από την πρώτη μέρα, αλλά δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Οι διευθύνσεις URL πρέπει να αλλάξουν για διάφορους λόγους, ανεξάρτητα από το αν βελτιστοποιείτε τη σελίδα για πρώτη φορά, αντιδρώντας σε μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αναζητούν ή αναγκάζονται να το κάνουν για άλλους λόγους, είναι κάτι που όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τον κόσμο του SEO. Ωστόσο, εάν η διεύθυνση URL που αλλάζετε έχει ένα σημαντικό αριθμό καλών συνδέσεων, δεν θα θέλετε να χάσετε εκείνο το link equity. Επιπλέον, δεν θέλετε οι εσωτερικοί σύνδεσμοι να δείχνουν μια ξεπερασμένη διεύθυνση URL. Αν αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζετε για πρώτη φορά ή απλά πρέπει να ανακεφαλαιώσετε, ακολουθώντας αυτά τα τέσσερα βήματα, θα σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε τη διάρθρωση της διεύθυνσης URL σας, να διατηρήσετε μια σταθερή εσωτερική αρχιτεκτονική σύνδεσης και να διατηρήσετε το μετοχικό σας κεφάλαιο ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας.
1. Κανονικοποίηση διεύθυνσης URL
Η δομή διεύθυνσης URL βέλτιστης πρακτικής είναι να διατηρείτε όλους τους χαρακτήρες πεζούς και να διαχωρίζετε τις λέξεις με παύλα. Για παράδειγμα, το http://www.domain.com/page-name.html θα ήταν μια καλά βελτιστοποιημένη διεύθυνση URL. Εάν είστε πραγματικά ιδιότροπος, μπορείτε επίσης να θελήσετε να αποθέσετε το “.html” επίσης, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Ωστόσο, εάν η τρέχουσα διάρθρωση των διευθύνσεων URL είναι ένας συνδυασμός κεφαλαίων και υπογράμμισης, η συμβουλή μου είναι να ακολουθήσετε την τρέχουσα δομή. Όποια και αν είναι η περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι η νέα σελίδα σας συμμορφώνεται με την υπάρχουσα δομή διευθύνσεων URL.
2. 301 Ανακατευθύνσεις
Το 301 είναι η απαραίτητη ανακατεύθυνση της παλιάς διεύθυνσης URL στη νέα διεύθυνση URL. Αυτό θα βοηθήσει να μεταβιβαστεί η ισχύς από υπάρχοντες εξωτερικούς συνδέσμους στην παλιά διεύθυνση URL προς τη νέα διεύθυνση URL. Είναι επίσης σημαντικό καθώς θα επιτρέψει στις αράχνες μηχανών αναζήτησης να εντοπίσουν αποτελεσματικά τη νέα σας σελίδα, να προσθέσει το καινούριο ευρετήριο στη νέα διεύθυνση URL, να αφαιρέσει την παλιά διεύθυνση URL από το ευρετήριο και να βοηθήσει στη μεταφορά οποιασδήποτε υφιστάμενης ενέργειας που έχει η παλιά σελίδα στη νέα σελίδα.
3. Εσωτερική σύνδεση – Internal Linking
Η διασφάλιση ότι όλοι οι εσωτερικοί σύνδεσμοι οδηγούν στη νέα διεύθυνση URL και όχι στην παλιά διεύθυνση URL είναι επίσης πολύ σημαντική. Η εσωτερική σύνδεση είναι ένα πολύ ισχυρό σήμα που λέει στις μηχανές αναζήτησης ποιες σελίδες στον ιστότοπό σας είναι σημαντικές. Παραμένοντας να αλλάξετε τους εσωτερικούς σας συνδέσμους μετά από μια αλλαγή URL θα σημαίνει ότι οι αράχνες μηχανών αναζήτησης μετά από την λανθασμένη διεύθυνση URL θα εμφανιστούν μαζί σας στη 301 σελίδα. Κάνοντας τη ζωή πιο εύκολη για την αράχνη και διορθώνοντας τους εσωτερικούς δεσμούς σας, θα σας βοηθήσει να βρείτε την πιο γρήγορη διαδρομή στην πιο βαθιά σελίδα σας.
4. Παλαιότερες ανακατευθύνσεις
Οποιεσδήποτε ανακατευθύνσεις παλαιού τύπου που υπάρχουν στον ιστότοπό σας και δείχνουν στην παλιά σας διεύθυνση URL θα πρέπει επίσης να διορθωθούν. Πρόκειται για μια in house εργασία που συνήθως παραβλέπεται όταν αλλάζει τη διάρθρωση της διεύθυνσης URL μιας σελίδας.
Αυτή είναι η βασική λίστα που ακολουθώ όταν πρέπει να αλλάξει μια διεύθυνση URL σελίδας.
- Δικηγόρος Κ. ΚαμουζήςΒραβευμένο δικηγορικό Website για καμπάνιες SEO με πολλαπλές κατατάξεις στη 1η σελίδα του Google.
- Χειρουργός Κ. ΑποστόλουΒραβευμένο ιατρικό Website για καμπάνιες SEO με πολλαπλές κατατάξεις στη 1η σελίδα του Google. Δείτε τι είπε για εμάς ο ιατρός.
- Ορθοπεδικός Α. Σταθελλης1η σελίδα στη Google σε δεκάδες λέξεις κλειδιά όπως και πρώτες θέσεις. Τι είπε ο γιατρός για εμάς.