fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
facebook

5 Στρατηγικές για για κάνετε το Facebook Seo Friendly

Το Facebook είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για μια επαγγελματική επιχείρηση να βγει από τον βούρκο και να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό, αλλά όπως σε όλες τις ιστοσελίδες έτσι και σε μια Fan Page, πρέπει να ακολουθήσετε μερικές SEO στρατηγικές. Η τακτική βασίζεται στην ικανότητα του Share. Το Like μέσα από την πλατφόρμα του Facebook δεν λέει τίποτα στην αποτελεσματικότητα ή βελτιώση της δημοσίευσής στο Facebook ή στη Google. Αποτελεί καθαρά έναν αριθμό για το μάτι του χρήστη που ενδεχομένως θα του τραβήξει την προσοχή και δεν παίζει κανένα ρόλο στο SEO. ΟΙ SEO στρατηγικές είναι πολύ σημαντικές σε μια σελίδα του Facebook και θα δούμε παρακάτω τι σημαίνει αυτό.

 1. Επιλογή ”Πιασάρικου” Facebook – Business Ονόματος

Make Facebook Fan Page Friendly
Make Facebook Fan Page Friendly

Η επιλογή του ονόματος θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη, χωρίς ενδείξεις Spam και να καταλαβαίνει αμέσως ο επισκέπτης το αντίκειμενο και την ταυτότητα της επιχείρησής. Από την στιγμή που θα ξεκινήσετε με το αρχικό όνομα μην το αλλάξετε, διότι καταστρέφετε ότι έχετε χτίσει πάνω στην αρχική ονομασία που έχει δημιουργήσει από το ξεκίνημα της στρατηγική σας. Επικεντρωθείτε στην διαφήμισή γύρω από το Brand Name που φτιάξατε αρχικώς και προσπαθήστε να το γιγαντώσετε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα πολύ γενικά ονόματα,  που δεν έχουν άμεση σχέση με το περιεχόμενο της σελίδας το Facebook είτε τα βάζει σε blacklist, είτε δεν τα προωθεί όπως τα υπόλοιπα. Είναι πολύ σημαντική λεπτομέρεια την οποία παρατηρώ σε πολλές ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες την αγνοούν τελείως..

2. Τσεκάρετε τα Facebook URL Ονόματα
Πλέον το Facebook επιτρέπει την αλλαγή του URL σε κάτι πιο συμβατό με την σελίδα σας, αρκεί να το κάνετε σωστά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μπορούμε να το δούμε στην σελίδα της Κυρίας Λίνας Σταυρίδου. Όπως μπορείτε να δείτε η ονομασία της σελίδας είναι : ”Λίνα Σταυρίδου Αισθητικός Σύμβουλος” ενώ το url είναι καταχωρημένο ως www.facebook.com/stavridoucosmetics. Είναι μια σωστή επιλογή για Seo Optimize, διότι είτε είχε το url με την ελληνική ονομασία ( Δεν την διαβάζει η Google ) είτε είχε το αυτοματοποιημένο κωδικό με αριθμούς η απόδοση θα ηταν φτωχή. Επίσης, μια νέα σελίδα πρέπει να εχει περάσει τους 100 Fans για να κάνει customize το URL. Οταν είστε έτοιμοι μπείτε στο https://www.facebook.com/username και αλλάξτε το.

Διαβάστε  Pinterest : Εκμεταλλευτείτε τα Promoted Pins και αυξήστε τις πωλήσεις !
Facebook SEO Tips
Facebook SEO Tips

3. Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά στα Status Updates
Είναι μια από τις σημαντικότερες στρατηγικές στο Facebook. Ο βασικός λόγος που δημιουργούμε σελιδες στο Facebook είναι για να τραβήξουμε επισκεψημότητα στην ιστοσελίδα μας. Μια σελίδα στο Facebook χωρίς ιστοσελίδα δεν έχει μεγάλο μέλλον για να προχωρήσει όπως έχω εξηγήσει σε άλλο άρθρο. Αφού τοποθετήσετε το link στον τοίχο της σελίδας σας, θα εμφανιστεί από κάτω η δημοσιεύση που θέλετε με μερικές πληροφορίες. Γράψτε, στο πάνω μέρος δυο με τρεις το πολύ σειρές στοχευμένη περιγραφή με λέξεις κλειδιά για την SEO στρατηγικής σας, ώστε να ωθήσετε το κοινό να πατήσει κλικ και να διαβάσει περισσότερα. Μεγάλη προσοχή στην συχνότητα κοινοποίησης για να μην κουράσετε το κοινό.

4.  Συμπεριλάβετε Shares και Likes στην ιστοσελίδα σας
Σε κάθε άρθρο, δημοσίευση, προιόν, υπηρεσία, ακόμα και μια φωτογραφία, πάντα να έχετε στο τέλος ή στην αρχή ( Προτιμάται στο τέλος )  κουμπάκια για να μπορεί να κάνει ο επισκέπτης κοινοποίηση και like σε αυτά που με κόπο έχετε ετοιμάσει. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στους Developers του Facebook. Διαθέτουν πρωτοποριακές ιδέες και αρκετά συχνά προσθέτουν νέα tips με μεγάλη γκάμα πληροφοριών.

5. Χρησιμοποιήστε Σημειώσεις και Board Συζητήσεων
Το άφησα τελευταίο γιατί ενδεχομένως είναι το σημαντικότερο. Αφού έχετε ακολουθήσει κατά γράμμα τα πρώτα 4 βήματα ερχόμαστε στην δημιουργία σημειώσεων. Πολλές Business Pages δεν δίνουν μεγαλη βάση σε αυτό και δεν πετυχαίνουν πολλά σε βάθος χρόνου. Το Board Συζητήσεων μπορεί να στοχεύσει σε ένα συγκεκριμένο Group χρηστών με τρομερή αποτελεσματικότητα SEO. Για να ξεκινήσετε με όλα αυτά, πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο κέντρο βοήθειας του Facebook και θα σας απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.
Εσείς ακολουθείτε αυτές τις τακτικές Facebook SEO ? Ποιες είναι οι εντυπώσεις και τα αποτελέσματα ? Γράψτε στα σχόλια.

Διαβάστε  Ποιες είναι οι σωστές επιλογές Social Media σελίδων για Start up επιχειρήσεις
Καλέστε για Προσφορά