fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
δημιουργία συνδέσμων seo

Δημιουργία Συνδέσμων SEO – Backlinks

Δεν μπορείτε να μάθετε τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης χωρίς να γνωρίζετε την δημιουργία συνδέσμων SEO. Αυτοί οι εύχρηστοι σύνδεσμοι λένε στους ανθρώπους ότι ο ιστότοπός σας είναι σημαντικός, καθιστώντας τον, πιο πολύτιμο και ισχυρό. Αυτός ο οδηγός θα περιγράψει τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε γνήσια backlinks για τον ιστότοπό σας ώστε να αυξήσετε την εξουσία του.

Τι είναι η Δημιουργία Συνδέσμων SEO – Backlinks

Το backlink είναι ένας σύνδεσμος από τον ιστότοπό σας σε άλλο ιστότοπο. Δημιουργείτε backlinks για άλλους ιστότοπους όταν συνδέετε με σχετικό περιεχόμενο στις αναρτήσεις, σελίδες, κατηγορίες σας. Οι σύνδεσμοι επιστροφής σχηματίζουν Links μεταξύ τοποθεσιών που επιτρέπουν στους αναγνώστες να γνωρίζουν πού μπορούν να πάνε για να μάθουν περισσότερα για το τι διαβάζουν για την ιστοσελίδα σας.

Γιατί τα backlinks είναι σημαντικά για τον ιστότοπό μου;

Όταν λαμβάνετε backlinks – γνωστούς και ως εισερχόμενους συνδέσμους – στον ιστότοπό σας, λαμβάνετε πραγματική ενίσχυση για αυτήν τη συνδεδεμένη σελίδα. Ο σύνδεσμος λέει στο κοινό του: “Γεια, αυτό το περιεχόμενο μπορεί να σας βοηθήσει επίσης. Πηγαίνετε να δείτε!” Σημαίνει ότι το περιεχόμενό σας έχει κάτι που ο σύνδεσμος πιστεύει ότι είναι χρήσιμος για το κοινό του. Αυτό όχι μόνο μπορεί να σας δώσει ώθηση στην κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης, αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα στη σελίδα σας.

Όταν ένας ιστότοπος υψηλής εξουσίας στα μάτια της Google σάς δίνει ένα backlink, μπορεί να κάνει θαύματα για τη φήμη του ιστότοπού σας. Η δημιουργία συνδέσμων SEO, χρίζει στρατηγικές, έρευνας και ανάλυσης.

Σκεφτείτε τους ιστότοπους με υψηλό Domain Authority στο κλάδο σας ως ιστότοπους που κατατάσσονται σταθερά στους 10 κορυφαίους για αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών που μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι για να βρουν και τον δικό σας ιστότοπό. Όσο περισσότερα ποιοτικά backlinks κερδίζετε από αυτές τις αξιόπιστες πηγές, τόσο περισσότερο η Google θα αναγνωρίζει τον ιστότοπό σας ως αξιοσημείωτο για όσους αναζητούν.

Οι λέξεις κλειδιά είναι τεράστιας σημασίας στη στόχευση που κάνουμε μέσω του Link Buiding. Δεν έχουν όλες οι φράσεις την ίδια δυσκολία όπως και αναζήτηση. Όσο δυσκολότερη είναι μια λέξη κλειδί σε εύρος αναζήτησης τόσο δυσκολότερο και περισσότερα backlinks θα χρειαστεί. Για παράδειγμα η λέξη δικηγόροι, είναι πολύ μεγάλης δυσκολίας.

No-follow vs. Do-Follow Backlinks

Οι σύνδεσμοι No-follow και do-follow είναι οι δύο κύριοι τύποι backlinks που μπορεί να λάβετε. Αυτά για τα οποία πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα do-follows, καθώς θα υποδείξουν στις μηχανές αναζήτησης να παρατηρήσουν τη σελίδα σας. Ένας σύνδεσμος No Follow είναι ένας σύνδεσμος όπου λέει στις μηχανές αναζήτησης να μην δίνουν προσοχή σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Οι επωνυμίες ή οι ιστότοποι συνήθως χρησιμοποιούν την ονομασία “no-follow” όταν αγοράζουν συνδέσμους για διαφημιστικούς σκοπούς. Η προσθήκη μιας ετικέτας μη παρακολούθησης σε έναν σύνδεσμο επιτρέπει στην εταιρεία να αγοράσει τον σύνδεσμο χωρίς να παρασυρθεί επειδή το έκανε από την Google.

Ένας σύνδεσμος do-follow είναι αυτό που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι ιστότοποι για links που χρησιμοποιούν για να δώσουν το boost σε ιστοσελίδες που στοχεύσουν σε λέξεις κλειδιά. Όταν ένας blogger βρίσκει το περιεχόμενό σας πολύ χρήσιμο, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει έναν σύνδεσμο do-follow για να βοηθήσει την κατάταξή σας στο Google.

4 τρόποι για να αποκτήσετε αυθεντικά backlinks

Αν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκτήσετε backlinks, δεν θα σας δώσουν όλες οι μέθοδοι τα γνήσια οργανικά backlinks που αναζητάτε. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε ποιοτικούς συνδέσμους επιστροφής που μπορούν να ενισχύσουν την κατάταξή σας στην αναζήτησή σας.

Χρησιμοποιήστε τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν περισσότερη δύναμη από ό,τι νομίζετε! Προσθέστε έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό σας ή μια νέα ανάρτηση ιστολογίου στα προφίλ σας στο Instagram, Facebook, Twitter και άλλα κανάλια κοινωνικών μέσων. Αυτές οι πλατφόρμες έχουν εξαιρετική εξουσία στο διαδίκτυο, επομένως η απόκτηση του συνδέσμου τους μπορεί να ωφελήσει τον ιστότοπό σας. Σίγουρα όμως δεν πρέπει να είναι η Νο.1 στρατηγική σας στο SEO.

Γράψτε χρήσιμους και αναλυτικούς οδηγούς

Σκεφτείτε τα θέματα για τα οποία θέλουν να μάθουν οι αναγνώστες σας. Στη συνέχεια, μόνο οι πιο εκπληκτικοί, οργανωμένοι και συναρπαστικοί οδηγοί για αυτά τα θέματα. Το κλειδί εδώ είναι να ξεπεράσετε άλλους συναρπαστικούς οδηγούς για αυτό το θέμα που βρίσκονται ήδη στο διαδίκτυο. Ελέγξτε πρώτα τι κατατάσσεται καλά και, στη συνέχεια, μάθετε πώς να κάνετε τους οδηγούς σας μεγαλύτερους και καλύτερους από οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο που υπάρχει αυτήν τη στιγμή. Ακόμα και μια σελίδα υπηρεσιών όπως για παράδειγμα μεταφερόμενοι οικίσκοι πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να θέλουν να συνδεθούν σε αυτό μόλις το κάνετε. Μιλήστε με εταιρεία SEO που έχει πείρα και αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Δώστε μεγάλη προσοχή στις φθηνές προσφορές, καθώς δεν είναι ρεαλιστικές και θα καταλήξετε να δαπανήσετε περισσότερα χρήματα χωρίς αποτέλεσμα.

Συνδεθείτε με τους κορυφαίους στο τομέα σας

Δημιουργήστε ουσιαστικές συνδέσεις με ηγέτες στο κλάδο σας. Μπορείτε να τους βρείτε σε ομάδες στο Facebook. Συνδεθείτε μαζί τους σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αναζητήστε τους στο LinkedIn και ξεκινήστε την επικοινωνία. Στη συνέχεια, συνομιλήστε μαζί τους. Έχουν τη δύναμη να συνδέονται με το περιεχόμενό σας όταν γνωρίζουν περισσότερα για εσάς και τι κάνετε.

Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι κάτι απλό.. Είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά, που θέλει υπομονή, επιμονή. Δουλέψτε για την οικοδόμηση μιας αυθεντικής σχέσης. Συνδέστε το περιεχόμενό τους και ενημερώστε τους πόσο χρήσιμο ήταν. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι θα κάνουν το ίδιο και για εσάς.

Μπορείτε να παραπέμψετε άλλους κατόχους ιστότοπων για να τους ενημερώσετε σχετικά με το περιεχόμενο που έχετε που πιστεύετε ότι μπορεί να είναι χρήσιμο για αυτούς. Για παράδειγμα, ένα άρθρο που παραθέτει δεκάδες συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές SEO είναι κάτι που ένας δημιουργός περιεχομένου θα ήθελε να συμπεριλάβει σε έναν οδηγό SEO για αρχάριους.

Δημιουργήστε backlinks για να ενισχύσετε το περιεχόμενό σας

Μην ξεχνάτε τη σημασία της συμπερίληψης icons κοινής χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον ιστότοπό σας! Τα icons κάνουν τους ανθρώπους να μοιράζονται το περιεχόμενό σας με μεγάλη ευκολία, κάτι που μεταφέρει το περιεχόμενό σας σε περισσότερα άτομα, ενισχύει την αφοσίωση και το SEO. Αυξάνοντας την προβολή του περιεχομένου σας, θα μπορούσατε επίσης να κερδίσετε περισσότερα οργανικά backlinks. Η δημιουργία συνδέσμων SEO, χρίζει στρατηγικής, απαιτεί πολλές ώρες δουλειάς ανά μήνα και είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ για να ξεχωρίσετε!

Διαθέτουμε μεγάλη πείρα στην οργανική απήχηση με αποδεδειγμένα αποτελέσματα σε άκρως ανταγωνιστικούς και απαιτητικούς κλάδους. Ρωτήστε μας!

Τώρα θα με ρωτήσετε… Αυτά μόνο; Φυσικά και όχι! Χρειάζεστε ισχυρή παρουσία στη Google από ειδικούς; Η πρώτη σελίδα είναι εφικτή στη πλειονότητα των περιπτώσεων.

Επικοινωνήστε μαζί μας για δωρεάν εκτίμηση

Καλέστε για Προσφορά