Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

5 Στρατηγικές για για κάνετε το Facebook Seo Friendly

Google news

Το Facebook είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για μια επαγγελματική επιχείρηση να βγει από τον βούρκο και να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό, αλλά όπως σε όλες τις ιστοσελίδες έτσι και σε μια Fan Page, πρέπει να ακολουθήσετε μερικές SEO στρατηγικές. Η τακτική βασίζεται στην ικανότητα του Share. Το Like μέσα από την πλατφόρμα του Facebook δεν λέει τίποτα στην αποτελεσματικότητα ή βελτιώση της δημοσίευσής στο Facebook ή στη Google. Αποτελεί καθαρά έναν αριθμό για το μάτι του χρήστη που ενδεχομένως θα του τραβήξει την προσοχή και δεν παίζει κανένα ρόλο στο SEO. ΟΙ SEO στρατηγικές είναι πολύ σημαντικές σε μια σελίδα του Facebook και θα δούμε παρακάτω τι σημαίνει αυτό.

 1. Επιλογή ”Πιασάρικου” Facebook – Business Ονόματος

Make Facebook Fan Page Friendly
Make Facebook Fan Page Friendly

Η επιλογή του ονόματος θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη, χωρίς ενδείξεις Spam και να καταλαβαίνει αμέσως ο επισκέπτης το αντίκειμενο και την ταυτότητα της επιχείρησής. Από την στιγμή που θα ξεκινήσετε με το αρχικό όνομα μην το αλλάξετε, διότι καταστρέφετε ότι έχετε χτίσει πάνω στην αρχική ονομασία που έχει δημιουργήσει από το ξεκίνημα της στρατηγική σας. Επικεντρωθείτε στην διαφήμισή γύρω από το Brand Name που φτιάξατε αρχικώς και προσπαθήστε να το γιγαντώσετε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα πολύ γενικά ονόματα,  που δεν έχουν άμεση σχέση με το περιεχόμενο της σελίδας το Facebook είτε τα βάζει σε blacklist, είτε δεν τα προωθεί όπως τα υπόλοιπα. Είναι πολύ σημαντική λεπτομέρεια την οποία παρατηρώ σε πολλές ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες την αγνοούν τελείως..

2. Τσεκάρετε τα Facebook URL Ονόματα
Πλέον το Facebook επιτρέπει την αλλαγή του URL σε κάτι πιο συμβατό με την σελίδα σας, αρκεί να το κάνετε σωστά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μπορούμε να το δούμε στην σελίδα της Κυρίας Λίνας Σταυρίδου. Όπως μπορείτε να δείτε η ονομασία της σελίδας είναι : ”Λίνα Σταυρίδου Αισθητικός Σύμβουλος” ενώ το url είναι καταχωρημένο ως www.facebook.com/stavridoucosmetics. Είναι μια σωστή επιλογή για Seo Optimize, διότι είτε είχε το url με την ελληνική ονομασία ( Δεν την διαβάζει η Google ) είτε είχε το αυτοματοποιημένο κωδικό με αριθμούς η απόδοση θα ηταν φτωχή. Επίσης, μια νέα σελίδα πρέπει να εχει περάσει τους 100 Fans για να κάνει customize το URL. Οταν είστε έτοιμοι μπείτε στο https://www.facebook.com/username και αλλάξτε το.

Διαβάστε  Πως να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα ελέγχου του Twitter !
Facebook SEO Tips
Facebook SEO Tips

3. Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά στα Status Updates
Είναι μια από τις σημαντικότερες στρατηγικές στο Facebook. Ο βασικός λόγος που δημιουργούμε σελιδες στο Facebook είναι για να τραβήξουμε επισκεψημότητα στην ιστοσελίδα μας. Μια σελίδα στο Facebook χωρίς ιστοσελίδα δεν έχει μεγάλο μέλλον για να προχωρήσει όπως έχω εξηγήσει σε άλλο άρθρο. Αφού τοποθετήσετε το link στον τοίχο της σελίδας σας, θα εμφανιστεί από κάτω η δημοσιεύση που θέλετε με μερικές πληροφορίες. Γράψτε, στο πάνω μέρος δυο με τρεις το πολύ σειρές στοχευμένη περιγραφή με λέξεις κλειδιά για την SEO στρατηγικής σας, ώστε να ωθήσετε το κοινό να πατήσει κλικ και να διαβάσει περισσότερα. Μεγάλη προσοχή στην συχνότητα κοινοποίησης για να μην κουράσετε το κοινό.

4.  Συμπεριλάβετε Shares και Likes στην ιστοσελίδα σας
Σε κάθε άρθρο, δημοσίευση, προιόν, υπηρεσία, ακόμα και μια φωτογραφία, πάντα να έχετε στο τέλος ή στην αρχή ( Προτιμάται στο τέλος )  κουμπάκια για να μπορεί να κάνει ο επισκέπτης κοινοποίηση και like σε αυτά που με κόπο έχετε ετοιμάσει. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στους Developers του Facebook. Διαθέτουν πρωτοποριακές ιδέες και αρκετά συχνά προσθέτουν νέα tips με μεγάλη γκάμα πληροφοριών.

5. Χρησιμοποιήστε Σημειώσεις και Board Συζητήσεων
Το άφησα τελευταίο γιατί ενδεχομένως είναι το σημαντικότερο. Αφού έχετε ακολουθήσει κατά γράμμα τα πρώτα 4 βήματα ερχόμαστε στην δημιουργία σημειώσεων. Πολλές Business Pages δεν δίνουν μεγαλη βάση σε αυτό και δεν πετυχαίνουν πολλά σε βάθος χρόνου. Το Board Συζητήσεων μπορεί να στοχεύσει σε ένα συγκεκριμένο Group χρηστών με τρομερή αποτελεσματικότητα SEO. Για να ξεκινήσετε με όλα αυτά, πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο κέντρο βοήθειας του Facebook και θα σας απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.
Εσείς ακολουθείτε αυτές τις τακτικές Facebook SEO ? Ποιες είναι οι εντυπώσεις και τα αποτελέσματα ? Γράψτε στα σχόλια.

Διαβάστε  Τι είναι το Digital Marketing - Κόστος και Οφέλη
Google news
Είπαν για εμάς.

Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
19:57 17 May 24
Είναι επαγγελματίες καθώς σκέφτονται out of the box. Δεν πουλάνε κονσέρβα ασχολούνται για να σε ανεβάσουν επίπεδο και αν κάπου και εγώ καθυστερώ είναι εκεί για επισημάνσεις. Top απλά.
Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
16:35 17 May 24
Εξαιρετική ομάδα, ότι χρειαστώ είναι εκεί τόσο στις Social Media διαφημίσεις όσο και στη κατασκευή της ιστοσελίδας.
Voula GeorgantiVoula Georganti
13:50 07 May 24
Επαγγελματίες στο είδος τους. Κάνουν αυτό ακριβώς που λένε!
Επαγγελματισμός, συνέπεια, εξαιρετική συνεργασία.
manos krommidakismanos krommidakis
17:08 04 May 24
Ο Γιώργος και η ομάδα του είναι οι καλύτεροι στο αντικείμενο τους!!Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα !!
Viky KafetziViky Kafetzi
16:35 04 May 24
Αριστη κατασκευη ποιοτητα και service!!!!
Ο Γιώργος κι η ομάδα του είναι πολύ φιλικοί, εξυπηρετικοί και το σημαντικότερο άριστοι γνώστες του αντικειμένου. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα. Φυσικά, η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για τη διαφήμιση και προώθηση του site. Τους συστήνω ανεπιφύλακτα.
Αψογος επαγγελματιας στην δουλεια του ευγενικος προθυμος να αναπτυξει την επιχειρηση σου!
Michalis PolykratisMichalis Polykratis
10:55 16 Apr 24
Εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος η συνεργασία μας σε όλη τη διάρκεια της ήτανε άψογη και οι βοήθεια του στο να καταφέρω τους στόχους μου ήταν αμέριστη
Ο Γιώργος κάνει ότι υπόσχεται και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Πάντα πρόθυμος στην επικοινωνία εξηγώντας και παρέχοντας λύσεις σε ότι χρειάστηκε. Γιώργο σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας 🙏
Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Loading
Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


    5 comments on “5 Στρατηγικές για για κάνετε το Facebook Seo Friendly

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *