Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Google news

Πλέον το Facebook Messenger δεν είναι μόνο για να μιλάτε με φίλους, συγγενείς ή γνωστούς. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω τρόπους για το πως να χρησιμοποιήσετε το Messenger όσον αφορά την επαγγελματική σας παρουσία.
Όπως δήλωσε πριν λίγο καιρό ο δημιουργός της μεγαλύτερης πλατφόρμας Social Media στον κόσμο Mark Zuckerberg οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το facebook Messenger φτάνουν τα 800.000.000, αναμφισβήτητα τρομακτικός αριθμός.

Η δύναμη του Facebook Messenger ξεπερνάει την λογική αν δουλευτεί σωστά.
Η δύναμη του Facebook Messenger ξεπερνάει την λογική αν δουλευτεί σωστά.

Πλέον το Messenger είναι διαθέσιμο για τις επαγγελματικές σελίδες, έτσι υπάρχει η δυνατότητα  άμεσης επικοινωνίας χρήστη με ιδιοκτήτη σελίδας και το αντίστροφο. Οι ιδιοκτήτες των σελίδων μπορούν να απαντούν δημόσια ή ιδιωτικά σε σχόλια χρηστών – επισκεπτών, αλλά δεν μπορούν να κάνουν download τα emails των fans.
Η δυνατότητα να συνομιλεί μια επιχείρηση απευθείας με τον κάθε πελάτη ξεχωριστά και να κρατάει ιστορικό συνομιλιών είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο για τους Social Media Marketers.
Σε πρόσφατες στατιστικές έχει αποδειχθεί ότι σχεδόν το 90 % των χρηστών του Facebook μπαίνουν κατά μέσο όρο από το κινητό και τσεκάρουν τα μηνύματα στο messenger 14 φορές την ημέρα ! Αυτομάτως αντιλαμβάνεστε πως μπορείτε να αλλάξετε την επαγγελματική και απρόσωπη σχέση με έναν πελάτη σε προσωπική μέσω του messenger.

1.Ξεκινήστε τους πειραματισμούς με το Messenger


Αν παρατηρήσετε ότι σας έρχονται πολλά μηνύματα και δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε είναι προτιμότερο να το βγάλετε στο Off ή Away, παρά να μην απαντάτε. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει και η επιλογή να έχετε Moderators να απαντάνε για εσάς, ώστε να κρατάτε επαφή τις περισσότερες ώρες με το κοινό. Αν ορίσετε την κατάσταση σας ως ”Εκτός” θα επανέλθει αυτόματα στο On μετά από 12 ώρες. Είναι ορισμένο από το Facebook και δεν μπορείτε να το αλλάξετε, αλλά αν θέλετε να επανέλθετε νωρίτερα είναι αποδεκτό και ενεργοποιείται ξανά, be my guest !

Διαβάστε  Pinterest : Εκμεταλλευτείτε τα Promoted Pins και αυξήστε τις πωλήσεις !
Ένδειξη ποσοστού απόκρισης η οποία φαίνεται σε όλους
Ένδειξη ποσοστού απόκρισης η οποία φαίνεται σε όλους

2. Διαχειριστείτε τς ρυθμίσεις των μηνυμάτων

Υπάρχουν δυο είδη ρυθμίσεων για να επεξεργαστείτε στο Messenger :
Η ταχύτητα απάντησής σε κάθε μήνυμα και οι έτοιμες απαντήσεις. Το ποσοστό απόκρισης που βλέπετε είναι ουσιαστικά η συχνότητα που απαντάτε στα μηνύματα των ανθρώπων που σας παρακολουθούν. Οσο πιο γρήγορα απαντάτε, τόσο γρηγορότερα ανεβαίνει το ποσοστό και λαμβάνεται  από το Facebook ως ένα σημαντικό πλεονέκτημα τις γρήγορες απαντήσεις των υπεύθυνων επικοινωνίας σελίδων, αφενός για να υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση και ενδιαφέρον μέσα στο facebook και αφετέρου γιατί δείχνετε επαγγελματισμό και συνέπεια.
Οι έτοιμες απαντήσεις, είναι πολύ σημαντικές καθώς ένα μήνυμα όπου καλωσορίζετε τον νέο fan, μετρά σημαντικά στην προσέγγισή του. Για να το κάνετε αυτό πρέπει να γράψετε ένα μήνυμα τουλάχιστον 150-250 λέξεων ώστε να το διαβάσει ο πελάτης αυτόματα όταν σας στείλει μήνυμα, ενώ έχετε πατήσει το κουμπί ”Εκτός”.

Πηγαίνετε στα μηνύματα σας και στον χρήστη που θέλετε να στείλετε αυτόματη απάντηση επιλέξτε την αποθηκευμ'ενη απάντησή.
Πηγαίνετε στα μηνύματα σας και στον χρήστη που θέλετε να στείλετε αυτόματη απάντηση επιλέξτε την αποθηκευμ’ενη απάντησή.

Φροντίστε να δημιουργήσετε απαντήσεις με link προς την ιστοσελίδα σας, ώστε σε κάθε μήνυμα απάντηση προς τον χρήστη να κάνετε έξυπνα την διαφήμισή σας. Θα βρείτε και άλλες επιλογές όπως να βάλετε όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, επώνυμο διαχειριστή για να βάλετε στο μήνυμα σας αφού επιλέξετε την ένδειξη ”εξατομίκευση”.

Προσθέστε την δική σας απάντηση και το link της ιστοσελίδα σας.
Προσθέστε την δική σας απάντηση και το link της ιστοσελίδα σας.

3. Δημιουργήστε Keywords και σημειώσεις

Δημιουργήστε Keywords για τα μηνύματά σας στο Facebook Messenger
Δημιουργήστε Keywords για τα μηνύματά σας στο Facebook Messenger

Το Facebook Messenger σας επιτρέπει να δημιουργήσετε λέξεις κλειδιά για να μπορέσετε με μεγαλύτερη ευκολία να διαχειριστείτε τα μηνύματα από τους fan. Επιλέξτε ανάμεσα σε ”Περαιτέρω Ενέργεια ή ”Σημαντικό, διαφορετικά δημιουργήστε τα δικά σας Keywords.

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία μόνο εσείς μπορείτε να βλέπετε τα Keywords που έχετε επιλέξει. Μπείτε στα μηνύματά σας και κάτω δεξιά θα δείτε το κουτάκι με τις λέξεις κλειδιά και τις σημειώσεις, οι οποίες σας βοηθούν να κρατάτε τις λεπτομέρειες που θέλετε από την κάθε συζητήση που θέλετε να θυμάστε από τον συνομιλιτή.

Διαβάστε  3 δωρεάν εργαλεία για σύγκριση και ανάλυση των ανταγωνιστών σας στα Social Media

Χωρίς καμία αμφιβολία το Facebook Messenger θα βελτιώνεται συνεχώς και πρέπει ακολουθούμε τις εξελίξεις διότι κάθε νέα λεπτομέρεια μετράει και ενδεχομένως να κάνει την μεγάλη διαφορά στις δύσκολες αυτές εποχές σε συνδυασμό με τον μεγάλο ανταγωνισμό.

Google news
Είπαν για εμάς.

Ο Γιώργος κάνει ότι υπόσχεται και χαίρομαι που συνεργάστηκα μαζί του! Κατάφερε να φέρει το eshop μας idaniko-varos.gr, μέσα σε λίγους μήνες, στην πρώτη σελίδα και στις πρώτες θέσεις στην Google σε πολλές κομβικες λέξεις κλειδιά. Πάντα πρόθυμος στην επικοινωνία εξηγώντας και παρέχοντας λύσεις σε ότι χρειάστηκε. Γιώργο σε ευχαριστώ για την συνεργασία μας 🙏
Ο Γιώργος και η ομάδα του μετά από ένα 6μηνο συνεργασίας μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Εξαιρετικοί επαγγελματίες, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της συνεργασίας μας δεχτήκαμε τηλέφωνα και email. Ευχαριστούμε πολύ.
Eleni KarydiEleni Karydi
15:29 14 Feb 24
Επιτυχία στόχων, ταχύτητα και επαγγελματισμος κάνουν τη διαφορά εδώ.Η καλύτερη μου επιλογή!
Stavros VentourisStavros Ventouris
11:12 07 Feb 24
Εξειδικευμένοι στο είδος τους !!
Mama StalkerMama Stalker
15:58 06 Feb 24
Εξαιρετική δουλειά.Το site μας εκπέμπει επαγγελματισμό και αξιοπιστία.Ευχαριστούμε για όλα.
kostas Antonakakiskostas Antonakakis
15:17 30 Jan 24
Ο Γιώργος είναι ο μέτρ του SEO, αυξάνει τη διαδικτυακή προβολή με απαράμιλλη τεχνογνωσία. Οι στρατηγικές του ιδέες και η σχολαστική βελτιστοποίηση οδηγούν σε σημαντικές βελτιώσεις στην επισκεψιμότητα και την κατάταξη. Συνεργάσιμος, καινοτόμος και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ο Γιώργος και η ομάδα του αποτελούν ανεκτίμητο πλεονέκτημα για κάθε προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ. Η συνεργασία μαζί του υπήρξε μεταμορφωτική, εξασφαλίζοντας την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του SEO. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν έναν αφοσιωμένο επαγγελματία που δεσμεύεται να παρέχει μετρήσιμα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.
VAL BALASKAVAL BALASKA
11:07 18 Jan 24
Ο κύριος Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι γνώστης του SEO και του marketing γενικά. Ότι του ζητήθηκε για το koufetakia.gr το έφερε εις πέρας με επιτυχία.Γενικά είναι άνθρωπος που βοηθάει πάρα πολύ και προσωπικά τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


  5 comments on “Πως να εκμεταλλευτείτε το Facebook Messenger για την επιχείρησή σας

  1. Ισχυει οι περισσοτεροι απ το κινητο μας μπαινουμε οποτε μια καθοδηγηση τετοια θα ηταν ιδιαιτερη χρησιμη.

  2. η ταχυτητα δινι μεγαλη ευχερεια ανταποκρισης σε περιπτωση μεγαλου ογκου επικοινωνιας

  3. Χρησιμο εργαλειο για τον επαγγελματια οταν δεν ειναι σταθερα στην οθονη του υπολογιστη.

  4. Πολύ σωστα Γιώργο Χατζηθεοδοσίου,η εξέλιξη της τεχνολογίας κάνει την επαγγελματική σχέση πιο άμεση και πιο επικοινωνιακή!!!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *