fbpx
+(30) 697 213 2823 [email protected] Δημητρακοπούλου 65, Καλλιθέα
magento η wordpress

Magento ή WordPress ; – Ποιο CMS είναι καλύτερο για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα Eshop ;

Όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε έναν τεράστιο και εντατικό ανταγωνισμό. Είτε θέλετε να μετατρέψετε τον ιστότοπό σας σε μια πλούσια σε χαρακτηριστικά διαδικτυακή αγορά είτε να αναπτύξετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα από το μηδέν, το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) προσφέρει πάντα ένα χέρι βοήθειας. Ωστόσο, ίσως είναι δύσκολο να επιλέξετε το σωστό CMS, καθώς είναι διαθέσιμη μια μεγάλη  ποικιλία των επιλογών. Εδώ πρόκειται να συγκρίνουμε τα δύο πιο δημοφιλή CMS – Magento και WordPress για να σας δώσουμε μια σαφή ιδέα για την πιο κατάλληλη λύση για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

Παρόλο που θέλουμε να συγκρίνουμε τις δύο πλατφόρμες, είναι δίκαιο να αναφέρουμε ότι τόσο το Magento όσο και το WordPress είναι ικανά να ενδυναμώσουν κομψούς, διαδραστικούς και φιλικούς προς τον πελάτη ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Και τα δύο είναι φιλικά προς το SEO, προσαρμόσιμα, κλιμακούμενα και διαισθητικά πλαίσια CMS που μπορούν να επιτρέψουν στους προγραμματιστές να ενσωματώσουν τις προηγμένες λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου. Δεν υπάρχει υπερβολή λέγοντας ότι και οι δύο πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα μπορούν να μεταφέρουν την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο στον ψηφιακό κόσμο. Είναι όμως αρκετά χρήσιμο να μάθετε μερικές βασικές διαφορές για να λάβετε τη σωστή απόφαση για τον ιστοχώρο ηλεκτρονικού εμπορίου σας.

1. Αντοχή και Στατιστικά

WordPress: Δεν μπορούμε να φανταστούμε τον παγκόσμιο ιστό χωρίς το WordPress! Ναι, αυτή η μία από τις πιο ισχυρές πλατφόρμες που έχει εξουσιοδοτήσει πάνω από 75 εκατομμύρια ιστότοπους σε όλο τον κόσμο, και αυτό δείχνει ότι το WordPress απολαμβάνει περίπου το 28 τοις εκατό μερίδιο της αγοράς ιστοσελίδων. Όταν πρόκειται για την παγκόσμια αγορά διαχείρισης περιεχομένου, το WordPress κατέχει δεσπόζουσα θέση με μερίδιο αγοράς άνω του 60%. Από προσωπικό ιστολόγιο στο portfolio και την ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου, το WordPress παρέμεινε μια προτιμώμενη επιλογή προγραμματιστών λόγω των πλούσιων λειτουργιών, της διαισθητικής διεπαφής χρήστη, της εύκολης προσαρμογής και των απλών επιλογών τροποποίησης. Όσον αφορά την ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, το WordPress προσφέρει ένα ισχυρό plugin που ονομάζεται WooCommerce. Επιπλέον, μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητα κλιμάκωσης της πλατφόρμας επιτρέπει στους προγραμματιστές ιστού του WordPress να δημιουργούν μοναδικά πρόσθετα.

Magento: Είναι μια ειδική πλατφόρμα για την ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου και έρχεται με μια γκάμα χαρακτηριστικών για να δημιουργήσει ένα πλήρες ηλεκτρονικό κατάστημα. Αυτή είναι η πιο προτιμώμενη πλατφόρμα για την ανάπτυξη ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι ενδιαφέρον ότι αναμένεται να αναπτυχθεί γρηγορότερα από τον ίδιο τον τομέα ηλεκτρονικού εμπορίου! Καθώς το Magento 2 κερδίζει έδαφος γρήγορα, μπορούμε να προβλέψουμε ότι ο αριθμός των ιστοσελίδων που χρησιμοποιεί το Magento θα αυξηθεί γρήγορα στο εγγύς μέλλον. Αυτή τη στιγμή, πάνω από 150.000 ιστότοποι τρέχουν στην πλατφόρμα Magento. Ανεξάρτητα από το μέγεθος και την κλίμακα, οι ηλεκτρονικές επιχειρήσεις τείνουν να χρησιμοποιούν το Magento για τη δημιουργία διαδραστικών και ελκυστικών ηλεκτρονικών καταστημάτων. Τα όμορφα θέματα και τα πρότυπα μπορούν να προσφέρουν στον ιστότοπό σας  το μείγμα κομψής εμφάνισης και εξαιρετικής απόδοσης. Οποιοδήποτε από τα θέματα μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας. Οι επεκτάσεις Magento 2 μπορούν να εξυπηρετήσουν διάφορους σκοπούς στον ιστότοπο της επιχείρησής σας με λειτουργίες όπως η υποστήριξη μεταξύ των προγραμμάτων περιήγησης και η ανταπόκριση.

2. Απλότητα

WordPress: Το απλό interface είναι το όπλο του WordPress από την έναρξή του. Είναι ένα από τα ευκολότερα CMS που έχει πολλά plug-in eCommerce για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν και να προσαρμόσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα περισσότερες εταιρείες με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα έτοιμο προς το μέλλον.

Magento: Αν και η πλατφόρμα Magento είναι πιο περίπλοκη από το WordPress, μπορείτε επίσης να έχετε μια ευχάριστη εμπειρία με μια ιστοσελίδα του Magento. Μπορείτε να προσλάβετε προγραμματιστές Magento για να κάνετε το κατάστημά σας ενημερωμένο με τις πιο πρόσφατες λειτουργίες. Μόλις εξοικειωθείτε με την πλατφόρμα, μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα πολλά προϊόντα σε διαφορετικές κατηγορίες και να τροποποιήσετε τις διαδικασίες πληρωμής σύμφωνα με την τάση. Το SEO και στις 2 περιπτώσεις είναι φιλικό με μεγαλύτερη προτίμηση στο WordPress.

3. Ευελιξία

WordPress: Αυτή η πλατφόρμα δεν έχει καμία αντιστοιχία όταν πρόκειται για ευελιξία. Προσφέρει μια σειρά από plugins (δωρεάν και premium) για να καταστήσει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα πλούσιο σε χαρακτηριστικά. Είναι εύκολο να βελτιώσετε τη λειτουργικότητα του καταστήματός σας ενσωματώνοντας τις βασικές λειτουργίες όπως διαχείριση αποθεμάτων, διαχείριση προϊόντος, ολοκλήρωση αγορών, φόρμες επικοινωνίας κ.λπ. Μπορείτε επίσης να προσφέρετε στους πελάτες σας ένα ταμείο με μία σελίδα, παρέχοντάς τους ένα δωρεάν και ευχάριστη εμπειρία αγορών.

Magento: Ως βασική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, το Magento διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Αν και είναι λιγότερο ευέλικτο σε σχέση με το WordPress, προσφέρει τις πιο ισχυρές επεκτάσεις και φιλικές προς το χρήστη λειτουργίες για να κάνει το κατάστημά σας πιο διαδραστικό. Επίσης, μπορείτε να επισημάνετε τις ειδικές προσφορές και τις εκπτώσεις με ευκολότερο τρόπο από το WordPress.

4. Ασφάλεια

Κανένας ιστότοπος επιχειρήσεων δεν μπορεί να προσφέρει κανένα συμβιβασμό σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων σήμερα. Όταν οι πελάτες σας πραγματοποιούν πληρωμές στο διαδίκτυο, θα πρέπει να τους δώσετε μια ασφαλή και ασφαλή διευκόλυνση πληρωμής. Ας δούμε πού βρίσκονται αυτές οι πλατφόρμες όσον αφορά την ασφάλεια:

WordPress: Ως μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες CMS, είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και στις παραβιάσεις της ασφάλειας. Επίσης,τα plug-ins ηλεκτρονικού εμπορίου καθιστούν την ιστοσελίδα πιο ευάλωτη. Πρέπει να έχετε υπόψη σας δύο σημεία: Συγκεντρώστε μόνο αξιόπιστα πρόσθετα τρίτων και ενημερώστε τα μαζί με θέματα και άλλες πτυχές.

Magento: Έχει ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Με περιορισμένες επεκτάσεις, μπορείτε να είστε βέβαιοι από οποιαδήποτε παραθυράκια ασφαλείας. Πρέπει να εγκαταστήσετε μια επέκταση που αναπτύχθηκε από έναν επαγγελματία προγραμματιστή Magento. Είναι πιο εύκολο να κρατήσετε έναν ιστότοπο Magento μακριά από τους χάκερ σε σύγκριση με το WordPress. Εάν θέλετε μια πιστή βάση πελατών, θα πρέπει πάντα να εστιάζετε στην ασφάλεια του ιστότοπού σας. Ακόμη και η παραμικρή παραβίαση μπορεί να καταστρέψει την ηλεκτρονική σας φήμη και να επηρεάσει την επιχείρησή σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, και οι δύο αυτές πλατφόρμες έχουν ευημερούσες κοινότητες για υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο και αφοσιωμένους προγραμματιστές που παρακολουθούν κάθε εξέλιξη και τάση του τομέα ηλεκτρονικού εμπορίου. Η διαχείριση πολλαπλών καταστημάτων, το ενσωματωμένο API για εφαρμογές για κινητά και η προσαρμοσμένη υλοποίηση των θεμάτων είναι τα χαρακτηριστικά που δίνουν στο Magento ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του. Παρόλο που το WordPress διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα για την οικοδόμηση μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου, το Magento είναι μια ιδανική πλατφόρμα για μια επιχείρηση με μεγάλο όγκο και πληθώρα δυνατοτήτων.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή πλατφόρμα για την επιχείρησή σας; Είναι πράγματι ένα καθήκον να αποφασίσετε την καταλληλότερη πλατφόρμα για τον ιστοχώρο ηλεκτρονικού εμπορίου σας. Πρέπει να γνωρίζετε τους στόχους του καταστήματός σας στο διαδίκτυο και τη φύση της επιχείρησής σας για να βρείτε τη σωστή επιλογή από το Magento και το WordPress.

Το παρακάτω ερωτηματολόγιο θα σας βοηθήσει να βρείτε τον σκοπό της επιχείρησης στο ίντερνετ :

Χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα κατάστημα πολλαπλών προμηθευτών;
Πουλάτε φυσικά ή εικονικά προϊόντα;
Η επιχείρησή σας προσφέρει επίσης υπηρεσίες;
Η επιχείρησή σας αντιμετωπίζει υψηλό ανταγωνισμό;
Θέλετε να απευθυνθείτε σε μια εξειδικευμένη αγορά;
Το κατάστημα σας έχει πάνω από 1000 προϊόντα;
Χρειάζεται να ενσωματώσετε το σύστημα POS στο κατάστημά σας;
Περιμένετε μεγάλη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας;
Έχετε μικρό προϋπολογισμό;
Θέλετε να αναπτύξετε γρήγορα το κατάστημά σας με ελάχιστη προσαρμογή;

Πώς να συνδυάσετε και τα δύο;

Ακόμα και αν έχετε ένα κατάστημα Magento, μπορείτε πάντα να το κάνετε πιο ελκυστικό συνδέοντάς το με ένα WordPress blog. Μπορείτε να μοιραστείτε τις απόψεις σας και να διευρύνετε την ευαισθητοποίηση σας σχετικά με προϊόντα και προσφορές με ευκολία μέσα από ένα blog. Το εργαλείο ενσωμάτωσης του WordPress Fishpig σάς δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστείτε το ιστολόγιο από τη διασύνδεση backend του Magento.

Αν έχετε ακόμα κάποια σύγχυση σχετικά με την ιδανική επιλογή για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, μπορείτε να μας συμβουλευτείτε. Διαθέτουμε την εμπειρία και τεχνογνωσία να σας βοηθήσουμε τόσο στην επιλογή σας όσο και στην υλοποίηση της. Είτε πρόκειται για το WordPress,  είτε το Magento ή για οποιεσδήποτε σημαντικές πλατφόρμες ανάπτυξης ιστοσελίδων, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ενισχύσετε τις πωλήσεις αναπτύσσοντας καινοτόμες και φιλικές προς το χρήστη λύσεις στο διαδίκτυο. Επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] και πείτε μας αναλυτικά το πλάνο σας, για να σας βοηθήσουμε.

Καλέστε για Προσφορά