fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
social media video

5 Τρόποι για Marketing βίντεο μέσω των Social Media

Αν δεν έχετε ξεκινήσει ή νομίζετε ότι δεν έχει απόδοση η παρουσίαση και προώθηση μέσω βίντεο είστε γελασμένοι. Το Βίντεο Marketing, είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να προσελκύσετε κόσμο και να αυξήσετε τις εγγραφές, πωλήσεις, likes.
Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο είναι οι αριθμοί. Από τις στατιστικές που έχω δει επί προσωπικού έχω παρατηρήσει πως μια κοινοποιήση βίντεο σε μια επαγγελματική σελίδα με 10.000 fans προσελκύει 4 φορές περισσότερο εμφανίσεις από ένα post με μια μικρή περιγραφή. Φυσικά και θα πρέπει να ανεβάζουμε posts στην σελίδα μας, σε συνδυασμό όμως με τα βίντεο.
Ας δούμε μερικές αρχές και ιδέες για να προχωρήσουμε.
Επιλέξτε τον τύπο του βίντεο που θα δημιουργήσετε.
Οι περισσότερες επιχειρήσεις γνωρίζουν την δύναμη του βίντεο Marketing και προσπαθούν να το εντάξουν στις Social Media στρατηγικές τους.Όμως αρκετοί αποτυγχάνουν. Ο κύριος παράγοντας αποτυχίας είναι η συνεχής ανακύκλωση της ίδιας θεματολογίας η οποία κουράζει το κοινό. Η μεγάλη δυσκολία για να επιτύχει ένα βίντεο, είναι ο σωστός τύπος του περιεχομένου που θα έχει σύμφωνα με αυτά που έχετε ανεβάσει στο παρελθόν σε συνδυασμό με τα δρλωμενα που λαμβάνουν χώρα εκείνη την περίοδο.

Εδώ βλέπετε τις επιλογές κατηγοριοποίησης ενός βίντεο του Youtube
Εδώ βλέπετε τις επιλογές κατηγοριοποίησης ενός βίντεο του Youtube Marketing

Το μυστικό επιτυχίας είναι απλό στη  θεωρία. Δημιουργήστε διαφορετικούς τύπους βίντεο με ξεχωριστή θεματολογία και κρατήστε ενεργό το ενδιαφέρον των θαυμαστών σας.
Ξεκινήστε με Pre – Roll βίντεο σχετικά με μια υπηρεσία, προιόν ή κάτι άλλο, μεταξύ 15 και 30 δευτερολέπτων που θα τραβήξει την περιέργεια του Viewer γρήγορα, καθώς μην ξεχνάτε ο χρήστης βομβαρίζεται από πληροφορίες, ειδήσεις, βίντεο και status συνεχώς οπότε η παράβλεψη στα περισσότερα news που εμφανίζονται στην αρχική σελίδα είναι μια συνήθεια την οποία πρέπει να την λάβετε υπόψιν για να του επικεντρώσετε το ενδιαφέρον ! Αυτό μπορείτε το κάνετε στο Youtube,Twitter,Facebook αλλά και στο Instagram.
Δημιουργήστε βίντεο How-to
Για να αυξήσετε την ποιότητα αλλά και την ποσότητα του κοινού σας θα πρέπει να ετοιμάζετε οδηγούς εκμάθησής, δηλαδή ουσιαστικούς οδηγούς που θα ”λύνουν” τα χέρια του χρήστη σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Τα How-to βίντεο στο Youtube έχουν πάνω από 70% επισκεψημότητα και έχουν μεγάλη απήχηση στο Search.

Διαβάστε  Προφίλ Linkedin : Βελτιώσεις και Optimize Tips για να βρείτε δουλειά
Η δημιουργία How-to Video πρέπει να είναι επαγγελματική με δόσεις χιούμορ για να μην βαρεθεί ο Viewer.
Η δημιουργία How-to Video πρέπει να είναι επαγγελματική με δόσεις χιούμορ για να μην βαρεθεί ο Viewer.

Μην ξεχνάτε την επικαιρότητα.
Το όνειρο κάθε Social Media Marketer είναι να ανεβάζει Viral βίντεο και να τραβάει χιλιάδες κόσμο. Αυτό όμως είναι αρκετά δύσκολο, διότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Η επικαιρότητα είναι η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά, χωρίς να αναιρεί τους παραπάνω τρόπους. Το Twitter και το Facebook όπως θα έχετε παρατηρήσει είναι τεράστιες πηγές ειδήσεων και διάδοσης πληροφοριών, συνεπώς επιλέξτε ένα σχετικό θέμα που έχει μεγάλη απήχηση τις τελευταίες ημέρες και δημιουργήστε το ανάλογο, σχετικό βίντεο.
Έξυπνα και θεαματικά χωρίς εμφανή παρουσία του Promotion.
Πλέον οι περισσότεροι είναι εξοικειομένοι με τα βασικά του Internet και δύσκολα τους ξεγελάς. Όμως ο χρήστης δεν θα πάψει να κάνει share ένα βίντεο το οποίο τον διασκέδασε. Βγάλτε χιούμορ, προσθέστε έξυπνους διαλόγους και παρουσιάστε το προιόν σας ή την υπηρεσία σας μέσα από αυτό.
Επιλέξτε τα εργαλεία δημιουργίας των βίντεο.
Αν θέλετε κάτι επαγγελματικό η προχωρημένο, καλό θα είναι να παραχωρήσετε την δουλειά αυτή σε κάποιον ειδικό !
Οι άλλες επιλογές που έχετε είναι τα απλά εργαλεία που σας δίνουν Facebook,Twitter,Instagram για να ξεκινήσετε τα uploads και την επεξεργασία, ενώ τα Camtasia Studio, Sony Vegas και Adobe Effects είναι για πιο expert επίπεδο.

Που να ανεβάσετε τα βίντεο ?
Αν σας ενδιαφέρει η άποψή μου είναι όπου μπορείτε ! Καταλαβαίνω θέλει λίγη δουλειά παραπάνω αλλά έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να πετύχετε.

Παραδείγματα Hosting Video Sites
Παραδείγματα Hosting Video Sites

Το Youtube πρώτο και καλύτερο,με τα vimeo,dailymotion να ακολουθούν όπως και άλλες υπηρεσίες Hosting οι οποίες προσφέρουν πολύ ωραία εργαλεία και τρόπους προώθησής αλλά έχουν συνδρομή. Θα κάνω ένα αφιέρωμα σε άλλο άρθρο με τα καλύτερα με συνδρομή Hosting site για τα βίντεο σας.
Όλα τα παραπάνω αφορούν το οργανικό κομμάτι ενός βίντεο. Σίγουρα η προώθηση με πληρωμή μέσω Google, Facebook, Twitter αυξάνει ακόμα περισσότερο τα views αλλά χρειάζεται και το ανάλογο Budget.

Διαβάστε  Evernote : Έξυπνο εργαλείο για τους Social Media Marketers
Καλέστε για Προσφορά