fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
δαπεδα και αναλογη προσοχη στις μετακομισεις

Επιλογές δαπέδων και προσοχή στις μεταφορές μετακομίσεις

Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά το σχεδιασμό ή την ανακαίνιση του σπιτιού σας – και αυτό περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές επιλογές δαπέδων. Η επιλογή των σωστών ορόφων είναι ένα σημαντικό μέρος της συγκέντρωσης ολόκληρης της όψης του χώρου σας, και θα πρέπει να σας παρέχουν τη σωστή λειτουργικότητα επίσης. Δεν είναι αρκετό για τις επιλογές δαπέδων απλά να φαίνονται υπέροχα. Πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σπιτιού σας και της οικογένειάς σας.

Έτσι πού πρέπει να ξεκινήσετε; Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε ορισμένους από τους διάφορους τύπους ορόφων που είναι διαθέσιμοι, καθώς και τους διάφορους παράγοντες που θα θέλετε να έχετε κατά νου, καθώς κάνετε την έρευνά σας σε επιλογές δαπέδων.

6 Δημοφιλή είδη σε Επιλογές για Δάπεδα

Έχετε πολλά να διαλέξετε, όταν πρόκειται να πάρετε το κατάλληλο δάπεδο για το σπίτι σας. Εδώ είναι έξι συνήθεις τύποι επιλογών δαπέδων που χρησιμοποιούνται στα σπίτια του σήμερα.

Σκληρό ξύλο

Ας ξεκινήσουμε με το κλασικό. Η σκληρή ξυλεία είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για δάπεδα εδώ και δεκαετίες, χάρη σε ένα μικρό κομμάτι της εκπληκτικής της επίδρασης και της διαχρονικής ποιότητας που μπορεί να φέρει στο σπίτι σας.

Αν έχετε παρακολουθήσει οποιαδήποτε ανακαίνιση, τότε ξέρετε ότι η εύρεση σκληρού ξύλου σε ένα σπίτι ισοδυναμεί με εντυπωσιακό χρυσό. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι μάλλον δαπανηρό να τεθεί μέσα, και δεν είναι πάντα σε έναν προϋπολογισμό του ανακαινιστή για την εγκατάσταση σκληρού ξύλου σε όλο το σπίτι. Αν αγαπάτε την εμφάνιση του σκληρού ξύλου αλλά δεν θέλετε να υπερβείτε, σκεφτείτε να το χρησιμοποιήσετε στον κεντρικό σας χώρο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τις επιλογές δαπέδων που μπορεί να μοιάζουν με σκληρό ξύλο αλλά δεν είναι, όπως laminate ή βινύλιο.

Πλεονεκτήματα: Το Hardwood έχει μια όμορφη εμφάνιση, και βοηθά επίσης να προσθέσετε αξία στο σπίτι σας.

Μειονεκτήματα: Εκτός από τις υψηλές δαπάνες, το σκληρό ξύλο επίσης δεν είναι πολύ ανθεκτικό. Είναι επιρρεπής σε γρατζουνιές, χτυπήματα και ζημιές στο νερό και μπορεί να χρειαστεί να ανακατασκευάζεται τόσο συχνά όσο κάθε τρία με πέντε χρόνια.

Φυλλωτό

Τα Laminate δάπεδα γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής ως εναλλακτική λύση σκληρού ξύλου, δεδομένου ότι προσφέρει σχεδόν ταυτόσημη ματιά σε μια φθηνότερη τιμή και με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Για να γίνει αυτό, οι κατασκευαστές λαμβάνουν κόντρα πλακέ ή συμπιεσμένες ίνες και στη συνέχεια προσθέτουν ένα λεπτό καπλαμά για να το σφραγίσουν. Και δεν είναι μόνο ξύλο που μπορεί να μιμηθεί το έλασμα. Οι κατασκευαστές είναι σε θέση να επιτύχουν ένα ευρύ φάσμα εμφάνισης με αυτή την επιλογή δαπέδου, συμπεριλαμβανομένων πλακιδίων και πέτρας.

Πλεονεκτήματα: Laminate είναι σχετικά φθηνή για την αγορά και έχουν εγκατασταθεί επαγγελματικά, και μπορεί να προσαρμοστεί για να δώσει την εμφάνιση ενός ευρέος φάσματος των επιλογών δαπέδων. Είναι επίσης αρκετά ανθεκτικό, και είναι πιο ανθεκτικό από πολλά άλλα υλικά σε πράγματα όπως τα κατοικίδια ζώα, τα παιδιά και τα παπούτσια.

Μειονεκτήματα: Το κόντρα πλακέ ή το χαρτόνι που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή δαπέδων από πλαστικοποιημένο υλικό είναι επιρρεπείς σε ζημιές στο νερό και επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να επισκευαστεί, θα πρέπει σίγουρα να αντικαταστήσετε πλήρως το έλασμα σε μια περιοχή όπου υπάρχει κάποιο είδος μόνιμου νερού. Μεγάλη προσοχή όταν είστε στην Αττική και ψάχνετε για Μετακομίσεις Αθήνα να κάνετε συστάσεις στους μεταφορείς.

Σχεδιασμένο ξύλο

Για μια άλλη επιλογή δαπέδου που μοιάζει με σκληρό ξύλο, αλλά προσφέρει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε χαμηλότερο κόστος, σκεφτείτε μηχανικό ξύλο. Αυτός ο τύπος δαπέδου χρησιμοποιείται με τη δημιουργία μιας παχιάς στρώσης βάσης από κόντρα πλακέ και στη συνέχεια προσθέτοντας ένα λεπτό καπλαμά πραγματικού ξύλου στην κορυφή. Επειδή δεν είναι σκληρό ξύλο σε όλη τη διαδρομή, δεν είναι επιρρεπείς στον ίδιο βαθμό κινδύνων βλάβης που είναι σκληρό ξύλο, και δεν είναι επίσης τόσο ακριβό να γίνει ή να εγκαταστήσετε.

Πλεονεκτήματα: Το σχεδιασμένο ξύλο είναι πιο σταθερό από το σκληρό ξύλο, ενώ προσφέρει την ίδια ακριβώς εμφάνιση. Πολλές φορές, μπορεί επίσης να αγοραστεί σε κάρτες με δυνατότητα κλικ, οι οποίες, αν έχετε κάποια τεχνογνωσία DIY, μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνοι σας για να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα χρήματα.

Μειονεκτήματα: Αν και είναι πιο ανθεκτικό στις ζημιές στην πρώτη θέση από σκληρό ξύλο, το επεξεργασμένο ξύλο μπορεί να συνεχίσει να χτυπά την πάροδο του χρόνου. Δυστυχώς, όμως, μπορεί να ανανεωθεί μόνο μερικές φορές, δεδομένου ότι το ανώτερο στρώμα είναι τόσο λεπτό, πράγμα που τελικά σημαίνει ότι θα πρέπει να το αντικαταστήσετε αν και όταν συμβεί ζημία.

Βινύλι

Υπάρχουν πολλά είδη βινυλίου δαπέδων, και καθένα από αυτά προσφέρει κάτι λίγο διαφορετικό. Υπάρχει το φύλλο βινυλίου που έρχεται σε ρολό και είναι κολλημένο στη θέση του (και ίσως δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να πάει), παχύτερο βινυλίου δάπεδο με φλοιό-και-stick υποστηρίγματα, και στη συνέχεια clickable βινυλίου σανίδες που μπορεί να δώσει την εμφάνιση πιο ακριβές επιλογές δαπέδων.

Εάν θέλετε να πάτε με βινύλιο, σας συνιστούμε να επιλέγετε τις σανίδες, καθώς εκτός από την εμφάνιση καλύτερο, έχουν κάτω από αυτά ένα στρώμα με μαξιλαράκι που τα κάνει αρκετά άνετα να περπατηθούν. Τα παχύτερα βινυλικά δάπεδα – έτσι ώστε είτε οι επικαλυμμένες σανίδες είτε οι φλούδες-και-ραβδιά, επίσης να διαθέτουν επιφάνειες με υφή που δεν δίνουν τη λαμπερή εμφάνιση που παίρνετε από το βινύλιο που έρχεται σε κύλινδρο.

Καλέστε για Προσφορά