Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Google news

Οι τεχνικές SEO δεν είναι μια απλή υπόθεση. Στη πλειονότητα των περιπτώσεων πρέπει να ακολουθούνται από έμπειρους SEO Marketers. Υπάρχουν τόσες πολλές σημαντικές λεπτομέρειες στις στρατηγικές και τεχνικές SEO που οι περισσότεροι χάνουν τη μπάλα. Σε αυτό το άρθρο θα παραθέσω 15 τεχνικές συμβουλές που παίζουν σημαντικό ρόλο στο SEO των ιστοσελίδων.

1. Η ταχύτητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο

Οι περισσότεροι σκέφτονται τους αργούς χρόνους φόρτωσης ως απλά κάτι ενοχλητικό για τους χρήστες, αλλά οι συνέπειές του αργού loading είναι μεγάλες. Η ταχύτητα μιας σελίδας είναι από καιρό ένας παράγοντας κατάταξης αναζήτησης και η Google έχει δηλώσει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει σύντομα το mobile page speed ως παράγοντα στις ταξινομήσεις αναζήτησης για κινητά. (Φυσικά, το ακροατήριό σας θα εκτιμήσει τους πιο γρήγορους χρόνους φόρτωσης σελίδας.)

Πολλοί χρησιμοποίησαν το εργαλείο Google PageSpeed ​​Insights για να λάβουν μια ανάλυση της ταχύτητας του ιστότοπού τους και των συστάσεων που προτείνει για βελτίωση. Για όσους θέλουν να βελτιώσουν την απόδοση του ιστότοπου για κινητά, η Google διαθέτει ένα νέο εργαλείο mobile page speed που είναι εστιασμένο σε κινητές συσκευές. Αυτό το εργαλείο θα ελέγξει το χρόνο φόρτωσης της σελίδας, θα δοκιμάσει τον ιστότοπό σας για κινητά σε μια σύνδεση 3G, θα αξιολογήσει την κινητή χρηστικότητα και πολλά άλλα.

2. Τα αρχεία Robots.txt είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να τοποθετούνται στο κύριο Directory ενός ιστοτόπου

Το αρχείο πρέπει να ονομάζεται σε lowercase (robots.txt) για να αναγνωριστεί. Επιπλέον, τα προγράμματα ανίχνευσης εμφανίζονται μόνο σε ένα σημείο όταν αναζητούν ένα αρχείο robots.txt: τον κύριο κατάλογο του ιστότοπου. Αν δεν το βρουν εκεί, πολλές φορές απλά θα συνεχίσουν να ανιχνεύουν, υποθέτοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο.

Διαβάστε  10 Τρόποι για να μπείτε στη πρώτη σελίδα της Google

3. Η Google δεν ενδιαφέρεται για τον τρόπο δομής του χάρτη ιστότοπου (Sitemap)
Εφόσον πρόκειται για XML, μπορείτε να διαρθρώσετε τον χάρτη ιστότοπου όπως θέλετε – η κατανομή των κατηγοριών και η συνολική δομή εξαρτώνται από εσάς και δεν θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο η Google ανιχνεύει τον ιστότοπό σας.

4. Η Google συνήθως ανιχνεύει την αρχική σας σελίδα
Δεν είναι κανόνας, αλλά γενικά, η Google συνήθως βρίσκει αρχικά την αρχική σελίδα. Μια εξαίρεση θα ήταν αν υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συνδέσμων σε μια συγκεκριμένη σελίδα μέσα στον ιστότοπό σας.

5. Η Google αξιολογεί διαφορετικά τους εσωτερικούς και εξωτερικούς συνδέσμους
Ένας σύνδεσμος με το περιεχόμενό σας ή τον ιστότοπό σας από έναν ξένο ιστότοπο σταθμίζεται διαφορετικά από έναν σύνδεσμο μέσα από την ιστοσελίδα σας.

6. Μπορείτε να ελέγξετε τον προϋπολογισμό ανίχνευσης στο Google Search Console
Ο προϋπολογισμός ανίχνευσης είναι ο αριθμός σελίδων που μπορούν να εντοπίσουν οι μηχανές αναζήτησης και θέλουν να ανιχνεύσουν σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα στο δικό σας Search Console. Από εκεί, μπορείτε να προσπαθήσετε να το αυξήσετε εάν είναι απαραίτητο.

7. Η απενεργοποίηση σελίδων που δεν έχουν αξία SEO θα βελτιώσει τον προϋπολογισμό ανίχνευσης
Οι σελίδες που δεν είναι απαραίτητες για τις προσπάθειές σας στο SEO συχνά περιλαμβάνουν πολιτικές απορρήτου, προσφορές που έχουν λήξει ή όρους και προϋποθέσεις.

Ο κανόνας μου είναι ότι εάν η σελίδα δεν προορίζεται για την κατάταξη και δεν έχει 100% μοναδικό ποιοτικό περιεχόμενο, μπλοκάρετε το.

8.Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γνωρίζετε για τους χάρτες ιστοτόπου
Α.Οι χάρτες ιστοτόπου XML πρέπει να είναι κωδικοποιημένοι σε UTF-8.
Β.Δεν μπορούν να περιλαμβάνουν τα αναγνωριστικά IDs σύνδεσης από τις διευθύνσεις URL.
Γ.Πρέπει να είναι λιγότερες από 50.000 διευθύνσεις URL και όχι μεγαλύτερες από 50 MB.
Δ.Συνιστάται ένα αρχείο index sitemap αντί για πολλαπλές υποβολές χάρτη ιστότοπων.
Ε.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς χάρτες ιστότοπου για διαφορετικούς τύπους μέσων: Βίντεο, Εικόνες και Ειδήσεις.

Διαβάστε  SEO Βελτιστοποίηση - Συμβουλές SEO για την ιστοσελίδα σας

9. Μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο με τον οποίο οι ανιχνευτές της Google ανιχνεύουν το κινητό σας και πως “βλέπουν” τις σελίδες σας
Με τη μετάβαση της Google σε ένα  mobile-first index, είναι σημαντικότερο από ποτέ να βεβαιωθείτε ότι οι σελίδες σας λειτουργούν σωστά σε κινητές συσκευές.

Χρησιμοποιήστε το Mobile usability report της Κονσόλας Google σχετικά με την κινητή ευκρίνεια για να βρείτε συγκεκριμένες σελίδες στον ιστότοπό σας, οι οποίες ενδέχεται να έχουν προβλήματα σχετικά με την ευχρηστία σε κινητές συσκευές. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το mobile friendly test.

10. Πάνω από τις μισές ιστοσελίδες παγκοσμίως χρησιμοποιούν το HTTPS
Η ασφάλεια του ιστοτόπου γίνεται όλο και πιο σημαντική. Εκτός από την ενίσχυση της κατάταξης που παρέχεται στους ασφαλείς ιστότοπους, το Chrome προειδοποιεί τώρα τους χρήστες όταν συναντούν ιστότοπους με φόρμες που δεν είναι ασφαλείς. Φαίνεται ότι οι webmasters έχουν ανταποκριθεί σε αυτές τις ενημερώσεις: Σύμφωνα με το Moz, πάνω από το ήμισυ των ιστότοπων στη 1η σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης είναι HTTPS.

11. Προσπαθήστε να κρατήσετε το χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας σε 2 έως 3 δευτερόλεπτα
Ο αναλυτής τάσεων Google Webmaster Trends John Mueller συνιστά ένα χρόνο φόρτωσης δύο με τρία δευτερόλεπτα (αν και ένα δευτερόλεπτο παραπάνω δεν επηρεάζει αναγκαστικά τις βαθμολογίες σας).

12. Η Google συνιστά να διατηρούνται τα Redirects για τουλάχιστον ένα έτος
Επειδή μπορεί να χρειαστούν μήνες για να αναγνωρίσει η Google ότι έχει μετακινηθεί ένας ιστότοπος, ο εκπρόσωπος της Google, John Mueller, συνέστησε να διατηρηθούν οι 301 ανακατευθύνσεις και να υπάρχουν τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Προσωπικά, για σημαντικές σελίδες με πολλές εμφανίσεις και ψηλές θέσεις, συνδέσμους και High Authority που ανακατευθύνουν σε άλλη σημαντική σελίδα – σας συνιστώ να μην ξεφορτωθείτε ποτέ τα rediects.

Διαβάστε  Πόσο κοστίζει η διαφήμιση σε ένα site - blog ;

13. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ετικέτα ‘notranslate’ για να αποτρέψετε τη μετάφραση στην αναζήτηση
Το “notranslate” meta tag λέει στην Google ότι δεν θα πρέπει να παρέχει μετάφραση για αυτήν τη σελίδα σε διαφορετικές γλώσσες της αναζήτησης Google. Αυτή είναι μια καλή επιλογή αν είστε σκεπτικοί σχετικά με την ικανότητα της Google να μεταφράζει σωστά το περιεχόμενό σας.

14. Μπορείτε να πάρετε την εφαρμογή σας στο into Google Search με την ευρετηρίαση εφαρμογών Firebase
Αν έχετε μια εφαρμογή που δεν έχετε ακόμη καταχωρήσει, τώρα είναι η ώρα. Χρησιμοποιώντας το Firebase app indexing, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εμφάνιση αποτελεσμάτων από την εφαρμογή σας όταν κάποιος που έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή σας πραγματοποιήσει αναζήτηση για μια σχετική λέξη-κλειδί.

15. Η ετικέτα ”noarchive” δεν θα βλάψει τις βαθμολογίες σας στην Google
Αυτή η ετικέτα θα κρατήσει τη Google από το να εμφανίζει την αποθηκευμένη έκδοση μιας σελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης, αλλά δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη συνολική κατάταξη αυτής της σελίδας.

Το τελευταίο που θέλω να σας προτείνω είναι δυο πράγματα για να μένετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του Digital Marketing :

A. Να διαβάζετε τον SEO MARKETER.

B. Να επισκέπτεστε συχνά την επίσημη σελίδα της Google

 

Google news
Είπαν για εμάς.

Ο Γιώργος κάνει ότι υπόσχεται και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Κατάφερε να φέρει το eshop μας idaniko-varos.gr, μέσα σε λίγους μήνες, στην πρώτη σελίδα και στις πρώτες θέσεις στην Google σε πολλές κομβικες λέξεις κλειδιά. Πάντα πρόθυμος στην επικοινωνία εξηγώντας και παρέχοντας λύσεις σε ότι χρειάστηκε. Γιώργο σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας 🙏
Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *