Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Πως καταλαβαίνω ότι μου χάκαραν το Email

Google news

Πώς μπαίνουν οι χάκερ στο email σας; Ο λογαριασμός email σας είναι πρωταρχικός στόχος για χάκερ, απατεώνες και κλέφτες ταυτότητας. Απλώς σκεφτείτε πόσες ευαίσθητες πληροφορίες ρέουν μέσω του λογαριασμού email σας. Χρησιμοποιούμε τα email μας για να συνδεόμαστε σε ροή βίντεο, ηλεκτρονικές αγορές και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί λαμβάνουμε τραπεζικές κινήσεις και λογαριασμούς κοινής ωφελείας που περιλαμβάνουν τη διεύθυνσή μας, το πλήρες όνομα και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης.

Αν ξεχάσουμε έναν κωδικό πρόσβασης ή χρειαστεί να επαναφέρουμε έναν διαδικτυακό λογαριασμό, πού αποστέλλονται αυτά τα μηνύματα; Για πολλούς από εμάς, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας χρησιμεύει ως πύλη στον διαδικτυακό μας κόσμο. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου γνωρίζουν ότι είναι ένα χρυσό εισιτήριο για οικονομικές πληροφορίες και ευαίσθητα δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για απάτες, απάτες και εκβιασμούς.

Πώς μπορείτε λοιπόν να υπερασπιστείτε τα εισερχόμενα και τον λογαριασμό email σας από ανεπιθύμητη πρόσβαση;

Δεν παρέχουμε υποστήριξη για χακαρισμένα Email και ανάλογα αιτήματα. Το άρθρο είναι καθαρά για ενημέρωση.

Πως καταλαβαίνω ότι μου χάκαραν το Email ή έχει παραβιαστεί;

Δεν μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό email σας. Οι χάκερ θα σας κλειδώσουν συχνά από τον λογαριασμό σας μόλις αποκτήσουν πρόσβαση. Εάν ο κανονικός κωδικός πρόσβασης email σας δεν λειτουργεί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας έχουν παραβιάσει.

Υπάρχουν περίεργα μηνύματα στον φάκελο “Απεσταλμένα”. Σε άλλες περιπτώσεις, ένας χάκερ θέλει να χρησιμοποιήσει το email σας χωρίς να σας ειδοποιήσει ότι σας έχουν παραβιάσει. Αναζητήστε περίεργα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον φάκελο απεσταλμένων που δεν στείλατε.

Λαμβάνετε email επαναφοράς κωδικού πρόσβασης που δεν ζητήσατε. Μόλις ένας χάκερ αποκτήσει πρόσβαση στα εισερχόμενά σας, μπορεί να δει ποιες υπηρεσίες χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, οι ειδοποιήσεις email του Facebook τους λένε ότι έχετε λογαριασμό στο Facebook. Στη συνέχεια, μπορούν να αναλάβουν τους λογαριασμούς σας λαμβάνοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαναφοράς κωδικού πρόσβασης στα εισερχόμενά σας που έχουν παραβιαστεί.

Διαφορετικές διευθύνσεις IP εμφανίζονται στο αρχείο καταγραφής σας. Πολλοί πάροχοι υπηρεσιών email θα διατηρούν ένα αρχείο καταγραφής των διευθύνσεων IP που έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Αυτό θα σας δείξει τη συσκευή, τον τύπο του προγράμματος περιήγησης και τη φυσική τοποθεσία των ατόμων που έχουν πρόσβαση στα εισερχόμενά σας. Για παράδειγμα, στο Gmail, αναζητήστε “λεπτομέρειες” στην κάτω δεξιά γωνία των εισερχομένων σας.

Ο λογαριασμός σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει περίεργες αναρτήσεις που δεν κάνατε. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν το email σας για να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τους χρησιμοποιούν για να κάνουν απάτες. Ένα συνηθισμένο παράδειγμα είναι να αναλάβετε το Facebook, το Snapchat ή το Twitter και να στείλετε μηνύματα στους φίλους σας ζητώντας στοιχεία λογαριασμού ή χρήματα.

Οι φίλοι και η οικογένεια λαμβάνουν email ή μηνύματα που δεν στείλατε. Εάν ρωτήσετε έναν φίλο “αυτό το email ήταν από εσάς;” αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι σας έχουν παραβιάσει. Οι απατεώνες στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να προσπαθήσουν να λάβουν λεπτομέρειες ή χρήματα από τις επαφές σας (δηλαδή μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος).

Η συσκευή σας αργεί ξαφνικά ή λειτουργεί διαφορετικά. Οι χάκερ συνήθως εγκαθιστούν ιούς και κακόβουλο λογισμικό για να αποκτήσουν πρόσβαση στα εισερχόμενά σας. Εάν η απόδοση της συσκευής σας πέσει ξαφνικά, μπορεί να έχετε παραβιαστεί.

Κάποιος ρύθμισε την αυτόματη προώθηση σε μια διεύθυνση που δεν αναγνωρίζετε. Ελέγξτε τις προτιμήσεις σας για να δείτε εάν κάποιος χάκερ έχει αλλάξει τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας για να προωθήσει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε άλλη διεύθυνση. (Σκεφτείτε το ως μια ψηφιακή απάτη “αλλαγής διεύθυνσης”).

Τα στοιχεία του λογαριασμού σας είναι διαθέσιμα στο Dark Web. Λόγω του αριθμού των παραβιάσεων δεδομένων τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η διεύθυνση email και ο κωδικός πρόσβασής σας να είναι ήδη διαθέσιμα στους χάκερ στο Dark Web.

Διαβάστε  Διαχείριση Επιχείρησης Google - Κινηθείτε στρατηγικά

Πώς σας χακάρουν το email;

1. Ξεγελαστήκατε από μια επίθεση phishing

Το “phishing” είναι όταν οι χάκερ χρησιμοποιούν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κλήσεις ή γραπτά μηνύματα (γνωστά ως “smishing”) με επίσημη εμφάνιση ή ηχητικά μηνύματα (γνωστά ως “smishing”) για να σας εξαπατήσουν ώστε να παραιτηθείτε από τα στοιχεία του λογαριασμού email σας. Οι χάκερ στέλνουν ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από ένα νόμιμο ίδρυμα, όπως μια κρατική υπηρεσία ή την τράπεζά σας.

Αυτά τα Emails και τα μηνύματα αντιγράφουν τις ίδιες φράσεις και λογότυπα και χρησιμοποιούν πλαστές διευθύνσεις “Από” για να φαίνονται πιο νόμιμες. Οι απάτες phishing έχουν δύο στόχους. Πρώτον, είναι να σας κάνουν να σας εξαπατήσουν στο διαδίκτυο παρέχοντας τα στοιχεία του λογαριασμού και τον κωδικό πρόσβασής σας. Για παράδειγμα, ένας χάκερ μπορεί να στείλει ένα email προσποιούμενος ότι είναι από μια μεγάλη εταιρεία λέγοντας ότι κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας.

Θα περιλαμβάνουν έναν σύνδεσμο για την επιβεβαίωση των στοιχείων του λογαριασμού σας. Όταν το κάνετε, ο χάκερ θα πάρει τις πληροφορίες σας.

Δεύτερον, είναι να σας κάνει να κατεβάσετε κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας. Το κακόβουλο λογισμικό παρέχει στους απατεώνες πρόσβαση στον υπολογιστή σας, ώστε να μπορούν να κλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τον κωδικό πρόσβασης του email σας. Να είστε πάντα προσεκτικοί με συνημμένα, συνδέσμους και κωδικούς QR σε ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εάν δεν είστε βέβαιοι, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω ή κάντε κλικ στο όνομα “Από” για να αποκαλύψετε την πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν δεν είναι νόμιμο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή δεν ταιριάζει με αυτό που λένε ότι είναι, διαγράψτε το και αναφέρετε την απάτη.

2. Ξεχάσατε να αποσυνδεθείτε από μια δημόσια ή κοινόχρηστη συσκευή

Το να αφήνετε τους λογαριασμούς σας συνδεδεμένους σε οποιαδήποτε συσκευή που δεν είναι αποκλειστικά δική σας είναι μια χρυσή ευκαιρία για τους χάκερ. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή στη βιβλιοθήκη, σε ένα γραφείο ή σε ένα κατάστημα τεχνολογίας. Να θυμάστε ότι ο λογαριασμός email σας δεν θα αποσυνδέεται πάντα αυτόματα όταν κλείνετε ένα παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα δευτερόλεπτα για να αλλάξει ένας χάκερ τους κωδικούς πρόσβασής σας και να σας κλειδώσει από τον δικό σας λογαριασμό. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε τυχόν κοινόχρηστες συσκευές. Εάν ζητήσετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή ενός φίλου σας για να ελέγξετε το email σας, μπορεί να αφήσετε τον λογαριασμό σας σε κίνδυνο. Πάντα να αποσυνδέεστε από τον λογαριασμό σας όταν τελειώσετε τη χρήση του.

3. Χάκερ εισέβαλαν στο δίκτυο Wi-Fi σας

Ίσως εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι οι χάκερ μπορούν εύκολα να παραβιάσουν το οικιακό σας δίκτυο Wi-Fi. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό σας, οι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω ελαττωμάτων ασφαλείας στο δρομολογητή σας. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν τύπο κυβερνοεπίθεσης που ονομάζεται επίθεση άνθρωπος στη μέση (MITM) για να παρεμποδίσουν τη σύνδεσή σας σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι χάκερ μπορούν να δουν όλα όσα κάνετε και να κλέψουν τα στοιχεία σύνδεσής σας όταν τα εισάγετε. Ένα ασφαλές VPN μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δικτύου σας από χάκερ που κατασκοπεύουν τις ευαίσθητες πληροφορίες σας.

4. Τα στοιχεία του λογαριασμού σας διέρρευσαν λόγω παραβίασης δεδομένων

Σύμφωνα με το Identity Theft Resource Center (ITRC), το 2021 ήταν έτος ρεκόρ για παραβιάσεις δεδομένων με δισεκατομμύρια στοιχεία λογαριασμού που διέρρευσαν. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι χάκερ να έχουν ήδη πρόσβαση στις πληροφορίες του λογαριασμού email σας. Πως? Οι εγκληματίες μπορούν εύκολα να αγοράσουν διαπιστευτήρια που διέρρευσαν στο Dark Web. Εάν θέλετε να ελέγξετε εάν τα προσωπικά σας στοιχεία έχουν παραβιαστεί, δοκιμάστε μια δωρεάν σάρωση για να δείτε εάν κινδυνεύετε από κλοπή ταυτότητας, κλοπή λογαριασμού, κλοπή πίστωσης και άλλες διαδικτυακές απειλές.

5. Οι χάκερ εγκατέστησαν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας

Το κακόβουλο λογισμικό είναι κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να κλέψει τα στοιχεία σύνδεσης του email σας, να βλάψει τις συσκευές σας και πολλά άλλα. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν εξελιγμένες μεθόδους για να σας κάνουν να κατεβάσετε κακόβουλο λογισμικό πέρα ​​από το να κάνετε απλώς κλικ σε έναν σύνδεσμο σε ένα ανεπιθύμητο email.

Μερικές αναδυόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο που πρέπει να προσέχετε περιλαμβάνουν:

Trojans. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό διατίθεται συσκευασμένο μέσα σε νόμιμο λογισμικό και παρέχει στους χάκερ πρόσβαση σε κερκόπορτα στον υπολογιστή σας. Τα Trojans χρησιμοποιούνται συνήθως για την κλοπή πληροφοριών πιστωτικών καρτών.

Drive-by-downloads. Οι χάκερ εκμεταλλεύονται εφαρμογές, λειτουργικά συστήματα και λογισμικό που δεν έχει ενημερωθεί για να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό χωρίς την άδειά σας.

Διαβάστε  Τι είναι το Personal Branding

Ransomware/ Αυτό το κακόβουλο λογισμικό σάς εμποδίζει να αποκτήσετε πρόσβαση σε δεδομένα μέχρι να πληρώσετε ένα τέλος. Διαφορετικά, οι χάκερ θα απειλήσουν να εκθέσουν ευαίσθητες φωτογραφίες και αρχεία (όπως στα διάσημα hacks διασημοτήτων).

Λογισμικό κατασκοπείας. Αυτός ο τύπος κακόβουλου λογισμικού συλλέγει πληροφορίες από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και καταγράφει τα πλήκτρα σας για να καταγράψει τους κωδικούς πρόσβασης και τις πληροφορίες σύνδεσης.

Pharming. Αυτό συμβαίνει όταν οι χάκερ δημιουργούν ιστότοπους με νόμιμη εμφάνιση που έχουν σχεδιαστεί για να κλέψουν τις πληροφορίες του λογαριασμού σας. Για παράδειγμα, μπορεί να αντιγράψουν το email σας ή τη σελίδα σύνδεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να σας κάνουν να κατεβάσετε κακόβουλο λογισμικό. Κάθε φορά που ένας χάκερ εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό, έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση στο email, τον τραπεζικό λογαριασμό σας και πολλά άλλα.

6. Ο κωδικός πρόσβασης του email σας ήταν εύκολο να μαντευτεί

Μερικές φορές οι χάκερ δεν χρειάζονται εξελιγμένες μεθόδους για να χακάρουν το email σας. Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς κωδικούς πρόσβασης είναι πολύ εύκολο να μαντευτούν (όπως “password” ή “123456”). Ενώ πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν προσωπικές πληροφορίες όπως γενέθλια ή ονόματα κατοικίδιων που μπορούν εύκολα να βρεθούν στο διαδικτυακό σας αποτύπωμα. Εάν ένας χάκερ θέλει πρόσβαση στον λογαριασμό email σας, μπορεί να χρησιμοποιήσει το λογισμικό «brute force» για να μαντέψει γρήγορα τον κωδικό πρόσβασής σας χρησιμοποιώντας ό,τι γνωρίζει για εσάς.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ο κωδικός πρόσβασής σας είναι “bluecar68”. Το κάνατε επειδή το αυτοκίνητό σας είναι μπλε και γεννηθήκατε το 1968. Εάν ένας πιθανός χάκερ σας γνωρίζει, μπορεί να εξαναγκάσει τον κωδικό πρόσβασης εύκολα.

7. Χρησιμοποιήσατε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς

Υπάρχει πιθανώς 99% πιθανότητα τουλάχιστον ένας από τους παλιούς σας κωδικούς πρόσβασης να ήταν μέρος παραβίασης δεδομένων ή να είναι διαθέσιμος στο Dark Web. Εάν επαναχρησιμοποιείτε κωδικούς πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ηλεκτρονικά καταστήματα, οι χάκερ μπορούν να τους δοκιμάσουν στους ενεργούς λογαριασμούς σας και να αποκτήσουν πρόσβαση στο email σας και πολλά άλλα.

Η χρήση ισχυρών, μοναδικών κωδικών πρόσβασης είναι η πρώτη και μερικές φορές η μοναδική γραμμή άμυνας ενάντια στους χάκερ. Τι μπορούν να κάνουν οι χάκερ με τη διεύθυνση email σας; Μόλις ένας χάκερ αποκτήσει πρόσβαση στο email σας, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην ταυτότητα, την πίστη και τη φήμη σας. Ακολουθούν πέντε ανησυχητικοί τρόποι με τους οποίους οι χάκερ εκμεταλλεύονται τον παραβιασμένο λογαριασμό email σας. Οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν το email σας για να ψαρέψουν φίλους και συγγενείς Οι χάκερ με πρόσβαση στο email σας έχουν επίσης πρόσβαση στη λίστα επαφών σας.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι γνωρίζετε ή έχετε στείλει ποτέ email θα μπορούσαν ξαφνικά να γίνουν στόχος απάτης phishing ή άλλων τύπων επιθέσεων κοινωνικής μηχανικής. Και επειδή ο χάκερ χρησιμοποιεί το email σας, η οικογένεια, οι φίλοι και άλλες επαφές σας είναι πιο πιθανό να τα ανοίξουν και ακόμη και να κάνουν κλικ σε συνδέσμους. Οι χάκερ μπορούν να σας εκβιάσουν με ευαίσθητες φωτογραφίες και πληροφορίες Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε τα email μας ως αποθήκευση αρχείων ή έχουμε ευαίσθητες πληροφορίες που δεν θα θέλαμε να διαρρεύσουν.

Εάν ένας χάκερ αποκτήσει πρόσβαση στο email σας, μπορεί να βρει όλα αυτά τα αρχεία και να τα χρησιμοποιήσει για να σας εκβιάσει για χρήματα ή πρόσβαση σε άλλους λογαριασμούς. Ένα παράδειγμα αυτού ήταν τα hacks διασημοτήτων που διέρρευσαν ιδιωτικές φωτογραφίες γυναικών διασημοτήτων μαζί με ενοχλητικά email από μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο. Οι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλους λογαριασμούς σας (όπως μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τράπεζα κ.λπ.)

Η διεύθυνση email σας είναι μέρος ενός πολύ στενά υφασμένου ιστού ασφαλών πληροφοριών. Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail, τη Microsoft ή το Yahoo, υπάρχει ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης ενσωματωμένος στον πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χάκερ για να βρουν αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης. Εάν δεν έχετε λάβει άλλα μέτρα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, αυτό σημαίνει τώρα ότι ένας χάκερ έχει πρόσβαση σε οποιονδήποτε λογαριασμό με αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης.

Για παράδειγμα, τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης και τις τραπεζικές σας πληροφορίες. Οι χάκερ μπορούν να κλέψουν την ταυτότητά σας και να σας κλειδώσουν από τους λογαριασμούς σας Η πρόσβαση στο email σας μπορεί συχνά να είναι αρκετή για τους χάκερ για να διαπράξουν όλους τους διαφορετικούς τύπους κλοπής ταυτότητας. Θυμηθείτε, το email σας είναι σαν το διαδικτυακό σας αναγνωριστικό.

Οι απατεώνες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να σας εγγραφούν για σχεδόν οτιδήποτε. Ή, μπορούν να παραποιήσουν την διαδικτυακή σας προσωπικότητα για άλλους λόγους. Αυτό είναι ακόμη χειρότερο εάν τα εισερχόμενά σας περιέχουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με φορολογικά στοιχεία ή κρατικές παροχές που περιλαμβάνουν τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισής σας.

Διαβάστε  Photoscape - Δωρεάν επεξεργασία φωτογραφίας - Οδηγός

Οι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο email της επιχείρησής σας και να εξαπατήσουν την εταιρεία σας

Σε ένα χειρότερο σενάριο, ένας χάκερ έχει πρόσβαση τόσο στο προσωπικό όσο και στο επαγγελματικό σας email. Εάν συμβεί αυτό, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εταιρικό σας δίκτυο και να καταστρέψουν την επαγγελματική σας εικόνα.

11 πράγματα που πρέπει να κάνετε εάν το email σας χακαρίστηκε

Αποκτήστε ξανά πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Εάν εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό email σας, αλλάξτε αμέσως τους κωδικούς πρόσβασής σας για να διώξετε τον χάκερ. Εάν κλειδωθείτε έξω, θα πρέπει να συνεργαστείτε με τον πάροχο email σας για να ανακτήσετε τον παραβιασμένο λογαριασμό σας.

Σαρώστε τη συσκευή σας για κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Δεν έχει νόημα να αλλάξετε κωδικούς πρόσβασης ή να ρυθμίσετε λογισμικό ασφαλείας εάν οι χάκερ εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Αρχικά, χρησιμοποιήστε λογισμικό προστασίας από ιούς για να αφαιρέσετε τυχόν παρατεταμένο κακόβουλο λογισμικό ή λογισμικό υποκλοπής.

Αλλάξτε όλους τους κωδικούς πρόσβασης και ρυθμίστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Στη συνέχεια, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης του email σας και τον κωδικό πρόσβασης για τυχόν άλλους λογαριασμούς που επηρεάζονται. Χρησιμοποιήστε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης που περιλαμβάνουν κεφαλαία και πεζά γράμματα, σύμβολα και αριθμούς.

Αποφύγετε προσωπικές πληροφορίες όπως γενέθλια και ονόματα κατοικίδιων ζώων. Για να παρακολουθείτε τους νέους σας κωδικούς πρόσβασης, σκεφτείτε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Ενεργοποιήστε τις ερωτήσεις ασφαλείας του email σας.

Αλλάξτε τις ερωτήσεις ασφαλείας σας σε κάτι που δεν μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο.

Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο ή πολλών παραγόντων. Προσθέστε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο email σας μαζί με μια ασφαλή διεύθυνση email ανάκτησης. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας όπως το Google, καθώς είναι πολύ πιο ασφαλές.

Ενημερώστε τους φίλους και τις επαφές σας ότι έχετε παραβιαστεί. Ειδοποιήστε όλους όσους γνωρίζετε ότι σας έχουν παραβιάσει και να προσέχετε τα ύποπτα email. Αυτό μπορεί να φαίνεται άβολο, αλλά βοηθά στην προστασία των ατόμων που γνωρίζετε από περαιτέρω hacks.

Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε ένα VPN με προστασία από κακόβουλο λογισμικό. Ενημερώστε την ασφάλεια του δικτύου και της συσκευής σας για να αποκλείσετε κακόβουλο λογισμικό και να σας προειδοποιήσει για πιθανούς ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Ενημερώστε τις συσκευές και το λειτουργικό σας σύστημα. Οι χάκερ χρησιμοποιούν ευπάθειες σε απαρχαιωμένο λογισμικό για να αποκτήσουν πρόσβαση στη συσκευή σας. Μην αγνοείτε τις ενημερώσεις.

Περιμένετε πριν ξεκινήσετε τις ηλεκτρονικές αγορές. Μια εισβολή email μπορεί μερικές φορές να σημαίνει ότι οι απατεώνες έχουν πρόσβαση στη συσκευή σας. Περιμένετε μέχρι να απαλλαγείτε από κακόβουλο λογισμικό προτού εισαγάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας σε οποιονδήποτε ιστότοπο ηλεκτρονικών αγορών.

Αναφέρετε την κλοπή ταυτότητας και την απάτη. Η παραβίαση email και η κλοπή ταυτότητας είναι εγκλήματα. Εάν έχετε πέσει θύμα, αναφέρετε την κλοπή και υποβάλετε μια αναφορά στην αστυνομία.

Πώς να προστατέψετε το email σας από χάκερ και απατεώνες

Να είστε προσεκτικοί με τυχόν συνδέσμους ή συνημμένα (ακόμα και από φίλους). Μπορούν να περιλαμβάνουν συνδέσμους προς κακόβουλο λογισμικό ή ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing).

Μειώστε το ποσό που μοιράζεστε στο διαδίκτυο. Όσο λιγότερο μοιράζεστε, τόσο πιο δύσκολο είναι για τους χάκερ να μαντέψουν τους κωδικούς πρόσβασης ή τις ερωτήσεις ασφαλείας σας.

Ελέγχετε τακτικά τις τραπεζικές καταστάσεις. Οι απατεώνες κυνηγούν σχεδόν πάντα τους οικονομικούς σας λογαριασμούς. Ελέγχετε τακτικά τις οικονομικές σας καταστάσεις για σημάδια κλοπής ταυτότητας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει περίεργες χρεώσεις στο αντίγραφο κίνησης του τραπεζικού σας λογαριασμού ή λογαριασμούς που δεν αναγνωρίζετε.

Αναγκαστική αποσύνδεση από τυχόν άγνωστους λογαριασμούς. Πολλές υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε σάς επιτρέπουν να βλέπετε ενεργές συνδέσεις λογαριασμών σε όλο τον κόσμο, για παράδειγμα, το τηλέφωνο και το φορητό υπολογιστή σας. Αν δείτε κάτι που δεν αναγνωρίζετε, αναγκάστε όλους τους λογαριασμούς να αποσυνδεθούν.

Προστατεύστε τις συσκευές σας με κωδικό πρόσβασης (χρησιμοποιήστε βιομετρικά στοιχεία αν είναι δυνατόν). Το δακτυλικό αποτύπωμα και η αναγνώριση προσώπου μπορούν να εμποδίσουν τους χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό email σας εάν κλαπεί η συσκευή σας. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα κλοπής ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Βεβαιωθείτε ότι συνδυάζετε βιομετρικά στοιχεία και κωδικό πρόσβασης για την καλύτερη προστασία.

Μην αγνοείτε τις ενημερώσεις. Οι εταιρείες περιλαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας με νέες εκδόσεις του λογισμικού τους. Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Όσο πιο δύσκολο είναι να χακάρεις τον κωδικό πρόσβασής σου, τόσο πιο ασφαλής είναι ο λογαριασμός σου. Χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να μην χρειάζεται να θυμάστε τους μοναδικούς κωδικούς πρόσβασής σας.

Προστατέψτε το email σας με κάθε κόστος

Οι χάκερ γνωρίζουν την αξία του λογαριασμού email σας. Μόλις εισέλθουν, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό σας, στα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλους ευαίσθητους διαδικτυακούς λογαριασμούς. Μην αγνοείτε τα σημάδια ενός παραβιασμένου inbox.

Αν κάτι σας φαίνεται ύποπτο ή ξαφνικά δεν μπορείτε να συνδεθείτε, ενεργήστε γρήγορα! Όσο περισσότερο οι χάκερ έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας, τόσο πιο εύκολο είναι για αυτούς να κλέψουν την ταυτότητά σας.

Google news
Είπαν για εμάς.

Stella StelaStella Stela
07:45 23 Jul 24
Ioannis BourasIoannis Bouras
11:48 24 Jun 24
Εξαιρετικοί και επαγγελματίες!
Απόλυτα ευχαριστημένος από την κατασκευής της ιστοσελίδας όπου με τον Designer απογειώθηκε όπως και από τις στρατηγικές διαφήμισης και του SEO. Ο Γιώργος είναι σοβαρός και μεθοδικός, προτείνει συνεχώς πράγματα για βελτίωση.
masazathinamasazathina
14:57 21 Jun 24
Η ομάδα Seo marketer και φυσικά ο κ. Χατζηθεοδοσιου, είναι άψογοι επαγγελματίες και είναι ικανοί να πραγματοποιήσουν ότι τους ζητήσεις . Από την αρχή βλέπεις αποτελέσματα στην επιχείρηση σου και αυτό αποδεικνύει ότι είναι γνώστες του αντικειμένου που ασχολούνται. Φυσικά η αμεσότητα και η εξέλιξη που είναι το παν , είναι λίγα από τα προσόντα τους . Συνεχίστε έτσι!!!
ELENI XAZIELENI XAZI
13:56 21 Jun 24
Είναι πολύ εξυπηρετικοί και συνεργάσιμοι…
Ioanna FIoanna F
13:15 21 Jun 24
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικος επαγγελματίας, ειχαμε άμεσα αποτελέσματα από την αρχή της συνεργασίας μας μαζί του. Επίσης ήταν πολύ εξυπηρετικός με συνεχή υποστήριξη και απαντήσεις στα ερωτήματα μας και τον συστήνω ανεπιφύλακτα!
Pantelis MetaxasPantelis Metaxas
12:50 21 Jun 24
Σχεδίαση στρατηγικής με στόχο το αποτέλεσμα. Άψογη επικοινωνία και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.
Angel FilisAngel Filis
11:50 27 May 24
Επαγγελματισμός και Ακρίβεια στα Αποτελέσματα.
Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
19:57 17 May 24
Είναι επαγγελματίες καθώς σκέφτονται out of the box. Δεν πουλάνε κονσέρβα ασχολούνται για να σε ανεβάσουν επίπεδο και αν κάπου και εγώ καθυστερώ είναι εκεί για επισημάνσεις. Top απλά.
Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
16:35 17 May 24
Εξαιρετική ομάδα, ότι χρειαστώ είναι εκεί τόσο στις Social Media διαφημίσεις όσο και στη κατασκευή της ιστοσελίδας.
Voula GeorgantiVoula Georganti
13:50 07 May 24
Επαγγελματίες στο είδος τους. Κάνουν αυτό ακριβώς που λένε!
Επαγγελματισμός, συνέπεια, εξαιρετική συνεργασία.
manos krommidakismanos krommidakis
17:08 04 May 24
Ο Γιώργος και η ομάδα του είναι οι καλύτεροι στο αντικείμενο τους!!Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα !!
Viky KafetziViky Kafetzi
16:35 04 May 24
Αριστη κατασκευη ποιοτητα και service!!!!
Ο Γιώργος κι η ομάδα του είναι πολύ φιλικοί, εξυπηρετικοί και το σημαντικότερο άριστοι γνώστες του αντικειμένου. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα. Φυσικά, η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για τη διαφήμιση και προώθηση του site. Τους συστήνω ανεπιφύλακτα.
Αψογος επαγγελματιας στην δουλεια του ευγενικος προθυμος να αναπτυξει την επιχειρηση σου!
Michalis PolykratisMichalis Polykratis
10:55 16 Apr 24
Εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος η συνεργασία μας σε όλη τη διάρκεια της ήτανε άψογη και οι βοήθεια του στο να καταφέρω τους στόχους μου ήταν αμέριστη
Ο Γιώργος κάνει ότι υπόσχεται και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Πάντα πρόθυμος στην επικοινωνία εξηγώντας και παρέχοντας λύσεις σε ότι χρειάστηκε. Γιώργο σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας 🙏
Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *