Το Far Cry Primal είναι ένα action-adventure δράσης-περιπέτειας Game που αναπτύχθηκε από την Ubisoft του Μόντρεαλ και δημοσιεύτηκε από την Ubisoft. Κυκλοφόρησε παγκοσμίως για το PlayStation 4 και το Xbox One στις 23 Φεβρουαρίου 2016 και για τα Microsoft Windows την 1η Μαρτίου 2016. Το Far Cry Primal είναι πνευματικός προκάτοχος της κύριας σειράς Far Cry. Είναι το πρώτο παιχνίδι Far Cry που χρονολογείται στη Μεσολιθική εποχή. Περιστρέφεται γύρω από την ιστορία του Takkar, ο οποίος ξεκινάει ως άοπλος κυνηγός και ανεβαίνει για να γίνει ηγέτης μιας φυλής.

Διαβάστε : Hitman Review – Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC, macOS, Linux

Το Far Cry Primal έλαβε γενικά θετική υποδοχή από τους κριτικούς, οι οποίοι απολάμβαναν ως επί το πλείστον την ιδέα και το σκηνικό, καθώς τον μηχανικό όπως και παγκόσμιο σχεδιασμό. Ορισμένοι κριτικοί αισθάνθηκαν ότι υπήρχε έλλειψη όπλων για να χρησιμοποιήσει ο παίκτης, οδηγώντας σε επαναλαμβανόμενο σχεδιασμό παιχνιδιού, ενώ άλλοι θεώρησαν ότι η ιστορία και οι χαρακτήρες δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα παιχνίδια Far Cry.

Το Far Cry Primal βρίσκεται σε ανοιχτό περιβάλλον και παίζεται από μια προοπτική πρώτου προσώπου. Καθώς το παιχνίδι είναι τοποθετημένο σε προϊστορικούς χρόνους, το παραδοσιακό gameplay και το gameplay του αυτοκινήτου που παρουσιάστηκαν στη σειρά Far Cry αφαιρέθηκαν και οι παίκτες μπορούν να έχουν μόνο πρόσβαση σε melee όπλα όπως δόρατα, clubs, τσεκούρια και όπλα όπως τα τόξα και σχοινιά. Οι παίκτες δεν μπορούν να αγοράσουν όπλα και πρέπει να τα κατασκευάζουν χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχουν κερδίσει στον κόσμο, όπως το ξύλο και η πέτρα.

Καθώς οι παίκτες προχωρούν, μπορούν να κατασκευάζουν περισσότερα θανατηφόρα όπλα με μεγαλύτερη ποικιλία πόρων. Εκτός από την αντιμετώπιση φυσικών θηρευτών, οι παίκτες πρέπει επίσης να ανταγωνίζονται με άλλες εχθρικές φυλές που καταλαμβάνουν την περιοχή. Με επιθέσεις και καταλήψεις κατασκηνώσεων, η φυλή Wenja θα κινηθεί και θα ξεκινήσει την περιπολία στην κοντινή περιοχή, και ο παίκτης θα κερδίσει γρήγορα travel points καθώς και στρατόπεδα για να ξεκουραστεί. Οι Non-player characters (NPCs) θα σας δίνουν αποστολές διάσωσης δικών τους ανθρώπων και θα εκτελούν άλλα καθήκοντα που βελτιώνουν το χωριό, καθώς επίσης θα παρέχουν ελεύθερα υλικά χειροτεχνίας.

Far_Cry_Primal_Bee_Bombs

Το Far Cry Primal διαθέτει επίσης έναν κύκλο ημέρας-νύχτας, ο οποίος επηρεάζει το παιχνίδι. Τη νύχτα, υπάρχουν περισσότεροι θηρευτές και πολλοί γίνονται πιο επιθετικοί και επικίνδυνοι, ενώ την ημέρα οι παίκτες μπορούν να μαζέψουν τρόφιμα και να καθαρίσουν άλλους πόρους, όπως τα εργαλεία για το κυνήγι. Οι παίκτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη φωτιά ως εργαλείο για την προσωπική προστασία ή το κυνήγι τη νύχτα.

Διαβάστε : The Witcher 3 Review – Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC

Οι παίκτες μπορούν να ρίξουν δολώματα για διαφορετικά άγρια ζώα χρησιμοποιώντας τα θέλγητρα, και μπορούν επίσης να δαμάσουν αρπακτικά ενώ τρώνε στο δόλωμα. Αυτά τα ζώα χρησιμεύουν ως σύντροφος για τους παίκτες και τους βοηθούν στην καταπολέμηση των εχθρών μετά την εξημέρωσή τους και μπορούν να καλούνται εξ αποστάσεως και να εκδίδουν βασικές εντολές. Τα μεγαλύτερα ζώα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως mounts. Ο Takkar έχει μια κουκουβάγια, το πνευματικό του ζώο που μπορεί να ελεγχθεί άμεσα. Μέσα από το όραμα της κουκουβάγας, οι παίκτες μπορούν να ανιχνεύσουν τα φυλάκια των εχθρών και να αριθμήσουν τους εχθρούς. Μέσα από βελτιώσεις δεξιοτήτων, η κουκουβάγια μπορεί να αναβαθμιστεί για να προστεθούν διάφορες ικανότητες, όπως η κατάδυση για να σκοτώσει έναν εχθρό ή να ρίξει βόμβες. Σε ένα update μετά την κυκλοφορία, εισήχθη ένας τρόπος επιβίωσης, ο οποίος αυξάνει δραματικά τη δυσκολία του παιχνιδιού.

gamereviews.gr