fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
domain-authority

5 τεχνικές για να αυξήσετε το Domain Authority της ιστοσελίδας σας

Θα πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι όσο αυξάνεται το Domain Authority της ιστοσελίδας σας τόσο γρηγορότερα και ψηλότερα θα τοποθετούν οι μηχανές αναζήτησης τις δημοσιεύσεις σας. Οι μέρες όπου η Google μετρούσε το υψηλό Page Rank έχουν τελειώσει. Αν υπάρχει θέληση και σοβαρότητα για ποιοτικό Link Building, το περιεχόμενο της ιστοσελίδας όσον αφορά το On Page Seo, θα κρίνει κατά πολύ μεγάλο βαθμό το Domain Authority.

Μπορείτε να διαβάσετε πιο αναλυτικά σχετικά με την σημασία του Domain Authority της ιστοσελίδας σας , και τον ρόλο που παίζει για κάθε ιστότοπο ξεχωριστά.
Παρακάτω θα αναφερθώ σε 5 τεχνικές, όπου μπορείτε να αυξήσετε το Domain Authority της ιστοσελίδας σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει το άρθρο μέχρι το τέλος, έτσι ώστε να μην χάσετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τις πιο σημαντικές στρατηγικές που θα βγάλουν το site σας από τον βούρκο.

 
1ος τρόπος στρατηγικής :  Βεβαιωθείτε ότι οι τεχνικές σας στο SEO αποδίδουν

Η στρατηγική που θα ακολουθήσετε στο SEO, πέρα από όλες τις άλλες παραμέτρους είναι πολύ σημαντική αλλά και κομβική. Μπορεί να μην σας προσελκύουν τακτικές όπως να βελτιστοποιήσετε τα robots.txt σας ή να χειρίζεστε σωστά την δομή των urls, αλλά χωρίς αυτές τις σημαντικές λειτουργίες, δεν θα έχετε αποτελεσματικές τεχνικές στο SEO. Η στρατηγική που θα ακολουθήσετε για την βελτίωση στο κομμάτι του Search Engine Optimization θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση του Domain Authority.

Για τη βελτίωση του DA, θα πρέπει να βελτιώσετε τη συνολική εικόνα σας στο SEO, και αυτό περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες  όπως η δομή του ιστοτόπου, κατασκευή, τη δομή URL, meta tags, header tags, καταμέτρηση λέξεων, λέξεων-κλειδιών, alt ετικέτες, κλπ. Το SEO και το Content Marketing έχουν εξάρτηση το ένα από το άλλο. Βεβαιωθείτε ότι στην στρατηγική σας υπάρχει ισορροπία μεταξύ των δυο πριν προχωρήσετε σε περαιτέρω ανάλυση.

Διαβάστε  Αρμοδιότητες Marketing Manager - Πως μπορεί να σας βοηθήσει
2ος τρόπος στρατηγικής : Δημιουργήστε περιεχόμενο αξίας
Σε αυτή την ενότητα θα αναφερθώ στην ποιότητα του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Για να δημιουργήσετε πετυχημένες Content Marketing στρατηγικές θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά και το εννοώ. Το περιεχόμενο σας θα διαθέτει internal links με πληθώρα πληροφοριών και χρήσιμων κανόνων. Αυτό που κάνω είναι να δημιουργώ άρθρα ή δημοσιεύσεις με προιόντα με ταυτότητα το Review σχεδόν κάθε μέρα. Φυσικά είναι πολύ κουραστικό και απαιτούνται αρκετές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μου, λαμβάνοντας υπόψη τα άρθρα που περιέχουν από ή έως 1.000 λέξεις, κατά κύριο λόγο.
 
Πολύ δουλειά, σκέψη και ουσία στην συγγραφή αλλά υπάρχει ανταμοιβή.Το περιεχόμενο οδηγεί την σελίδα μου και έφερε και εσένα σε αυτό το άρθρο για να με διαβάσεις. Η ποιότητα της πληροφορίας είναι τεράστιας σημασίας καθώς η Google την βαθμολογεί και μετράει πάρα πολύ. Δεν είναι όμως μόνο το περιεχόμενο που προσελκύει ποιοτικά links. Είναι το περιεχόμενο που προκαλεί τον αναγνώστη να επικοινωνήσει και να συνεργαστεί ή αγοράσει αυτό που προωθείς. Για να το κερδίσεις αυτό χρειάζονται ώρες προσπάθειας, βελτίωσης και ανάλυσης όλων των δεδομένων για να διορθώνεις ότι δεν πάει καλά.
3ος τρόπος στρατηγικής : Ανάπτυξη ισχυρών εσωτερικών links

Συχνά παραβλέπεται η αξία των internal links στο περιεχόμενο του On Page Seo. Το Internal linking δημιουργεί ένα ισχυρό δίκτυο στον ιστότοπό σας που ωφελεί τόσο τον χρήστη όσο και τις μηχανές αναζήτησης που θα ανιχνεύσουν το site σας. Ένα site που διαθέτει εσωτερικές συνέεσεις είναι σαν μια κατασκευή ενός αυτοκινήτου, αν κάτι λείπει ή δεν λειτουργεί καλά πέφτει η ποιότητα και η απόδοση.

Διαβάστε  Διαφορές συνδέσμου Nofollow και ενός Dofollow Πώς επηρεάζουν το SEO;

Η μεγαλύτερη σημασία όταν δημιουργείτε συνεχώς περιεχόμενο είναι ότι θα έχετε ακόμα περισσότερα άρθρα για να διαβάσουν οι χρήστες και μεγαλύτερες προοπτικές για να καταχωρήσει η Google στη μηχανή της τις σελίδες σας, ώστε με αυτό τον τρόπο θα συνδέσει και ανταμείψει εσωτερικά, τη μεγαλύτερη ικανότητα σας για να δημιουργήσετε ένα πυκνό και ισχυρό δίκτυο με internal links.

4ος Τρόπος στρατηγικής : Αφαίρεση κακών ποιοτικά links που δεν σας προσφέρουν κανένα  όφελος

Στο SEO η επαναλμβανόμενη εργασία με τους ίδιους τρόπους και τακτικές σε βάθος χρόνου δεν θα φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα. Πρέπει να κρατάτε αρχείο Excel με αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα backlinks που δημιουργούνται το περιεχόμενο και τη συνεχή παρακολούθηση αυτών. Δεν είναι εύκολο, αλλά αξίζει τον κόπο. Η αφαίρεση των τοξικών backlinks είναι επιβεβλημένη. Ανακαλύψτε τα spammy links, και απαλλαγείτε από αυτά μια για πάντα. Θα αποκτήσετε ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με την τακτική καθαρισμού των κακών ποιοτικά backlinks.
Εμπειρικώς έχω παρατηρήσει όπως και στην ζωή, ότι οι περισσότεροι webmasters προχωρούν σε ενέργειες καθαρισμού των συνδέσεων που δημιουργούν προβλήματα, αφού έχουν βιώσει την επίπληξη μιας ποινής  του αλγορίθμου ή ενός penalty από την Google. Μην περιμένετε να σας τιμωρήσει η Google και μετά να ξεκινήσετε τον καθαρισμό των κακών links, καθώς εκτός του ότι είναι δυσκολότερο να επανέλθετε εκεί που ήσασταν, έχετε μπει αυτόματα στο μάτι της Google. Ξεκινήστε άμεσα τις διαδικασίες και στη συνέχεια όποτε υπάρχει χρόνος μια φορά τον μήνα κάντε έναν έλεγχο.
 
5ος τρόπος στρατηγικής :  Να έχετε υπομονή
Αν κάνετε ακριβώς αυτό που έχω εξηγήσει στα παραπάνω βήματα, το DA σας θα αυξηθεί. Τώρα θα μου πείτε τι μας λες ρε Γιώργο αφού τα αφεντικά μας πιέζουν για αποτελέσματα άμεσα και γρήγορα. Δεν πειράζει ! Θέλουν δεν θέλουν θα μάθουν να κάνουν υπομονή καθώς όποιον και να προσλάβουν δεν πρόκειται να δουν φως. Το SEO απαιτεί χρόνο, υπομονή και πολύ δουλειά. Ένα βασικό στοιχείο που μετράει το Domain Authority είναι η ηλικία της σελίδας. Όσο πιο παλαιά είναι τόσο μεγαλύτερο Authority θα έχει, με γνώμονα ότι θα διατηρείται η σελίδα σε υψηλό επίπεδο.
 
Εάν η σελίδα πέφτει σε παρακμή, διατηρεί ξεπερασμένες τεχνικές SEO, δεν έχει φρέσκο περιεχόμενο, ή δημιουργεί spam backlinks θα χάσει κατά μεγάλο βαθμό το DA του. Η στρατηγική του Content Marketing θα οδηγήσει κατά μεγάλο βαθμό την άνοδο του Domain Authority. Χρειάζεται χρόνος κάντε υπομονή, η επιτυχία δεν έρχεται από την μέρα στην άλλη.
 
Καταλήγοντας…
Καλέστε για Προσφορά