fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
linkedin προφιλ

Προφίλ Linkedin : Βελτιώσεις και Optimize Tips για να βρείτε δουλειά

Το επαγγελματικό σας προφίλ στο Linkedin είναι η επαγγελματική σας ταυτότητα, ο εργοδότης που θέλει να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη άποψη να είστε σίγουρος ότι θα το επισκεφτεί και ας μην τον αναφέρει. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσω την δομή, και τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθεί ένας εργαζόμενος ώστε δημιουργήσει ένα ισχυρό και ανακαλύψιμο προφίλ στο Linkedin. Να θυμάστε ότι οι Έλληνες χρήστες έχουν ξεπεράσει το 1.000.000, συνεπώς είναι μια Social πλατφόρμα την οποία σε καμία περίπτωση δεν υποτιμάς !
Βελτίωση και στόχευση στον τίτλο εργασίας
Αν ψάχνετε εργασία σε κάτι συγκεκριμένο, θα πρέπει να το συμπεριλάβετε στον τίτλο του προφίλ σας. Πάνω από το 70 % των εργοδοτών που αναζητούν τον ιδανικό υποψήφιο, χρησιμοποιούν την αναζήτηση με τις ανάλογες λέξεις κλειδιά. Αν για παράδειγμα η ειδικότητά σας είναι το Digital Marketing αναμφίβολα η φράση αυτή πρέπει να υπάρχει στον τίτλο εργασίας.
Επαγγελματική Φωτογραφία που εμπνέει κύρος
Η φωτογραφία σας χτυπά άμεσα στο μάτι, σε οποιονδήποτε επισκεφθεί το προφίλ σας. Ανεβάστε μια επαγγελματική με σοβαρό ντύσιμο φωτογραφία, προτιμότερο είναι το κουστούμι και να είστε περιποιημένοι με φόντο κάποιο χρώμα. Οι φωτογραφίες σε σπίτια, δωμάτια, πισίνες, γενικότερα σε μια χαλαρή φάση του δεν έχω τι να κάνω και ανέβασα αυτή την φωτογραφία, ρίχνουν σημαντικά τις πιθανότητες να σας κοιτάξουν με άλλο μάτι.
Εμπλουτισμός Description
Στην περιγραφή ανακοινώστε στους επισκέπτες του προφίλ σας στο Linkedin, τις δεξιότητες και την ειδίκευση που έχετε. Να είστε σαφής, σύντομοι και to the point !
Σχηματισμός Εμπειρίας
Δεν το συζητάμε ότι η καταχώρηση της εργασιακής εμπειρίας είναι ένα βασικό στοιχείο επιλογής. Φροντίστε να είστε ειλικρινής, σύντομοι, να αναφέρονται τα καθήκοντα σας στην κάθε εργασία όπως και το Brand της εταιρείας. Εφόσον υπάρχει και προφίλ του Brand καταχωρήστε το για να είναι πιο επίσημο. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο καθώς πολλοί χρήστες θα σας ανακαλύψουν από τις καταχωρήσεις σαν πρώην εργαζόμενος εταιρειών.
Ζητήστε και δώστε Endorsements
Σημαντική παράμετρος για καλύτερα οργανικά αποτελέσματα στις αναζητήσεις. Ψηφίστε αλλά ζητήστε και ψήφους εμπιστοσύνης στις δεξιότητες σας με λέξεις κλειδιά που αντιπροσωπεύουν την επαγγελματική σας ταυτότητα.
Customize το URL προφίλ σας
Αλλάξτε από το example που σας δίνει αυτόματα το linkedin url, σε πιο φιλικό προς το προφίλ σας, π.χ το επώνυμο σας.
Προσθέστε Εθελοντικές εργασίες, Projects και διακρίσεις
Αν μπορείτε και έχετε κάποια από αυτά τα προσόντα σίγουρα έχετε ένα ακόμα θετικό πρόσημο.
Γίνε μέλος σε Groups
Οι συζητήσεις σε Groups, ακόμα και τα likes, comments που κάνετε σε καθημερινή βάση, θα τραβήξουν την προσοχή αρκετών χρηστών. Δημιουργήστε εφόσον γράφετε άρθρα σχετικά με το brand σας το δικό σας group και ζητήστε στις συνδέσεις να γίνουν μέλος.
Δημοσιεύστε συχνά άρθρα
Καλώς η κακώς η διάκριση απαιτεί και πολύ δουλειά. Στατιστικά με 20 άρθρα τον μήνα στο Linkedin, προσελκύετε κοντά στο 60% των followers. Οι καλύτερες ώρες δημοσίευσης είναι μεταξύ 10 το πρωί μέχρι 2.30 το μεσημέρι, όπου έχετε πιθανότητες για περισσότερα shares και likes.
Συνδέστε τις σελίδες σας
Αν έχετε επαγγελματική σελίδα ή blog, συνδέστε τες με το επαγγελματικό σας προφίλ όπως και στο Contact info. Τώρα είσαι έτοιμος να στείλεις το βιογραφικό σου.

Διαβάστε  Το Pinterest προχωρά σε 3 μεγάλες αλλαγές Retargeting

Είναι μια γενική αλλά ουσιαστική ακολουθία κανόνων για να ξεκινήσετε το Optimization με το προφίλ στο Linkedin.

 

Καλέστε για Προσφορά