fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
White-Hat-SEO-στρατηγικες

White Hat SEO – Πως να μπείτε στη πρώτη σελίδα του Google χωρίς να παραβιάσετε τους κανόνες

Τι είναι το White Hat SEO;

Ο όρος “White Hat SEO” αναφέρεται σε τακτικές SEO που είναι σύμφωνες με τους όρους και τις προϋποθέσεις των μεγάλων μηχανών αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της Google.

Το White Hat SEO είναι το αντίθετο του Black Hat SEO. Γενικά, το White Hat SEO αναφέρεται σε οποιαδήποτε πρακτική που βελτιώνει τις ταξινομήσεις αναζήτησης σε μια σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP) διατηρώντας παράλληλα την ακεραιότητα του ιστότοπού σας και παραμένοντας στους όρους υπηρεσίας των μηχανών αναζήτησης. Αυτές οι τακτικές παραμένουν εντός των ορίων όπως ορίζονται από την Google. Παραδείγματα White Hat SEO περιλαμβάνουν:

Προσφέροντας ποιοτικό περιεχόμενο και υπηρεσίες
Γρήγοροι χρόνοι φόρτωσης ιστότοπων και φιλικότητα προς κινητά
Χρησιμοποιώντας περιγραφικές μετα-ετικέτες πλούσιες σε λέξεις-κλειδιά
Κάνοντας τον ιστότοπό σας εύκολο στην πλοήγηση

Παραδείγματα Black Hat SEO, περιλαμβάνουν την αγορά συνδέσμων ή τη χρήση παραπλανητικών τεχνικών κάλυψης. Οποιαδήποτε τακτική που θεωρείται δόλια ή επιβλαβής για τους καταναλωτές θα χαρακτηριζόταν ως Black Hat SEO. Οι Black Hat SEO στρατηγικές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και, όπως εξελίσσονται οι αλγόριθμοι της Google, είναι όλο και λιγότερο πιθανό να δουλέψουν.

Γιατί είναι οι τεχνικές SEO White Hat σημαντικές ;

Το να μην ασχοληθείτε μόνο με πρακτικές SEO White Hat μπορεί να απαγορεύσει στον ιστότοπό σας να ανέβει στη κατάταξη του Google και άλλες μηχανές αναζήτησης.

Ως πρώτη μηχανή αναζήτησης κόσμο, το Google επισκέπτεται δισεκατομμύρια ανθρώπους την ημέρα και κάθε επίσκεψη παρουσιάζει τις δυνατότητες για την αναζήτησή σας από έναν νέο χρήστη.

Το Google αποτελεί αναμφισβήτητα ισχυρή πηγή επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας και η απαγόρευση μπορεί να οδηγήσει σε δραστική πτώση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπο και ακόμη και σε επιχειρήσεις. Εξετάστε όλη την εργασία που πηγαίνει στον ιστότοπό σας και στη συνέχεια σκεφτείτε τι θα πρέπει να απαγορευτεί από τη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείται πιο συχνά στο διαδίκτυο. Το χειρότερο σενάριο είναι, αφού φάτε μαύρο από το Google, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα σας επαναφέρουν. Μια απαγόρευση ζωής από την Google θα έχει τεράστιες συνέπειες.

Γιατί να το ρισκάρεις; Οι SEO στρατηγικές είναι μια πολύ δύσκολη και μακροπρόθεσμη διαδικασία βάση της οποίας ένας Marketer αναλαμβάνει το χτίσιμο backlinks στο Google. Απαιτείται ώρες και μελέτη για κάθε project και το κόστος εξαρτάται από το διαθέσιμο budget της επιχείρισης όσον αφορά την στρατηγική που θα ακολουθηθεί.

Θα πρέπει να εφαρμόσετε τις μεθόδους White Hat SEO;
Οπωσδηποτε! Η εφαρμογή πρακτικών SEO White Hat είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε έναν ηθικό, βιώσιμο και επιτυχημένο ιστότοπο και επιχειρήσεις.

Εδώ είναι μερικά από τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να βεβαιωθείτε ότι οι μέθοδοι SEO σας είναι αυστηρά λευκό καπέλο.

Προσφορά ποιοτικού περιεχομένου και υπηρεσιών

Δημιουργήστε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επισκεπτών σας και βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων τους. Χρησιμοποιήστε εργαλεία αναζήτησης λέξεων-κλειδιών SEO για να ανακαλύψετε τις πιο συναφείς λέξεις-κλειδιά που θα πρέπει να βελτιστοποιηθεί το περιεχόμενο του ιστότοπού σας.

Στη συνέχεια, επικεντρωθείτε στη χρήση αυτών των λέξεων-κλειδιών σε εξαιρετικό περιεχόμενο, όπως άρθρα και βίντεο, τα οποία ταιριάζουν με την πρόθεση της λέξης-κλειδιού και του τελικού χρήστη σας.

Χρησιμοποιήστε περιγραφικές μετα-ετικέτες εμπλουτισμένες με λέξεις-κλειδιά

Ακολουθήστε τις βέλτιστες πρακτικές κατά τη δημιουργία μεταγραφικών περιγραφών για κάθε σελίδα στον ιστότοπό σας για να βοηθήσετε τις μηχανές αναζήτησης και τους χρήστες να ανακαλύψουν το περιεχόμενό σας

Κάντε την ιστοσελίδα σας εύκολη στην πλοήγηση

Λάβετε υπόψη σας κατά την οργάνωση της Αρχιτεκτονικής Πληροφοριών του ιστότοπού σας. Οι ιστότοποι που είναι εύκολο να μετακινηθούν στους χρήστες τείνουν να αποδίδουν καλύτερα και στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Φυσικά υπάρχουν όλα τα παραπάνω είναι η αρχική βάση του SEO. Για ανταγωνιστικές λέξεις κλειδιά θα χρειαστούν πολλά περισσότερα για να ”χτυπήσετε” τα πρώτα αποτελέσματα. Είμαι στη διάθεση σας για να χτίσουμε μαζί την καμπάνια SEO της ιστοσελίδας σας : [email protected]

Καλέστε για Προσφορά