Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις πληροφορίες που μας προσφέρει το Google Analytics στην επισκόπηση κοινού. Η συγκεκριμένη στατιστική μας δείχνει μια γενική εικόνα σχετικά με τον αριθμό των χρηστών, προβολές σελίδας, τις περιόδους σύνδεσης, ποσοστό εγκατάλειψης και πολλά άλλα τα οποία θα τα δούμε παρακάτω. Πάρτε μια ιδέα όσον αφορά τα προαναφερθέντα στην παρακάτω εικόνα. Οι παρακάτω ενδείξεις δεν έχουν καμία σχέση με την ιστοσελίδα www.seomarketergr.com και αποτελούν μόνο παράδειγμα.

Στατιστικές αναφορές Επισκόπησής Κοινού
Στατιστικές αναφορές Επισκόπησής Κοινού

Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνει η κάθε έννοια ξεχωριστά :
Περίοδοι σύνδεσής
Είναι οι συνδέσεις των χρηστών σε συγκεκριμένο έυρος ημερομηνιών που το επιλέγετε εσείς για να σχηματίζετε μια εικόνα. Ουσιαστικά είναι οι αλληλεπιδράσεις με την σελίδα σας των χρηστών είτε αυτό είναι μια επίσκεψη, είτε να συμπληρώσει μια φόρμα, είτε αγοράσει κάτι αν πρόκειται για eshop.
Χρήστες
Οι επισκέψεις των νέων χρηστών αλλά και αυτών που επανέρχονται εμφανίζονται σε αυτή την στατιστική στις ημερομηνίες που επιλέγετε.
Προβολές Σελίδας
Είναι ο αριθμός των προβολών από όλους τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν επισκεφθεί ξανά την ιστοσελίδα.
Σελίδες / Περίοδοι Επίσκεψης
Η συγκεκριμένη στατιστική μας εμφανίζει τον μέσο αριθμό σελίδων ανά επίσκεψη, σε μια χρονική περίοδο ή οποία περιλαμβάνει και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις από τους ίδιους χρήστες.
Μέση διάρκεια περιόδου σύνδεσής
Ο μέσος όρος χρονικής διάρκειας της αλληλεπίδρασης του χρήστη με την σελίδα σας.
Ποσοστό Εγκατάλειψης
Μας εμφανίζει το ποσοστό των επισκέψεων, όπου ο χρήστης μπήκε στην ιστοσελίδα αλλά αποχώρησε άμεσα.
Νέες περίοδοι σύνδεσης.
Σας παρουσιάζει μια εκτίμηση με τις νέες συνδέσεις χρηστών.
Οι παραπάνω οι στατιστικές διαθέτουν φίλτρα ανά ώρα, ημέρα, εβδομάδα, μήνα. Η στατιστική ανά ώρα είναι υπερβολική και δεν παρουσιάζει συνήθως στοιχεία για να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα. Ακόμη, εκτός από την αρχική και συνοπτική αναφορά υπάρχει και η προβολή πλήρους αναφοράς κάτω δεξιά για την κάθε στατιστική ξεχωριστά.
Στο δεύτερο μέρος της σελίδας έχουμε τα δημογραφικά στοιχεία τα οποία είναι πολύ σημαντικά.

Δεν σταματάμε όμως εκεί με το Google Analytics. Έχουμε στατιστικές αναφορές σύμφωνα με το λειτουργικό σύστημα, πρόγραμμα περιήγησής και τον παροχέα υπηρεσιών. Η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι λειτουργική σε όλους τους περιηγητές και όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, το Google Chrome έχει με άνεση την πρωτιά.

Επίσης σημαντικά στοιχεία είναι αυτά των κινητών τηλεφώνων. Ιστοσελίδα η οποία δεν είναι Mobile Friendly έχει αποτύχει πριν καν ξεκινήσει. Κάντε τις δοκιμές και διορθώστε τα όποια λάθη και παρατηρήστε την επισκεψημότητα βάση λειτουργικού συστήματος, παροχέα υπηρεσιών και ανάλυση οθόνης. Στην παρακάτω εικόνα θα δείτε την καρτέλα σε προβολή πλήρους αναφοράς.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή για τα εργαλεία που προσφέρει το Google Analytics. Θα ακολουθήσουν πολλά άρθρα με ανάλυση εις βάθος για αυτή την καταπληκτική υπηρεσία της Google. Αν χρειάζεστε βοήθεια στο διάβασμα της των στατιστικών επικοινωνήστε μαζί μου για να συζητήσουμε ενδεχόμενο συνεργασίας.

Είπαν για εμάς.

Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.


  3 comments on “Τι μας δείχνει η επισκόπηση κοινού στο Google Analytics

  1. Παλι καλα που υπαρχουν κ αυτα τα αρθρα κ μαθαινουμε πραγματα που θα πρεπε να χρυσοπληρωσουμε!!!να στε καλα!!

  2. Πολύ καλή γενική εικόνα. Από ότι βλέπω στην προβολή πλήρους αναφοράς βγάζεις χρήσιμα συμπεράσματα.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.