fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
twitter marketing

5 Tips για να πετύχετε στο Twitter Marketing

Άναμφίβολα, το Twitter είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο social media για τους marketers στο κομμάτι της σύνδεσης και επικοινωνίας στον τομέα της κάθε εταιρείας. Η σταθερή παρουσία στο Twitter είναι επιβεβλημένη είτε για SEO σκοπούς είτε για πληρωμένη διαφήμιση. Τεράστιες εταιρείες, πασίγνωστες παγκοσμίως χρησιμοποιούν το Twiiter καθημερινώς για την προβολή των υπηρεσιών ή προιόντων τους. Το ερώτημα λοιπόν είναι, πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε μια κοινότητα γύρω από το ψηφιακό μας προφίλ ; Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς πρέπει να κινηθείτε στο Twitter Marketing ας δούμε μερικές συμβουλές παρακάτω.

Ετοιμάστε την στρατηγική σας
Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε κίνηση, θα πρέπει να κάτσετε με ηρεμία και να σκεφτείτε γιατί θέλετε να δημιουργήσετε προφίλ στο Twitter αλλά και πως θα κινηθείτε βάση της επαγγελματικής σας ταυτότητάς. Για να δημιουργήσουμε ρεαλιστικούς και αποτελεσματικούς στόχους οι οποίοι θα φέρουν αποτελέσματα, θα πρέπει να επεξεργαστούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επικοινωνίας μάρκετινγκ καθώς δεν έχει σημασία τι κανάλια ή άλλες Social πλατφόρμες θα επιλέξουμε. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να συμπεριλάβετε το Twitter στις Social παρουσίες, θα πρέπει να βασιστείτε στο γεγονός ότι είναι μέρος του τρόπου ζωής των μέσων ενημέρωσης του κοινού που θα στοχεύσετε.
Αν ακολουθήσετε διαφημιστικές καμπάνιες σε γενική κλίμακα με την προυπόθεση ότι θα ”φέρω κόσμο να πουλήσω” είναι μια τακτική βάση της οποίας θα αποτύχετε με δεδομένη ακρίβεια. Θα πρέπει να αποτελούν μέρος μιας συνολικής στρατηγικής μάρκετινγκ με αρχείο ανάλυσης στατιστικών. Μόλις έχετε δημιουργήσει τη συνολική στρατηγική που θα ακολουθηθεί, ώστε να συμπεριλάμβάνει ανάλυση της παρουσίας σας στο  Twitter, φροντίστε να επωφεληθείτε από τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει. Μέσω του πίνακα ελέγχου του Twitter θα βρείτε πολλές πληροφορίες και εργαλεία για να ξεκινήσετε.
Αφοσίωση και σταθερή ακολουθία του σχεδίου
Είναι σαν να πηγαίνεις στον στρατό, με τη δέσμευση ότι θα κάνεις το καλύτερο που μπορείς όσον αφορά τα καθήκοντά σου, να προσπαθήσεις να εργαστείς κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που θα επικρατήσουν. Αν αποφασίσετε να μπείτε σε μια Social πλατφόρμα για επαγγελματικό σκοπό, δεν υπάρχει επιστροφή. Πρόκειται για μια δέσμευση. Το κοινό θα μετρήσει για την παρουσία σας, θα συνεργαστεί με σας, θα διαβάσει τα tweets σας, και θα συνδεθεί συναισθηματικά με το απαραίτητο πλέον content marketing που θα προβάλλετε.
Μοιραστείτε το περιεχόμενό σας χρησιμοποιώντας την δική σας προσωπικότητα

Ξεκινώντας την Social παρουσία σας θα  συνειδητοποιήσετε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες,  όπως επίσης τι σας κάνει ξεχωριστό άτομο με την δική του προσωπικότητα, στο Twitter μάρκετινγκ.. Θα πρέπει οι δημοσιεύσεις σας να αγγίζουν τον ανθρ’ωπινο παράγοντα και να βγάζουν συναισθηματισμό, ώστε να προσελκύσετε τους επισκέπτες και followers να αγοράσουν αυτό που πουλάτε. Αντιμετωπίστε τον χρήστη του Twitter, σαν να ήταν ένα πραγματικό πρόσωπο στη ζωή σας, με ανταλλαγή και συμμετοχή απόψεων, ώστε με αυτό τον τρόπο να κάνετε το Brand πιο προσεγγίσιμο και όχι κάτι κοινό.

Διαβάστε  5 Στρατηγικές για για κάνετε το Facebook Seo Friendly

Οι Twitter οπαδοί θα διαβάζουν τα tweet σας και θα προχωρούν σε like όπως και retweets, έχοντας ως κίνητρο το ωραίο και επαγγελματικό πρόσωπό σας. Με συνεχή παρακολούθηση θα ελέγχετε τους χρήστες που αναδημοσιεύουν τα άρθρα σας και σε πολλές περιπτώσεις,  καλό θα είναι να απαντήσετε με ένα ”σε ευχαριστώ” !

Ακολουθήστε τους Ηγέτες του Twitter και των μεγάλων εταιρειών

Στις μεγάλες επιχειρήσεις υπάρχουν σύμβουλοι και ειδικευόμενοι λόγω εμπειρίας σε πολλούς τομείς για να παρακολουθούμε και να εμπιστευτούμε. Η ίδια αρχή ισχύει και για το Twitter μάρκετινγκ. Ένα καλό πλεονέκτημα του Twitter έναντι των άλλων κοινωνικών Social σελίδων είναι η ικανότητά του να μας συνδέσει με προσωπικότητες υψηλού προφίλ και κύρους. Μπορείτε να τους ακολουθήσετε, να τους στείλετε ένα tweet, ευελπιστώντας ότι θα σας απαντήσει.

Αυτό θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει για αιτήσεις εργασίας. Κάντε μια δημιουργική απευθείας on line πρόταση στον CEO ή κάποιον υπεύθυνο που έχει προφίλ στο Twitter και τραβήξτε την προσοχή με στόχο την  συνέντευξη για δουλειά. Το Twitter είναι πολύ ισχυρό μέσο με αυτό τον τρόπο, συνεπώς μην αφήνετε ευκαιρίες να πάνε χαμένες.

Αξιοποιήστε τους Followers και τα Hashtags
Η πιο σημαντική πτυχή της αξιοποίησης του Twitter ως μια On Line παρουσία, είναι να οικοδομήσουμε μια κοινότητα γύρω από αυτή. Ο κύριος στόχος είναι να μην έχουμε μόνο πολλούς Followers στο Twitter, αλλά να κάνουν την τρέχουσα κοινότητά σας πιο ενεργή και ενδιαφέρουσα ώστε να δείτε και τα ανάλογα αποτελέσματα. Εκείνοι θα γίνουν οι On Line υποστηρικτές της επωνυμίας σας, κάνοντας retweeting τα post που ανεβάζετε, ή απατώντας στις ερωτήσεις σας, όπως επίσης, πραγματοποιώντας tag άλλους ανθρώπους μαζί στη συνομιλία. Έτσι με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε μια σταθερότητα ένα δημιουργικό κοινό.
Τα Hashtags, ειδικότερα στο Twitter είναι μια υπερδύναμη μέσω της οποίας πρέπει να κινηθείτε και εσείς. Χρησιμοποιείστε τα σε μόνιμη βάση με προσοχή και σύνεση, κάθε φορά που δημοσιεύετε ένα post.
To Twitter έχει τη δύναμη να συγκεντρώσει τους ανθρώπους μαζί για να δημιουργήσουν συνδέσεις και να ανταλλάσσουν ιστορίες. Είναι ένα πολύ δυναμικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους marketers για να επικοινωνήσουν με την κοινότητά τους. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται με εξαιρετική προσοχή, επειδή η δύναμή του είναι στην ίδια κοινότητα που χτίστηκε γύρω από την ψηφιακή on line παρουσία. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση να ανθίσει έχοντας πάντα ως κανόνα την σύγκριση και ανάλυση των ανταγωνιστών στον τομέα που δραστηριοποιείται.
Καλέστε για Προσφορά