fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
4 tips για μεταφορά φούρνου μικροκυμάτων

4 tips για μεταφορά φούρνου μικροκυμάτων

Όσον αφορά τις συσκευές κουζίνας, η μετακίνηση ενός φούρνου μικροκυμάτων θα είναι σίγουρα μια από τις ευκολότερες θέσεις εργασίας για την αντιμετώπιση. Οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι πολύ ελαφρύτεροι από άλλα είδη κουζίνας όπως σόμπες, εστίες φούρνου και ψυγεία και με τα περισσότερα μικροκύματα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για να καλέσετε έναν επαγγελματία να έρχεται και να σας βοηθήσει. Με αυτό κατά νου, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές συμβουλές καλής πρακτικής που πρέπει να ακολουθήσετε για να εξασφαλίσετε ότι ο φούρνος μικροκυμάτων σας καταλήγει στο νέο σας σπίτι σε τόσο καλή κατάσταση όσο ήταν όταν έφυγε από την παλιά σας. Εδώ είναι τέσσερις από αυτούς.

Καθαρίστε το προτού το συσκευάσετε

Όπως συμβαίνει με όλες τις συσκευές κουζίνας, πάντα συνιστάται να δώσετε στον φούρνο μικροκυμάτων σας καλό καθαρισμό, προτού το συσκευάσετε και το μεταφέρετε στο νέο σας σπίτι. Θα εκπλαγείτε από το πόσο λίπος και βρωμιά μπορεί να δημιουργήσει και σε ένα φούρνο μικροκυμάτων, ακόμα και αν το σκουπίσετε τακτικά. Όλο αυτό το κουβάρι μπορεί να απειλήσει την ακεραιότητα του κιβωτίου που χρησιμοποιείτε για τη συσκευασία όταν μετακινείτε ένα φούρνο μικροκυμάτων και απλώς σημαίνει περισσότερη δουλειά για εσάς αργότερα όταν θέτετε τη συσκευή πίσω. Επειδή είναι πιθανό να καθαρίσετε την κουζίνα σας ούτως ή άλλως κατά την μετακίνηση, προσθέστε το φούρνο μικροκυμάτων στον κατάλογό σας ως απαραίτητο στοιχείο.

Ρίξτε μια ματιά στις κατευθυντήριες γραμμές του κατασκευαστή για συμβουλές σχετικά με τον καθαρισμό του συγκεκριμένου μοντέλου (αν δεν το έχετε βολικό, μπορείτε να το βρείτε online). Τα περισσότερα μικροκύματα καθαρίζονται κάνοντας πρώτα ένα ατμό με ξύδι για να απομακρυνθεί κάθε συσσώρευση στο εσωτερικό. Για να το κάνετε, αναμίξτε ένα φλιτζάνι άσπρο ξίδι με ένα φλιτζάνι νερό σε ένα φλιτζάνι ή φλιτζάνι μέτρησης μικροκυμάτων και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων και τρέξτε την ισχύ για τρία με πέντε λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά το μπολ χρησιμοποιώντας ένα γάντι φούρνου γιατί θα είναι πολύ ζεστό και στη συνέχεια αφαιρέστε το δίσκο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό σφουγγάρι για να σκουπίσετε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής πλευράς της πόρτας. Στη συνέχεια, δώστε στον δίσκο γυαλιού μια λεπτομερή απολέπιση με σαπούνι και ζεστό νερό ή το τρέξτε μέσα από ένα κύκλο στο πλυντήριο πιάτων.

Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και το εξωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων σας. Ένα ύφασμα μικροϊνών που έχει βρεθεί με λίγο αλκοολισμό πρέπει να το κάνει. Εάν καθαρίζετε το φούρνο μικροκυμάτων σας αμέσως πριν το συσκευάσετε, δώστε του λίγο χρόνο για να δοκιμάσετε πριν το συσκευάσετε. Αυτό δεν θα πάρει πολύ από το αλκοόλ στεγνώνει γρήγορα.

Ακολουθήστε τα κατάλληλα βήματα για την αφαίρεση ενός φούρνου μικροκυμάτων
Εάν μετακινείτε ένα φούρνο μικροκυμάτων που εξυπηρετεί διπλή λειτουργία ως συσκευή εξαερισμού πάνω από τη σόμπα, θα χρειαστεί να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις πέρα ​​από την απλή αποσύνδεσή του από τον τοίχο. Ο Hunker σπάει τα βήματα για το πώς να το κάνει, το οποίο περιλαμβάνει:

Απενεργοποιώντας την παροχή ρεύματος στην κουζίνα από τον αυτόματο διακόπτη
Αποσυνδέστε το φούρνο μικροκυμάτων (το βύσμα θα πρέπει να βρίσκεται στο ερμάριο πάνω από αυτό)
Αφαιρέστε το άνοιγμα με ένα κατσαβίδι για να εκθέσετε το κάτω μέρος του στηρίγματος τοίχου
Αφαιρέστε τις βίδες στο βραχίονα στήριξης
Αφαιρέστε το φούρνο μικροκυμάτων από τα άγκιστρα στήριξης
Σημειώστε ότι θα χρειαστείτε ένα άλλο σύνολο χεριών που θα σας βοηθήσουν να απεγκαταστήσετε ένα φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συσκευή θα γίνει όλο και πιο ασταθής καθώς αφαιρείτε τις διάφορες βίδες και θα πρέπει να κρατηθεί στη θέση της ώστε να μην πέσει. Ένας βοηθός θα είναι επίσης σε θέση να σας βοηθήσει στο χειρισμό των μικροκυμάτων από τα αγκίστρια και να τα οδηγήσετε με ασφάλεια στο πάτωμα ή σε μια άλλη μεγάλη και επίπεδη επιφάνεια. Εφόσον ψάχνετε για μετακομίσεις Αθήνα ενημερώστε τους επαγγελματίες για τις απαιτήσεις σας.

Ασφαλίστε τα καλώδια

Τα χαλαρά κορδόνια μπορούν να τρυπηθούν μέσα από τα υλικά συσκευασίας, οπότε είναι σημαντικό ότι όταν κινείστε ένα φούρνο μικροκυμάτων – ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή – δεσμεύετε τα καλώδια και τα στερεώνετε στη θέση τους.

Τυλίξτε το καλώδιο μικροκυμάτων και χρησιμοποιήστε ταινία συσκευασίας ή πλαστικό γραβάτα για να το ασφαλίσετε έτσι ώστε να μην έρχεται ξετυλιγμένο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ταινία συσκευασίας για να κολλήσετε το τυλιγμένο καλώδιο στην πλευρά του φούρνου μικροκυμάτων. Αυτό το εύκολο βήμα θα διαρκέσει μόνο ένα λεπτό ή και έτσι, και θα κάνει μια μεγάλη διαφορά στο πόσο απλό είναι να συσκευάσετε και να μετακινήσετε το φούρνο μικροκυμάτων σας.

Συσκευάστε το με το σωστό τρόπο

Ο καλύτερος τρόπος για να συσκευάσετε όταν μετακινείτε ένα φούρνο μικροκυμάτων είναι να χρησιμοποιήσετε το αρχικό κιβώτιο και τη συσκευασία που ήρθε μέσα. Ωστόσο, εάν δεν το έχετε ακόμα, τότε θα χρειαστεί να πάτε στο σχέδιο Β.

Επιλέξτε ένα κυματοειδές κινούμενο κιβώτιο που είναι το σωστό μέγεθος για να ταιριάζει στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά όχι τόσο μεγάλο, ώστε να υπάρχει πολύ περιθώριο για να μετακινηθεί. Αν ανησυχείτε για την εύρεση του σωστού μεγέθους, μετρήστε πρώτα το φούρνο μικροκυμάτων πριν επισκεφθείτε το κατάστημα ή παραγγείλετε τα κουτιά σας online.

Λάβετε υπόψη ότι θα θέλετε να τοποθετήσετε χωριστά το γυάλινο δίσκο του φούρνου μικροκυμάτων σας. Αφού καθαρίσετε και στεγνώσετε καλά, τυλίξτε το σε ένα στρώμα ή χαρτί συσκευασίας και αφήστε το στην άκρη. Αν ο φούρνος μικροκυμάτων έχει άλλα αφαιρούμενα εξαρτήματα, συσκευάστε τα ξεχωριστά επίσης.

Τυλίξτε το φούρνο μικροκυμάτων σας σε ένα στρώμα πλαστικού περιβλήματος γεμάτο με αέρα και χαλαρώστε προσεκτικά μέσα στο κουτί. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το τυλιγμένο γυάλινο δίσκο δίπλα σε αυτό (μπορείτε επίσης να επιλέξετε να το τοποθετήσετε ξεχωριστά). Χρησιμοποιήστε τσαλακωμένο χαρτί συσκευασίας ή / και καθαρίστε τις πετσέτες και τα μαξιλάρια πιάτων για να γεμίσετε τυχόν κενά γύρω από το φούρνο μικροκυμάτων, έτσι ώστε να μην σκοντάψει κατά τη διάρκεια της μεταφοράς. Σφραγίστε το κιβώτιο με ταινία συσκευασίας.

Καλέστε για Προσφορά