Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Εταιρική Ταυτότητα: Τι περιλαμβάνει και πώς να ξεκινήσεις

 • seomarketergr
 • 22 Σεπτεμβρίου, 2023
 • 0
Google news
Εταιρική Ταυτότητα Τι περιλαμβάνει και πώς να ξεκινήσεις

Η εταιρική ταυτότητα αποτελεί ένα απαραίτητο στοιχείο για κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους ή κλάδου. Πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο μια επιχείρηση αναγνωρίζεται, επικοινωνεί και διαφημίζεται στο κοινό της. Στο παρόν άρθρο, θα εξετάσουμε λεπτομερώς τον ορισμό της εταιρικής ταυτότητας, τα στοιχεία που την απαρτίζουν, και πώς μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξή της.

Τι είναι η εταιρική ταυτότητα;

Η εταιρική ταυτότητα είναι ο συνολικός χαρακτήρας και η ταυτότητα μιας επιχείρησης. Περιλαμβάνει τα στοιχεία που καθορίζουν το πώς βλέπει τον εαυτό της η επιχείρηση και πώς επιθυμεί να αντιληφθείτε εσείς ως καταναλωτές. Η εταιρική ταυτότητα αποτελείται από πολλά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του λογότυπου, του χρωματικού σχήματος, του σλόγκαν, της γλώσσας και του στυλ επικοινωνίας.

Στοιχεία της εταιρικής ταυτότητας

 1. Λογότυπο (Logo): Το λογότυπο είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στοιχεία της εταιρικής ταυτότητας. Αποτελείται από μια γραφική εικόνα ή σύμβολο που αντιπροσωπεύει την επιχείρηση.
 2. Χρωματικό Σχήμα (Color Scheme): Τα χρώματα που χρησιμοποιεί μια επιχείρηση στο λογότυπό της, στη συσκευασία των προϊόντων της και στα υλικά επικοινωνίας πρέπει να είναι συνεπή και να αντανακλούν τον χαρακτήρα της επιχείρησης.
 3. Σλόγκαν (Slogan): Ένα μικρό, ευκολομνημόνευτο μήνυμα που περιγράφει την αξία ή την φιλοσοφία της επιχείρησης.
 4. Γλώσσα (Language): Η γλώσσα που χρησιμοποιεί μια επιχείρηση στην επικοινωνία της είναι σημαντική. Η φωνή της εταιρικής ταυτότητας πρέπει να είναι συνεπής και να αντανακλά την προσωπικότητα της επιχείρησης.
 5. Στυλ Επικοινωνίας (Communication Style): Πώς αλληλεπιδρά μια επιχείρηση με το κοινό της είναι επίσης σημαντικό. Αυτό περιλαμβάνει τον τόνο των μηνυμάτων, τη συχνότητα των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, και την ανταπόκριση σε αναρωτήσεις και σχόλια.
Διαβάστε  Μάρκετινγκ για Μικρές Επιχειρήσεις

Πώς να ξεκινήσετε την ανάπτυξη της εταιρικής ταυτότητας σας

 1. Ορίστε την αποστολή και τις αξίες σας: Πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε την εταιρική ταυτότητα, πρέπει να κατανοήσετε καλά την αποστολή και τις αξίες της επιχείρησής σας. Αυτές οι αξίες θα πρέπει να αντανακλούνται σε όλες τις πτυχές της ταυτότητάς σας.
 2. Καθορίστε το λογότυπό σας: Η δημιουργία ενός λογότυπου είναι μια σημαντική διαδικασία. Θα πρέπει να είναι απλό, ευδιάκριτο και να αντανακλά την επιχείρησή σας.
 3. Επιλέξτε ένα χρωματικό σχήμα: Τα χρώματα που επιλέγετε πρέπει να αντιπροσωπεύουν τον χαρακτήρα και το μήνυμα της επιχείρησής σας. Θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε συνεπώς σε όλες τις επικοινωνίες σας.
 4. Διαμορφώστε το σλόγκαν σας: Ο σλόγκαν σας πρέπει να είναι σύντομος, ευκολομνημόνευτος και να αντανακλά την αξία της επιχείρησής σας.
 5. Αναπτύξτε το στυλ επικοινωνίας: Καθορίστε πώς θα αλληλεπιδρά η επιχείρησή σας με το κοινό της. Αυτό περιλαμβάνει τον τόνο των μηνυμάτων, την συχνότητα των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα και την ανταπόκριση σε αναρωτήσεις και σχόλια.
 6. Διατηρήστε την συνοχή: Η εταιρική ταυτότητα πρέπει να είναι συνεπής σε όλες τις πτυχές της επιχείρησής σας, από τον ιστότοπο σας και τα κοινωνικά δίκτυα μέχρι τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχετε.

Επειδή η εταιρική ταυτότητα είναι τόσο σημαντική, θα ήταν χρήσιμο να εξετάσουμε περαιτέρω ορισμένες συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές για τη διαχείριση και την ενίσχυση της.

 1. Δημιουργήστε ένα στενότερο σχέδιο της εταιρικής ταυτότητας (Brand Guidelines): Αφού ορίσετε τα στοιχεία της εταιρικής ταυτότητας, είναι σημαντικό να τα καταγράψετε σε ένα εγχειρίδιο στυλ. Αυτό το έγγραφο θα περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για το πώς πρέπει να χρησιμοποιούνται τα χρώματα, το λογότυπο, ο σλόγκαν, και άλλα στοιχεία της ταυτότητάς σας. Αυτό θα διασφαλίσει τη συνοχή σε όλες τις επικοινωνίες.
 2. Επικοινωνήστε με τον στόχο σας: Κατανοήστε τους πελάτες σας και το κοινό στο οποίο απευθύνεστε. Αναπτύξτε την εταιρική ταυτότητα με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους. Αυτό θα καθιστά την εταιρική σας ταυτότητα πιο αποτελεσματική στην προσέλκυση και τη διατήρηση πελατών.
 3. Διατηρήστε την ενημέρωση: Η εταιρική ταυτότητα δεν είναι κάτι στατικό. Κρατήστε την ενημερωμένη και προσαρμόστε την ανάλογα με τις αλλαγές στην επιχείρηση και την αγορά. Αναζητήστε συνεχώς ανατροφοδοτήσεις από το κοινό σας και εξελίξτε την ταυτότητά σας ανάλογα.
 4. Κτίστε το brand σας με την εμπειρία: Η εταιρική ταυτότητα δεν είναι μόνο τα λογότυπα και τα χρώματα. Είναι και η εμπειρία που παρέχετε στους πελάτες σας. Προσφέρετε αξία, εξυπηρέτηση πελατών και προϊόντα υψηλής ποιότητας που θα στηρίξουν την ταυτότητά σας.
Διαβάστε  Που & πως να διαφημίσω το κατάλυμα μου

Η εταιρική ταυτότητα είναι ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας μιας επιχείρησης. Είναι αυτή που βοηθά να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό και να αναγνωριστείτε στην αγορά. Αφιερώστε τον χρόνο και την προσοχή που χρειάζεται για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε μια ισχυρή και συναρπαστική εταιρική ταυτότητα που θα σας ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές σας.

Google news
Είπαν για εμάς.

Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
19:57 17 May 24
Είναι επαγγελματίες καθώς σκέφτονται out of the box. Δεν πουλάνε κονσέρβα ασχολούνται για να σε ανεβάσουν επίπεδο και αν κάπου και εγώ καθυστερώ είναι εκεί για επισημάνσεις. Top απλά.
Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
16:35 17 May 24
Εξαιρετική ομάδα, ότι χρειαστώ είναι εκεί τόσο στις Social Media διαφημίσεις όσο και στη κατασκευή της ιστοσελίδας.
Voula GeorgantiVoula Georganti
13:50 07 May 24
Επαγγελματίες στο είδος τους. Κάνουν αυτό ακριβώς που λένε!
Επαγγελματισμός, συνέπεια, εξαιρετική συνεργασία.
manos krommidakismanos krommidakis
17:08 04 May 24
Ο Γιώργος και η ομάδα του είναι οι καλύτεροι στο αντικείμενο τους!!Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα !!
Viky KafetziViky Kafetzi
16:35 04 May 24
Αριστη κατασκευη ποιοτητα και service!!!!
Ο Γιώργος κι η ομάδα του είναι πολύ φιλικοί, εξυπηρετικοί και το σημαντικότερο άριστοι γνώστες του αντικειμένου. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα. Φυσικά, η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για τη διαφήμιση και προώθηση του site. Τους συστήνω ανεπιφύλακτα.
Αψογος επαγγελματιας στην δουλεια του ευγενικος προθυμος να αναπτυξει την επιχειρηση σου!
Michalis PolykratisMichalis Polykratis
10:55 16 Apr 24
Εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος η συνεργασία μας σε όλη τη διάρκεια της ήτανε άψογη και οι βοήθεια του στο να καταφέρω τους στόχους μου ήταν αμέριστη
Ο Γιώργος κάνει ότι υπόσχεται και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Πάντα πρόθυμος στην επικοινωνία εξηγώντας και παρέχοντας λύσεις σε ότι χρειάστηκε. Γιώργο σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας 🙏
Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Loading
Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *