Γιατί δεν εμφανίζεται το site μου στη Google ;

Πρόκειται για το πιο σημαντικό, χαρακτηριστικό SEO πρόβλημα όλων των εποχών. Η Google πρέπει να διαβάσει τον ιστότοπό σας, προκειμένου να αποκτήσει οργανική επισκεψιμότητα από την Google. Εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι ευρετηριασμένος, χάνεται.. Κανείς δεν θα βρει το περιεχόμενό σας, επειδή δεν είναι μέρος του ευρετηρίου αναζήτησης της Google.

Το πρώτο βήμα για την επίλυση ενός ζητήματος ευρετηρίασης είναι η διάγνωση του ζητήματος της ευρετηρίασης. Αυτή η λίστα θα σας βοηθήσει να το κάνετε.

Έχω οργανώσει κατά προσέγγιση σε αυτή τη λίστα από τα πιο κοινά μέχρι τα ελάχιστα κοινά προβλήματα που παρουσιάζονται. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τη λίστα από πάνω προς τα κάτω ώστε να βρείτε την αιτία και τη λύση του προβλήματος.

1. Ο ιστότοπός σας είναι ευρετηριασμένος κάτω από έναν τομέα www ή χωρίς www
Από τεχνική άποψη, το www είναι ένας υποτομέας. Επομένως, το http://example.com δεν είναι το ίδιο με το http://www.example.com. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθέσει και τους δύο ιστότοπους στον λογαριασμό σας GWT, για να βεβαιωθείτε ότι και οι δύο είναι ευρετηριασμένοι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει τον τομέα που προτιμάτε, αλλά επαληθεύστε την ιδιοκτησία και των δύο.

2. Η Google δεν έχει ανιχνεύσει εξ ολοκλήρου ή καθόλου την ιστοσελίδα σας
Αυτό είναι συνήθως ένα πρόβλημα με νέους ιστότοπους. Δώστε μερικές μέρες (τουλάχιστον), αλλά εάν η Google εξακολουθεί να μην έχει κάνει ευρετηρίαση του ιστότοπού σας, βεβαιωθείτε ότι ο χάρτης ιστότοπου σας έχει μεταφορτωθεί και λειτουργεί σωστά. Εάν δεν έχετε δημιουργήσει ή υποβάλετε έναν χάρτη ιστότοπου, αυτό θα μπορούσε να είναι το πρόβλημά σας. Θα πρέπει επίσης να ζητήσετε την ανίχνευση Google και να κάνετε fetch τον ιστότοπό σας. Εδώ είναι οι οδηγίες της Google για το πώς να το κάνετε αυτό:

Διαβάστε  Subdomain vs. Subdirectory vs. ccTLD - Ποιο είναι το καλύτερο

Στην Αρχική σελίδα Εργαλεία για Webmasters, κάντε κλικ στον ιστότοπο που θέλετε.
Στον Πίνακα ελέγχου, στην περιοχή Ανίχνευση, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη ως Google.
Στο πλαίσιο κειμένου, πληκτρολογήστε τη διαδρομή προς τη σελίδα που θέλετε να ελέγξετε.
Στην αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε Fetch. (Μπορείτε να επιλέξετε έναν άλλο τύπο σελίδας, αλλά προς το παρόν δεχόμαστε μόνο υποβολές για τον δείκτη αναζήτησης στο Web.)
Κάντε κλικ στην επιλογή Fetch. Η Google θα ανακτήσει τη διεύθυνση URL που ζητήσατε. Ενδέχεται να χρειαστούν έως και 10 ή 15 λεπτά για την ενημέρωση της κατάστασης.
Μόλις δείτε την κατάσταση “Fetch” “Επιτυχής”, κάντε κλικ στο κουμπί Υποβολή στο ευρετήριο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ σε ένα από τα παρακάτω:
Για να υποβάλετε την μεμονωμένη διεύθυνση URL στο ευρετήριο Google, επιλέξτε τη διεύθυνση URL και κάντε κλικ στην επιλογή Υποβολή. Μπορείτε να υποβάλετε έως και 500 διευθύνσεις URL την εβδομάδα με αυτόν τον τρόπο.
Για να υποβάλετε τη διεύθυνση URL και όλες τις σελίδες που συνδέονται με αυτήν, κάντε κλικ στη διεύθυνση URL και σε όλες τις συνδεδεμένες σελίδες. Μπορείτε να υποβάλετε έως και 10 από αυτά τα αιτήματα ένα μήνα.

3. Ο ιστότοπος ή οι σελίδες μπλοάρονται με το αρχείο robots.txt
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι ο προγραμματιστής ή ο συντάκτης σας έχουν μπλοκάρει τον ιστότοπο χρησιμοποιώντας το αρχείο robots.txt. Αυτή είναι μια εύκολη λύση. Απλώς καταργήστε την καταχώρηση από το αρχείο robots.txt και ο ιστότοπός σας θα εμφανιστεί ξανά στο ευρετήριο.

robots seomarketer

4. Δεν έχετε sitemap.xml
Κάθε ιστότοπος θα πρέπει να έχει sitemap.xml, που είναι μια απλή λίστα οδηγιών που θα πρέπει να ακολουθήσει η Google για την ευρετηρίαση του ιστότοπού σας. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με την πολιτική ιστότοπου του Google και να δημιουργήσετε ένα πολύ εύκολα.

Διαβάστε  Πως να βγάλετε μέχρι 3.000 ευρώ με τα Instagram stories σε 30 ημέρες

Αν αντιμετωπίζετε ζητήματα αναπροσαρμογής σε οποιοδήποτε τμήμα του ιστότοπού σας, συνιστούμε να αναθεωρήσετε και να υποβάλετε ξανά το sitemap.xml σας μόνο για να βεβαιωθείτε.

5. Έχετε σφάλματα ανίχνευσης
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Google δεν θα προβάλλει ορισμένες σελίδες στον ιστότοπό σας, επειδή δεν μπορεί να τις ανιχνεύσει. Παρόλο που δεν μπορεί να τα ανιχνεύσει, μπορεί ακόμα να τα δει.

Για να εντοπίσετε αυτά τα σφάλματα ανίχνευσης, μεταβείτε στα Εργαλεία για Webmasters Google → Επιλέξτε τον ιστότοπό σας, → Κάντε κλικ στο στοιχείο “Ανίχνευση” → Κάντε κλικ στο “Σφάλματα ανίχνευσης”. Αν έχετε λάθη, δηλ. Σελίδες που δεν έχουν αναγραφεί, θα τις δείτε στη λίστα “Top 1000 σελίδες με σφάλματα”.

Διαβάστε : ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΟ AMP ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ SEO ; ΠΩΣ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ AMP

6. Έχετε πολλά αντίγραφα με το ίδιο περιεχόμενο
Το υπερβολικά πολύ διπλό περιεχόμενο σε έναν ιστότοπο μπορεί να συγχέει τις μηχανές αναζήτησης και να τους κάνει να εγκαταλείψουν την ευρετηρίαση του ιστότοπού σας. Εάν πολλές τοποθεσίες URL στον ιστότοπό σας επιστρέφουν το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο, τότε έχετε στον ιστότοπό σας ένα πρόβλημα με διπλό περιεχόμενο. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, επιλέξτε τη σελίδα που θέλετε να διατηρήσετε και τα υπόλοιπα 301.

Μερικές φορές έχει νόημα να κανονικοποιούνται οι σελίδες, αλλά να είστε προσεκτικοί. Ορισμένοι ιστότοποι έχουν αναφέρει ότι ένα ζήτημα που προκαλεί σύγχυση σχετικά με την κανονικοποίηση εμπόδισε την τιμαριθμική αναπροσαρμογή.

7. Έχετε ενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις απορρήτου
Αν έχετε έναν ιστότοπο WordPress, ίσως έχετε διατηρήσει τυχαία τις ρυθμίσεις απορρήτου. Μεταβείτε στην επιλογή Διαχειριστής → Ρυθμίσεις → Απόρρητο για έλεγχο.

Διαβάστε  Ανανεώση περιεχομένου ιστοσελίδας - Πως να ανεβείτε στη Κατάταξη

8. Ο ιστότοπος είναι αποκλεισμένος από το .htaccess
Το αρχείο σας .htaccess αποτελεί μέρος της ύπαρξης του ιστοτόπου σας στο server, το οποίο του επιτρέπει να είναι διαθέσιμο στον παγκόσμιο ιστό. Το αρχείο .htaccess είναι γραμμένο στο Apache. Παρόλο που το .htacess είναι χρήσιμο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκλείσει τα προγράμματα ανίχνευσης και να αποτρέψει την τιμαριθμική αναπροσαρμογή.

9. Το site έχει NOINDEX στο Meta Tag
Ένας άλλος τρόπος να πούμε “όχι” στα ρομπότ, και επομένως να μην έχει κανενός είδους τιμαριθμική αναπροσαρμογή, είναι να μην υπάρχουν μετα-ετικέτες noindex. Φαίνεται συχνά ως εξής:

<META NAME = “ROBOTS” ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ = “NOINDEX, NOFOLLOW”>

Καταργήστε αυτήν τη γραμμή κώδικα και θα επιστρέψετε ξανά στον ευρετήριο.

12. Έχετε προβλήματα με το hosting
Αν οι ανιχνευτές δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας, δεν θα το ευρετηριάσουν. Αυτό είναι αρκετά προφανές, αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; Ελέγξτε τη σύνδεσή σας. Εάν ο server σας έχει συχνές διακοπές, θα μπορούσε να είναι ο λόγος ότι ο ιστότοπος δεν γίνεται να εντοπισθεί.

13. Η Google αποφάσισε να σας βγάλει εκτός
Αυτό είναι πραγματικά κακό.

Αν χτυπηθήκατε με penalty και βγήκατε από το ευρετήριο, ίσως ήδη το γνωρίζετε. Αν έχετε έναν ιστοχώρο με σκιερό ιστορικό (για τον οποίο δεν γνωρίζετε), θα μπορούσε να είναι μια χειροκίνητη ποινή που παρεμποδίζει την τιμαριθμική αναπροσαρμογή.

Εάν ο ιστότοπός σας έχει πέσει από το ευρετήριο, θα πρέπει να εργαστείτε πολύ σκληρά για να το επαναφέρετε.

Συμπέρασμα
Ο εντοπισμός από τη Google είναι το βασικό στοιχείο του καλού SEO. Εάν ο ιστότοπός σας ή ορισμένες σελίδες του ιστότοπού σας δεν ανοχνεύονται, πρέπει να καταλάβετε το γιατί. Προτείνω να διαβάσετε συνολικά τις 100 συμβουλές SEO για πρώτη σελίδα στη Google.

 

Είπαν για εμάς.

Kostas PapanikosKostas Papanikos
11:00 29 Nov 23
Ο Γιώργος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας ψάχνει προτείνει καινούργιες ιδέες, από το πρώτο κιόλας μήνα συνεργασίας είδα τη σελίδα μου να ανεβαίνει πολύ γρήγορα και σε αρκετές αναζητήσεις έχει πιάσει τη πρώτη σελίδα στη πρώτη θέση. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι ίσως ο μοναδικός γνώστης στην Ελλάδα του απαιτητικότατου δικηγορικού marketing, με γνώση του χώρου και των ιδιαιτεροτήτων του. Συνεπής, όπως και όλη η ομάδα του, την οποία χαρακτηρίζει η ευγένεια, η προθυμία και η αμεσότητα.
White MedusaWhite Medusa
14:43 17 Nov 23
10/10 σαπορτ και άμεση εξυπηρέτηση.
Christos KaliakatsosChristos Kaliakatsos
10:13 21 Oct 23
Εξαιρετικοί επαγγελματίες
Anastasios SkardoutsosAnastasios Skardoutsos
15:29 26 Jul 23
Εξαιρετικός συνεργάτης! Ακούραστος δουλευταράς με βαθιά γνώση του αντικειμένου! Γιώργο σ´ ευχαριστώ πολύ!
Sofia MerianouSofia Merianou
13:21 26 Jul 23
Άψογος επαγγελματίας με συνέπεια και εμπιστοσύνη ! Αξίζει να δουλέψετε μαζί του ,θα δείτε φοβερά αποτελέσματα στην δουλειά σας !
Ό,τι και να πω για τον Γιώργο Χατζηθεοδοσίου θα είναι πραγματικά λίγο. Εξαιρετικός επαγγελματίας και άριστος γνώστης του αντικειμένου του, που το καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας μαζί του.Δεν θα ακούσεις ποτέ τον Γιώργο να λέει φανφάρες ή λόγια του αέρα, αντιθέτως όσα λέει έχουν βάση, στόχο και επιχειρήματα. Και στο τέλος αποδεικνύονται όλα εμπράκτως!!Αντιλαμβάνεται άμεσα τις ανάγκες του πελάτη του και προσαρμόζεται εύκολα σε αυτές, ακόμη και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις marketing, όπως το ιατρικό digital marketing.Ο Γιώργος είναι ένας επαγγελματίας που είναι πάντα εκεί, να βοηθήσει υποστηρίζοντας τις ανάγκες σου και να ακούσει τους προβληματισμούς σου ως προς αυτές. Είναι ακόμη εξαιρετικός άνθρωπος, που θα τον ήθελε κάποιος σίγουρα στην παρέα του!Γιώργο, σου ευχομαι να συνεχίσεις τη δημιουργική και ανοδική πορεία που έχεις χαράξει και διαγράφεις και όλα τα όνειρα και οι στόχοι σου να γίνουν πραγματικότητα!!!
Ανακάλυψα τον Γιώργο μέσω συστάσεων και αποφάσισα να τον εμπιστευτώ για τις ανάγκες SEO της επιχείρησής μου, και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα που έχω δει!Ο Γιώργος είναι πραγματικός ειδικός στον τομέα του SEO. Κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την ορατότητα της ιστοσελίδας μου στις μηχανές αναζήτησης μέσω στρατηγικών που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Η ιστοσελίδα μου ανέβηκε ραγδαία στις αποτελεσματικές σελίδες αποτελεσμάτων και το κίνητρο που έχει δημιουργήσει στην επιχείρησή μου είναι αξιοθαύμαστο.Όχι μόνο παρέχει εξαιρετική επικοινωνία και υποστήριξη, αλλά είναι επίσης πολύ προσιτός και πρόθυμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες έχω. Εκτίμησα πραγματικά το γεγονός ότι με ενημέρωνε συνεχώς για την πρόοδο του έργου και με κρατούσε ενήμερο για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του SEO.
texnikos ipologistontexnikos ipologiston
16:04 08 Jun 23
Ο Γιώργος Χατζηθεοδοσίου είναι ένας εξαιρετικά ικανός και επαγγελματίας Digital Marketing Specialist. Έχοντας συνεργαστεί μαζί του για μια περίοδο, είμαι σε θέση να πω ότι η εμπειρία μου με αυτόν ήταν πραγματικά εξαιρετική.Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπεύθυνη θέση του ως Digital Marketing Specialist, ο Γιώργος έδειξε την εμπειρογνωμοσύνη και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο με επιτυχία. Κατέχει βαθιά γνώση στις στρατηγικές και τα τεχνικά εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ και μπορεί να τις εφαρμόσει με αποτελεσματικότητα για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της επιχείρησης.Ο Γιώργος μπορεί να δημιουργήσει σφαιρικά σχέδια μάρκετινγκ που συνδυάζουν τα διάφορα στοιχεία του ψηφιακού τοπίου. Από τον καθορισμό των στόχων και του κοινού μέχρι τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπανιών, ο Γιώργος είναι εξαιρετικά προσεκτικός και λεπτομερής, επιδεικνύοντας πάντα υψηλή ποιότητα και επαγγελματισμό.Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που επιθυμώ να επισημάνω για τον Γιώργο είναι η ικανότητά του να ανταποκρίνεται με επιτυχία σε μια δυναμική και αλλαγμένη αγορά. Αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις και τις αλλαγές στην κατανάλωση πληροφοριών και μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα για να επωφεληθεί από αυτές. Είναι συνεχώς ενημερωμένος για τις καινοτομίες και τις βέλτιστες πρακτικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, και επιδεικνύει προθυμία για συνεχή μάθηση και ανάπτυξη.Επιπλέον, η ικανότητα του Γιώργου να αναλύει δεδομένα και να αξιοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων είναι εντυπωσιακή. Μπορεί να αποκτήσει αναλυτική κατανόηση των μετρήσεων και των επιδόσεων των καμπανιών και να προτείνει βελτιώσεις και προσαρμογές για να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.Όλα τα παραπάνω στοιχεία συμβάλλουν στην επιτυχία του Γιώργου ως Digital Marketing Specialist. Η επαγγελματική του προσέγγιση, η ποιότητα της δουλειάς του και η ικανότητά του να προσαρμοστεί και να καινοτομεί τον καθιστούν έναν αξιόπιστο επαγγελματία.Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Γιώργος είναι επίσης εξαιρετικός στην επικοινωνία και την συνεργασία. Είναι προσιτός, ακούει προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών και είναι διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη και συμβουλές όποτε χρειάζεται.Ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικά ικανός Digital Marketing Specialist με εντυπωσιακές δεξιότητες και γνώσεις. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τις υπηρεσίες του σε κάθε επιχείρηση ή οργανισμό που αναζητά αποτελεσματικές και καινοτόμες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ.
Stefanos KontopoulosStefanos Kontopoulos
11:37 13 Apr 23
Ο Γιώργος είναι γνώστης του αντικειμένου σε πολλά επίπεδα, Μελετάει το κάθε project και αυτό που θα σου εγγυηθεί, αυτό θα γίνει στο τέλος. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος με την συνεργασία μαζί του και ουσιαστικά μέσα σε ενάμισυ μήνα, είχε πετύχει το στόχο που είχαμε βάλει. Επίσης και σαν άνθρωπος είναι απόλυτα συνεργάσιμος και αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που θέλει ο πελάτης. Πέντε αστέρια και λίγα είναι…. Σ’ευχαριστώ Γιώργο για όλα και συνεχίζουμε.
js_loader

Ζητήστε δωρεάν εκτίμηση.

Το κίνητρο μας είναι τεράστιο, καθώς μεγαλώνουμε μαζί σας. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε διεθνείς οργανισμούς και αποκτάμε διακρίσεις, μέσα από τις επιτυχίες που χτίζουμε στο δικό σας project.