fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
Εργαλεία για Μέτρηση Απόδοσης Ταχύτητας Ιστοσελίδας (2)

Τα Καλύτερα Εργαλεία για Μέτρηση Απόδοσης Ταχύτητας Ιστοσελίδας

Εργαλεία για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της ταχύτητας και της απόδοσης του ιστότοπού σας. Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, η απόδοση του ιστότοπου διαδραματίζει αναπόσπαστο ρόλο όσον αφορά την εμπειρία χρήστη, τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, την επισκεψιμότητα και τις μετατροπές. Εάν ο ιστότοπός σας παρουσιάζει χαμηλή απόδοση σε ορισμένα σημεία, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι επισκέπτες σας φεύγουν και δεν επιστρέφουν ποτέ στον ιστότοπό σας. Γνωρίζατε ότι περίπου το 40% των επισκεπτών θα εγκαταλείψει τον ιστότοπο εάν χρειαστούν περισσότερα από 3 δευτερόλεπτα για να φορτώσει;

Επιπλέον, γνωρίζατε ότι η ταχύτητα του ιστότοπου είναι ένας από τους περισσότερους από 200 παράγοντες κατάταξης της Google; Λοιπόν, γιατί να παραμελήσετε την απόδοση του ιστότοπού σας; Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση. Ήρθαν στη ζωή μας και τα Core Web Vitals άρα καλή απόλαυση.. Ορίστε λοιπόν τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ταχύτητα του ιστότοπού σας, αφήνοντας έτσι στους επισκέπτες σας μια χαρούμενη εμπειρία.

Pingdom

Το Pingdom είναι το αγαπημένο μας εργαλείο για τον έλεγχο της ταχύτητας του ιστότοπου και τη διατήρηση του ιστότοπού σας ωραίο και καθαρό. Απλώς εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας και το εργαλείο θα σας επιστρέψει τον βαθμό απόδοσης, τον χρόνο φόρτωσης, το μέγεθος σελίδας και έναν αριθμό αιτημάτων που υποβλήθηκαν. Εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα, θα παρατηρήσετε μια πιο λεπτομερή ανάλυση, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών απόδοσης, καταρράκτη αιτημάτων αρχείων, μεγέθους ανά τύπο περιεχομένου και πολλά άλλα.

Διαβάστε  Τι είναι το Google Ads και πως λειτουργεί ;

GTMetrix

Το GTMetrix είναι ένα άλλο διαδικτυακό εργαλείο για τον έλεγχο της απόδοσης του ιστότοπου. Αφού εγγραφείτε, σας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας από 7 διαφορετικές τοποθεσίες και 3 τύπους προγράμματος περιήγησης. Η αναφορά χωρίζεται σε 3 κύριες κατηγορίες:

PageSpeed, YSlow και Waterfall.

Google Speed ​​Insights

Παρόλο που το Google PageSpeed ​​Insights δεν επιστρέφει την πραγματική ταχύτητα του ιστότοπου, το εργαλείο σάς παρέχει ορισμένες διορατικές συστάσεις και προτάσεις σχετικά με το τι πρέπει να διορθώσετε για να βελτιώσετε την ταχύτητα φόρτωσης.

Google Mobile-Friendly Test

Ένα άλλο εργαλείο της Google που ελέγχει εάν ο ιστότοπός σας αποκρίνεται και είναι φιλικός προς κινητά. Καθώς η αναζήτηση για κινητά έχει ήδη ξεπεράσει την αναζήτηση σε επιτραπέζιους υπολογιστές, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός για κινητές συσκευές και tablet.

Δοκιμή AMP

Για όσους από εσάς δεν είστε εξοικειωμένοι με τις Accelerated Mobile Pages (AMP), συνιστούμε να διαβάσετε πρώτα αυτόν τον οδηγό. Αλλά στην ουσία, τα AMP είναι «απογυμνωμένες» εκδόσεις των κανονικών σελίδων σας για κινητά που φορτώνονται σχεδόν αμέσως από τα SERP της Google. Έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στον χρήστη κινητής τηλεφωνίας μια αστραπιαία εμπειρία χρήστη. Το εργαλείο δοκιμής AMP ελέγχει την εγκυρότητα των σελίδων σας AMP.

Το AMP δεν είναι απαραίτητο για το SEO. Η βελτιστοποίηση για την ταχύτητα σελίδας και την εμπειρία κινητού μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Το AMP μπορεί να είναι χρήσιμο σε μερικές περιπτώσεις, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται ως βέλτιστη πρακτική SEO.

Δοκιμή Structured Data

Αυτό είναι περισσότερο ένα τεχνικό εργαλείο για το οποίο οι περισσότεροι blogger δεν έχουν ακούσει ποτέ και πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ. Το εργαλείο δοκιμής Structured Data επικυρώνει την υλοποίηση της σήμανσης του ιστότοπού σας. Μάθετε περισσότερα για αυτό εδώ.

Διαβάστε  Πως να βάλεις διαφημίσεις Google στο site σου

Site Speed GR

Έχουμε και το Site Speed, Ελληνικό Tool για μέτρηση ταχύτητας ιστοσελίδας. Δουλεύει με Agents από συμβατικές γραμμές ADSl/VDSL στην Ελλάδα. Άρα έχουμε μια ακόμα καλύτερη εικόνα από τα ξένα εργαλεία.

Συμπερασματικά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα εργαλεία για την μέτρηση ταχύτητας της ιστοσελίδας σας. Να θυμάστε ότι τα Core Web Vitals είναι σημαντικός παράγοντας στη συνολική απόδοση ενός site. Είναι πλέον και μια μεγάλη πρόκληση για να αντιμετωπίσει ο κάθε επαγγελματίας. Δώστε προσοχή στη κάθε λεπτομέρεια. Στη Προώθηση SEO και σε κάθε στρατηγική στα οργανικά, η απόδοση της ταχύτητας είναι ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι.

Καλέστε για Προσφορά