Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Ενεργοποιήση Avast Antivirus & Security με Άδεια Χρήσης + Κριτική

Google news
Avast Antivirus & Security Review

Το Avast Antivirus & Security είναι ένα δημοφιλές λογισμικό ασφάλειας που προσφέρει μια σειρά από χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα για την προστασία των συσκευών σας από διάφορες απειλές.

Η ιστορία του Avast Antivirus ξεκινά από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ακολουθεί μια σύντομη ανασκόπηση των σημαντικών ορόσημων στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της εταιρείας:

Πίνακας Περιεχομένου

1988 – Ίδρυση της Εταιρείας

 • Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Πράγα της Τσεχίας από τους Eduard Kučera και Pavel Baudiš. Η αρχική τους προσπάθεια ήταν η δημιουργία ενός λογισμικού για την αντιμετώπιση του ιού Vienna.

1991 – Κυκλοφορία του Πρώτου Αντιβιοτικού Λογισμικού

 • Το 1991, η Alwil Software (η αρχική επωνυμία της εταιρείας) κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση του Avast Antivirus, καθιστώντας το διαθέσιμο στο κοινό.

2001 – Άδεια χρήσης δωρεάν για οικιακούς χρήστες

 • Το 2001, η εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει μια δωρεάν έκδοση του λογισμικού για οικιακούς χρήστες, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στη διάδοση και την αποδοχή του Avast.

2010 – Μετονομασία σε Avast Software

 • Η Alwil Software μετονομάστηκε σε Avast Software, ώστε να ταιριάζει καλύτερα με το κύριο προϊόν της.

2012 – Παγκόσμια Επέκταση

 • Το 2012, η Avast άρχισε να επεκτείνεται παγκοσμίως, με αυξημένες πωλήσεις και περισσότερους από 150 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

2014 – IPO και Δημόσια Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο

 • Η Avast Software πραγματοποίησε την αρχική δημόσια προσφορά της (IPO) και εισήχθη στο χρηματιστήριο, επιτρέποντάς της να συγκεντρώσει περισσότερα κεφάλαια για ανάπτυξη και έρευνα.

2016 – Εξαγορά της AVG Technologies

 • Η Avast εξαγόρασε την AVG Technologies, έναν από τους κύριους ανταγωνιστές της, επεκτείνοντας έτσι την παρουσία της στην αγορά και την τεχνολογική της υποδομή.

2020 – Συνεργασία με τη NortonLifeLock

 • Το 2020, ανακοινώθηκε η πρόθεση συγχώνευσης με τη NortonLifeLock, μια κίνηση που στόχευε στη δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως.

Σήμερα

 • Η Avast διαθέτει πάνω από 435 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως και προσφέρει μια πληθώρα λύσεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου antivirus, VPN, προστασίας κωδικών πρόσβασης και άλλων προϊόντων ασφάλειας και ιδιωτικότητας.

Η ιστορία της Avast είναι ένα παράδειγμα επιτυχημένης εξέλιξης στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, με συνεχή καινοτομία και δέσμευση στην προστασία των χρηστών παγκοσμίως.

Αξιολόγηση του Antivirus Avast

Εισαγωγή

Σε έναν κόσμο όπου οι κυβερνοεπιθέσεις και το κακόβουλο λογισμικό αποτελούν συνεχείς απειλές, η ανάγκη για αξιόπιστα εργαλεία προστασίας είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο κακόβουλο λογισμικό για να κλέψουν δεδομένα και η τεχνητή νοημοσύνη διευκολύνει τη δημιουργία κακόβουλων προγραμμάτων. Στην προσπάθειά μας να βρούμε τα καλύτερα antivirus, δοκιμάσαμε λογισμικά από πάνω από 40 μάρκες, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλούς μάρκας Avast. Αυτή η αξιολόγηση περιγράφει την εμπειρία μας με το Avast, από την εγκατάσταση έως την εξυπηρέτηση πελατών, χρησιμοποιώντας ένα Macbook Pro για τις περισσότερες δοκιμές.

Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση του Avast ήταν μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Ακολουθήσαμε τα παρακάτω βήματα:

 1. Κατεβάσαμε το λογισμικό από τον επίσημο ιστότοπο της Avast.
 2. Ανοίξαμε το αρχείο εγκατάστασης και ακολουθήσαμε τις οδηγίες στην οθόνη.
 3. Μέσα σε λίγα λεπτά, το λογισμικό ήταν έτοιμο προς χρήση.

Το Avast προσφέρει έναν καθαρό και απλό οδηγό εγκατάστασης, χωρίς περιττές επιλογές που θα μπορούσαν να μπερδέψουν τον χρήστη.

Χρήση και Επιδόσεις

Αφού εγκαταστήσαμε το Avast, ξεκινήσαμε τις δοκιμές για να αξιολογήσουμε την απόδοσή του σε διάφορους τομείς.

Εύρος Προστασίας

Το Avast προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προστασίας, συμπεριλαμβανομένων:

 • Προστασία σε πραγματικό χρόνο από ιούς και κακόβουλο λογισμικό.
 • Εργαλεία για ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο.
 • Προστασία των ευαίσθητων δεδομένων από ransomware.
 • Ενσωματωμένο firewall για παρακολούθηση των εισερχόμενων και εξερχόμενων συνδέσεων.

Πώς Επηρεάζει το Avast Antivirus τις Συσκευές μας;

Όπως αναφέραμε, δοκιμάσαμε το Avast Antivirus σε ένα Macbook Pro. Το laptop μας έχει γνωρίσει καλύτερες μέρες, αλλά το Avast λειτούργησε άψογα στη συσκευή.

Όπως αναμενόταν, το Avast προσφέρει προστασία μέσω της σάρωσης για κακόβουλο λογισμικό. Λειτουργεί στο παρασκήνιο για να κρατάει το κακόβουλο λογισμικό μακριά κάθε φορά που ανοίγουμε αρχεία ή κάνουμε κάτι στον υπολογιστή μας – γνωστό και ως σάρωση on-access – αλλά μας επιτρέπει επίσης να κάνουμε σάρωση κατά παραγγελία μέσω του κουμπιού Smart Scan της εφαρμογής. Το κουμπί Smart Scan, το οποίο υπήρχε επίσης στην εφαρμογή AVG όταν αξιολογήσαμε το AVG, σαρώνει για διάφορες απειλές στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 • Διάφοροι τύποι κακόβουλου λογισμικού
 • Spoofing (παραπλάνηση)
 • Ransomware
 • Spyware
 • Επικίνδυνες λήψεις ή ιστοσελίδες
 • Κακόβουλα συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
 • Επιθέσεις απομακρυσμένης πρόσβασης
 • Διείσδυση στις συσκευές μας (χάκερς, προγράμματα κατασκοπείας κ.λπ.)
 • Phishing (ηλεκτρονικό ψάρεμα)
 • Ψεύτικες ιστοσελίδες
Διαβάστε  Γράψτε Άρθρα σε 10 λεπτά με την Artificial intelligence (ΑΙ)

Αυτό είναι περισσότερο από ό,τι σαρώνουν τα περισσότερα λογισμικά antivirus που έχουμε δοκιμάσει. Επιπλέον, καθώς προτιμήσαμε την έκδοση Premium του λογισμικού, αποκτήσαμε επίσης ένα τείχος προστασίας (firewall), μια μορφή ασφάλειας δικτύου που φιλτράρει την αναξιόπιστη κίνηση. Συνολικά, είναι μια εξαιρετική αρχή για το Avast. Με τις πολλαπλές επιλογές σάρωσης που προσφέρει, γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα προσέφερε καλή προστασία από κακόβουλο λογισμικό, αλλά ας εμβαθύνουμε και να δούμε τι άλλο μπορούμε να βρούμε.

Εγκατάσταση

Η διαδικασία εγκατάστασης του Avast ήταν απλή και γρήγορη, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη τεχνογνωσία. Μέσα σε λίγα λεπτά, το λογισμικό ήταν έτοιμο προς χρήση.

Χρήση και Επιδόσεις

Το Avast λειτουργεί στο παρασκήνιο, εξασφαλίζοντας ότι οι δραστηριότητες του χρήστη δεν επηρεάζονται. Η απόδοση του συστήματος παρέμεινε σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμής μας, χωρίς σημαντική επιβάρυνση.

Ευχρηστία

Η διεπαφή χρήστη του Avast είναι φιλική και διαισθητική, επιτρέποντας εύκολη πρόσβαση σε όλες τις κύριες λειτουργίες και ρυθμίσεις του λογισμικού.

Εξυπηρέτηση Πελατών

Η εξυπηρέτηση πελατών του Avast ήταν άμεση και αποτελεσματική, παρέχοντας γρήγορες λύσεις στα τεχνικά ζητήματα που αντιμετωπίσαμε.

Διαδικασία Εγκατάστασης του Avast

Η διαδικασία εγκατάστασης του Avast είναι απλή και αποτελείται από τα εξής βήματα:

 1. Λήψη του Λογισμικού:
  • Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο της Avast.
  • Επιλέξτε την έκδοση του Avast που επιθυμείτε (π.χ. δωρεάν, Premium).
  • Κατεβάστε το αρχείο εγκατάστασης.
 2. Έναρξη Εγκατάστασης:
  • Ανοίξτε το αρχείο εγκατάστασης που κατεβάσατε.
  • Εάν χρειαστεί, δώστε άδεια στο λογισμικό να κάνει αλλαγές στη συσκευή σας (απαραίτητο για την εγκατάσταση).
 3. Οδηγίες Εγκατάστασης:
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.
  • Επιλέξτε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ή προσαρμόστε τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τις ανάγκες σας.
 4. Ολοκλήρωση Εγκατάστασης:
  • Περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, η οποία συνήθως διαρκεί μερικά λεπτά.
  • Μόλις ολοκληρωθεί, το λογισμικό θα εκκινήσει αυτόματα και θα εκτελέσει την πρώτη σάρωση για να διασφαλίσει ότι η συσκευή σας είναι καθαρή.
 5. Εγγραφή και Σύνδεση (για την έκδοση Premium):
  • Εάν έχετε επιλέξει την Premium έκδοση, θα πρέπει να εισαγάγετε τα στοιχεία της άδειας χρήσης σας για να ενεργοποιήσετε το πλήρες σύνολο λειτουργιών.

Αναλυτικές Πληροφορίες για την Αγορά του Avast

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αγοράσετε το λογισμικό Avast:

 1. Λήψη της Δωρεάν Έκδοσης και Αναβάθμιση
  • Μπορείτε να κατεβάσετε τη δωρεάν έκδοση από τον ιστότοπο της Avast και στη συνέχεια να αναβαθμίσετε στην πλήρη έκδοση μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή. Αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός αν θέλετε πρώτα να δοκιμάσετε το Avast πριν αποφασίσετε να το αγοράσετε.
 2. Άμεση Αγορά από τον Ιστότοπο
  • Μπορείτε να αγοράσετε απευθείας την πλήρη έκδοση από τον ιστότοπο της Avast. Μετά την πληρωμή, θα μπορείτε να κατεβάσετε την πλήρη premium έκδοση του λογισμικού.

Η Δική μας Εμπειρία

Επιλέξαμε να δοκιμάσουμε πρώτα τη δωρεάν έκδοση. Η διαδικασία λήψης κράτησε μόνο λίγα λεπτά και, από εκεί, η εφαρμογή μας ενημέρωσε ότι υπήρχαν διάφορες περιοχές στις οποίες ανιχνεύθηκε ransomware. Αυτή η ειδοποίηση μπορεί να ανησυχήσει οποιονδήποτε, αλλά λόγω της εμπειρίας μας με τα antivirus, ξέραμε να μην πανικοβληθούμε.

Σημαντικά Σημεία:

 1. Κατάσταση της Συσκευής μας
  • Γνωρίζαμε ότι το Macbook μας ήταν σε άριστη κατάσταση και δεν είχε κανένα πρόβλημα.
 2. Τακτικές Μάρκετινγκ του Freemium Λογισμικού
  • Είμαστε εξοικειωμένοι με τις τακτικές μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν τα freemium λογισμικά antivirus για να προτρέψουν τους χρήστες να αγοράσουν την premium έκδοση. Συνεπώς, δεν ξεγελαστήκαμε από τις ειδοποιήσεις του Avast.

Το Avast χρησιμοποιεί αυτές τις ειδοποιήσεις ως μέρος της στρατηγικής του για να πείσει τους χρήστες να αναβαθμίσουν στην πλήρη έκδοση του λογισμικού, προσφέροντας εκτενέστερη προστασία. Παρά τις τακτικές αυτές, το Avast παραμένει ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό εργαλείο για την προστασία των συσκευών σας από κακόβουλο λογισμικό.

Χρήση του Avast Antivirus: Η Εμπειρία μας

Αφού εγκαταστήσαμε την εφαρμογή και ολοκληρώσαμε την εγγραφή μας, η κύρια σελίδα της εφαρμογής ήταν χωρισμένη σε τέσσερις ενότητες: “Core Shields” και “Virus Chest”, που ήταν διαθέσιμες και στο δωρεάν λογαριασμό, και “Wi-Fi Inspector” και “Ransomware Shield”, που ήταν διαθέσιμες μόνο στη συνδρομή Premium.

Core Shields:

Τα “Core Shields” είναι αρκετά αυτοεπεξηγηματικά, καθώς εξετάζουν συνεχώς το Macbook μας για κακόβουλο λογισμικό και το μπλοκάρουν μόλις το ανιχνεύσουν. Μπορούσαμε να απενεργοποιήσουμε συγκεκριμένες λειτουργίες των “Core Shields” αν το επιθυμούσαμε, αλλά αποφασίσαμε να τις διατηρήσουμε όλες ενεργές για μέγιστη προστασία. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

 • File Shield: Επειδή έχουμε αυτόν τον υπολογιστή για εννέα χρόνια, έχουμε πλήθος αρχείων τα οποία σκανάρισε το Avast για κακόβουλο λογισμικό. Ευτυχώς, δεν βρέθηκε τίποτα!
 • Web Shield: Αυτό το shield θα μπλοκάριζε τυχόν μη ασφαλή downloads από το διαδίκτυο καθώς και επιθέσεις από το διαδίκτυο. Κατεβάζουμε πολλά αρχεία στον Mac για δουλειά, οπότε αυτό μας έκανε να αισθανόμαστε πιο άνετα, ειδικά κατά το torrenting.
 • Email Shield: Μια κοινή μέθοδος επιθέσεων phishing και κακόβουλου λογισμικού είναι μέσω συνημμένων email, οπότε το Avast σκάναρε τα email μας για να μπλοκάρει αυτόματα τα συνημμένα που θεωρούσε επικίνδυνα.
 • Real Site: Το “Real Site” διασφάλιζε ότι οι ιστότοποι που χρησιμοποιούμε για να ξοδεύουμε και να διαχειριζόμαστε χρήματα, όπως το site της Wells Fargo, είναι ασφαλείς. Με την πανδημία, κάνουμε όλο και περισσότερες αγορές online, οπότε αυτή η λειτουργία είναι απαραίτητη για όποιον ασχολείται με το ηλεκτρονικό εμπόριο ή τις online τραπεζικές συναλλαγές.
Διαβάστε  Tι είναι Το Ahrefs - Ο απόλυτος οδηγός για το SEO Tool

Virus Chest:

Αν η εφαρμογή Avast εντόπιζε κάποιον ιό, θα τον αποθήκευε στο “Virus Chest”, όπου δεν θα μπορούσε να βλάψει τον υπόλοιπο υπολογιστή μας. Εκεί βάλαμε τους πέντε ιούς που δοκιμάσαμε με το Avast, για τους οποίους θα ακούσετε περισσότερα σε λίγο.

Wi-Fi Inspector:

Επειδή συνήθως δουλεύουμε από έναν κοινόχρηστο χώρο εργασίας, ο “Wi-Fi Inspector” μας έδειξε όλους όσους ήταν συνδεδεμένοι στο Wi-Fi δίκτυο του χώρου, που ήταν πάνω από 10 συσκευές. Μας ενημέρωσε ότι όλες οι συσκευές ήταν ασφαλείς, αλλά αν βρισκόμασταν σε οικιακό δίκτυο, θα ήταν πολύ χρήσιμο να δούμε ποιοι κλέβουν το Wi-Fi μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προστατεύετε με κωδικό το Wi-Fi δίκτυό σας!

Ransomware Shield:

Τέλος, το “Ransomware Shield” παρακολουθούσε τον υπολογιστή μας για ransomware και διασφάλιζε ότι οι εφαρμογές δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα δεδομένα μας όμηρο, είτε αυτά ήταν ευαίσθητα αρχεία είτε φωτογραφίες. Μπορούσαμε να επιλέξουμε ποιοι φάκελοι θα προστατεύονταν, προσθέτοντας χειροκίνητα νέους φακέλους στους κύριους φακέλους εγγράφων και εικόνων που είχαν ανεβεί αυτόματα.

Έξυπνη Σάρωση: Είναι Πραγματικά Έξυπνη;

Αφού τελειώσαμε με τις τέσσερις αυτές υπηρεσίες, εκτελέσαμε μια “Έξυπνη Σάρωση” (Smart Scan) σε ολόκληρο τον υπολογιστή μας. Η “Έξυπνη Σάρωση” δεν πρέπει να συγχέεται με πλήρη σάρωση, καθώς σαρώσει μόνο ένα μέρος των αρχείων της συσκευής. Στη δική μας περίπτωση, σάρωσε περίπου 2.000 αρχεία. Ωστόσο, το “έξυπνο” μέρος έγκειται στο ότι σκανάρει τα μέρη όπου συνήθως κρύβεται το κακόβουλο λογισμικό, όπως το Windows Registry για Windows και τα .plist αρχεία για Macs.

Η σάρωση του Avast είναι μία από τις ταχύτερες στην αγορά. Η Έξυπνη Σάρωσή μας πήρε λιγότερο από 10 λεπτά. Προλάβαμε να φτιάξουμε καφέ και είχε τελειώσει πριν καν επιστρέψουμε. Αυτό ήταν εκθετικά ταχύτερο από το McAfee, που πήρε περίπου πέντε ώρες για να ολοκληρώσει την πρώτη πλήρη σάρωση κατά την ανασκόπησή μας. Βέβαια, η Έξυπνη Σάρωση του Avast σκανάρει σημαντικά λιγότερα αρχεία – 2.080 για την ακρίβεια – ενώ η πλήρης σάρωση του McAfee εξέτασε πάνω από 12.000 αρχεία.

Το Avast προσφέρει επίσης πλήρεις σαρώσεις, υπό την καθοδήγηση του “Deep Scan”. Δοκιμάσαμε αυτή τη λειτουργία και, ευτυχώς, όπως και με την Έξυπνη Σάρωση, δεν ανίχνευσε τίποτα ύποπτο. Η πλήρης σάρωση, κατά την εμπειρία μας, διαρκεί περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε τη συσκευή ενώ η σάρωση είναι σε εξέλιξη. Και να θυμάστε, χρησιμοποιούμε ένα λάπτοπ που είναι πάνω από 10 ετών, οπότε μπορεί να τρέχει γρηγορότερα αν έχετε μια νεότερη συσκευή (ή αν η συσκευή σας δεν είναι γεμάτη με memes όπως η δική μας).

Συνολικά, βρήκαμε το Avast πολύ απλό στη χρήση και αγαπήσαμε το καθαρό περιβάλλον χρήστη, αλλά ένα πράγμα που μας ενόχλησε ήταν ένα pop-up που προσπαθούσε να μας κάνει να αγοράσουμε επιπλέον προϊόντα Avast, όπως έναν blocker cookies. Γενικά δεν μας αρέσουν οι διαφημίσεις, ειδικά από μια υπηρεσία για την οποία πληρώσαμε κυριολεκτικά λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα. Το να σου πουλάνε περισσότερα προϊόντα ποτέ δεν είναι ωραίο! Ωστόσο, υπήρχε μόνο ένα pop-up, οπότε το Avast δεν ήταν πολύ επιθετικό σχετικά με τις πωλήσεις του συνολικά.

Επίσης, αν μπορούμε να προσφέρουμε μια μικρή πρόταση για το περιβάλλον χρήστη του Avast, ίσως ένα κουμπί για το “Deep Scan” στην αρχική σελίδα της εφαρμογής θα έκανε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα. Όπως είναι τώρα, η λειτουργία “Deep Scan” είναι κρυμμένη στις ρυθμίσεις, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να την ενεργοποιήσετε από την αρχή. Μια επιλογή μεταξύ “Smart Scan” και “Deep Scan” θα ήταν χρήσιμή.

Πλεονεκτήματα της Διαδικασίας Εγκατάστασης

 1. Απλότητα και Ευκολία:
  • Η διαδικασία είναι φιλική προς τον χρήστη, με σαφείς οδηγίες που καθιστούν την εγκατάσταση εύκολη ακόμη και για άτομα με λίγη τεχνογνωσία.
 2. Γρήγορη Εγκατάσταση:
  • Η διαδικασία εγκατάστασης είναι σχετικά γρήγορη, επιτρέποντας στους χρήστες να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν το λογισμικό σχεδόν αμέσως.
 3. Προσαρμοσμένες Ρυθμίσεις:
  • Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις κατά την εγκατάσταση, κάτι που προσφέρει ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις ανάγκες του χρήστη.
 4. Άμεση Προστασία:
  • Μετά την εγκατάσταση, το Avast ξεκινά αμέσως να προστατεύει τη συσκευή, εκτελώντας την πρώτη σάρωση για να εντοπίσει και να αφαιρέσει τυχόν υπάρχον κακόβουλο λογισμικό.
Διαβάστε  AdwCleaner – Αφαίρεση ιών Malware, Adware δωρεάν (Οδηγός Βίντεο)

Μειονεκτήματα της Διαδικασίας Εγκατάστασης

 1. Επιπλέον Λογισμικό:
  • Κατά την εγκατάσταση, το Avast μπορεί να προτείνει την εγκατάσταση πρόσθετων λογισμικών ή εργαλείων, τα οποία μπορεί να είναι περιττά για τον χρήστη.
 2. Πιθανή Καθυστέρηση σε Παλαιότερες Συσκευές:
  • Αν και η εγκατάσταση είναι γρήγορη, σε παλαιότερες συσκευές η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο και να επιβραδύνει προσωρινά τη λειτουργία του συστήματος.
 3. Απαιτήσεις Συστημικών Πόρων:
  • Η διαδικασία εγκατάστασης και η αρχική σάρωση μπορεί να απαιτήσουν σημαντικούς συστημικούς πόρους, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της συσκευής κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.
Χαρακτηριστικά Δωρεάν Έκδοση Συνδρομητική Έκδοση
Προστασία σε πραγματικό χρόνο Ναι Ναι
Ανίχνευση ιών και ransomware Ναι Ναι
Προστασία firewall Ναι Ναι
Προστασία από phishing Ναι Ναι
Ανίχνευση ασφαλών συνδέσεων Wi-Fi Ναι Ναι
Προστασία από ransomware Βασική Προηγμένη
Προστασία από phishing Βασική Προηγμένη
Προστασία VPN Όχι Ναι
Προστασία από κλοπή δεδομένων Όχι Ναι
Ενημερώσεις αυτόματες βάσεων δεδομένων ιών Ναι Ναι
Υποστήριξη πελατών Βασική Πλήρης

Σημείωση: Αυτός ο πίνακας δείχνει μόνο μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά. Για μια πλήρη λίστα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Avast.

Συμπέρασμα:

Η δωρεάν έκδοση του Avast Antivirus προσφέρει μια καλή βασική προστασία από ιούς, ransomware και phishing. Ωστόσο, η συνδρομητική έκδοση προσφέρει προηγμένη προστασία από ransomware και phishing, καθώς και VPN, προστασία από κλοπή δεδομένων και πλήρη υποστήριξη πελατών. Εάν χρειάζεστε την καλύτερη δυνατή προστασία από ιούς, τότε η συνδρομητική έκδοση αξίζει το κόστος. Μπορείτε να βρείτε άδεια χρήσης για το Avast Antivirus σε προνομιακές τιμές στην Ελλάδα.

Η διαδικασία εγκατάστασης του Avast είναι συνολικά εύκολη και γρήγορη, με κύρια πλεονεκτήματα την απλότητα και την άμεση προστασία που προσφέρει. Παρόλο που υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα, όπως η πιθανή επιβάρυνση συστήματος και η πρόταση για επιπλέον λογισμικά, η συνολική εμπειρία είναι θετική, καθιστώντας το Avast μια αξιόπιστη επιλογή για προστασία από κακόβουλο λογισμικό.

Λίστα με τα κύρια πλεονεκτήματα και τι προσφέρει:

Πλεονεκτήματα

 1. Προστασία σε πραγματικό χρόνο: Προσφέρει συνεχή παρακολούθηση και ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού, εξασφαλίζοντας ότι οι συσκευές σας είναι πάντα προστατευμένες.
 2. Ευκολία στη χρήση: Η διεπαφή του είναι φιλική προς τον χρήστη, καθιστώντας το εύκολο για οποιονδήποτε να το χρησιμοποιήσει.
 3. Πολυπλατφορμική υποστήριξη: Διατίθεται για Windows, Mac, Android και iOS, προσφέροντας προστασία σε όλες τις συσκευές σας.
 4. Αναβαθμίσεις ασφαλείας: Παρέχει τακτικές ενημερώσεις για να διασφαλίσει ότι είστε προστατευμένοι από τις τελευταίες απειλές.
 5. Ελαφριά λειτουργία: Δεν επιβαρύνει το σύστημα και λειτουργεί χωρίς να επηρεάζει σημαντικά την απόδοση της συσκευής.

Τι προσφέρει

 1. Ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού: Σαρώνει και ανιχνεύει ιούς, spyware, ransomware και άλλες μορφές κακόβουλου λογισμικού.
 2. Web Shield: Προστατεύει κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας κακόβουλες ιστοσελίδες και downloads.
 3. Email Shield: Προστατεύει τα email σας από επικίνδυνα συνημμένα και phishing επιθέσεις.
 4. Wi-Fi Inspector: Σαρώνει το δίκτυό σας για τρωτά σημεία και εντοπίζει μη εξουσιοδοτημένες συσκευές.
 5. Smart Scan: Συνδυάζει διαφορετικές σάρωσεις σε μία ενιαία, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους.
 6. Ransomware Shield: Προστατεύει τα προσωπικά σας αρχεία και τις φωτογραφίες από επιθέσεις ransomware.
 7. Προστασία κωδικών πρόσβασης: Διαχειρίζεται και αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασής σας με ασφάλεια.
 8. Καθαρισμός προγράμματος περιήγησης: Αφαιρεί ανεπιθύμητα πρόσθετα και εξασφαλίζει ταχύτερη περιήγηση.
 9. Sandbox: Εκτελεί ύποπτες εφαρμογές σε απομονωμένο περιβάλλον για να διαπιστώσει αν είναι κακόβουλες χωρίς κίνδυνο για το σύστημά σας.

Τι Πληροφορίες Συλλέγει το Avast Antivirus;

Αν ανησυχείτε για την ιδιωτικότητα σας, δηλαδή ποιες πληροφορίες συλλέγει το Avast Antivirus, εξετάσαμε την πολιτική απορρήτου τους για να το μάθουμε. Φαίνεται ότι διατηρούν έναν αρκετά μεγάλο όγκο πληροφοριών, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για το Macbook Pro μας. Ορίστε μερικές από τις πληροφορίες που κρατούν:

 • Όνομα
 • Email
 • Αριθμός τηλεφώνου
 • Όνομα χρήστη
 • Κωδικός πρόσβασης
 • Αριθμός κάρτας
 • Διεύθυνση IP
 • Δεδομένα χρέωσης
 • Πληροφορίες συνδρομής
 • Λειτουργικό σύστημα
 • Πόλη ή χώρα της συσκευής
 • Τύπος προγράμματος περιήγησης
 • Δίκτυο
 • Δεδομένα υπηρεσιών όπως δείγματα κακόβουλου λογισμικού και ανιχνεύσεις
 • URLs και παραπομπές
 • Στατιστικά χρήσης

Αυτά τα δεδομένα είναι αρκετά συνηθισμένα για λογισμικό antivirus. Το να βλέπουν ποια ιστοσελίδες επισκεπτόμαστε είναι απαραίτητο για να μπλοκάρουν ιούς και πιθανό κακόβουλο λογισμικό, κάτι που έχουμε δει στις περισσότερες πολιτικές απορρήτου λογισμικού antivirus. Ωστόσο, αυτή η πολιτική απορρήτου ισχύει μόνο για υπολογιστές Mac και Windows· υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές για συσκευές Android και iOS, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την πολιτική απορρήτου του Avast πριν αγοράσετε ή κατεβάσετε το λογισμικό τους.

Θα λέγαμε ότι η πιο ανησυχητική πληροφορία είναι το γεγονός ότι το Avast παρακολουθεί τις διευθύνσεις URL που επισκεπτόμαστε, κάτι που, όπως λένε, γίνεται για “προστασία, ανίχνευση, μπλοκάρισμα, καραντίνα και διαγραφή κακόβουλου λογισμικού”. Παρόλο που αυτές οι πληροφορίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του λογισμικού, αναρωτηθήκαμε πώς αποθηκεύονται αυτά τα δεδομένα, οπότε κάναμε λίγη περισσότερη έρευνα για να το βρούμε.

Το 2019, αποκαλύφθηκε ότι το Avast χρησιμοποιεί τη διαδικτυακή δραστηριότητα των πελατών του για να δημιουργεί στοχευμένες διαφημίσεις, μια πρακτική που συνήθως εφαρμόζουν εταιρείες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το Twitter. Ωστόσο, επειδή αυτές οι πληροφορίες είναι ανωνυμοποιημένες και δεν συνδέονται ποτέ με συγκεκριμένες προσωπικές πληροφορίες πελατών, δεν το θεωρούμε καθοριστικό παράγοντα, χωρίς να αναφέρουμε το γεγονός ότι είναι τόσο συνηθισμένο στη βιομηχανία της τεχνολογίας.

Το Avast Antivirus & Security προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση ασφαλείας που καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών για προστασία από ποικίλες απειλές, με έμφαση στην ευκολία χρήσης και την αποτελεσματικότητα.

Tags:
Google news
Είπαν για εμάς.

Angel FilisAngel Filis
11:50 27 May 24
Επαγγελματισμός και Ακρίβεια στα Αποτελέσματα.
Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
19:57 17 May 24
Είναι επαγγελματίες καθώς σκέφτονται out of the box. Δεν πουλάνε κονσέρβα ασχολούνται για να σε ανεβάσουν επίπεδο και αν κάπου και εγώ καθυστερώ είναι εκεί για επισημάνσεις. Top απλά.
Alyssa AGENCYAlyssa AGENCY
16:35 17 May 24
Εξαιρετική ομάδα, ότι χρειαστώ είναι εκεί τόσο στις Social Media διαφημίσεις όσο και στη κατασκευή της ιστοσελίδας.
Voula GeorgantiVoula Georganti
13:50 07 May 24
Επαγγελματίες στο είδος τους. Κάνουν αυτό ακριβώς που λένε!
Επαγγελματισμός, συνέπεια, εξαιρετική συνεργασία.
manos krommidakismanos krommidakis
17:08 04 May 24
Ο Γιώργος και η ομάδα του είναι οι καλύτεροι στο αντικείμενο τους!!Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα !!
Viky KafetziViky Kafetzi
16:35 04 May 24
Αριστη κατασκευη ποιοτητα και service!!!!
Ο Γιώργος κι η ομάδα του είναι πολύ φιλικοί, εξυπηρετικοί και το σημαντικότερο άριστοι γνώστες του αντικειμένου. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα. Φυσικά, η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για τη διαφήμιση και προώθηση του site. Τους συστήνω ανεπιφύλακτα.
Αψογος επαγγελματιας στην δουλεια του ευγενικος προθυμος να αναπτυξει την επιχειρηση σου!
Michalis PolykratisMichalis Polykratis
10:55 16 Apr 24
Εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος η συνεργασία μας σε όλη τη διάρκεια της ήτανε άψογη και οι βοήθεια του στο να καταφέρω τους στόχους μου ήταν αμέριστη
Ο Γιώργος κάνει ότι υπόσχεται και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Πάντα πρόθυμος στην επικοινωνία εξηγώντας και παρέχοντας λύσεις σε ότι χρειάστηκε. Γιώργο σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας 🙏
Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *