Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

SEO-Friendly Pagination – Αναλυτικός Οδηγός βέλτιστών πρακτικών

Google news
SEO-Friendly Pagination

Η σελιδοποίηση είναι μια σημαντική πτυχή της σχεδίασης ιστοσελίδων που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μηχανές αναζήτησης και οι χρήστες αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο σας. Αν χρησιμοποιείτε τη σελιδοποίηση σωστά, μπορείτε να βελτιώσετε την ευρετικότητα του περιεχομένου σας και να προσφέρετε μια καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Σας παραθέτουμε έναν αναλυτικό οδηγό με βέλτιστες πρακτικές για SEO-friendly σελιδοποίηση:

 1. Χρησιμοποιήστε φιλικά URLs (SEO-friendly URLs): Βεβαιωθείτε ότι οι σελίδες που σχετίζονται με τη σελιδοποίηση έχουν κατανοητούς, περιγραφικούς και φιλικούς προς τον χρήστη συνδέσμους. Αυτό σημαίνει ότι τα URLs πρέπει να περιέχουν λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν ακριβώς το περιεχόμενο της σελίδας. Χρησιμοποιείστε μια σαφή και δομημένη διαδρομή ώστε να κατανοηθεί εύκολα η ιεραρχία των σελίδων. Αν και πλέον δεν αποτελούν κομβικό παράγοντα κατάταξης στο SEO, πρέπει να το έχετε βελτιστοποιημένο.

Παράδειγμα κακού URL: www.example.com/page.php?id=123 Παράδειγμα καλού URL: www.example.com/products/seo-friendly-pagination

 1. Χρησιμοποιήστε το rel=”next” και rel=”prev”: Εάν η σελιδοποίηση σας περιλαμβάνει πολλαπλές σελίδες, χρησιμοποιήστε τις ετικέτες rel=”next” και rel=”prev” στον κώδικα HTML για να δηλώσετε την σειρά των σελίδων. Αυτό βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν τη συνολική δομή του περιεχομένου σας και να συσχετίσουν τις σελίδες.
 2. Προσθέστε metadata για τις σελίδες σας: Σε κάθε σελίδα της σελιδοποίησης, προσθέστε κατάλληλα metadata, όπως τον τίτλο της σελίδας (title) και μια περιγραφή (description) που να αντιπροσωπεύει το περιεχόμενο της σελίδας. Χρησιμοποιήστε σχετικές λέξεις-κλειδιά στον τίτλο και την περιγραφή για να βελτιώσετε την ευρετικότητα της σελίδας.
 3. Βελτιστοποιήστε τον κώδικα σας: Σιγουρευτείτε ότι ο κώδικας σας είναι καθαρός και βελτιστοποιημένος. Ο αποτελεσματικός κώδικας βοηθά στην ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας, κάτι που είναι σημαντικό για την SEO. Χρησιμοποιείστε συμπίεση (compression), caching και minification των αρχείων CSS και JavaScript για να μειώσετε το μέγεθος των αρχείων και να βελτιώσετε τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας.
 4. Διαχειριστείτε διπλό περιεχόμενο (duplicate content): Εάν υπάρχει διπλό περιεχόμενο (δηλαδή, οι ίδιοι ή παρόμοιοι περιγραφικοί κείμενοι) σε διαφορετικές σελίδες της σελιδοποίησης, χρησιμοποιήστε τον κανονικό σύνδεσμο (canonical link) για να δηλώσετε ποια σελίδα θεωρείτε ως την πρωτεύουσα έκδοση.
 5. Συμπεριλάβετε XML Sitemap: Δημιουργήστε και υποβάλετε ένα XML Sitemap στις μηχανές αναζήτησης. Το XML Sitemap παρέχει μια πλήρη λίστα των σελίδων της σελιδοποίησης που θέλετε να ενταχθούν στον ευρετήριο των μηχανών αναζήτησης.
 6. Δοκιμάστε τον κώδικα σας: Πριν τοποθετήσετε την σελιδοποίηση σε παραγωγικό περιβάλλον, δοκιμάστε τον κώδικα σας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά και ότι οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να τον διαβάσουν σωστά.
Διαβάστε  Υπάλληλος SEO - Ποιες είναι οι αρμοδιότητες

Η σελιδοποίηση (pagination) είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται σε ιστοσελίδες για να χωρίσει μεγάλο περιεχόμενο σε πιο μικρά κομμάτια, που εμφανίζονται σε διαφορετικές σελίδες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και στην μείωση του φόρτου της ιστοσελίδας. Ωστόσο, η σελιδοποίηση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με το διπλό περιεχόμενο.

Το διπλό περιεχόμενο συμβαίνει όταν δύο ή περισσότερες σελίδες έχουν παρόμοιο ή ίδιο περιεχόμενο. Στην περίπτωση της σελιδοποίησης, μπορεί να παρουσιαστεί η ίδια περιεχόμενη σελίδα σε διαφορετικούς αριθμούς σελίδας, με αποτέλεσμα οι μηχανές αναζήτησης να θεωρήσουν ότι υπάρχει διπλό περιεχόμενο.

Το πρόβλημα με το διπλό περιεχόμενο είναι ότι μπορεί να επηρεάσει την ιστορική προτίμηση των μηχανών αναζήτησης και τον τρόπο που το περιεχόμενο της ιστοσελίδας εμφανίζεται στα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Επίσης, μπορεί να μειώσει την αξιοπιστία της ιστοσελίδας στα μάτια των μηχανών αναζήτησης, καθώς μπορεί να θεωρηθεί ως προσπάθεια αποσπασμού κυκλοφορίας με την προβολή περιεχομένου σε πολλές σελίδες.

Για να αποφύγετε το διπλό περιεχόμενο στην σελιδοποίηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εξής μεθόδους:

 1. Canonical URLs: Χρησιμοποιήστε το tag “canonical” στις σελίδες που ανήκουν στην ίδια ομάδα για να υποδείξετε ποια είναι η κύρια σελίδα που θέλετε να ευνοηθεί από τις μηχανές αναζήτησης.
 2. Συγχώνευση Σελίδων: Εάν έχετε πολλές σελίδες με παρόμοιο περιεχόμενο, συνεκτιμήστε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να συγχωνεύσετε τις σελίδες αυτές για να δημιουργήσετε μία μεγαλύτερη και πληρέστερη σελίδα περιεχομένου.
 3. Χρήση JavaScript/AJAX: Χρησιμοποιήστε την τεχνική AJAX για να φορτώνετε νέο περιεχόμενο χωρίς να φορτώνετε νέες σελίδες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να αποφύγετε το διπλό περιεχόμενο, καθώς η σελίδα παραμένει η ίδια από άποψη URL.
Διαβάστε  On Page SEO έναντι OFF Page SEO - Τι είναι δυσκολότερο ;

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να κατανοήσουν την δομή της ιστοσελίδας σας και να αναγνωρίσουν το κύριο περιεχόμενο που θέλετε να προβάλετε. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να βελτιώσετε την ορατότητα και την αξιοπιστία της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης.

Με την τήρηση αυτών των βέλτιστων πρακτικών, μπορείτε να δημιουργήσετε μια SEO-friendly σελιδοποίηση που θα βελτιώσει την ευρετικότητα του περιεχομένου σας και θα προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία στους χρήστες.

Google news
Είπαν για εμάς.

Stella StelaStella Stela
07:45 23 Jul 24
Ioannis BourasIoannis Bouras
11:48 24 Jun 24
Εξαιρετικοί και επαγγελματίες!
Απόλυτα ευχαριστημένος από την κατασκευής της ιστοσελίδας όπου με τον Designer απογειώθηκε όπως και από τις στρατηγικές διαφήμισης και του SEO. Ο Γιώργος είναι σοβαρός και μεθοδικός, προτείνει συνεχώς πράγματα για βελτίωση.
masazathinamasazathina
14:57 21 Jun 24
Η ομάδα Seo marketer και φυσικά ο κ. Χατζηθεοδοσιου, είναι άψογοι επαγγελματίες και είναι ικανοί να πραγματοποιήσουν ότι τους ζητήσεις . Από την αρχή βλέπεις αποτελέσματα στην επιχείρηση σου και αυτό αποδεικνύει ότι είναι γνώστες του αντικειμένου που ασχολούνται. Φυσικά η αμεσότητα και η εξέλιξη που είναι το παν , είναι λίγα από τα προσόντα τους . Συνεχίστε έτσι!!!
ELENI XAZIELENI XAZI
13:56 21 Jun 24
Είναι πολύ εξυπηρετικοί και συνεργάσιμοι…
Ioanna FIoanna F
13:15 21 Jun 24
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικος επαγγελματίας, ειχαμε άμεσα αποτελέσματα από την αρχή της συνεργασίας μας μαζί του. Επίσης ήταν πολύ εξυπηρετικός με συνεχή υποστήριξη και απαντήσεις στα ερωτήματα μας και τον συστήνω ανεπιφύλακτα!
Pantelis MetaxasPantelis Metaxas
12:50 21 Jun 24
Σχεδίαση στρατηγικής με στόχο το αποτέλεσμα. Άψογη επικοινωνία και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.
Angel FilisAngel Filis
11:50 27 May 24
Επαγγελματισμός και Ακρίβεια στα Αποτελέσματα.
Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
19:57 17 May 24
Είναι επαγγελματίες καθώς σκέφτονται out of the box. Δεν πουλάνε κονσέρβα ασχολούνται για να σε ανεβάσουν επίπεδο και αν κάπου και εγώ καθυστερώ είναι εκεί για επισημάνσεις. Top απλά.
Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
16:35 17 May 24
Εξαιρετική ομάδα, ότι χρειαστώ είναι εκεί τόσο στις Social Media διαφημίσεις όσο και στη κατασκευή της ιστοσελίδας.
Voula GeorgantiVoula Georganti
13:50 07 May 24
Επαγγελματίες στο είδος τους. Κάνουν αυτό ακριβώς που λένε!
Επαγγελματισμός, συνέπεια, εξαιρετική συνεργασία.
manos krommidakismanos krommidakis
17:08 04 May 24
Ο Γιώργος και η ομάδα του είναι οι καλύτεροι στο αντικείμενο τους!!Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα !!
Viky KafetziViky Kafetzi
16:35 04 May 24
Αριστη κατασκευη ποιοτητα και service!!!!
Ο Γιώργος κι η ομάδα του είναι πολύ φιλικοί, εξυπηρετικοί και το σημαντικότερο άριστοι γνώστες του αντικειμένου. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα. Φυσικά, η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για τη διαφήμιση και προώθηση του site. Τους συστήνω ανεπιφύλακτα.
Αψογος επαγγελματιας στην δουλεια του ευγενικος προθυμος να αναπτυξει την επιχειρηση σου!
Michalis PolykratisMichalis Polykratis
10:55 16 Apr 24
Εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος η συνεργασία μας σε όλη τη διάρκεια της ήτανε άψογη και οι βοήθεια του στο να καταφέρω τους στόχους μου ήταν αμέριστη
Ο Γιώργος κάνει ότι υπόσχεται και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Πάντα πρόθυμος στην επικοινωνία εξηγώντας και παρέχοντας λύσεις σε ότι χρειάστηκε. Γιώργο σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας 🙏
Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *