fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
Πως να βάλεις διαφημίσεις Google στο site σου

Πως να βάλεις διαφημίσεις Google στο site σου

Πως να βάλεις διαφημίσεις Google στο site σου; Ας ξεκινήσουμε! Αν έχετε μια διαδικτυακή επιχείρηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπό σας για να δημιουργήσετε έσοδα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο είναι η διαφήμιση. Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαφήμισης που μπορούν να τοποθετηθούν σε ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων κειμένου και των διαφημιστικών banner, και ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τέσσερα διαφορετικά είδη διαφήμισης: Google AdSense, Google Ads, προγράμματα μάρκετινγκ θυγατρικών όπως το πρόγραμμα Associates της Amazon και διαφήμιση προβολής σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Reddit ή το Facebook.

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι διαφήμισης

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι διαφήμισης για τον ιστότοπό σας:

  • Διαφημίσεις κειμένου. Πρόκειται για συνδέσμους προς έναν άλλο ιστότοπο, οπότε όταν κάποιος κάνει κλικ σε αυτές, μεταφέρεται σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στην περιοχή του περιεχομένου και θα εμφανίζονται ως ένα μικρό πλαίσιο με κείμενο ή μια εικόνα μέσα σε αυτό.
  • Διαφημίσεις προβολής. Αυτές είναι μεγαλύτερες εικόνες από αυτές που βασίζονται σε κείμενο, αλλά εξακολουθούν να έχουν περιορισμένη λειτουργικότητα (όπως το να μην μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω τους). Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν οπουδήποτε στην περιοχή περιεχομένου και θα εμφανιστούν ως ολοσέλιδες εικόνες που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου της οθόνης σας όταν κάποιος τις βλέπει μέσα από το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης ή την εφαρμογή για κινητές συσκευές όπως το Safari για συσκευές iOS όπως τα iPhones και τα iPads.

Google AdSense

Το AdSense είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα από τον ιστότοπό σας, επειδή είναι εύκολο να εφαρμοστεί και μπορεί να σας αποφέρει πολλά χρήματα.

Οι διαφημίσεις AdSense είναι διαφημίσεις κειμένου, εικόνας ή βίντεο. Μπορείτε να επιλέξετε πού θέλετε να εμφανίζονται οι διαφημίσεις στον ιστότοπό σας, επιλέγοντας “Θέση διαφημίσεων” στον πίνακα ελέγχου του AdSense.

AdSense και Google Ads

Το AdSense είναι ένα πρόγραμμα που τοποθετεί διαφημίσεις στον ιστότοπό σας με βάση το περιεχόμενο. Το πρόγραμμα Google ads τοποθετεί διαφημίσεις στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google με βάση λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενο του ιστότοπού σας.

Affiliate Marketing

Το Affiliate Marketing είναι ένας τρόπος για να κερδίσετε χρήματα προωθώντας προϊόντα στον ιστότοπό σας. Πληρώνεστε όταν οι άνθρωποι κάνουν κλικ στους συνδέσμους σας και αγοράζουν το προϊόν. Πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτό το είδος διαφήμισης, διότι μερικές φορές μπορεί να μην πληρωθείτε για την πώληση, εάν αυτή δεν πληροί ορισμένα κριτήρια. Θα εξαρτηθεί από τους κανονισμούς που έχει θέσει η εταιρεία που προσφέρει το προϊόν.

Διαφήμιση Banner

Η διαφήμιση με banner είναι μια μορφή διαδικτυακής διαφήμισης που εμφανίζει διαφημίσεις σε ιστοσελίδες. Η διαφήμιση είναι συνήθως ορθογώνια και στατική, με ένα διαφημιστικό banner. Συνήθως τοποθετείται στο sidebar ή σε άλλη σημεία της σελίδας και διαφημίζει εταιρείες, επιχειρήσεις, επαγγελματίες, προϊόντα.

Μπορείτε να τοποθετήσετε διαφήμιση στον ιστότοπό σας με διάφορους τρόπους

Μπορείτε να τοποθετήσετε διαφήμιση στον ιστότοπό σας με διάφορους τρόπους, όπως:

  • Google AdSense και Affiliate Marketing. Αυτά είναι δύο από τα πιο δημοφιλή διαφημιστικά δίκτυα που σας επιτρέπουν να τοποθετείτε διαφημίσεις στον ιστότοπό σας και να πληρώνεστε όταν οι χρήστες κάνουν κλικ σε αυτές. Το ποσό που κερδίζετε εξαρτάται από το πόση επισκεψιμότητα έχει ο ιστότοπός σας, αλλά συνήθως είναι αρκετά καλά χρήματα ανά κλικ.
  • Εμφάνιση διαφημίσεων από άλλες εταιρείες απευθείας στις σελίδες σας (π.χ. διαφημιστικά banner). Αυτή η επιλογή είναι λιγότερο επικερδής από τη χρήση ενός δικτύου διαφημίσεων όπως το AdSense ή το affiliate marketing, επειδή αυτές οι εταιρείες πληρώνουν περισσότερο για τα κλικ παρά για τις εμφανίσεις (δηλ. τις προβολές). Ωστόσο, αν δεν έχετε ακόμη μεγάλη εμπειρία στο διαδικτυακό μάρκετινγκ, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης πριν προχωρήσετε σε κάτι πιο προηγμένο, όπως η εκτέλεση εκστρατειών μέσω παρόχων τρίτων, όπως η Mediavine ή η ShareASale

Συμπερασματικά

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας έδωσε μια καλή ιδέα για το πώς να τοποθετήσετε διαφήμισεις στον ιστότοπό σας. Μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα, αλλά είναι επίσης σημαντικό να σκεφτείτε προσεκτικά αν ταιριάζει με τους στόχους και τις αξίες σας ως επιχειρηματίας.

Καλέστε για Προσφορά