Καθώς το Digital Marketing εξελίσσεται μέρα με την ημέρα πρέπει να είστε μέσα στα πράγματα. Σε πολλές περιπτώσεις, έχουμε δει να μπερδεύονται οι πελάτες μας με τις ορολογίες. Και για να είμαστε ειλικρινείς εδώ μπερδεύονται και οι Marketers.

Τι θα συζητήσουμε σε αυτό το άρθρο; Διαφορές μεταξύ SEO και SEM

Αυτοί οι δύο όροι χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά, χωρίς σαφή κατανόηση του πώς σχετίζονται και πώς διαφέρουν.

 • Είναι το SEO μέρος του SEM;
 • Ποια συστατικά περιλαμβάνονται στο SEM;
 • Eίναι το SEO η καλύτερη μακροπρόθεσμη προσέγγιση;

Στο άρθρο θα τα εξηγήσουμε όλα, αλλά ένα είναι σίγουρο. Έχουν μεταξύ τους μια συμβατική σχέση και είναι απαραίτητο να εκμεταλλευτείτε και τα δυο για να απογειώσετε τις διαφημιστικές σας ενέργειες.

SEO και SEM – Διαφορές και Στρατηγικές

Ας ξεκινήσουμε με τις ορολογίες. Είναι εύκολο να το θυμάστε.

Το SEO είναι η οργανική επισκεψιμότητα.

Το SEM είναι η πληρωμένη επισκεψιμότητα.

Είναι σαφές ότι πρόκειται γιια 2 διαφορετικά πράγματα αλλά μιλάμε για στρατηγικές που μια επιχείρηση πρέπει να ακολουθεί. Χρειάζεστε και τα 2 για να ανεβάσετε επίπεδο την διαφημιστική σας προσπάθεια.

Ο σκοπός του Search Engine Optimization ή αλλιώς SEO είναι να αυξήσετε την επισκεψιμότητα ανεβάζοντας θέσεις στη κατάταξη την την ιστοσελίδα σας. Αυτό μπορεί να γίνει στοχεύοντας σχετικές φράσεις και λέξεις κλειδιά. Πρόκειται για μια καθημερινή και συνεχή βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μιας επιχείρησης.

Διαβάστε  Πως να βάλεις διαφημίσεις Google στο site σου

Καθώς η Google πραγματοποιεί συχνά, πυκνά updates στους αλγόριθμους οι στρατηγικές SEO, συνεχώς διαφοροποιούνται. Σε κάθε περίπτωση τα βασικά του SEO είναι δυο. Το On Page SEO και το OFF Page SEO.

To Search Engine Marketing ή αλλιώς SEM, είναι οι στρατηγικές που φέρνουν επισκεψιμότητα σε μια ιστοσελίδα μέσω πληρωμένων διαφημίσεων. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται και η εμφανισιμότητα στη Google. Το κείμενο και η στόχευση πρέπει να έχουν άμεση σχέση με τις λέξεις κλειδιά που θα αναζητούν οι υποψήφιοι πελάτες. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να αποκτήσετε νέο πελατολόγιο το οποίο είναι αυτό που σας ενδιαφέρει.

Οι πληρωμένες διαφημίσεις προσφέρουν στην επιχείρηση σας την δυνατότητα να αυξήσει το visibility στις σελίδες σας, τα άρθρα και ότι άλλο θέλετε να προωθήσετε. Οι Marketers χρησιμοποιούν το SEM για να πάρουν πλεονέκτημα σε συνδυασμό με την επένδυση στο SEO. Αυτές οι διαφημίσεις pay per click ή αλλιώς PPC φέρνουν πιθανούς πελάτες και επισκεψιμότητα. Άρα προσφέρει το ίδιο με το SEO. Συνεπώς χρειάζεστε και τα δυο.

On Page SEO Στρατηγικές

 • Βελτιστοποιήση στα Meta Data: Περνάτε λέξεις κλειδιά στην ετικέτα τίτλου της σελίδας, μετα-περιγραφή, ετικέτες επικεφαλίδας, ετικέτες ALT εικόνας
 • Βελτιστοποιημένα κείμενα: Καλογραμμένα κείμενα με την έρευνα για σχετικές λέξεις κλειδιά
 • Απλές και καλά μορφοποιημένες διευθύνσεις URL σελίδας με επιλεκτικές λέξεις κλειδιά
 • Βελτιστοποιημένη ταχύτητα σελίδας
 • Ενσωμάτωση του social sharing στο περιεχόμενό σας
 • Εσωτερική σύνδεση χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά και αποφυγή γενικού κειμένου συνδέσμου
 • Βελτιστοποιημένο περιεχόμενο για επιλεγμένα αποσπάσματα που ανταποκρίνονται γρήγορα σε ένα ερώτημα. Mπορεί να είναι ορισμοί, λίστες, πίνακες, βήματα.

OFF Page SEO Στρατηγικές

 • Στρατηγικές Link Building για να προσελκύσετε και να αποκτήσετε ποιοτικούς εισερχόμενους συνδέσμους. Τα Backlinks βοηθούν στη δημιουργία της πλειονότητας του SEO εκτός σελίδας.
 • Social Signals: Αύξηση της επισκεψιμότητας σε έναν ιστότοπο με shares άρθρα, υπηρεσίες, προιόντα στα Social Media
 • Social Bookmarking για να τραβήξετε την προσοχή χρησιμοποιώντας ιστότοπους όπως το Reddit, το Digg και το MIX
 • Σύνδεσμοι κοινότητας σχετικοί για τον τομέα σας για να προσελκύσετε το κοινό στόχο σας
 • Το τοπικό SEO βοηθά τις επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε τοπικούς πελάτες.
Διαβάστε  8 λόγοι που χάνετε οργανική επισκεψιμότητα

Search Engine Marketing – SEM Στρατηγικές

Το Google Ads είναι με διαφορά η πιο διάσημη πλατφόρμα διαφήμισης. Υπάρχουν φυσικά κι άλλες όπως το Bing Ads, Yahoo Search Ads, Amazon Sponsored Ads για επιχειρήσεις που έχουν την δυνατότητα να το εκμεταλλυετούν. Αν το κοινό σας είναι στη Κίνα τότε η διαφήμιση μπορεί να γίνει στο Baidu.

Όπου κι αν αποφασίσετε να επενδύσετε τα χρήματα σας στο Internet Marketing, ας δούμε παρακάτω μερικές στρατηγικές προς την επιτυχία:

 • Ξεκινήστε διαφημιστικές καμπάνιες έχοντας κατά νου ένα συγκεκριμένο κοινό (π.χ. γεωγραφικό, τομέα κ.λπ.)
 • Δημιουργήστε ομάδες διαφημίσεων που αποτελούνται από στοχευμένες παραλλαγές λέξεων-κλειδιών
 • Γράψτε σχετικό copy διαφήμισης με αυτές τις επιλεκτικές λέξεις-κλειδιά
 • Καθορίστε έναν διαφημιστικό προϋπολογισμό
 • Παρακολούθηση μετρήσεων όπως κλικ, εμφανίσεις, αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και το μέσο κόστος ανά κλικ
 • Δημιουργία κοινού στόχευσης
 • Αναπτύξτε στοχευμένες διαφημίσεις κοινωνικών μέσων σε κατάλληλα δίκτυα όπως το LinkedIn

Υπάρχουν βέβαια κι άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψιν όταν ξεκινάτε με διαφήμιση επι πληρωμή στη Google. Αυτές όμως που αναφέραμε είναι οι πιο σημαντικές. Αν θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις και το πελατολόγιο σας επικοινωνήστε με την ομάδα του SEO Marketer για το δικό σας project.

Τι είναι καλύτερο; Να ασχοληθείτε με το SEO ή το SEM;

Αυτή είναι μια ερώτηση που για εμάς έχει εύκολη απάντηση. Το SEO συνδυάζεται με το SEM. Δεν μπορείτε να έχετε πετυχημένες διαφημίσεις στο SEM χωρίς το SEO. Άρα δεν υπάρχει προτίμηση το ένα με το άλλο. Αν όμως ψάχνετε για πιο γρήγορο αποτέλεσμα τότε μπορείτε να ξεκινήσετε με τις πληρωμένες διαφημίσεις.

Διαβάστε  5 λόγοι που οι κριτικές στη Google βοηθάνε το Google Maps και την επιχείρηση σου

Επικεντρωθείτε πρώτα στο SEO

Το SEO θέτει τα θεμέλια για το SEM μέσω ενός καλά βελτιστοποιημένου περιεχομένου που οι προοπτικές και οι πελάτες βρίσκουν χρήσιμο. Χωρίς βελτιστοποιημένες για αναζήτηση σελίδες προορισμού, ιστοσελίδες και περιεχόμενο ιστολογίου, οι προσπάθειες SEM μειώνονται λόγω κακής ποιότητας.

Το οργανικό SEO συμβάλλει στη δημιουργία αξιοπιστίας αναζήτησης, αλλά είναι σημαντικό να δημιουργείτε με συνέπεια ποιοτικό περιεχόμενο και να το μοιράζεστε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα κανάλια προώθησης και διανομής περιεχομένου. Με άλλα λόγια, πρέπει να έχετε κάτι που οι άνθρωποι θεωρούν ότι αξίζει έρευνας.

Πότε να εστιάσετε στο SEM

Ξεκινάτε τον ιστότοπό της επιχείρησής σας και δημιουργείτε το αρχικό διαδικτυακό σας αποτύπωμα για την προώθηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας; Επομένως, θα χρειαστείτε άμεση ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης για να δημιουργήσετε την οργανική αξιοπιστία σας. Με μια στρατηγική εκστρατεία PPC, θα αρχίσει η ιστοσελίδα σας να λαμβάνει γρήγορα επισκεψιμότητα. Φυσικά, δεν μπορείτε να βασιστείτε αυστηρά στο PPC μακροπρόθεσμα.

Πρέπει να δημιουργήσετε εξαιρετικό περιεχόμενο με το οποίο οι επισκέπτες θέλουν να αλληλεπιδράσουν μόλις εισέλθουν στον ιστότοπό σας. Αξιολογήστε τι είναι καλύτερο για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει πλήρως τις διαφορές μεταξύ SEM και SEO και πώς θα συνεχίσετε τις προσπάθειές σας στο μέλλον.

Είπαν για εμάς.

Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *