Πρώτα, σκεφτείτε καλά θέματα και θεωρίες που μπορείτε να γράψετε πριν γράψετε τη πτυχιακή εργασία και μετά επιλέξτε ένα θέμα. Η δήλωση θέματος προέρχεται από μια ανασκόπηση της υπάρχουσας βιβλιογραφίας στον τομέα της μελέτης που ο ερευνητής θέλει να διερευνήσει. Αυτή η διαδρομή ακολουθείται όταν τα άγνωστα σε μια περιοχή μελέτης δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Ορισμένοι τομείς σπουδών έχουν υπάρχοντα προβλήματα που επιθυμούν να επιλυθούν και η σύνταξη του θέματος ή της δήλωσης της πτυχιακής εργασίας περιστρέφεται γύρω από μια επιλογή ενός από αυτά τα προβλήματα.
Μόλις έχετε μια καλή πτυχιακή εργασία, βάλτε την κάτω και σχεδιάστε ένα περίγραμμα. Το περίγραμμα είναι σαν ένας χάρτης ολόκληρης της εργασίας και καλύπτει συχνότερα την εισαγωγή, την βιβλιογραφική ανασκόπηση, τη συζήτηση της μεθοδολογίας, τη συζήτηση των αποτελεσμάτων και τα συμπεράσματα και τις συστάσεις της διατριβής. Το περίγραμμα μπορεί να διαφέρει από το ένα ίδρυμα στο άλλο, αλλά αυτό που περιγράφεται στην προηγούμενη πρόταση είναι αυτό που είναι πιο κοινό.
Οι σημαντικές λεπτομέρειες της πτυχιακής εργασίας
Είναι επιτακτικό σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι το περίγραμμα που σχεδιάστηκε εξακολουθεί να απαιτεί άλλα μικρά περιγράμματα για καθένα από τα τμήματα που αναφέρονται. Τα περιγράμματα και τα μίνι περιγράμματα παρέχουν μια γραφική επισκόπηση ολόκληρου του έργου και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την κατανομή του αριθμού λέξεων για κάθε ενότητα και υποενότητα με βάση τη συνολική απαίτηση αριθμού λέξεων της διατριβής (RE: γράψτε ένα διατριβή ή συγγραφή διατριβής). Αναζήτηση λογοτεχνίας. Θυμηθείτε να σχεδιάσετε ένα καλό περίγραμμα που πρέπει να κάνετε για να αναζητήσετε βιβλιογραφία για να εξοικειωθείτε με τις έννοιες και τα έργα των άλλων. Ομοίως, για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να διαβάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό που περιέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.
Πάντα θα υπάρχει ένα αντίθετο επιχείρημα για όλα, οπότε προλάβετε το γιατί θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε τη διατριβή σας.
Διαβάστε ό, τι μπορείτε – ακαδημαϊκή έρευνα, εμπορική βιβλιογραφία και πληροφορίες στον δημοφιλή τύπο και στο Διαδίκτυο. Αφού λάβετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, οι γνώσεις που συγκεντρώσατε θα σας βοηθήσουν να προτείνετε τον στόχο της διατριβής σας. Θυμάμαι; μια διατριβή δεν πρέπει να είναι ερώτηση ή κατάλογος, η διατριβή πρέπει να είναι συγκεκριμένη και όσο το δυνατόν σαφέστερη. Οι ισχυρισμοί στις διπλωματικές εργασίες πρέπει να είναι προσδιορίσιμοι και επίσης αμφισβητήσιμοι. Στη συνέχεια συλλογή και ανάλυση δεδομένων, μετά την ανάλυση δεδομένων, το αποτέλεσμα της ανάλυσης πρέπει να γραφτεί και να συζητηθεί, ακολουθούμενο από περίληψη, συμπέρασμα, συστάσεις, κατάλογο αναφορών και τα παραρτήματα Το τελευταίο βήμα είναι η επεξεργασία της διπλωματικής εργασίας και ο σωστός ορθογραφικός έλεγχος. Δομή διατριβής Μια συμβατική εργασία έχει πέντε κεφάλαια-κεφάλαιο 1-5, τα οποία θα συζητηθούν λεπτομερώς παρακάτω.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι μια διατριβή δεν περιορίζεται σε κανένα κεφάλαιο ή ενότητα ανάλογα με την περίπτωση. Στην πραγματικότητα, μια διατριβή μπορεί να είναι πέντε, έξι, επτά ή και οκτώ κεφάλαια. Αυτό που καθορίζει τον αριθμό των κεφαλαίων σε μια διατριβή περιλαμβάνει κανόνες/ κατευθυντήριες γραμμές ιδρύματος, επιλογή ερευνητή, επιλογή επιβλέποντος, πρόγραμμα ή εκπαιδευτικό επίπεδο. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες διδακτορικές διατριβές είναι συνήθως περισσότερα από 5 κεφάλαια ειδικά στις εργασίες ΕΑΠ.
Σελίδες προκαταρκτικών
Τα προκαταρκτικά είναι η σελίδα εξωφύλλου, η σελίδα τίτλου, ο πίνακας περιεχομένων και η περίληψη. Εισαγωγή: Η εισαγωγή είναι η πρώτη ενότητα και παρέχει όπως το όνομα υποδηλώνει μια εισαγωγή στη διατριβή. Η εισαγωγή περιέχει πτυχές όπως το υπόβαθρο της μελέτης που παρέχει πληροφορίες σχετικά με το θέμα στο πλαίσιο των όσων συμβαίνουν στον κόσμο και σχετίζονται με το θέμα. Συζητά επίσης τη συνάφεια του θέματος με την κοινωνία, τις πολιτικές που έχουν διαμορφωθεί για την επιτυχία και την αποτυχία.
Η εισαγωγή περιέχει επίσης τη δήλωση του προβλήματος που είναι ουσιαστικά μια συνοπτική περιγραφή του προβλήματος που θέλει να λύσει η διατριβή και ποια θα είναι η τάση αν το πρόβλημα δεν λυθεί. Το τελικό μέρος της δήλωσης του προβλήματος τελειώνει με μια περίληψη των ερευνητικών ερωτήσεων.
Αυτές είναι οι ερωτήσεις που όταν απαντηθούν βοηθούν στην επίτευξη του στόχου της διπλωματικής εργασίας. Το τρίτο τμήμα είναι το περίγραμμα των ερευνητικών στόχων. Οι συμβατικοί ερευνητικοί στόχοι μετατρέπουν τα ερευνητικά ερωτήματα σε μια ενεργή μορφή δήλωσης. Άλλα μέρη της εισαγωγής είναι μια συζήτηση υποθέσεων (εάν υπάρχουν), η σημασία της μελέτης, οριοθετήσεις, προτεινόμενη μεθοδολογία και μια συζήτηση για τη δομή της μελέτης.

- Δικηγόρος Κ. ΚαμουζήςΒραβευμένο δικηγορικό Website για καμπάνιες SEO με πολλαπλές κατατάξεις στη 1η σελίδα του Google.
- Χειρουργός Κ. ΑποστόλουΒραβευμένο ιατρικό Website για καμπάνιες SEO με πολλαπλές κατατάξεις στη 1η σελίδα του Google. Δείτε τι είπε για εμάς ο ιατρός.
- Ορθοπεδικός Α. Σταθελλης1η σελίδα στη Google σε δεκάδες λέξεις κλειδιά όπως και πρώτες θέσεις. Τι είπε ο γιατρός για εμάς.