fbpx
+(30) 697 213 2823 info@seomarketer.gr Νέος Κόσμος, Αθήνα
Αιμορροίδες και αντιμετώπιση, Προώθηση ιστοσελίδων SEO Marketer

Αιμορροίδες και αντιμετώπιση

Εάν είστε ένας από τους πολλούς ανθρώπους που πάσχουν από αιμορροΐδες, πιθανότατα θα έχετε παρατηρήσει πώς στη χειμερινή περίοδο αυτά χειροτερεύουν, τόσο όσον αφορά την παρουσία δυσφορίας, είτε όχι σωματικού πόνου, όσο και ως προς την ένταση.

Σε τι οφείλεται αυτό; Οι αιμορροΐδες και το καλοκαίρι απλά δεν ταιριάζουν. Πριν καταλάβετε γιατί, να θυμάστε πάντα ότι η διαταραχή της αιμορροΐδας είναι εύκολο να θεραπευτεί. Οι καινοτόμες τεχνικές επιτρέπουν μια σχεδόν οριστική λύση της αιμορροϊδικής νόσου, μέσω μιας ελάχιστα επεμβατικής και ανώδυνης παρέμβασης. Μην φοβάστε να πάτε σε έναν ειδικό.

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΑΙΜΟΡΡΟΕΙΔΩΝ

Επιστρέφοντας στις αιμορροΐδες το καλοκαίρι, ο συσχετισμός τους με τη θερμότητα εξηγείται εύκολα. Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού προκαλούν αγγειοδιαστολή. Επομένως, τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τα αιμορροϊκά μαξιλάρια είναι επίσης διασταλμένα. Αυτό οδηγεί σε πρήξιμο, αυξημένη πιθανότητα φλεγμονής και πόνου.

Είναι επομένως μια άμεση αιτία, στην οποία, ωστόσο, προστίθενται και άλλες πιθανές συσχετιζόμενες αιτίες, ικανές να επιδεινώσουν περαιτέρω το πρόβλημα. Εδώ είναι εκείνο το καλοκαίρι, που πρέπει να είναι η εποχή του χρόνου αφιερωμένη στη χαλάρωση και τη διασκέδαση κατά τη διάρκεια των διακοπών κατ ‘εξοχήν, γίνεται ένας εφιάλτης για χιλιάδες ανθρώπους.

ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΤΥΛ ΖΩΗΣ

Αυτό συμβαίνει σε στιγμές, για παράδειγμα κοντά στις διακοπές, στις οποίες πηγαίνετε να αλλάξετε τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής σας, ειδικά την κανονικότητα των τροφίμων και κατά συνέπεια το εντερικό. Το καλοκαίρι, ξέρετε, μπορεί να συμβούν binges, αλλά και γρήγορα γεύματα που τρώγονται βιαστικά στην παραλία. Τα έντερα επηρεάζονται, με μεγαλύτερη συχνότητα δυσκοιλιότητας κατά τη θερινή περίοδο (αλλά και επεισόδια διάρροιας, τα οποία ωστόσο είναι επιβλαβή για τη σωστή φυσική μας ισορροπία).

Σκεφτείτε επίσης τα μεγάλα ταξίδια με το αυτοκίνητο για να φτάσετε στον προορισμό των διακοπών σας. Το να καθίσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη χειρότερο εάν στη ζέστη, συνεπάγεται σημαντική υπερθέρμανση ολόκληρης της περιοχής, με μεγαλύτερη εφίδρωση και συνεπώς περαιτέρω αγγειοδιαστολή. Αυτό, όπως είδαμε, προκαλεί αύξηση του όγκου των αγγείων και προδιάθεση για φλεγμονή των αιμορροΐδων.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Για την καταπολέμηση των αιμορροΐδων το καλοκαίρι, η πρόληψη είναι απαραίτητη. Επομένως, ας θυμηθούμε να προτιμούμε μια διατροφή που περιέχει μεγάλη ποσότητα φρούτων και λαχανικών, εξαιρουμένων των δυνητικά ερεθιστικών τροφίμων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πίνετε άφθονο νερό για να διασφαλίσετε ότι το σώμα είναι ενυδατωμένο σωστά και ο σχηματισμός πιο μαλακών και ευκολότερων να περάσουν τα κόπρανα.

Από αυτήν την άποψη, μια πολύ λανθασμένη συνήθεια είναι να συγκρατήσουμε το ερέθισμα, ίσως για όλη την ώρα που βρισκόμαστε στην παραλία, περιμένοντας να πάμε στο μπάνιο μόνο όταν επιστρέψουμε στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο. Αυτή η πίεση που δημιουργείται στον πρωκτό είναι πολύ επιβλαβής και μπορεί να είναι μία από τις αιτίες που ευνοούν την εμφάνιση αιμορροΐδων το καλοκαίρι.

Ειδικά εάν κατά τη διάρκεια του έτους έχετε ήδη υποστεί φλεγμονή στις αιμορροΐδες, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πρέπει να δώσετε ακόμη περισσότερη προσοχή.

Ο περιορισμός του χρόνου που κάθονται, κάνοντας σύντομες αλλά τακτικές στάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με το αυτοκίνητο για να τεντώσετε τα πόδια σας και να φροντίσετε τη διατροφή είναι οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε.

Η σωματική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για τη συνολική υγεία του σώματος. Ναι, επομένως, για βόλτες και ελαφριά αθλήματα, αλλά προσέξτε αυτά τα αθλήματα που τεντώνουν υπερβολικά την πληγείσα περιοχή, όπως ασκήσεις ανύψωσης, ποδηλασία ή μοτοσικλέτα.

Μια τελευταία συμβουλή αφορά τα ρούχα: προσπαθήστε να προτιμήσετε άνετα, αναπνεύσιμα ρούχα που δεν δημιουργούν πίεση στις οικείες περιοχές. Θυμηθείτε: ακόμη και αν είναι αλήθεια ότι η ταλαιπωρία των αιμορροΐδων το καλοκαίρι αυξάνεται σίγουρα σε ένταση και δυσφορία, είναι επίσης αλήθεια ότι έχουμε μια σειρά εργαλείων για να βασίζουμε, ώστε να μπορούμε να διατηρούμε έναν τρόπο ζωής που μας εγγυάται υγεία και ευεξία .