fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
τι ειναι seo και πως κανω μονος μου

Τι είναι το SEO – Τεχνικές και Ορισμός για το πως κάνω SEO

Τι είναι SEO ; Πως λειτουργεί και τι κερδίζουμε ;

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι μια διαδικασία βελτίωσης των θέσεων στα οργανικά (μη αμειβόμενα) αποτελέσματα αναζήτησης στις μηχανές αναζήτησης. Όσο ψηλότερα είναι η ιστοσελίδα στη κατάταξη, τόσο περισσότερα άτομα την βλέπουν. Πλέον το SEO είναι μια διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση και εμπειρία καθώς είναι πολλοί οι παράγοντες κατάταξης μια ιστοσελίδας. Θα τα δούμε όλα αυτά παρακάτω. Δείτε για αρχή στη παρακάτω εικόνα ποια είναι η διαφορά της διαφήμισης Google Ads με τα οργανικά αποτελέσματα, τα οποία φαίνονται ακριβώς από κάτω.

οργανικα αποτελεσματα seo

Αν σκέφτεστε στο πως να κάνω SEO, θα πρέπει να είστε έτοιμοι για δημιουργική, τεχνική και αναλυτική εργασία. Υπάρχουν πολλές τεχνικές με διαφορετικούς στόχους, ωστόσο, το κύριο σημείο θα παραμείνει το ίδιο, στο να είναι από τα υψηλότερα αποτελέσματα στις οργανικές αναζητήσεις.

Με απλά λόγια, το SEO αφορά τη λειτουργία του σωστού ιστότοπου για τους κατάλληλους ανθρώπους.

Δεν αφορά μόνο την τέλεια δομή ή το τεχνικό υπόβαθρο του ιστότοπου. Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι γεμάτος με ποιοτικό και καλά βελτιστοποιημένο περιεχόμενο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κοινού σας. Και φυσικά, πρέπει να είναι αρκετά καλό για να συνδεθεί από άλλους ιστότοπους. Να αποκτήσει δηλαδή Backlinks.

Πόσο δύσκολο είναι το SEO ;

Υπάρχουν αρκετές μηχανές αναζήτησης. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι οι Google, Bing, Yahoo. Η πιο γνωστή όπως θα γνωρίζετε είναι η Google. Όπως έχει γίνει γνωστό είναι περίπου 200 οι παράγοντες κατάταξης για να μπορέσει μια ιστοσελίδα να χτυπήσει την πρώτη σελίδα. Γνωρίζουμε μέχρι σήμερα αρκετούς από αυτούς όπως η ταχύτητα της ιστοσελίδας, οι τεχνικές βελτιώσεις, το ποιοτικό περιεχόμενο και τα backlinks, αλλά υπάρχουν αρκετές ακόμη παράμετροι οι οποίοι δεν έχουν αποκαλυφθεί. Οπότε θα επικεντρωθούμε στα 3 βασικότερα στοιχεία της επιτυχίας :

 1. Βελτιστοποίηση On Page και τεχνικό SEO
 2. Δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου
 3. Δημιουργία ποιοτικών Backlinks

τι ειναι seo και πως κανω μονος μου

Μέσα από τις αναζητήσεις στη Google οι χρήστες αναζητούν συγκεκριμένες πληροφορίες για τα ερωτήματα τους. Εσείς οφείλετε να είστε εκεί και να εμφανίζεστε στις αναζητήσεις τους, με ποιοτικές στοχευμένες πληροφορίες. Δεν έχει σημασία αν πουλάτε ένα προιόν, μια υπηρεσία ή κάτι παρεμφερές, το SEO είναι μια επιλογή μονόδρομος. Μέσα από τις SEO τεχνικές μπορείτε να βοηθήσετε τη Google να εντοπίσει την ιστοσελίδα της όπως και τα υποσέλιδα της και να ξεκινήσει να την προσθέτει στις ανάλογες αναζητήσεις στη κατάταξη. Υψηλότερη κατάταξη σημαίνει περισσότερη επισκεψιμότητα κι αυτό σημαίνει με το σωστό σχέδιο περισσότερα leads – πωλήσεις.

Πως να κάνω SEO μόνος μου ; Είναι εφικτό ;

Tο SEO είναι απαραίτητο και υποχρεωτικό για την πλειονότητα των ιστοσελίδων που βρίσκονται στο διαδίκτυο. Για να μάθετε SEO, θα πρέπει να μελετήσετε πάρα πολύ να κάνετε δοκιμές και να προσπαθείτε να βελτιώνεστε σε καθημερινή βάση. Είναι μια on going διαδικασία η οποία ουσιαστικά δεν τελειώνει ποτέ. Θέλεις να μαθαίνεις από τους ειδικούς επαγγελματίες ; Σε ενδιαφέρει να έχεις ανθρώπους δίπλα σου σε συμβουλευτικό ρόλο για να βελτιώνουν την ιστοσελίδα σου βήμα προς βήμα ;

Συμπλήρωσε το Email σου και θα ενημερώνεσε με τα νέα μας και οδηγούς για το SEO και τα Social Media.

[mc4wp_form id=”36″]

Πάμε να δούμε τους όρους που πρέπει να επικεντρωθούμε

 • On Page SEO – OFF Page SEO
 • Black Hat SEO – White Hat SEO

On PAGE SEO

Το να κάνετε on-page (on-site) SEO σημαίνει βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας ώστε να επηρεάζει τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Είναι όλα όσα μπορείτε να κάνετε στον ιστότοπο – από τη βελτιστοποίηση περιεχομένου έως τις τεχνικές πτυχές:

Off-page (εκτός ιστότοπου)

Το SEO καλύπτει όλες τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε το SEO του ιστότοπου μέσω της λήψης backlinks από άλλους ιστότοπους.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τους αποκτήσετε:

Πολλές στρατηγικές που αναφέρονται από κορυφαίους Link Builders είναι αξιοσέβαστες, αλλά στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να εφαρμοσθούν. Η αγορά είναι μικρότερη, οι επιλογές λιγότερες.. Συνεπώς θα πρέπει να ψάξετε για έξτρα λύσεις όπως ιστοσελίδες με υψηλό Domain Authority για να κερδίσετε ένα Backlink.

Υπάρχουν όμως διαφορές στις στρατηγικές. Οι στρατηγικές SEO ξεχωρίζουν σε 3 κατηγορίες :

Black Hat SEO – Grey Hat SEO – White Hat SEO

Ξεκινάμε με το Black Hat SEO

Στις παλιές εποχές του Black Hat SEO, αυτές οι τεχνικές, κόλπα, τακτικές μπορεί να είχαν λειτουργήσει, έως ότου οι μηχανές αναζήτησης άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα και να ενημερώνουν αλγόριθμους για την επιβολή κυρώσεων σε ιστότοπους που χρησιμοποιούν τέτοιες τεχνικές Black Hat SEO. Και, καθώς οι μηχανές αναζήτησης δεν θέλουν να εξαπατηθούν όπως και οι χρήστες τους, έλαβαν μέτρα για να διατηρήσουν τα αποτελέσματα αναζήτησης όσο το δυνατόν πιο καθαρά και ακριβή.

White Hat SEO

Το White hat SEO είναι ένα σύνολο ηθικών τεχνικών που τηρούν τις οδηγίες και τους κανόνες. Τα βασικά μέρη του White Hat SEO είναι:

 • Ποιότητα και σχετικό περιεχόμενο
 • Συνολική βελτιστοποίηση ιστοσελίδας
 • Link Building

Το White hat SEO είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική προσανατολισμένη για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών. Σε γενικές γραμμές, το ναακολουθείς τους κανόνες της Google στον κόσμο του SEO θεωρείται η σωστή κατεύθυνση.

Υπάρχει επίσης ένας όρος που ονομάζεται Gray hat SEO, μια πρακτική όπου μπορεί να διακινδυνεύσετε λιγότερο σε σύγκριση με τις τεχνικές Black hat. Οι τεχνικές του Gray Hat δεν καθορίζονται με σαφήνεια από την Google, ώστε να μπορείτε να κερδίσετε χιλιάδες κλικ χωρίς να τιμωρηθείτε ή να χάσετε όλες τις βαθμολογίες σας σε μια μέρα.

Πως λειτουργούν οι Μηχανές Αναζήτησης

Οι μηχανές αναζήτησης αποτελούνται από τρία κύρια συστατικά:

 • Ανίχνευση
 • Ευρετηρίαση
 • Αποτελέσματα

Ανίχνευση

Ανίχνευση σημαίνει σάρωση του ιστότοπου, των ενοτήτων του, του περιεχομένου, των λέξεων-κλειδιών, των επικεφαλίδων, των υπερσυνδέσμων, των εικόνων από χιλιάδες μικρά bot. Ανιχνεύονται τυχόν δεδομένα που βρίσκονται στον ιστότοπο.

Τα προγράμματα ανίχνευσης εντοπίζουν όλους τους συνδέσμους υπερκειμένου σε έναν ιστότοπο που οδηγούν σε άλλους ιστότοπους. Στη συνέχεια, αναλύουν αυτές τις σελίδες για νέους συνδέσμους ξανά και ξανά. Τα bots ανιχνεύουν τακτικά ολόκληρο το Διαδίκτυο για να ενημερώνουν τα δεδομένα.

Ευρετηρίαση

Μόλις ανιχνευθεί ο ιστότοπος, πραγματοποιείται η ευρετηρίαση. Φανταστείτε το ευρετήριο ως έναν τεράστιο κατάλογο ή μια βιβλιοθήκη γεμάτη από ιστότοπους από όλο τον κόσμο. Συνήθως χρειάζεται κάποιος χρόνος για την ευρετηρίαση ενός ιστότοπου. Από την εμπειρία μας, είναι από 1 έως 10 ημέρες.

Επιπλέον, κάθε φορά που αλλάζει, ο ανιχνευτής περνάει ξανά μια βόλτα από την ιστοσελίδα για εντοπίσει τις αλλαγές. Λάβετε υπόψη ότι έως ότου ευρετηριαστούν οι ενημερώσεις στον ιστότοπο, δεν θα είναι ορατές στις μηχανές αναζήτησης.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα είναι κρίσιμα τόσο για προγραμματιστές όσο και για χρήστες. Μόλις ο χρήστης του Διαδικτύου υποβάλει ένα ερώτημα αναζήτησης, η μηχανή αναζήτησης σκάβει στο ευρετήριο και βγάζει τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Είναι μια διαδικασία ελέγχου του ερωτήματος έναντι δισεκατομμυρίων ιστότοπων βάσει διαφόρων αλγορίθμων.

Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης (Google, Microsoft, Yahoo!) διατηρούν κρυφά τους ακριβείς υπολογισμούς των αλγορίθμων τους. Ωστόσο, πολλοί παράγοντες κατάταξης είναι γνωστοί.

Παράγοντες Κατάταξης στη Google

Είναι γεγονός ότι για να καταφέρετε να πετύχετε τις πρώτες θέσεις στη Google, πρέπει να εξετάσετε πολλούς παράγοντες. Πολλοί από αυτούς είναι γνωστοί, άλλοι δεν ισχύουν και δεκάδες ακόμη τους κρατάει η Google στο σκοτάδι. Θα δούμε παρακάτω τους σημαντικότερους για να έχετε κατά νου, ώστε να ξεκινήσετε με πιο σημαντικά στο SEO. Μπορείτε να δείτε από το Zyppy μια καλή ιδέα με τους παράγοντες κατάταξης στη Google.

Ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι το Backlink Profile της ιστοσελίδας. Ουσιαστικά μιλάμε για Links που συνδέονται άλλες ιστοσελίδες προς την δική σας. Αυτή η διαδικασία είναι η πιο δύσκολη για έναν SEO Marketer, να χτίσει ποιοτικά και σχετικά backlinks που θα αυξήσουν το Authority της σελίδας και θα ανεβάσει στη κατάταξη θέσεις τις στοχευμένες λέξεις κλειδιά. Πολλές φορές η προσέγγιση και η στόχευση σε συγκεκριμένες σελίδες μπορεί να τραβήξει στην επιφάνεια και άλλες σελίδες που βρίσκονται μέσα στο site και συνδέχονται με internal links στο landing page.

Συνολικά το SEO, χωρίζεται σε 2 κατηγορίες : Το On Page SEO, όπου αφορά την ταχύτητα της ιστοσελίδας, τα κείμενα, αρχιτεκτονική, αλλά και τις τεχνικές λεπτομέρειες, και το OFF Page SEO που παίζεται το παιχνίδι στο Link Building.

Οι αλληλεπιδράσεις με τις μηχανές αναζήτησης έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια. Ωστόσο, η αρχή παραμένει η ίδια:

 • Η ανάγκη για λύση, πληροφορίες ή απάντηση
 • Πληκτρολογώντας την ανάγκη με τη μορφή ερωτήματος (λέξη-κλειδί) στη μηχανή αναζήτησης
 • Περνώντας τα πρώτα αποτελέσματα
 • Κάνοντας κλικ σε ένα ή περισσότερα αποτελέσματα (ιστότοποι)
 • Σάρωση ιστότοπων για την απάντηση
 • Περνώντας περισσότερα αποτελέσματα στο 1ο SERP ή / και αλλαγή του ερωτήματος αναζήτησης, εάν η απάντηση δεν βρεθεί.

Μέσα από την αρθρογραφία μας θα βρείτε όσα θέλετε να ξέρετε για το SEO. Πάρα αυτά η εμπειρία χρόνων που διαθέτουμε θα ανεβάσει επίπεδο την επιχείρηση σας και θα αποφύγετε τα μοιραία λάθη. Επικοινωνήστε μαζί μας για να εξετάσουμε την δική σας ιστοσελίδα.

Επικοινωνήστε μαζί μας!
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Καλέστε για Προσφορά