Το Content Marketing, είναι ο πιο σύγχρονος και αποτελεσματικός τρόπος για να χτίσεις μια ισχυρή στρατηγική στο Link Building. Όμως είναι αβέβαιο για πολλούς τι πρέπει να προσέξουν ώστε να γνωρίζουν τι αποδίδει περισσότερο. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρω 4 τρόπους, όπου μετράω τι μου αποδίδει και τι όχι στις στρατηγικές Content Marketing που ακολουθώ.

  1. Social Shares

Ο αριθμός των Social Shares για κάθε περιεχόμενο που δημοσιεύετε,  είναι μια μέτρηση που θα πρέπει να την έχετε ως βασικό κανόνα στις μετρήσεις σας και θα είναι αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ περιεχομένου . Προσέξτε, δεν είναι από μόνο του η απάντηση για την απόδοση του κειμένου, αλλά ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να παρακολουθείτε. Όμως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να σας προσφέρουν απαντήσεις σχετικά με ένα νέο προιόν που θέλετε να προωθήσετε. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να δώσετε τον καλύτερο σας ευατό, είναι κάτι καινούριο και πρέπει να το προβάλλετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο αριθμός των likes, προβολών και αλληλεπιδράσεων θα σας δώσουν μια πρώτη εικόνα. Ενώ υπάρχουν πολλά εργαλεία και plugins για την απλοποίηση του κοινωνικού sharing , δεν είναι όλες οι πλατφόρμες το ίδιο εύκολο στην συγκέντρωση δεδομένων. Το εργαλείο buzzsumo σας δίνει όλα τα εργαλεία και συλλέγει μεγάλη γκάμα πληροφοριών για να σχηματίσετε ολοκληρωμένη εικόνα.

Το BuzzSumo σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε γστην συλλογή δεδομένων για το Content Marketing
Το BuzzSumo σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε στην συλλογή δεδομένων για το Content Marketing

2. Engaged Time (Χρονική διάρκεια παραμονής στη σελίδα)

Μια εξαιρετική μέτρηση για την παρακολούθηση της επιτυχίας και της αποτελεσματικότητας του περιεχομένου σας είναι πόσο καιρό καταφέρνει και κρατάει την προσοχή του κοινού. Μπορείτε να πάρετε μια γενική ιδέα με το Google Analytics «χρόνος στη σελίδα – time on page» . Εάν δεν σας ενδιαφέρει η παρακολούθηση περιεχόμενου, τότε βάλτε τον εαυτό σας μεταξύ της πλειοψηφίας. Ακριβώς κάτω από το 30% των εμπόρων παρακολουθεί και εποπτεύει την έκταση της χρονικής διάρκειας εμπλοκής περιεχομένου – επισκέπτη. Αυτό πιθανότατα θα είχε αυξηθεί εάν περισσότεροι έμποροι γνώριζαν ότι οι επισκέπτες που ασχολούνται με περιεχόμενο για τουλάχιστον τρία λεπτά είχαν διπλάσιες πιθανότητες να επιστρέψουν στις ιστοσελίδες τους

Πώς αλλιώς θα ξέρετε τι περιεχόμενο και θέματα πρέπει να επικεντρωθείτε, αν δεν είστε σε συνεχή παρακολούθηση του περιεχομένου όπου ενδιαφέρει το κοινό σας περισσότερο;  Το μόνο πρόβλημα με το «χρόνος στη σελίδα» στο Google Analytics είναι ότι δεν θα σας πει εάν οι άνθρωποι είναι ενεργοί και διαβάζουν το κείμενο. Αν αποσπάται η προσοχή τους από ένα τηλεφώνημα δεν θα διαβάσει ποτέ το κείμενο από τον χρήστη, αλλά θα επηρεαστεί ο μέσος όρος χρόνου στη σελίδα μέτρησής. Μπορείτε να βρείτε Javascriptς που βοηθούν με το χρόνο παρακολούθησης στη σελίδα, ή εργαλεία όπως το Riveted το οποίο μπορεί να βοηθήσει με τη μέτρηση της πραγματικής αλληλεπίδρασης του περιεχομένου σας με την παρακολούθηση, κύλιση, τα κλικς και τη χρήση του πληκτρολογίου.

            3. Direct Post Engagement
Μερικές φορές πρέπει να πάτε έξω από το analytics σας για να μετρήσετε την απόδοση του περιεχομένου, κοιτάζοντας την ανάρτηση σας για να δείτε τι σκέφτονται οι αναγνώστες για το περιεχόμενό. Θέλετε κάθε κομμάτι του περιεχομένου να είναι μια πύλη εισόδου σε μια ζωντανή και αναπτυσσόμενη κοινότητα, έτσι κάντε τις συγκρίσεις των σχολίωνν και του direct post engagement με άλλους Publishers .
 
        4. Επισκεψημότητα Content
Μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν παράγεις υψηλής ποιότητας »περιεχόμενο 10Χ,» αλλά δεν υπάρχει κανένας για να το διαβάσει. Μετρήστε τον αριθμό των μοναδικών επισκεπτών στην σελίδα σας και να κρατήστε μια επιφύλαξη παρακολούθησής ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αυτή την μέτρηση στην πάροδο του χρόνου. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να προσδιορίσετε αν ή όχι το περιεχόμενο της στρατηγικής σας λειτουργεί, καθώς και το πώς τα μεμονωμένα κομμάτια του περιεχομένου αποδίδουν ως μέρος της στρατηγικής για να σας φέρει νέες ιδέες και προοπτικές.
 
Απλά θυμηθείτε ότι ο επισκέπτης μετράει μόνος του, ακόμα και ανά Post έτσι ώστε αν το διαβάσετε σωστά,  μπορεί να εξελιχθεί σε  μια σημαντική μέτρηση. Στις μεμονωμένες δημοσιεύσεις, να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο χρόνο παραμονής και αλληλεπίδρασης, καθώς και τα ποσοστά εγκατάλειψης.

Είπαν για εμάς.

Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.