Έχετε σκεφτεί να κάνετε αναρτήσεις στο Medium ? Δεν θα ήταν ενδιαφέρον κάποιες ιδέες ή άρθρα σας να δημοσιεύονται σε ένα μεγαλύτερο κοινό και αυτόματα να εντοπίζονται καλύτερα από τις μηχανές αναζήτησής ? Σε αυτό το άρθρο θα πούμε αναλυτικά ποια είναι τα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας Medium και πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σωστά βήμα βήμα.
Ας πούμε όμως μερικά πράγματα για το Medium και πως μπορούμε να πετύχουμε μέσα από αυτό. Σύμφωνα με μεγάλους και πετυχημένους μαρκετίστες όπως ο Jay Baer το Medium είναι κάτι σαν ξάδερφος του Linkedin με πιο χαλαρούς ρυθμούς και περισσότερο casual στυλ. Πως μπορείτε να πετύχετε στο Medium ? Συνήθως ως απλοί χρήστες με δημοσιεύσεις άρθρων, εκδηλώσεων και διακριτικών links παρά σαν επίσημη επιχείρηση.
Ο Mitch Joel πρόεδρος της Mirum Agency δήλωσε ότι είναι μια καταπληκτική υπηρεσία όπου μπορείς να δημιουργείς περιεχόμενο και όχι απλά να ποστάρεις links όπως το Facebook και το Twitter.
Μια καλή ιδέα για να ξεκινήσετε με περγαμηνές είναι να συνδεθείτε μέσω του Twitter ή Facebook, διότι όσοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία Medium θα γίνουν αυτόματα Followers στον λογαριασμό σας.
Ας δούμε πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.
Δημιουργήστε λογαριασμό μέσω Twitter, Facebook, Google plus ή ξεκινήστε λογαριασμό με το Email σας.

Δημιουργία λογαριασμού με 4 διαφορετικές επιλογές
Δημιουργία λογαριασμού με 4 διαφορετικές επιλογές

Αν συνδεθείτε μέσω Social λογαριασμού θα σας ζητηθεί να γράψετε το Username, email και το κανονικό σας όνομα. Σε περίπτωση που συνδεθείτε με το email σας τσεκάρετε το Activation Link που θα σας έρθει στα εισερχόμενα. Μόλις πατήσετε την πράσινη ένδειξη ”Create account on Medium” θα σας εμφανίσει την παρακάτω σελίδα για να διορθώσετε και οργανώσετε τις βασικές ρυθμίσεις,

Επεξεργαστείτε τα βασικά δεδομένα σας όπως το Username και το Real Name
Επεξεργαστείτε τα βασικά δεδομένα σας όπως το Username και το Real Name

Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τα ενδιαφέροντα σας και να ακολουθήσετε μερικούς Top χρήστες όπως και publications.

Επιλέξτε τα ενδιαφέροντα σας για να εμφανίζει τις ανάλογες δημοσιεύσεις στην αρχική σας σελίδα η υπηρεσία Medium
Επιλέξτε τα ενδιαφέροντα σας για να εμφανίζει τις ανάλογες δημοσιεύσεις στην αρχική σας σελίδα η υπηρεσία Medium

Κάντε follow τους Top χρήστες και πάρτε ιδέες για τις δικές σας δημοσιεύσεις.

Η παρακολούθηση των ειδικών σε κάθε τομέα είναι ο έξυπνος τρόπος για να μπορέσετε να βρείτε την σωστή φόρμουλα επιτυχίας.
Η παρακολούθηση των ειδικών σε κάθε τομέα είναι ο έξυπνος τρόπος για να μπορέσετε να βρείτε την σωστή φόρμουλα επιτυχίας.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εγγραφής και πάμε να επεξεργαστούμε το προφίλ μας. Γράψτε μια σύντομη περιγραφή ή παρουσίαση για εσάς, βάλτε μια επαγγελματική φωτογραφία και τοποθετείστε το link που θέλετε να προωθήσετε.

Στο πάνω δεξί μέρος επιλέξτε την  ''κενό'' avatar και κάντε κλικ στην επιλογή ''Profile''
Στο πάνω δεξί μέρος επιλέξτε το ”κενό” avatar και κάντε κλικ στην επιλογή ”Profile”

Συνδεθείτε με τους Social Media λογαριασμούς σας και αυξήστε τους Followers.

Στην εικόνα πάνω δεξιά επιλέξτε την ένδειξη ''Settings'' και με scroll προς τα κάτω θα βρείτε τις επιλογές
Στην εικόνα πάνω δεξιά επιλέξτε την ένδειξη ”Settings” και με scroll προς τα κάτω θα βρείτε τις επιλογές

Ξεκινήστε να τραβάτε την προσοχή με τα engagements και τα σχόλια. Ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω της αρχικής σελίδας όπου θα ανακαλύψετε πολλές ιστορίες ανάλογες με τα ενδιαφέροντα που έχετε επιλέξει. Αφήστε σχόλια και ξεκινήστε τα Highlights κειμένων και φράσεων.

Επιλέξτε την φράση που σας άρεσε από ένα κείμενο και πατήστε το εικονίδιο με το μαρκαδοράκι για να το μαρκάρετε.
Επιλέξτε την φράση που σας άρεσε από ένα κείμενο και πατήστε το εικονίδιο με το μαρκαδοράκι για να το μαρκάρετε.

Τα Highlights θα εμφανίζονται στο προφίλ σας αλλά θα έρχεται και ειδοποίηση στον συγγραφέα, έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να αποκτήσετε έναν νέο Follower.
Ήρθε η στιγμή να ξεκινήσετε να γράφετε την δική σας ιστορία ή άρθρο. Σας παρέχονται εργαλεία στο κάτω μέρος για να διαμορφώσετε την γραμματοσειρά και τις παραγράφους. Μην ξεχάσετε τα Keywords και τα ανάλογα links.

Ο τίτλος πρέπει να περιέχει μια λέξη κλειδί σχετική με το κείμενο
Ο τίτλος πρέπει να περιέχει μια λέξη κλειδί σχετική με το κείμενο

Δημιουργήστε Publications
Η διαφορά των Publications από τις ιστορίες είναι ότι έχετε την δυνατότητα να αποκτήσετε followers σε κάθε ξεχωριστό Publication που φτιάχνετε και οι χρήστες να γίνουν συγγραφείς ή Editors των δημοσιεύσεων αυτών. Μπορείτε να προσθέσετε ακόμη και τις δικές σας ιστορίες ώστε να αυξήσετε τις θεάσεις του προφίλ αλλά και των άρθρων που έχετε ήδη δημιουργήσει στο παρελθόν.
Σε ένα Publication ουσιαστικά ορίζετε την θεματολογία και από κάτω θα μπαίνουν άρθρα και ιστορίες σχετικά με την αρχική επιλογή που έχετε κάνει.

Επιλέξτε την ένδειξη ''Publications'' από τις επιλογές του προφίλ σας, δημιουργήστε ένα νέο και ξεκινήστε
Επιλέξτε την ένδειξη ”Publications” από τις επιλογές του προφίλ σας, δημιουργήστε ένα νέο και ξεκινήστε

To Medium δεν είναι απλά μια πλατφόρμα για να κάνετε blogging και να μοιράζετε links. Μοιραστείτε ιδέες, αλληλεπιδράστε με άλλους χρήστες και αυξήστε τις επισκέψεις της ιστοσελίδας σας.

Είπαν για εμάς.

Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


    1 comment on “Medium για Επιχειρήσεις : Πως λειτουργεί και ποια τα πλεονεκτήματα

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.