Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Google news

Αν υπάρχει ένα γεγονός που όλοι οι ψηφιακοί έμποροι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά μέχρι τώρα, είναι ότι το SEO αλλάζει συνεχώς και θα αλλάζει πάντα.

Παρά τις προκλήσεις που προκαλεί η δυναμική φύση του SEO, υπάρχουν ακόμα πολλές ευκαιρίες για όσους θέλουν να φτάσουν σε επιτυχία στον τομέα.

Ο επαγγελματίας SEO συχνά θεωρείται αξιόπιστος, βέβαιος, ενημερωμένος και αφοσιωμένος.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι επαγγελματίες SEO είναι πραγματικά πολύ απασχολημένοι και έχουν ένα εκατομμύριο άλλα πράγματα να κάνουν και δεν αισθάνονται πάντα σίγουροι, όπως θεωρούνται ότι είναι.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πραγματικά κανένας συγκεκριμένος χάρτης πορείας για SEO, οι επαγγελματίες θα πρέπει να μάθουν να προσαρμόζονται σε αυτό που τους ρίχνεται.

Η αύξηση της προβολής SERP δεν εγγυάται την επισκεψιμότητα

Οι SEO επαγγελματίες έχουν πει να εφαρμόσουν διάφορες τακτικές για να αυξήσουν την κατάταξη και την ορατότητα – αλλά αυτές οι τακτικές δεν έχουν πάντα ως αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Οι παλιές στρατηγικές SEO δεν έχουν τόσο μεγάλη απήχηση πια.

Παρακάτω θα δούμε μόνο μερικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες SEO.

Το SERP χαρακτηρίζεται από έκρηξη: Με την παρουσίαση από την Google μιας ποικιλίας λειτουργιών σελίδας αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP) τα τελευταία δύο χρόνια, τα οργανικά αποτελέσματα αποκτούν λιγότερα κλικ.

Λιγότερα μοναδικά αποτελέσματα : Ήταν πολύ δύσκολο να βρεις τα οργανικά αποτελέσματα για μερικά ερωτήματα. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπετε ένα SERP με δύο διαφημίσεις, έναν πίνακα γνώσεων, σχετικές αναζητήσεις και μόνο έξι ιστότοπους. Οι συνηθισμένοι δέκα μπλε δεσμοί, links δεν υπάρχουν πια.

Έκρηξη των επιλεγμένων αποσπασμάτων: Με βάση τα δεδομένα του Ahrefs, το 12,29% των ερωτημάτων αναζήτησης εμφάνισαν αποσπάσματα στα SERP. Και αυτό πιθανότατα θα αυξηθεί καθώς η Google ανακοίνωσε ότι ανανεώνει τα χαρακτηρισμένα αποσπάσματα και εφαρμόζει νέους τύπους.

Διαβάστε  4 σημαντικές μετρήσεις που πρέπει να κοιτάτε στο Content Marketing

Μεγαλύτερες μετα-περιγραφές: Η Google αύξησε πρόσφατα το μήκος των μετα-περιγραφών από 150 σε 300 χαρακτήρες. Αυτό μπορεί να γίνει μια άλλη απειλή SERP, επειδή οι μετα-περιγραφές ενδέχεται να περιέχουν ήδη την απάντηση στο ερώτημα του ερευνητή, επηρεάζοντας αρνητικά την CRO.

Διαφημίσεις και άλλες ιδιότητες της Google: Σε ορισμένες κατακόρυφες περιοχές, όπως ταξίδια, ψώνια και βίντεο, οι ιδιότητες της Google καταλαμβάνουν ένα μεγάλο κομμάτι του SERP.

Αναζήτηση χωρίς κλικ: Ο όγκος αναζήτησης φωνής αυξάνεται. Εκτιμάται ότι θα καλύψει το 50 τοις εκατό των αναζητήσεων μέχρι το 2020 – όλα αυτά αφορούν λιγότερα κλικ.

Υπάρχουν νέες ευκαιρίες SEO 

Ωστόσο, παρά τις απειλές που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες SEO, υπάρχουν καλά νέα – “Η SEO είναι η καλύτερη επένδυσή μας”.

Ο όγκος αναζήτησης αυξάνεται και παρόλο που οι χρήστες κάνουν κλικ σε μικρότερο ποσοστό αναζητήσεων, αναζητούν πολύ περισσότερα.

Η Google εξακολουθεί να αποτελεί την κορυφαία πηγή επισκεψιμότητας στον ιστό.

Υπάρχουν επίσης διάφορες ευκαιρίες για να επωφεληθείτε.

Featured Snippets: Αυτό το ειδικό μπλοκ αποτελεσμάτων αναζήτησης μπορεί να έχει μειώσει τις οργανικές αναλογίες κλικ, αλλά αν κερδίσετε τη θέση μηδέν, θα έχετε μια απίστευτη ευκαιρία να κερδίσετε περισσότερη επισκεψιμότητα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τεράστιες ευκαιρίες φωνητικής αναζήτησης.

Οι άνθρωποι ζητούν επίσης βελτιστοποίηση: Η βελτιστοποίηση για ερωτήσεις είναι επίσης τεράστια επειδή τα αποτελέσματα της Google “People Also Ask” (σχετικές ερωτήσεις) επεκτείνονται.

Η εφαρμογή του AMP μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου τόσο σε ειδησεογραφικά όσο και σε μη ενημερωτικά sites.

Καταλήγοντας

Τα περισσότερα από τα βασικά SEO παραμένουν τα ίδια, αλλά όχι και η ικανοποίηση ερωτήματος. Αυτός ο τομέας θα συνεχίσει να εξελίσσεται καθώς η Google χρησιμοποιεί εκμάθηση μηχανών για να μετρήσει πόσο μια σελίδα ικανοποιεί ένα ερώτημα.

Διαβάστε  Πως να αυξήσω τους followers στο Instagram (11 τρόποι για να ξεκινήσετε)

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επενδύσει σε τομείς SEO που άλλοι δεν επενδύουν σε (δηλαδή, People Also Ask Optimization, εφαρμογή AMP).

Οι αλλαγές θα συνεχίσουν να συμβαίνουν, αλλά οι επαγγελματίες SEO πρέπει να προσαρμοστούν και να βρουν τις ευκαιρίες μέσα στις προκλήσεις.

Αδράξτε την ευκαιρία την κατάλληλη στιγμή και μπορεί να αποφέρει μεγαλύτερες αποδόσεις.

Διαβάστε ακόμη :

 

Google news
Είπαν για εμάς.

Ο Γιώργος κάνει ότι υπόσχεται και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Κατάφερε να φέρει το eshop μας idaniko-varos.gr, μέσα σε λίγους μήνες, στην πρώτη σελίδα και στις πρώτες θέσεις στην Google σε πολλές κομβικες λέξεις κλειδιά. Πάντα πρόθυμος στην επικοινωνία εξηγώντας και παρέχοντας λύσεις σε ότι χρειάστηκε. Γιώργο σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας 🙏
Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *