Ανακοινώθηκε από τη Google το μεγάλο update που θα εστιάζει στην εμπειρία χρήστη τον Μάιο του 2021. Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός καθώς η Google το ανακοινώνει αρκετά νωρίτερα ώστε οι διαχειριστές των ιστοσελίδων να προετοιμαστούν κατάλληλα. Μπορείτε να διαβάσετε την γραπτή ανακοίνωση εδώ!

Τα Core Web Vitals θα είναι μέρος του παιχνιδιού. Πρόκειται για σφάλματα στις σελίδες και θα σας ενημερώνει το Google Search Console σχετικά. Στο γράφημα που θα βρείτε στη σελίδα που αναφέρουμε, μας δείχνει η Google τις παραμέτρους που θα ληφθούν υπόψιν στο νέο update!

Search_Page_Experience_γραφημα

Τι είναι όμως το Page Experience ;

Για να γίνει κατανοητό από τις μηχανές αναζήτησης ότι η εμπειρία χρήστη είναι από ιδανική έως και εξαιρετική, θα μετράει συγκεκριμένες μετρήσεις ώστε να βγάζει το τελικό συμπέρασμα. Οι μετρήσεις αυτές περιλαμβάνουν αν μια ιστοσελίδα φορτώνει σε κάτω από 3 δευτερόλεπτα, αν είναι Mobile Friendly σε όλα τα επίπεδα, διαθέτει σωστά το HTTPS, αν υπάρχουν παρεμβατικές και ενοχλητικές διαφημίσεις, η περιλαμβάνουν σελίδες που στέλνουν αυτόματα τον χρήστη σε διαφορετική σελίδα από αυτήν που βρήκε στις μηχανές αναζήτησης. Επίσης θα υπάρχει και το Safe Browsing για την ασφαλή περιήγηση των χρηστών. Όλα τα παραπάνω θα περιλαμβάνονται στα Core Web Vitals.

core web vitals αναφορα απο search console

Μόλις βγει η ενημέρωση του Page Experience η Google αναφέρει ότι θα βοηθάει τους χρήστες να καταλάβουν ότι η σελίδα που πρόκειται να επισκεπθούν θα παρέχει μια εξαιρετική εμπειρία ή μια όχι τόσο καλή.. Η Google έχει δείξει αυτούς τους τύπους οπτικών δεικτών στο παρελθόν με εικονίδια AMP, αργές ετικέτες, ετικέτες φιλικές προς κινητά και άλλα.

Διαβάστε  Αξίζει το Google My Business τον κόπο για το Local SEO ;

Χαρακτηριστικά μας είπαν ότι :

”Πιστεύουμε ότι η παροχή πληροφοριών σχετικά με την ποιότητα της εμπειρίας μιας ιστοσελίδας μπορεί να είναι χρήσιμη για τους χρήστες στην επιλογή του αποτελέσματος αναζήτησης που θέλουν να επισκεφθούν ». «Στα αποτελέσματα, το απόσπασμα ή η προεπισκόπηση εικόνας βοηθούν στην παροχή τοπικού περιβάλλοντος για τους χρήστες να γνωρίζουν ποιες πληροφορίες μπορεί να παρέχει μια σελίδα. Οι οπτικοί δείκτες στα αποτελέσματα είναι ένας άλλος τρόπος για να κάνετε το ίδιο, και εργαζόμαστε σε έναν που προσδιορίζει σελίδες που πληρούν όλα τα κριτήρια εμπειρίας σελίδας. ”

Αν και ζητήθηκε από τη Google να παρέχει ένα ολοκληρωμένο δείγμα για όλα τα παραπάνω και το page experience αρνήθηκε να δώσει επιπλέον πληροφορίες. Συνεπώς δεν μπορούμε να ξέρουμε κάτι παραπάνω, εκτός από το γράφημα που δημιούργησαν για να μας δώσουν την κατεύθυνση που θέλουν.

Πως να προετοιμαστείτε για το νέο Update

Έχει ήδη βγάλει η Google On Line οδηγίες και εξηγήσεις για τα Core Web Vitals. Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα το AMP για τα άρθρα που θα εμφανίζονται στο καρουζέλ των ιστοριών μετά το update του Μαίου 2021. Θα συνεχίσει η Google να υποστηρίζει το AMP, καθώς αναφέρει ότι είναι από τους πιο εύκολους και οικονομικούς τρόπους να παρέχουν μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη.

Εφόσον λοιπόν δημιουργήσετε μια AMP σελίδα η Google θα εντοπίσει την κρυφή μνήμη για την εμφανίσει στους χρήστες. Το πόσο θα βοηθήσει στη κατάταξη της Google δεν είναι ξεκάθαρο. Πιστεύουμε ότι μπορεί να μην είναι μεγάλη η αλλαγή και μετά το update, καθώς πολλά από αυτά που ανακοινώθηκαν ήδη παίζουν σημαντικό ρόλο για την κατάταξη μιας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο.

Διαβάστε  Τι είναι το Google Search Console

Ολοκληρώνοντας λοιπόν θα χρειαστεί να ψάξετε πάρα πολύ σε συνεργασία φυσικά με τον προγραμματιστή ή προγραμματιστές σας για να διορθώσετε και βελτιώσετε όλα τα παραπάνω.

Επικοινωνήστε μαζί μας!
Επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Είπαν για εμάς.

Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *