Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Τι είναι το Google Analytics 4 και ποια τα πλεονεκτήματα

Google news

Το Google Analytics 4 (GA4) είναι η τελευταία έκδοση της πλατφόρμας ανάλυσης δεδομένων της Google, που αναπτύχθηκε για να παρέχει προηγμένη αναφορά και ανάλυση των δεδομένων επισκεψιμότητας ιστότοπων και εφαρμογών. Πρόκειται για μια πανίσχυρη πλατφόρμα ανάλυσης που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ιστοτόπων και εφαρμογών να κατανοήσουν καλύτερα τη συμπεριφορά των χρηστών, να μετρήσουν την απόδοση τους και να λάβουν αποφάσεις βασισμένες σε δεδομένα.

Ποια είναι η κύρια αλλαγή του Google Analyticw 4 με το Universal

Η κύρια αλλαγή στο Google Analytics 4 σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση (Universal Analytics) είναι η μετάβαση από την ανάλυση με βάση τις σελίδες σε μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση με βάση τα γεγονότα (event-based). Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες συλλέγονται και αναφέρονται ως γεγονότα, που μπορούν να είναι δράσεις όπως οι επισκέψεις σε μια σελίδα, η εκτέλεση μιας αναζήτησης ή η συμπλήρωση ενός φόρμου. Αυτή η προσέγγιση παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία και ακρίβεια στην ανάλυση των δεδομένων.

Το Google Analytics 4 περιλαμβάνει επίσης βελτιωμένες δυνατότητες μοντελοποίησης για την πρόβλεψη συμπεριφοράς των χρηστών, ένα βελτιωμένο πίνακα ελέγχου που παρέχει εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα και τις αναφορές, καθώς και βελτιωμένες δυνατότητες παρακολούθησης των χρηστών σε πολλαπλές συσκευές και πλατφόρμες.

Γενικά, το Google Analytics 4 προσφέρει ένα πιο ολοκληρωμένο και εξελιγμένο σύστημα ανάλυσης δεδομένων για την κατανόηση της συμπεριφοράς των χρηστών και τη βελτίωση της απόδοσης ιστότοπων και εφαρμογών.

Διαβάστε  Ήχος Ειδοποίησης Instagram - Πως τον αλλάζω;

Τι κερδίζεις από το Google Analytics

Το Google Analytics είναι ένα δωρεάν εργαλείο ανάλυσης ιστοσελίδων που παρέχεται από την Google. Βασίζεται σε έναν κώδικα παρακολούθησης που τοποθετείτε στις σελίδες του ιστότοπου σας και συλλέγει δεδομένα για την απόδοση και τη συμπεριφορά των επισκεπτών.

Ο κώδικας παρακολούθησης συλλέγει πληροφορίες όπως ο αριθμός των επισκεπτών, οι πηγές κίνησης, οι σελίδες που επισκέπτονται, ο χρόνος παραμονής τους και άλλα στατιστικά στοιχεία. Αυτά τα δεδομένα αναλύονται και παρουσιάζονται μέσω του πίνακα ελέγχου του Google Analytics.

Με το Google Analytics μπορείτε να αποκτήσετε ολοκληρωμένη κατανόηση της απόδοσης του ιστότοπου σας και των επισκεπτών σας. Ορισμένα από τα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε από το Google Analytics περιλαμβάνουν:

 1. Κατανόηση των επισκεπτών σας: Μπορείτε να δείτε ποιος είναι ο κοινός στόχος σας, πού βρίσκονται γεωγραφικά, ποιες συσκευές χρησιμοποιούν και πώς αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σας.
 2. Ανάλυση της απόδοσης του ιστότοπου: Μπορείτε να παρακολουθείτε τον αριθμό των επισκέψεων, την αναπήδηση των σελίδων, τον χρόνο παραμονής και άλλα μετρήσιμα στοιχεία για να αξιολογήσετε την απόδοση του ιστότοπου σας.
 3. Ανίχνευση στόχων και μετατροπών: Μπορείτε να ορίσετε στόχους, όπως αγορές ή εγγραφές σε ενημερωτικά δελτία, και να παρακολουθείτε πόσο συχνά επιτυγχάνονται αυτοί οι στόχοι και ποιες πηγές κίνησης συνεισφέρουν σε αυτούς.
 4. Ανάλυση πηγών κίνησης: Μπορείτε να δείτε ποιες πηγές κίνησης φέρνουν τους περισσότερους επισκέπτες στον ιστότοπό σας, όπως αναζήτηση κινητής τηλεφωνίας, κοινωνικά δίκτυα ή διαφημίσεις.
 5. Βελτιστοποίηση της εμπειρίας των χρηστών: Με τα δεδομένα που συλλέγει το Google Analytics, μπορείτε να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας για να βελτιώσετε την εμπειρία των χρηστών και να αυξήσετε τις πιθανότητες μετατροπής.
Διαβάστε  Δημιουργία Συνδέσμων SEO - Backlinks

Το Google Analytics μπορεί να βοηθήσει το SEO (Search Engine Optimization) σε πολλούς τρόπους.

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους τρόπους που το Google Analytics μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση του SEO:

 1. Ανάλυση της απόδοσης της ιστοσελίδας: Το Google Analytics παρέχει πληροφορίες σχετικά με την απόδοση της ιστοσελίδας σας, όπως ο αριθμός των επισκεπτών, ο χρόνος παραμονής, οι σελίδες που επισκέφθηκαν κ.λπ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δεδομένα για να κατανοήσετε ποιες σελίδες έχουν καλή απόδοση και ποιες χρειάζονται βελτίωση.
 2. Στοχευμένες λέξεις-κλειδιά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Analytics για να δείτε ποιες λέξεις-κλειδιά φέρνουν τη μεγαλύτερη κίνηση στην ιστοσελίδα σας. Αυτό σας επιτρέπει να εστιάσετε τις προσπάθειές σας στις σωστές λέξεις-κλειδιά και να βελτιώσετε την ορατότητά σας στις μηχανές αναζήτησης. Για απράδειγμα όταν μια εταιρεία στοχεύει στη φράση Corfu watersports, θα χρειαστεί ανάλυση τόσο από το Google Analytics όσο και μέσα από το Google Search Console.
 3. Ανάλυση πηγών κίνησης: Το Google Analytics παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις πηγές κίνησης προς την ιστοσελίδα σας, όπως οι μηχανές αναζήτησης, οι αναφορές από άλλες ιστοσελίδες και τα κοινωνικά δίκτυα. Μπορείτε να αναλύσετε αυτά τα δεδομένα για να κατανοήσετε ποιες πηγές κίνησης παράγουν περισσότερη επισκεψιμότητα και να προσαρμόσετε τη στρατηγική σας για το SEO ανάλογα.
 4. Εντοπισμός σφαλμάτων σελίδων: Το Google Analytics μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε σφάλματα σελίδων όπως σφάλματα 404 (σελίδα δεν βρέθηκε). Μπορείτε να διορθώσετε αυτά τα σφάλματα για να βελτιώσετε την εμπειρία των χρηστών και την αναζητησιμότητα της ιστοσελίδας σας.

Αυτοί είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους το Google Analytics μπορεί να συνεισφέρει στη βελτίωση του SEO. Με την ανάλυση των δεδομένων που παρέχει, μπορείτε να λάβετε πληροφορίες και ανατροφοδότηση που θα σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε και να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας για καλύτερη απόδοση στις μηχανές αναζήτησης.

Διαβάστε  Βελτιστοποίηση On Page και Τεχνικό SEO για την 1η Σελίδα

Συμπερασματικά

Συνολικά, το Google Analytics παρέχει ισχυρές αναλυτικές δυνατότητες για την κατανόηση και τη βελτίωση της απόδοσης του ιστότοπου σας, την αποτελεσματικότητα των καμπανιών μάρκετινγκ και την αναγνώριση ευκαιριών ανάπτυξης.

Google news
Είπαν για εμάς.

Angel FilisAngel Filis
11:50 27 May 24
Επαγγελματισμός και Ακρίβεια στα Αποτελέσματα.
Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
19:57 17 May 24
Είναι επαγγελματίες καθώς σκέφτονται out of the box. Δεν πουλάνε κονσέρβα ασχολούνται για να σε ανεβάσουν επίπεδο και αν κάπου και εγώ καθυστερώ είναι εκεί για επισημάνσεις. Top απλά.
Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
16:35 17 May 24
Εξαιρετική ομάδα, ότι χρειαστώ είναι εκεί τόσο στις Social Media διαφημίσεις όσο και στη κατασκευή της ιστοσελίδας.
Voula GeorgantiVoula Georganti
13:50 07 May 24
Επαγγελματίες στο είδος τους. Κάνουν αυτό ακριβώς που λένε!
Επαγγελματισμός, συνέπεια, εξαιρετική συνεργασία.
manos krommidakismanos krommidakis
17:08 04 May 24
Ο Γιώργος και η ομάδα του είναι οι καλύτεροι στο αντικείμενο τους!!Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα !!
Viky KafetziViky Kafetzi
16:35 04 May 24
Αριστη κατασκευη ποιοτητα και service!!!!
Ο Γιώργος κι η ομάδα του είναι πολύ φιλικοί, εξυπηρετικοί και το σημαντικότερο άριστοι γνώστες του αντικειμένου. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα. Φυσικά, η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για τη διαφήμιση και προώθηση του site. Τους συστήνω ανεπιφύλακτα.
Αψογος επαγγελματιας στην δουλεια του ευγενικος προθυμος να αναπτυξει την επιχειρηση σου!
Michalis PolykratisMichalis Polykratis
10:55 16 Apr 24
Εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος η συνεργασία μας σε όλη τη διάρκεια της ήτανε άψογη και οι βοήθεια του στο να καταφέρω τους στόχους μου ήταν αμέριστη
Ο Γιώργος κάνει ότι υπόσχεται και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Πάντα πρόθυμος στην επικοινωνία εξηγώντας και παρέχοντας λύσεις σε ότι χρειάστηκε. Γιώργο σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας 🙏
Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *