Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Google news
Κατασκευή Ιστοσελίδας με Έτοιμο ή Custom Template

Η απόφαση ανάμεσα σε ένα έτοιμο (προκαθορισμένο) ή ένα προσαρμοσμένο (custom) πρότυπο για την κατασκευή ιστοσελίδας εξαρτάται από τις ανάγκες, τους πόρους και τους στόχους σας. Και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματά τους και τα μειονεκτήματά τους. Εδώ είναι μερικές σκέψεις για καθένα:

Έτοιμο Πρότυπο (Template):

 1. Ταχύτητα: Ένα έτοιμο πρότυπο μπορεί να σας επιτρέψει να αναπτύξετε την ιστοσελίδα σας πιο γρήγορα, καθώς ήδη διαθέτει έναν σχεδιασμό και λειτουργίες.
 2. Κόστος: Συνήθως, τα έτοιμα πρότυπα είναι πιο οικονομικά από την προσαρμοσμένη ανάπτυξη, καθώς δεν απαιτείται τόσος χρόνος και πόροι για τη δημιουργία τους.
 3. Περιορισμοί: Οι έτοιμες προτάσεις μπορεί να έχουν περιορισμένες επιλογές για προσαρμογή και λειτουργίες που ενδέχεται να μην καλύπτουν ακριβώς τις ανάγκες σας.

Προσαρμοσμένο Πρότυπο (Custom Template):

 1. Προσαρμογή: Ένα προσαρμοσμένο πρότυπο επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία προσαρμογής στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια μοναδική ιστοσελίδα.
 2. Επεκτασιμότητα: Με ένα προσαρμοσμένο πρότυπο, μπορείτε να προσθέσετε νέες λειτουργίες και να την επεκτείνετε καθώς αναπτύσσεται η ιστοσελίδα σας.
 3. Πιο Ακριβό: Η προσαρμοσμένη ανάπτυξη συνήθως απαιτεί περισσότερους πόρους και είναι πιο δαπανηρή από τη χρήση ενός έτοιμου προτύπου.

Η επιλογή ανάμεσα σε αυτά τα δύο εξαρτάται από τον στόχο σας, τη διαθεσιμότητα των πόρων (χρόνος, χρήματα, προσωπικό), και το επίπεδο εξειδίκευσης σας ή του επαγγελματία που θα αναλάβει το έργο. Συχνά, μια συνδυασμένη προσέγγιση μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή, όπου χρησιμοποιείτε ένα έτοιμο πρότυπο ως βάση και προσαρμόζετε τα στοιχεία σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Το SEO (Search Engine Optimization) είναι σημαντικό για τη βελτίωση της ορατότητας της ιστοσελίδας σας στις αναζητήσεις των μηχανών αναζήτησης. Είτε χρησιμοποιείτε ένα έτοιμο θέμα (theme) σε μια εγκατάσταση WordPress, είτε ένα προσαρμοσμένο CMS (Content Management System), υπάρχουν διάφορες διαφορές στον τρόπο που μπορείτε να διαχειριστείτε το SEO.

Έτοιμο Θέμα (Ready-Made Theme) στο WordPress:

 1. Οριοθετημένη Προσαρμογή: Τα έτοιμα θέματα προσφέρουν συγκεκριμένες επιλογές για τη διαμόρφωση της εμφάνισης και της δομής της ιστοσελίδας σας. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να προσαρμόσετε τα στοιχεία για βέλτιστο SEO, αν δεν έχετε πλήρη πρόσβαση στον κώδικα.
 2. Περιορισμένος Έλεγχος Κώδικα: Με ένα έτοιμο θέμα, ο προγραμματιστής έχει ήδη καθορίσει τον κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι η προσαρμογή των τεχνικών SEO κωδικοποίησης μπορεί να είναι περιορισμένη.
 3. Αποτελεσματικότητα SEO Plugin: Ένα έτοιμο θέμα μπορεί να διευκολύνει τη χρήση επεκτάσεων (plugins) για SEO, όπως το Yoast SEO ή το All in One SEO Pack. Αυτά τα plugins σάς επιτρέπουν να διαχειριστείτε βασικές SEO ρυθμίσεις χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε τον κώδικα. Αν θέλετε να στοχεύσετε λέξεις κλειδιά όπως μεταχειρισμένο iphone 12, έχετε το εργαλείο που θα σας δώσει χέρι βοηθείας.

Προσαρμοσμένο CMS στο WordPress:

 1. Πλήρης Έλεγχος: Ένα προσαρμοσμένο CMS σας παρέχει πλήρη έλεγχο επί της δομής, της σχεδίασης και του κώδικα της ιστοσελίδας. Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόσετε κάθε λεπτομέρεια για βέλτιστο SEO.
 2. Εξελιγμένες Τεχνικές Προσαρμογές: Μπορείτε να εφαρμόσετε πιο προηγμένες τεχνικές SEO ρυθμίσεις, όπως δομή URL, κανονικές ετικέτες (canonical tags), προσαρμοσμένα πεδία (custom fields), και περισσότερα.
 3. Χειρισμός Κώδικα: Αν έχετε τις τεχνικές γνώσεις, μπορείτε να προσαρμόσετε τον κώδικα της ιστοσελίδας για βέλτιστο SEO, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμογών που αφορούν τα microdata, τις ταχύτητες φόρτωσης και άλλα.
Διαβάστε  Πώς να αποσυνδεθείτε από το Facebook Messenger

Συνολικά, το εάν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο θέμα ή ένα προσαρμοσμένο CMS στο WordPress εξαρτάται από τις ανάγκες σας και το επίπεδο τεχνικής γνώσης σας. Τα έτοιμα θέματα είναι πιο απλά στη χρήση, ενώ τα προσαρμοσμένα CMS προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία αλλά απαιτούν περισσότερη τεχνική γνώση για να τα διαχειριστείτε. Οποιαδήποτε λύση επιλέξετε, είναι σημαντικό να εφαρμόσετε βασικές αρχές SEO, όπως βέλτιστες πρακτικές για τα κλειδιά λέξεις, τη δομή του περιεχομένου και τα backlinks, για να βελτιώσετε την ορατότητα της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης.

Google news
Είπαν για εμάς.

Ο Γιώργος κάνει ότι υπόσχεται και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Κατάφερε να φέρει το eshop μας idaniko-varos.gr, μέσα σε λίγους μήνες, στην πρώτη σελίδα και στις πρώτες θέσεις στην Google σε πολλές κομβικες λέξεις κλειδιά. Πάντα πρόθυμος στην επικοινωνία εξηγώντας και παρέχοντας λύσεις σε ότι χρειάστηκε. Γιώργο σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας 🙏
Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *