fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
twitter

Twitter : 7 Tips για καλύτερη διαφήμιση

Αν θέλετε να βελτιώσετε τις πιθανότητες Conversion και πωλήσεων από το Twitter θα πρέπει να έχετε κατά νου κάποιους βασικούς κανόνες για να ξεκινήσετε με μεγαλύτερη ασφάλεια. To Twitter πλέον παρέχει την δυνατότητα του advertising με πολλά και χρήσιμα εργαλεία για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αρκεί να το χρησιμοποιήσουμε σωστά. Δεν φτάνει όμως αυτό. Πάμε να δούμε..
 1. Βελτιώστε τις πληροφορίες του προφίλ σας όσο πιο στοχευμένα γίνεται.
Σιγουρευτείτε ότι το προφίλ σας, εκφράζει ξεκάθαρα τι πρεσβεύει και δεν βάζει σε δεύτερες σκέψεις τους επισκέπτες. Στις πληροφορίες που εμφανίζονται στο προφίλ σας, βάλτε το link της ιστοσελίδας σας και εξηγήστε με λίγες λέξεις ποιοι είστε και τι κάνετε. Μην γράφετε αόριστα πράγματα, διότι δεν θα σας φέρουν αποτέλεσμα σε καμία των περιπτώσεων.
2. Κάντε Retweet άφοβα αλλά όχι άσκοπα.
Το Retweet βοηθά να γίνετε αντιληπτοί από τον χρήστη που έγραψε το αρχικό Tweet, ώστε να συνδεθείτε μαζί του και να εδραιώσετε την δική σας κουλτούρα – φήμη στην κοινότητα που δημιουργείται βήμα βήμα.
3. Ανακαλύψτε ποιοι είναι οι Experts και διάσημοι στον τομέα που ανταγωνίζεστε και αλληλεπιδράστε μαζί τους σε συχνή βάση.
Πως να το κάνετε αυτό πιο εύκολα ? Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση για να βρείτε ανάλογες με το αντικείμενο σας προοπτικές για συνδέσεις και Retweets. Εναλλακτικά, ξεκινήστε με το εργαλείο Followerwonk  για να βελτιώσετε και αναλύσετε μέσα από τις λέξεις κλειδιά σχετικά με τον κλάδο που βρίσκεστε. Αφού ανακαλύψετε τα ήδη και εδραιωμένα προφίλ που σας ενδιαφέρουν ξεκινήστε την αλληλεπίδραση με το κάθε προφίλ – χρήστη, για να τραβήξετε την προσοχή.

Διασκεδάστε το και χαρείτε την επικοινωνία
Διασκεδάστε το και χαρείτε την επικοινωνία

Μια πολύ έξυπνη ιδέα είναι να καταγράψετε σε ένα αρχείο Excel με links 100 με 150 χρήστες από πελάτες και bloggers μέχρι δημοσιογράφους με υπόβαθρο και άλλα μεγάλα ονόματα. Όλοι αυτοί οι καταξιωμένοι χρήστες διαθέτουν χιλιάδες Followers και πρέπει να το εκμεταλλετευτείτε σωστά. Συνδεθείτε μαζί τους, δημιουργήστε μια πραγματική σχέση και μην κάνετε spamming, διότι θα το αντιληφθούν γρήγορα και θα σας απομακρύνουν.
4. Κάντε το λιγότερο ένα ποιοτικό Tweet την ημέρα.
Δείξτε ότι είστε δραστήριοι και σας ενδιαφέρει αυτό που κάνετε. Αν κάνετε Tweet μια φορά την εβδομάδα ή τον μήνα δεν κρατάτε σε επαφή τους Followers με αποτέλεσμα να σταματήσουν να ασχολούνται και να μην εμφανίζονται συχνά ενημερώσεις σας στην αρχική τους σελίδα. Η καθημερινή έστω και ενός tweet την ημέρα ενασχόληση, γραμμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει κλικ και να διαβαστεί από τους Fans, σας δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει Retweet η Favorite.
5. Ακολουθήστε τα Trends και τα Hashtags.
Δώστε έμφαση και παρακολουθήστε τα trending topics όπως και τα Hashtags ώστε να πετύχετε με κάποιο τρόπο μια σχετική σύνδεση με το δικό σας Brand. Μια πετυχημένη σύνδεση ανάμεσα στα topics έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζεστε κάθε φορά που κάποιος χρήστης κάνει μια αναζήτηση σχετικά με το Hashtag που δημιουργήσατε. Τα Hashtags αν αξιοποιηθούν σωστά θα σας φέρουν νέους Followers στη σελίδα σας, αλλά αν γίνει αυτή χωρίς μέτρο θα αντιμετωπισθεί από το Twitter σαν spam !
6. Ανεβάστε πιο συχνά φωτογραφίες και βίντεο.

Seo Tips για καλύτερα αποτελέσματα
Seo Tips για καλύτερα αποτελέσματα

Έχει αποδειχθεί σε όλα τα Social Media όπως και στο Twitter, ότι οι φωτογραφίες ή βίντεο τραβάνε τρεις και τέσσερις φορές περισσότερα κλικς από οποιαδήποτε άλλη δημοσίευση. Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι μια δημοσίευση με μια απλή αναφορά και ένα link για να διαβάσει ο χρήστης περισσότερα, είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματική από ένα Trailer μισού λεπτού που να κάνει promotion την ίδια δημοσίευση με έξυπνο τρόπο.
7. Ξεκινήστε με τα Promoted Tweets
Όλα καλά και ωραία, απίστευτη χρησιμότητα των έξυπνων εργαλείων και τακτικών για να αυξήσετε την φήμη της επιχείρησή σας αλλά, χωρίς το advertising δύσκολα θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα. Προσδιορίστε το κοινό που θέλετε να απευθυνθείτε με πολύ προσοχή για να μην αποτύχει η καμπάνια σας από την αρχή. Ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη και αξιοπιστία με τους χρήστες και όχι μόνο για να κάνουν απλά κλικ επειδή τους ξεγελάσατε με κάτι εντυπωσιακό ή περιέργο. Μην αφήσετε το ίδιο promoted tweet για πολύ καιρό διότι, θα πέσει η αποδοτικότητα του κατακόρυφα. Κάντε μικροαλλαγές αν θέλετε να συνεχίσετε να κάνετε promotion το ίδιο, ώστε να συνεχιστεί η διαφήμιση σε υψηλούς ρυθμούς.
Εσείς ακολουθείτε αυτές τις τακτικές ? Έχετε να προσθέσετε κάποια άλλη ? Γράψτε μας στα σχόλια.

Καλέστε για Προσφορά