Google news

Η Google χρησιμοποιεί πάνω από 200 παράγοντες κατάταξης για να αξιολογήσει τη σημασία και την ποιότητα μιας ιστοσελίδας. Οι ακριβείς παράγοντες και η σχετική τους σημασία δεν αποκαλύπτονται δημοσίως από την Google, αλλά με βάση τη γνωστή πληροφορία, μερικοί από τους σημαντικότερους παράγοντες κατάταξης περιλαμβάνουν:

 1. Περιεχόμενο υψηλής ποιότητας: Περιεχόμενο που είναι ενδιαφέρον, χρήσιμο και αυθεντικό.
 2. Οργάνωση και δομή ιστοσελίδας: Μια καλή δομή ιστοσελίδας με κατάλληλη χρήση επικεφαλίδων, μενού και εσωτερικών συνδέσμων.
 3. Παρουσίαση και ευανάγνωστο περιεχόμενο: Χρήση κατάλληλων γραμματοσειρών, μεγέθους κειμένου και διατάξεων που είναι ευανάγνωστες και ελκυστικές για τον χρήστη.
 4. Αξιοπιστία και ποιότητα: Η ποιότητα και η αξιοπιστία της πληροφορίας που παρέχεται στην ιστοσελίδα, συμπεριλαμβανομένων των πηγών και των πληροφοριών επαλήθευσης.
 5. Πλήθος και ποιότητα εξωτερικών συνδέσμων: Ο αριθμός και η ποιότητα των άλλων ιστοσελίδων που συνδέονται με την ιστοσελίδα, καθώς και οι αναφορές από επιβραβευμένες και αξιόπιστες πηγές.
 6. Ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας: Ο χρόνος που απαιτείται για να φορτωθεί μια ιστοσελίδα είναι σημαντικός για την εμπειρία του χρήστη, και η Google το λαμβάνει υπόψη για την κατάταξη.
 7. Εμπειρία χρήστη: Η ικανοποίηση των χρηστών και η παροχή ευχάριστης εμπειρίας πλοήγησης στην ιστοσελίδα, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων παραμονής στη σελίδα και του ρυθμού αναπήδησης.
 8. Προσαρμογή για κινητές συσκευές: Η ιστοσελίδα πρέπει να είναι φιλική προς τις κινητές συσκευές και να παρέχει μια καλή εμπειρία πλοήγησης σε smartphones και tablets.
 9. Social Signals: Η παρουσία και η δραστηριότητα σε κοινωνικά δίκτυα μπορεί να επηρεάσει την κατάταξη, καθώς κοινοποιήσεις, “μου αρέσει” και σχόλια.
 10. Τοπική σημασία: Για επιχειρήσεις που λειτουργούν σε συγκεκριμένες τοπικές αγορές, η τοπική σημασία της ιστοσελίδας μπορεί να επηρεάσει την κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης.
 11. Αξιοπιστία και ασφάλεια: Η αξιοπιστία και η ασφάλεια της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ασφάλειας HTTPS, μπορεί να επηρεάσει την κατάταξη.
Διαβάστε  Έρευνα αγοράς και ανάλυση ανταγωνισμού - Στρατηγική Σκέψη

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί οι παράγοντες είναι μόνο μερικοί από τους σημαντικότερους παράγοντες κατάταξης στη Google. Η Google διατηρεί τον αλγόριθμό κατάταξής της αυστηρά εμπιστευτικό και συνεχώς τον εξελίσσει, οπότε οι λεπτομέρειες και η σχετική σημασία των παραγόντων μπορεί να αλλάξουν με τον καιρό. Η κατάταξη Google, σε πολλούς κλάδους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται υπομονή, πλάνο, στρατηγική και συνεχή μελέτη του ανταγωνισμού.

Για κατάταξη Google, ειδικότερα όταν μιλάμε για την πρώτη σελίδα, κοιτάξτε τα παρακάτω:

 1. Βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας είναι βιώσιμη για τους μηχανισμούς αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι οι σελίδες σας πρέπει να είναι ευανάγνωστες από τους μηχανισμούς αναζήτησης και να μην έχετε εμπόδια όπως λάθη στον κώδικα ή προβλήματα φόρτωσης.
 2. Δημιουργήστε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Η Google προτιμά ιστοσελίδες με πρωτότυπο, χρήσιμο και ενδιαφέρον περιεχόμενο που παρέχει αξία στους χρήστες.
 3. Χρησιμοποιήστε σωστές λέξεις-κλειδιά. Αναλύστε το θέμα της ιστοσελίδας σας και χρησιμοποιήστε σχετικές λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενό σας. Αυτό θα βοηθήσει την Google να κατανοήσει το περιεχόμενό σας και να το συσχετίσει με συγκεκριμένες αναζητήσεις. Ειδικότερα δε στο ιατρικό μάρκετινγκ λέξεις κλειδιά όπως όζοι θυρεοειδούς έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας.
 4. Αποκτήστε ποιοτικούς συνδέσμους (backlinks). Οι συνδέσμοι από άλλες ιστοσελίδες προς τη δική σας μπορούν να βοηθήσουν την Google να αναγνωρίσει την αξία και την αξιοπιστία της ιστοσελίδας σας. Προσπαθήστε να αποκτήσετε συνδέσμους από αξιόπιστες και σχετικές ιστοσελίδες με καλή αρθρωτότητα. Μπορείτε να επιτύχετε αυτό προσφέροντας ποιοτικό περιεχόμενο που άλλοι ιστότοποι θα ήθελαν να αναφέρουν και να συνδέσουν.
 5. Βελτιστοποιήστε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας. Η Google δίνει μεγάλη σημασία στην εμπειρία των χρηστών και την ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας. Βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας είναι βελτιστοποιημένη για γρήγορη φόρτωση και προσπαθήστε να μειώσετε τον χρόνο απόκρισης του διακομιστή σας, να συμπιέσετε τις εικόνες και να χρησιμοποιήσετε κρυφή προσωρινή αποθήκευση (caching) για να βελτιώσετε την απόκριση
 6. Χρησιμοποιήστε μεταδεδομένα και δομή δεδομένων. Η χρήση μεταδεδομένων, όπως οι μεταγραφές και οι ετικέτες περιγραφής, μπορεί να βοηθήσει την Google να κατανοήσει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας και να το παρουσιάσει με τον κατάλληλο τρόπο στα αποτελέσματα αναζήτησης. Επίσης, η χρήση δομής δεδομένων, όπως του schema.org, μπορεί να βελτιώσει την κατανόηση του περιεχομένου σας από τους μηχανισμούς αναζήτησης.
 7. Κατανοήστε τους αλγόριθμους αναζήτησης της Google. Η Google χρησιμοποιεί πολύπλοκους αλγορίθμους για την αξιολόγηση της ιστοσελίδας σας. Μπορεί να είναι χρήσιμο να μελετήσετε τις βασικές αρχές της βελτιστοποίησης για μηχανές αναζήτησης (SEO) και να παρακολουθείτε τις εξελίξεις στον τομέα αυτό.
 8. Κατασκευάστε ένα δίκτυο κοινωνικών μέσων και προωθήστε το περιεχόμενό σας. Η παρουσία σε κοινωνικά δίκτυα μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την ορατότητα της ιστοσελίδας σας και να προωθήσετε το περιεχόμενό σας. Δημοσιεύστε τα νέα άρθρα, τα άρθρα του ιστολογίου σας ή άλλο περιεχόμενο σας στις κοινωνικές πλατφόρμες και προσελκύστε τους ακόλουθούς σας να τα μοιραστούν.
 9. Εξασφαλίστε καλή εμπειρία χρήστη. Η Google δίνει μεγάλη σημασία στην εμπειρία των χρηστών. Σιγουρευτείτε ότι η ιστοσελίδα σας είναι εύκολη στην πλοήγηση, φιλική προς τους χρήστες και παρέχει το αναμενόμενο περιεχόμενο. Προσφέρετε γρήγορη απόκριση στα αιτήματα των χρηστών και εξασφαλίστε ότι οι συνδέσεις και οι λειτουργίες της ιστοσελίδας σας λειτουργούν ομαλά.
 10. Παρακολουθήστε και αναλύστε τα δεδομένα σας. Χρησιμοποιήστε εργαλεία ανάλυσης όπως το Google Analytics για να παρακολουθείτε την απόδοση της ιστοσελίδας σας. Αναλύστε τις επισκέψεις, την κίνηση, τις σελίδες που έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση και τις πηγές της κίνησης σας. Αυτή η πληροφορία μπορεί να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τη στρατηγική σας και να βελτιώσετε την απόδοση της ιστοσελίδας σας.
 11. Συμμετέχετε σε τοπικές καταχωρήσεις και καταλόγους. Εγγραφείτε σε τοπικές καταχωρήσεις και καταλόγους, όπως η Google My Business, για να βελτιώσετε την ορατότητα της επιχείρησής σας σε τοπικές αναζητήσεις. Βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες σας είναι ενημερωμένες και προσφέρετε σχετικές και λεπτομερείς πληροφορίες για την επιχείρησή σας.
Διαβάστε  Γιατί είναι σημαντικό το SEO για ένα E shop

Συμπερασματικά

Ο κόσμος του SEO είναι μαγικός αλλά πολύ δύσκολος. Σε αντίθεση με το Google Ads, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να υπολογίσετε, να δουλέψετε και να γνωρίζετε. Εδώ έρχεται ο επαγγελματίας που τα κάνει όλα αυτά για εσάς.

Google news
Είπαν για εμάς.

Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *