Η μεγάλη καινοτομία που έκανε την Google κυρίαρχη μηχανή αναζήτησης σε σύντομο χρονικό διάστημα ήταν ότι χρησιμοποίησε μια ανάλυση των links στο διαδίκτυο ως βασικό παράγοντα κατάταξης μιας ιστοσελίδας. Το διαδίκτυο είναι χτισμένο γύρω από την σημασία των links που συνδέονται μεταξύ τους σε μια ιστοσελίδα είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Βάζοντας ένα link στο site σας, σε ένα άρθρο προς μια ιστοσελίδα τρίτου μπορεί να οδηγήσει τον επισκέπτη στην αποχώρηση από τον ιστότοπό σας, λαμβάνοντας ένα ρίσκο που πρέπει να πάρετε μερικές φορές,  με την προυπόθεση ότι είναι πραγματικά καλή η πηγή, και έχει μεγάλη αξία για τους χρήστες.

Με άλλα λόγια, η σύνδεση με μια ξένη ιστοσελίδα  λειτουργεί σαν μια «ψήφος εμπιστοσύνης» για αυτό, και κάθε ψήφος θα μπορούσε να θεωρηθεί μια επικύρωση, λέγοντας ότι η σελίδα όπου διαθέτει ποιοτικά και σχετικά links, είναι ένας από τους καλύτερους πόρους στο διαδίκτυο για να ξεκινήσει το Link Building . Όσο περισσότερες ψήφους έχετε, τόσο το καλύτερο, και η πιο έγκυρη μια μηχανή αναζήτησης της Google θα θεωρήσει ότι προσφέρει το περιεχόμενο του άρθρου σημαντικές πληροφορίες ότι είναι, και θα πρέπει, συνεπώς οι σελίδες το site σας κατατάσσονται σε υψηλότερη θέση.

 Η παλαιά γενιά του PageRank

 Ένα σημαντικό κομμάτι του αρχικού αλγορίθμου της Google βασίστηκε στην έννοια του PageRank, ένα σύστημα για την αξιολόγηση ιστοσελίδων, σχετικά με ποιες από αυτές έχουν δημιουργήσει τα περισσότερα αλλά και ποιοτικά backlinks. Έτσι, μια σελίδα που έχει μεγάλες ποσότητες πολύτιμων links που στοχεύουν προς αυτήν θα έχει ένα υψηλότερο PageRank, και θα  κατατάσσονται σε υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης από ό, τι άλλες σελίδες χωρίς τόσο υψηλό σκορ PageRank. Η βασική προυπόθεση ήταν ,όταν μια σελίδα συνδέεται με μια άλλη σελίδα, περνά ένα μέρος του PageRank της στην σελίδα που έχει συνδεθεί με link. Έτσι σελίδες οι συσσωρεύουν περισσότερο PageRank με βάση τον αριθμό και την ποιότητα των συνδέσεων που λαμβάνουν. Όλα αυτά πλέον έχουν ουσιαστικά καταργηθεί από την Google, καθώς πλέον η μέτρηση γίνεται βάση του Domain και Page Authority αλλά και της σχετικότητας του περιεχομένου, των keywords και ποιότητας όταν συνδέεται ένα link με αυτά.

Βασικές αρχές για να κερδίσετε ποιοτικά Backlinks

Τώρα που ξέρετε ότι η δημιουργία και το κέρδος links στην ιστοσελίδα σας είναι ο πιο βασικός παράγοντας για την επιτυχία  στην στρατηγική του SEO, θα αναφερθώ σε ένα σχέδιο για να πάρετε κάποια links στο μέλλον. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να καταλάβετε ότι η Google θέλει όλη αυτή η διαδικασία να είναι ολοκληρωτική. Μπορούν ενεργά να μπλοκάρουν την άνοδο σας στη κατάταξη, και σε ορισμένες περιπτώσεις να τιμωρήσει, συστήματα που παίρνουν links με black hat seo τεχνικές. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένες πρακτικές είναι καταδικασμένες να αποτύχουν όπως οι παρακάτω :
  • Αγοράζοντας links για λόγους SEO
  • Πηγαίνοντας στα φόρουμ και blogs για προσθήκη σχολίων με τις links πίσω στην ιστοσελίδα σας. ( Αυτή η μέθοδος έχει ακόμα απόδοση, εφόσον γίνει σε σχετικά forums και είστε σταθερό μέλος βοηθώντας την κοινότητα). Διαβάστε το σχετικό άρθρο για την σημασία των Forum Links.
  • Χακάρισμα ιστοσελίδων και πρόσθεση συνδέσμων παράνομα στο περιεχόμενο τους.
  • Διανομή κακής ποιότητας infographics ή widgets που περιλαμβάνουν links πίσω στις σελίδες σας.
  • Προσφορά έκπτωσης με κωδικούς  ή affiliate προγράμματα  για να πάρετε links.
  • Οποιαδήποτε άλλη τεχνική η οποία προσπαθεί να ξεγελάσει τις μηχανές αναζήτησής με σκοπό την άνοδο στη κατάταξη.
 Αυτό που θέλει η Google πραγματικά για σας είναι να δημιουργήσετε μια φανταστική ιστοσελίδα, και να την προωθήσετε αποτελεσματικά όπως και ποιοτικά, με αποτέλεσμα να κερδίζετε και να προσελκύετε νέα links. Η σημασία του Domain Authority είναι ύψιστης σημασίας και πρέπει να την παρακολουθείτε στενά και συχνά.
Διαβάστε  Βαθμός Δυσκολίας σε Λέξεις Κλειδιά
Είπαν για εμάς.

Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *